Google afprøver WiFi-luftballoner i Californien

Almindelige mennesker kan nu melde sig til at deltage i næste fase af Googles forsøg med internet i luftballoner.

Google er gået ind i den næste fase af forsøget med at bringe internettet til de fjerneste egne af verden via luftballoner. (© Skærmebillede fra google.com/loon)

Når tech-industrien lancerer nye produkter, er det ofte særdeles forudsigeligt.

Det var absolut ikke tilfældet, da Google tidligere i år offentliggjorde deres på alle måder højtragende Project Loon - et projekt der i sin enkelhed går ud på, at en flåde af luftballoner skal cirkulere rundt om jorden og bringe internettet til de fjerneste egne.

Da Google første gang viste projektet frem for offentligheden, foregik det i New Zealand, men nu har Google planer om at bringe dele af den næste forsøgsfase hjem i baghaven i Californien.

Google beder almindelige mennesker om hjælp

Sådan ser antennen ud som Google vil installere uden på huset hos frivillige i Californien. (© Skærmbillede fra Google Loon)

I den forbindelse efterspørger Google nu helt almindelige mennesker i Central Valley i Californien, der har lyst til at få installeret en Loon-antenne på deres hus.

Forsøget går ifølge Google ud på at teste styrken på internetforbindelsen, når luftballonerne flyver henover folks huse.

Google oplyser ikke noget om, hvor langt fremme de er med projektet andet end, at det er på vej ind i den næste fase.

Du kan se mere om projektet i videoen nedenfor, på Project Loon's side, eller læse 'den ufortalte historie' om baggrunden for projektet på Wired's website.

Project Loon: The Technology