Tema Krigen i Syrien

Tyrkiet: Flere grupper forsøger at ødelægge Aleppo-aftale

Der har i dag været flere eksplosioner i Aleppo trods aftalen om våbenhvile.

Byen Aleppo har igennem flere år været hårdt ramt af brutale kampe i den syriske borgerkrig. (Foto: Abdalrhman Ismail © Scanpix)

Både de syriske regeringstrupper og andre grupperinger forsøger at ødelægge aftalen om at evakuere civile og oprørere fra den østlige del af Aleppo.

Så klar er meldingen fra Tyrkiets udenrigsminister, Mevlut Cavusoglu, her til formiddag, skriver Reuters.

En tyrkisk embedsmand siger, at aftalen fortsat gælder, men at den lige nu er skrøbelig. Fra flere sider er der meldinger om, at der fortsat er eksplosioner i byen på trods af aftalen.

En talsmand for oprørsgruppen Jabha Shamiya, fortæller til Reuters, at bombardementerne er fortsat her til morgen.

- Regeringsstyrkerne laver voldsomme bombardementer på det besatte Aleppo med artilleri, kampvogne og mortergranater, lyder det.

Busserne, der skal evakuere både civile og oprørere ud af Aleppo, holder fortsat blot og venter uden for den østlige del af byen. (Foto: George Ourfalian © Scanpix)

Syriens Civile Beredskabshold, der er bedre kendt som De Hvide Hjelme, oplyser til BBC, at der har været voldsomme bombardementer af de oprørskontrollerede områder i Aleppo.

Mere end 40 personer er angiveligt såret.

Fra det russiske forsvarsministerium lyder det derimod, at oprørere havde genoptaget kampene ved daggry, men at de syriske regeringstropper havde afværget angrebene.

Desuden skulle den syriske hær ifølge Rusland fortsætte sine bestræbelser på at knuse modstand i de områder af Aleppo, som fortsat kontrolleres af oprørere.

- Jeg forventer, at oprørerne vil opgive modstanden i løbet af de næste to til tre dage, citeres Ruslands udenrigsminister Sergei Lavrov for at sige af det russiske nyhedsbureau Interfax.

Busserne, som skulle evakuere civile og oprørere ud af byen, har her til morgen holdt og ventet uden for det oprørskontrollerede område. Ifølge nyhedsbureauet AP er flere busser blevet set vende tilbage til deres garage, hvilket kunne tyde på, at våbenhvile er tæt på kollaps.

Forberedelserne til de lejre, som skal huse de flygtende fra Aleppo, er ifølge Tyrkiets udenrigsminister gennemført. Det forventes, at lejrene skal placeres i Tyrkiet og det nordlige Syrien.