Tema Valg i USA 2016

USA-korrespondent: Mest aggressive og voldsomme republikanske debat hidtil

De håbefulde republikanske præsidentkandidater mødtes i nat til den sidste tv-debat inden Super Tuesday.

Fra venstre til højre, Senator Marco Rubio, erhvervsmanden Donald Trump og senator Ted Cruz før debatten i gik i gang i nat. (Foto: Mike Stone © Scanpix)

De republikanske kandidater stødte hovederne sammen for tiende gang, da endnu en tv-debat i nat løb af stablen i USA.

Debatten er den sidste af sin slags, inden 13 stater på tirsdag afgør, hvem der er deres foretrukne kandidat til præsidentembedet, og debatten blev som forventet en kontant affære, fortæller DR's USA-korrespondent, Johannes Langkilde.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

Super Tuesday kan nemlig, hvis den falder ud til Trumps fordel, give erhvervsmanden et udslagsgivende forspring over rivalerne Ted Cruz og Marco Rubio.

- Det var den absolut mest aggressive og mest voldsomme debat hidtil. Det er helt tydeligt, at kandidaterne nu står over Super Tuesday, hvor næsten halvdelen af de delegerede, man skal bruge for at få selve nomineringen, er på spil. Derfor gik de meget hårdere til hinanden, de var meget aggressive, siger Johannes Langkilde.

Udfordrede Trump

Men der var også mere fokus på politik end ved tidligere debatter.

Cruz og Rubio udfordrede blandt andet Donald Trump på et af kerneelementerne i hans egen politik, nemlig immigration, fortæller Johannes Langkilde.

- De kom blandt andet ind på, at Donald Trump måske er en smule hyklerisk, når det kommer til illegal indvandring, fordi han også selv har ansat immigranter på nogen af hans hoteller.

Politisk dybt vand

Donald Trump bevægede sig også ud i udenrigspolitik med en række overraskende udmeldinger om Mellemøsten, fortæller Johannes Langkilde.

- Han sagde, at hvis Muamar Gaddafi og Saddam Hussein havde siddet ved magten endnu, så havde det været et mere stabilt Mellemøsten.

- Der bryder han med nogle doktriner og gængse holdninger i det republikanske parti og bevæger sig ud på noget, der ligner en form for politisk dybt vand.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube