Se tropiske Leslies kurs mod Danmark

Den amerikanske sæson for tropiske orkaner er i fuld gang. En gammel en af slagsen har kurs mod vores breddegrader og giver os en omgang fredagsrusk.

Iscaac, Michael, Leslie. Det har indtil videre været en travl begyndelse på den amerikanske hurricane sæson, hvor flere tropiske orkaner er blevet dannet i det endnu ret så varme Atlanterhav.

"Leslie" har levet en omtumlet tilværelse i snart 12 dage, hvor den blandt andet har suset henover Bermuda og nu skaber anledning til problemer i New Foundland.
Her giver resterne af den tropiske storm nemlig risiko for stormflodslignende tilstande og oversvømmelser, og "Leslie" vil også byde på kraftige vinde, ifølge den amerikanske vejrtjeneste Accuweather.

New Foundland får store mængder regn

"Leslie" er ikke gavmild ved den canadiske ø New Foundland, hvor der er kommet gedigne regnfald og også forventes yderligere nedbør, der kan byde på op til 100 mm regn. I det kommende døgn vil der komme store mængder regn i især ubefolkede områder, men også byer som St. John på New Foundlands østkyst kan blive ramt af store mængder regn - og her vil der blive skabt risiko for oversvømmelser.

Men også Kongeriget Danmark får en "hilsen" fra den tropiske storm.

Kurs mod Grønland, Færøerne og Danmark

I takt med at "Leslie" rykker nordpå mister den sin status som et tropisk vejrsystem og bliver nedgraderet til et tidligere tropisk lavtryk. Det kaldes også for et ekstratropisk lavtryk. Sidst på tirsdagen rykker det først lige syd om Grønland. Dernæst mod Island, over Færøerne og til sidst får Danmark resterne af "Leslie" at mærke.

Tirsdag vil vindstødene i "Leslie" kunne måles til omkring 40 m/s, men lavtrykket taber noget af pusten efterhånden som det bevæger sig mod Danmark. Dog vil vi - ifølge DMI's data - fredag kunne opleve vindstød af stormstyrke, og så får vi også regn fra nordvest.

Hold dig opdateret her: http://www.dmi.dk/dmi/to_doser_efteraar

 

  • Print
  • Del artiklen: