Tunesiske soldater i stor aktion mod islamister

Regeringstropper i Tunesien har travlt med at jagte og bekæmpe jihad-grupper ved grænsen til Algeriet.

Tunesiske sikkerhedsstyrker har sat jagten ind på flere jihad-grupper ved den algeriske grænse, hvor myndighederne har travlt med at holde truslen fra islamiske grupper i ave.

Den store jagt begyndte mandag i denne uge. Onsdag var sikkerhedsstyrkerne i sammenstød med omkring 50 islamister i Mount Chaambi, og torsdag bekæmpede regeringsstyrker to grupper.

- Der er to grupper, en der består af 15-20 personer i Mount Chaambi, og en anden i Kef-regionen tæt på den algeriske grænse, siger talsmand Mohamed Ali Aroui fra den tunesiske regering.

Finkæmmer med våben

- Der finder ikke nogen direkte sammenstød sted. Vi finkæmmer regionen med våben.

Onsdag fortalte en sikkerhedskilde, at soldaterne var i kamp med omkring 50 væbnede jihad-krigere i Chaambi-regionen. Gruppen skulle bestå af både tunesere og algeriere.

Kilden vil ikke give bud på størrelsen af grupperingen i Kef-regionen.

Kender ikke antal

- Jeg har ingen idé om deres antal. Chaambi-regionen er stor. Vi er i en proces med at indfange dem. Indtil videre er ingen arresteret, siger oberst Mokhtar Ben Naceur.

Problemet med islamiske jihad-grupper er vokset, efter landets tidligere præsident Zine El Abidine Ben Ali blev væltet i januar 2011.

Torsdag faldt der tilsyneladende afgørelse i en anden sag, der har symboliseret spændingerne mellem islamister og sekularister i det nordafrikanske land.

En dekan på et tunesisk universitet fortalte, at han var blevet frikendt for at have slået en tørklædebærende kvinde.

Habib Kazdaghli fortæller, at han er blevet frikendt af det tunesiske retsvæsen.

Der er ikke kommet en officiel bekræftelse af dommen, men AFP har fået en kopi af dommen, hvoraf det fremgår, at to kvinder er dømt for at angribe en anden persons ejendom og for at forstyrre en offentlig ansat i at udføre sit arbejde.

/ritzau/