Playstations virtual reality-headset kommer til oktober

Der er allerede 160 spil på vej til headsettet, og 260 spiludviklere arbejder på endnu flere.

Virtual Reality hedder teknologien, der tilbyder en simuleret virkelighed set gennem avancerede briller (Foto: Sergey Galyonkin © CC)

Sonys virtual reality-headset til Playstation, PS VR, kommer til Danmark i oktober, og den vejledende europæiske pris bliver på 399 euro, som svarer til cirka 3000 kroner.

Det afslørede Sony tidligere tirsdag aften på spilmessen Game Developers Conference i San Francisco i Californien, skriver elektronik-giganten i en pressemeddelelse.

- Siden vi løftede sløret for PS VR under Game Developers Conference i 2014, har vi fået en enorm respons fra både spillere og udviklere, siger Andrew House, præsident for Sony Computer Entertainment Inc.

- For at sikre os, at vi kan blive klar til at levere nok PS VR-enheder og en lang række softwaretitler til forbrugere i hele verden, har vi besluttet at lancere PS VR i oktober 2016.

- Vi er mere end begejstrede over at kunne levere den fantastiske oplevelse, som PS VR skaber, til kunder, siger præsidenten.

Der er mere end 160 spil på vej til PS VR, og over 260 spiludviklere er lige nu i gang med at udvikle spil til det nye system. Blandt spilproducenterne, der er i gang er 2K Games, Electronic Arts og Ubisoft.

/ritzau/