Tema Krigen i Syrien

Tyrkiets regeringsleder: Bare Assad var blevet i Rusland

Tyrkiets premierminister mener, at det er nødvendigt med en garanti for, at Assad trækker sig tilbage.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, besøges af Syriens Bashar al-Assad. (Foto: ALEXEY DRUZHININ © Scanpix)

Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, siger, at det er nødvendigt med en overgangsperiode i Syrien, som indebærer en garanti for, at præsident Bashar al-Assad trækker sig tilbage.

Davutoglu holdt pressemøde om Syrien onsdag i kølvandet på oplysningerne om, at Assad havde besøgt Moskva dagen før for at mødes med præsident Vladimir Putin og drøfte russernes luftbombardementer i hans land.

- Vi mener ikke, at den syriske regering har nogen legitimitet tilbage. På dette område har vi ikke ændret mening. En overgangsperiode må sikre, at Assad forsvinder, siger den tyrkiske premierminister.

I en kommentar til Assads besøg i Moskva siger den tyrkiske regeringsleder:

- Rusland har allerede åbent vist sin støtte til Assad med dets intervention. Hvad kan jeg sige? Hvis blot han ville blive længere i Moskva, så den syriske befolkning kunne tage det roligt. Eller hvis han ville blive der permanent, og en virkelig overgangsperiode kunne begynde.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, sagde i en telefonsamtale med Putin onsdag, at han er bekymret over angreb mod den syriske storby Aleppo og omliggende områder. Han siger, at de kan udløse en ny stor flygtningestrøm.

/ritzau/Reuters