Tema Ny præsident i USA

Tumult får Trump til at udskyde vælgermøde i Chicago

Tilhængere og modstandere af Donald Trump stødte sammen i arena, før Trump skulle have holdt tale.

I samarbejde med de lokale politimyndigheder valgte Trump-lejren at aflyse vælgermødet i Chicago efter tilråb og tumult (Foto: scott olson © Scanpix)

At Donald Trump er en mand, der deler vandene i USA, er fredag aften kommet til udtryk i millionbyen Chicago, hvor den kontroversielle milliardær med præsidentambitioner skulle have talt foran tusindvis af mennesker.

Et valgkamparrangement i en arena på University of Illinois forud for primærvalget tirsdag i delstaten er blevet aflyst af sikkerhedsmæssige årsager ifølge Trump-lejren.

Ny præsident i USA

Valget i USA er afgjort. De amerikanske vælgere har talt. Ny præsident i USA bliver republikaneren Donald Trump.

Gå til tema

- På grund af sikkerheden for de titusindvis af personer, der er samlet i og omkring arenaen, vil aftenens arrangement blive udsat til en anden dato, hedder det i en udtalelse fra Trump ifølge avisen Chicago Tribune.

Meddelelsen kom, cirka en halv time efter at arrangementet skulle have være startet. Aflysningen sker ifølge Trump-lejren efter samtaler med de lokale politimyndigheder.

Se urolighederne i arenaen på University of Illinois inden vælgermødet:

Klik på play.

En talsmand for politiet i Chicago afviser ifølge CBS News, at der er blevet holdt et møde mellem politiet og Trump-lejren om sikkerheden.

Efter aflysningen fortsatte urolighederne på gaden:

Klik på play.

Donald Trump er under daglig beskyttelse af præsidentens sikkerhedstjeneste, Secret Service, men det er ifølge CNN uklart, om den har været med til at træffe afgørelsen.

- Man kan ikke engang holde et vælgermøde i en stor by i det her land længere, uden at der er vold eller risiko for vold. Og jeg ønskede ikke at se vold, og derfor aflyste vi, siger Donald Trump selv til MSNBC om aflysningen.

Ifølge CNN var der op mod 10.000 personer i arenaen, da der udbrød tumult mellem tilhængere af den kontroversielle milliardær og hans modstandere, som råbte "We dumped Trump" i kor.

Ifølge politimyndighederne i Chicago er endnu ingen personer blevet anholdt, skriver Chicago Tribune. Der er heller ikke meldinger om tilskadekomne.

Der er endnu ikke offentliggjort en eventuel dato for en ny Trump-tale i Chicago.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube