Tema Valg i USA 2016

USA-kender efter Iowa-valg: Sanders rammer de vrede og frustrerede demokrater

Det er langt fra alle demokratiske vælgere, der ønsker en ny Clinton i Det Hvide Hus.

Demokraternes Bernie Sanders har forstået den vrede, som mange demokrater har imod det etablerede politiske system og den finansielle sektor. (Foto: ALEX WONG © Scanpix)

Det kan godt være, at Hillary Clinton var både lettet og glad, da hun for et par timer siden holdt sin tale efter nattens vælgermøder i delstaten Iowa.

Hun står nemlig til at vinde en yderst kneben sejr over sin modkandidat i kampen om at blive Demokraternes næste præsidentkandidat, Bernie Sanders.

Men ifølge Anders Agner Pedersen, der er redaktør på netavisen Kongressen.com, var nattens afstemning bestemt ingen triumf for USA’s forhenværende udenrigsminister og førstedame.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

- Det er ikke mere end små to måneder siden, at hun førte med 30 procent over ham. Nu står de begge til at få omkring halvtreds procent af stemmerne, så det viser noget om den proces, Bernie Sanders har gået igennem, siger han.

Det er ikke fordi, halvdelen af de demokratiske vælgere er blevet socialister. Bernie Sanders er bare det eneste alternativ til Hillary Clinton.

Anders Agner Pedersen,redaktør på netavisen Kongressen.com

Den selverklærede socialist Bernie Sanders har formået at appellere til de demokratiske græsrødder og de frustrerede demokratiske vælgere.

- Mange amerikanere er fortsat ganske vrede på det politiske system og den finansielle sektor efter finanskrisen. Det er den vrede, han appellerer til, siger Anders Agner Pedersen.

Derudover er der mange demokrater, som ikke orker fire år mere med en ny Clinton i Det Hvide Hus.

- Det er ikke fordi, halvdelen af de demokratiske vælgere er blevet socialister. Bernie Sanders er bare det eneste alternativ til Hillary Clinton, og han har formået at samle de vælgere op, siger Anders Agner Pedersen.

Redaktøren tror dog fortsat, at Hillary Clinton ender med at vinde sit partis nominering.

- Men venstrefløjen i Demokraterne står nu stærkt, og Hillary Clintons store opgave bliver at samle partiet og lukke kløften til den.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube