Korrupt Silk Road-politimand forberedte flugt fra straf

Bitcoin-stjælende betjent blev fanget med kufferten pakket dagen før han skulle i fængsel. Kufferten afslørede hemmelige konti i Belize.

Betjenten stjal 20.000 bitcoins fra de handlende på narkohandelspladsen. Hver af dem er i øjeblikket lidt over 2500 kroner værd. (Foto: Jim Urquhart © Scanpix)

Historien om narkohandelspladsen på det mørke net, Silk Road, burde være slut - men den fortsætter alligevel med at udvikle sig på næsten filmmanuskript-agtig vis.

Sidste år modtog skaberen af narkohandelspladsen, Ross Ulbricht en livstidsdom, og i kølvandet kom så retssagerne mod nogle af de betjente, der optrevlede narkohandelspladsen, men efterfølgende selv havde udviklet lidt for lange fingre.

En af dem var den 33-årige betjent, Shaun Bridges, der i sidste uge skulle være begyndt af afsone 71 måneder i fængsel. Bridges har tilstået at stjæle penge i form at kryptovalutaen bitcoin fra de handlende på Silk Road-handelspladsen under sit efterforskningsarbejde.

Hemmelige konti

Torsdag i sidste uge blev Bridges alligevel anholdt -igen- i sit hjem i Maryland. De nærmere omstændigheder omkring anholdelsen er ikke afsløret, men ifølge sagens dokumenter havde Bridges bakket kufferten med identitetspapirer, kopi af pas, kontonumre på tre udenlandske bankkonti i blandt andet Belize, samt et USB-drev.

Politiet fandt også en Macbook, hvor serienummeret var skrabet af og dokumenter, der afslørede at hans kone har ansøgt om statsborgerskab i et andet land.

Silk Road-handelspladsen var hjemsted for både handel med narko, våben og stjålne kreditkort og meget andet. Handelspladsen fandtes kun på det såkaldte mørke net, og al betaling skete i bitcoin.

Siden lukningen af Silk Road er en række andre tilsvarende handelspladser dukket op på det mørke net.

Nyhedsbrev TAG DR.DK VIDEN MED DIG

Få seneste nyt om tech og videnskabens verden hver fredag

Vis alle nyhedsbreve