Tema Valg i USA 2016

Amerikanerne står over for et nyt præsidentvalg. Forstå hvordan valgsystemet virker i denne video.

Den 8. november skal amerikanerne til valg og bestemme, hvem der skal efterfølge præsident Barack Obama efter otte år på posten og være landets 45. leder

Valgkampen går for alvor i gang nu, hvor partierne stat for stat skal vælge, hvilken kandidat der skal repræsentere dem.

Både det demokratiske parti og det republikanske parti har en række kandidater der ønsker at komme på stemmesedlen til november.

Valg i USA 2016

Den amerikanske præsidentvalgkamp er i gang. Lige nu er der primærvalg, hvor partierne stat for stat skal vælge, hvem de peger på som præsidentkandidat. Få seneste nyt her.

Gå til tema

Det har længe været henholdsvis den tidligere udenrigsminister Hillary Clinton og den kontroversielle forretningsmand Donald Trump, der har ført meningsmålingerne for de her to partier, men det er ikke sikkert, at de får lov til at blive officielle præsidentkandidater.

Først så skal de igennem en kompleks valgproces, der forgår med to forskellige systemer. Primærvalg og opstillingsmøder.

Det hele begynder 1. februar, hvor al opmærksomhed er rettet mod staten Iowa, hvor valgets første opstillingsmøde eller Caucus finder sted.

Se hvordan valgsystemet fungerer i USA i videoen i toppen af denne artikel.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube