Tema Krigen i Syrien

Tyrkiet dræber 20 fra Islamisk Stat

Præsident Recep Tayyip Erdogan siger, at Tyrkiet er forpligtet til at nedkæmpe Islamisk Stat i Syrien.

Tyrkiet indledte for to en halv uge siden en militær operation i Syrien. Her kommer soldater tilbage efter at være kørt over grænsen. (Foto: Bulent Kilic © Scanpix)

Tyrkiske fly har ved luftangreb i det nordlige Syrien dræbt 20 militante fra Islamisk Stat, oplyser militæret til tv-stationen CNN Türk i Istanbul.

- Angrebene var rettet mod tre bygninger, et køretøj og en motorcykel i området omkring den syriske by Tel el-Hawa, rapporterer CNN Türk.

Tyrkiet indledte for to en halv uge siden en militær operation i Syrien for at nedkæmpe Islamisk Stat i områder tæt på den tyrkiske grænse, samtidig med at det tyrkiske militær skulle tvinge kurdiske militser tilbage til et område øst for floden Eufrat.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at den militære mission i Syrien, som har fået navnet "Eufrat Skjoldet", kun er et første skridt i Tyrkiet kamp mod Islamisk Stat.

Erdogan siger, at Tyrkiet er forpligtiget til at nedkæmpe Islamisk Stat i Syrien og forhindre gruppen i at udføre angreb mod Tyrkiet.

Ifølge den tyrkiske præsident har de militante kurdere i den forbudte bevægelse Kurdistans Arbejderparti (PKK) optrappet sine aktiviteter i grænseområder siden 15. juli.

Tyrkiet kæmper både mod kurdere inden for dets egne grænser og i Syrien og i Irak. De tyrkiske ledere siger, at YPG-militsen i Syrien, som er en vigtig allieret for USA i kampen mod Islamisk Stat, er en forlængelse af PKK.

/ritzau/Reuters