Tema Krigen i Syrien

Tusinder flygter fra Islamisk Stat-bastion i Syrien

Byen Manbij i Syrien er omringet fra tre sider, og tusinder er på flugt.

Mange tusinde er på flugt fra byen Manbij, som blev indtaget af IS i begyndelsen af 2014. (Foto: DELIL SOULEIMAN © Scanpix)

Tusinder er på flugt fra Islamisk Stats bastion Manbij i det nordlige Syrien, som næsten er omringet af amerikanskstøttede oprørsgrupper, der har indledt en offensiv mod jihadisternes vigtigste forsyningsruter.

Amerikanske militærkilder siger, at op 40.000 civile er underlagt Islamisk Stat i Manbij.

Det arabiske og kurdiske militser, som deltager i offensiven mod IS, vil afskære IS fra at få tilsendt nye krigere, våben og flere penge fra Tyrkiet til det selverklærede kalifats hovedkvarter i den syriske by Raqqa.

De Syriske Demokratiske Styrker er mindre end fem kilometer fra Manbijs nordlige del, to kilometer fra dens sydlige del, og syv kilometer fra dens østlige del, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Omkring 20.000 mennesker bor stadig i Manbij, som inden krigen havde 120.000 indbyggere, hvoraf de fleste var arabere, mens omkring en fjerdedel var kurdere.

Byen blev indtaget af Islamisk Stat i begyndelsen af 2014.

Den amerikanskstøttet offensiv nær Raqqa, som Islamisk Stats hovedby, går mindre godt, og har mistet momentum, skriver AFP.

/ritzau/