Tema Krigen i Syrien

Ukraine stopper varetransporter til Krim

Den ukrainske regering er ved at definere den fremtidige politik for Ukraines forhold til "det midlertidigt besatte Krim-territorium", som man kalder halvøen.

Der skal nu udarbejds en liste over de varer, der skal omfattes af blokaden, lyder det fra Ukraines premierminister, Arsenij Jatsenjuk, (Foto: pool © Scanpix)

Ukraines premierminister, Arsenij Jatsenjuk, har midlertidigt stoppet officielt for varetransporter til Krim-halvøen, som er annekteret af Rusland.

Ved et ekstraordinært regeringsmøde mandag bad premierministeren sine ministre om at udarbejde en liste over varer, der skal være omfattet af en blokade.

Aktivister har i forvejen i over to måneder haft spærret for godstransporter fra Ukraine til Krim.

I en erklæring siger regeringen i Kijev, at den er ved at definere den fremtidige politik for Ukraines forhold til "det midlertidigt besatte Krim-territorium".

Togdriften fra Ukraine til Krim blev allerede indstillet i december 2014 - få måneder efter den russiske annektering.

Jatsenjuk taler også om at opsige kontrakter om strømlevering til Krim. Samtidig siger ukrainske ministre, at Ukraine ikke har noget overhængende behov for at købe gas af russerne.

Den ukrainske regeringsleder siger, at Ukraine vil svare igen på enhver russisk handelsembargo mod Ukraine.

Den russiske regering har luftet planer om at indføre et forbud mod import af ukrainske fødevarer på grund af ukrainernes deltagelse i vestlige sanktioner.

- Der vil blive truffet lignende ukrainske beslutninger om en embargo mod Rusland, siger Jatsenjuk.

/ritzau/dpa