Tema Valg i USA 2016

Trump samler hundredevis af vælgere op til primærvalgene.

Flere hundrede potentielle republikanske vælgere er mødt op på den lokale flyvestation i Dubuque i staten Iowa.

De venter på den republikanske præsidentkandidaten Donald Trump, som ankommer i sit private fly til tonerne af den amerikanske nationalmelodi.
- Han er i virkeligheden en form for rockstjerne, som kommer og fejer amerikanerne væk med sin blotte tilstedeværelse, lyder det fra DR's USA-korrespondent, Johannes Langkilde.

Valg i USA 2016

Den amerikanske præsidentvalgkamp er i gang. Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat Hillary Clinton og Republikanernes kandidat Donald Trump her.

Gå til tema

Det er Trumps version af et såkaldte 'rally', som præsidentkandidaterne holder for deres vælgere forud for de amerikanske primærvalg, som starter i Iowa i dag. Og skal man tro meningsmålingerne, står Trump til at vinde på den republikanske side. Noget som de færreste havde spået for et halvt år siden.

'Han siger, hvad han mener'


Donald Trumps image som handlekraftig forretningsmand er for mange amerikanere en vigtigere kvalitet end de politiske, lyder det fra Johannes Langkilde.
- Det handler primært om, at amerikanerne, og derfor også de republikanske vælgere, er hamrende trætte af politikere.

Flere af de fremmødte på den lille flyvestation fremhæver da også Trumps direkte facon, når de bliver spurgt ind til, hvorfor de helst ser Trump som USA kommende præsident.

Ifølge Ally Smidth, der er high school-studerende og førstegangsvælger, siger Trump tingene, som de er.

Se hvad Ally Smidth ellers mener om Donald Trump. Klik på play.

Mark McClain er træt af den måde, der hidtil er blevet ført politik på. Som forretningsmand kan Trump få tingene til at ske.

Se hvad Mark McClain siger om Donald Trump. Klik på play.

Og Linda Bisher Troy føler, at hun bedst kan relatere sig til Trump frem for de øvrige kandidater.

Se hvad Linda synes om Donald Trump. Klik på play.

Det er alle sammen pointer, som gør, at Trump skal tages seriøst, lyder det fra Johannes Langkilde.

- Hvis han vinder, som meningsmålingerne tyder på, så lykkedes han med noget, som ingen havde troet var muligt, og det skal man naturligvis tage seriøst.

Se Trumps vælgermøde i Dubuque og hør, DR's USA-korrespondent, Johannes Langkilde, forklare, hvorfor Donald Trump vinder indpas hos de amerikanske vindere i videoen over artiklen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube