Tunesien indfører natligt udgangsforbud

Efter voldsomme uroligheder i den tunesiske by Sidi Bouzid indfører myndighederne natligt udgangsforbud.

Medlemmer fra partiet Ennahda i Tunesien jubler i forbindelse med valget, søndag den 23 oktober. Siden har der dog været protester mod partiet. (Foto: STR © Scanpix)

De tunesiske myndigheder har indført natligt udgangsforbud i kølvandet på urolighederne i byen Sidi Bouzid, siger en kilde i landets indenrigsministerium.

Udgangsforbuddet træder i kraft i aften og vil gælde fra klokken 19 til klokken 05 lokal tid.

Tidligere i dag affyrede tunesisk militær advarselsskud for at splitte en demonstration i centrum af byen, hvor oprøret mod landets præsident Zine al-Abidine Ben Ali begyndte i december sidste år.

Demonstranterne forsøgte angiveligt at storme guvernørens kontor.

De voldsomme protester brød ud umiddelbart efter, at valgresultatet efter Tunesiens første frie valg blev kendt torsdag.

Protester mod valgets vinder

Her gik 2000 unge mennesker på gaden og demonstrerede ved hovedkvarteret for det islamistiske Ennahda-parti, der er udpeget som valgets store vinder.

Partiets leder, Rachid Ghannouchi, beskylder styrker med forbindelse til den væltede præsident for at stå bag optøjerne i Sidi Bouzid.

Han opfordrer alle tunesere til at tage afstand til volden og lover, at hans parti vil respektere alle de internationale traktater, som landet har tilsluttet sig.

Ghannouchi oplyser desuden, at partiet har indledt forhandlinger med en række andre partier med henblik på at danne en koalitionsregering.