Næste uges DR: DR2 ser på trænings-afhængighed

Her får du smagsprøver på programmer og arrangementer i den kommende uge fra den 24.-31. maj 2017.

Danmark er blevet en nation af jernmænd og speltmødre. Vi løber maraton og knokler på spinningcyklerne. Vi spiser stenalderkost eller er på fastekure - for at få en slank, sund korp. Men for nogle mennesker er det sunde liv blevet en besættelse, og det handler DR2’s temalørdag fra klokken 19.55 lørdag om. (Foto: Framegrab)

Onsdag den 24. maj – Amatører i rummet:

De to danskere, Peter Madsen og Kristian von Bengtson, har en fælles drengedrøm om at bygge en raket og rejse ud i rummet. Hvis det lykkes dem, skriver de sig ind i verdenshistorien som de første amatører, der gennemfører en bemandet rummission. Fra et værksted på et nedlagt skibsværft arbejder de i årevis på projektet. Og da det næsten lykkes for dem, må de to entusiaster sande, at selv små banale forhindringer kan bremse voksne mænds store visionære drømme. Snart slår samarbejdet mellem de to venner gnister, en krig bryder ud, og de bliver hinandens værste modstandere i kapløbet om rummet. DR1 viser onsdag klokken 20.00 Max Kestners dokumentar ’Amatører i rummet’.

Onsdag den 24. maj – Ny serie om Astrid Lindgren:

Svenskerne var på Astrid med hende, mens hun for resten af verden var Astrid Lindgren, forfatter til kendte og elskede figurer som Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og brødrene Løvehjerte, der uden problemer kunne og kan forstås af ethvert barn over hele jorden. Instruktøren Kristina Lindström skildrer i en ny serie på DR K fra onsdag klokken 20.00 Astrid Lindgrens utrolige liv gennem de talrige interview, som hun gennem sit liv gav til radio og tv, og ved hjælp af masser af aldrig tidligere offentliggjort materiale som dagbøger, brevvekslinger og arkivfilm.

Onsdag den 24. maj og frem til lørdag – Optagelser til ’Den Klassiske Musikquiz’ igen:

Fra onsdag til og med lørdag er der mulighed for at være med til optagelserne af DR K’s populære ’Den klassiske musikquiz’, som sendes senere på året. Man kan opleve DR Pigekorets dirigent Phillip Faber som vært, de to holdkaptajner Mathias Hammer og Frederik Cilius og ikke mindst DR Symfoniorkestret, der leverer musikken. Første optagelse er onsdag klokken 14.30.
Læs mere om datoer og optagelser her

Kristi himmelfartsdag den 25. maj – Et helt program om Søren Ryges nye trøje:

I 1998 fik Søren Ryge en fin, brun trøje på Færøerne, og den har han haft på lige siden - også på tv. Nu har han fået en ny, også hjemmestrikket, og den er så fin og enestående, at den har fået et helt program, som DR1 sender Kristi himmelfartsdag klokken 20.00, hvor den kan ses for første gang.

Kristi himmelfartsdag den 25. maj – DR3 tager på Himalaya-ekspedition:

Militærmanden Levison Wood har – som flere gange før - snøret sine vandrestøvler og er klar til et eventyr på toppen af verden. Denne gang gælder det bjergkæden Himalaya, og DR3 følger hans ekspedition fra Kristi himmelfartsdag klokken 20.40. Levison Wood udforsker den barske natur, der udfordrer ham med oversvømmelser, sne og højdesyge. I fire måneder rejser han rundt og møder munke, soldater og nomadestammer på sin vej. Han indleder rejsen i den afghanske Wakhan-korridor for derfra at rejse gennem sne og is til Pakistan.

Kristi himmelfartsdag den 25. maj – Harry Potter som koncert:

Harry Potter er ét af de mest elskede fantasy-universer i nyere tid. Både som bøger og som stort anlagte film. Kristi himmelfartsdag klokken 14.00 og 19.00 kan du for første gang opleve den første film i serien, når den bliver vist i DR Koncertsalen - akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester.
Læs mere om koncerterne her

Kristi himmelfartsdag den 25. maj – Hvidt program på P1:

Den liturgiske farve Kristi himmelfartsdag er hvid. Hvid er på samme ting intet og alting. Men hvad symboliserer farven hvid, hvordan opfatter øjet farver og lys, og hvilken betydning har hvid? I ’Audiens’ på P1 klokken 16.03 kan lytterne møde Peter Callesen, der skaber magi med sit arbejde med det hvide papir, og for hvem det hvide papir både betyder liv og død. I Kina er hvid sorgens farve, for Jesper Fich symboliserer den skabelsens fuldbyrdelse og glæde, og i musikken kan hvid støj både helbrede og få babyer til at sove. Tilrettelæggelsen står Katarina Lewkovitch for.

Fredag den 26. maj – Ligene i Manchester:

I de sidste seks år er der fundet over 60 lig i kanalerne i den britiske by Manchester. De fleste af dem er unge mænd. Dokumentaren på DR2 fredag klokken 21.40 undersøger de svirrende rygter om, at der er en seriemorder løs i byen. Seerne møder de efterladte familier, der søger svar, og eksperter, der forsøger at løse byens mysterium.

Lørdag den 27. maj – Når sundt bliver sygt:

Danmark er blevet en nation af jernmænd og speltmødre. Vi løber maraton og knokler på spinningcyklerne. Vi spiser stenalderkost eller er på fastekure - for at få en slank, sund krop. Men for nogen mennesker er det sunde liv blevet en besættelse. I DR2’s temalørdag fra klokken 19.55 lørdag møder vi blandt andre triatleten Anders, der skal løbe 100 kilometer og helsebloggeren Mathilde, der bliver fulgt at 19.000 fans. På Fyn bor Maiken, der kalder sig selv en speltmor - og ikke serverer mælk og sukker for sine børn. Temaet ser også på diæten ”clean eating". Her gælder det om at undgå forarbejdet mad, tilsætningsstoffer og raffineret sukker.

Lørdag den 27. maj og søndag – DR3 viser Billboard Music Awards:

Bruno Mars, Ed Sheeran, Nicki Minaj, Celine Dion, Drake, Imagine Dragons, John Legend og Lorde er blandt de mange topnavne, der optræder ved året Billboard Music Awards, som DR3 viser lørdag klokken 20.55. Det er en stort anlagt gallafest, hvor det amerikanske musikmagasin Billboard uddeler priser til årets populæreste musikere inden for en lang række forskellige kategorier. Showet kan også ses søndag klokken 15.50 på DR3.

Lørdag den 27. maj – Spansk flamencoaften i koncertsal:

Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset præsenterer en spansk flamencoaften lørdag klokken 21.00 i DR Koncerthuset, når den Grammy-vindende guitarist Tomatito (kendt fra Camarón de la Isla og Paco de Lucías grupper) er på sjældent dansk besøg med både band og danser i Koncertsalen.
Læs mere om koncerten her

Lørdag den 27. maj og søndag – Ragnarok på P2:

P2 bringer lørdag klokken 19.20 i ’P2 Operaaften’ Wagners opera ’Ragnarok’ i en koncertopførelse med Odense Symfoniorkester. Stefan Vinke er Siegfried, mens Jennifer Wilson er Brünnhilde. Odense Symfoniorkester bliver dirigeret af Alexander Vedernikov. Transmissionen er fra Carl Nielsen Salen i Odense Koncerthus 20. maj, og P2-vært er Mathias Hammer.

Lørdag den 27. maj – MGP Galla i Studie 1:

Det er yderst populært at komme til koncert med årets danske MGP-deltagere, herunder vinderen Bastian. Lørdag holder DR to nye MGP-gallaer, hvor alle medvirker, i DR Koncerthusets Studie 1. Det er klokken 11.00 og 15.00, og der vil også være mulighed for at få en autograf bagefter.
Læs mere om koncerterne her

Lørdag den 27. maj – P6 Beat elsker Depeche Mode:

Bandet Depeche Mode har været med i musikverdenen siden 1980’erne, og i den kommende uge er de koncertaktuelle i Danmark. P6 Beat benytter lejligheden til at sende en af sine seks timer lange ’P6 Beat elsker’-programmer lørdag fra klokken 10.03-16.00, hvor Anders Bøtter og Kristian Bach Petersen er værter.

I ’Dokland’-filmen på DR K søndag klokken 21.00 kommer seerne tæt på mennesket Jacob Holdt, manden bag de ikoniske 'Amerikanske Billeder'. (Foto: John Bomand/ Copenhagen Film & TV © Type 2)

Søndag den 28. maj – Jacob Holdts liv i billeder:

I ’Dokland’-filmen på DR K søndag klokken 21.00 kommer seerne tæt på mennesket Jacob Holdt, manden bag de ikoniske 'Amerikanske Billeder'. Nu tvinges han til at opsøge sandheden om sin eventyrlige skæbne. Jacobs ekstreme ja-filosofi kastede ham i armene på sit livs store kærlighed, USA. Her vandrede den unge præstesøn fra Ku Klux Klan og mordere til de sorte på bunden af den amerikanske drøm. Jacobs tilgang til livet førte ham ud i kampen for at forvandle racismens had til kærlighed mellem mennesker. Roadmovien er en hyldest til 'Amerikanske Billeder' og til rejsen, eventyret, visdommen og ikke mindst kærligheden.

Søndag den 28. maj – Allan Olsen har ’Hudsult’:

Allan Olsen er aktuel med det ambitiøse dobbeltalbum ’Hudsult’. Han er også aktuel med to koncerter i Koncertsalen – søndag klokken 20.00 og igen med en ekstrakoncert 5. juni.
Læs mere om koncerten her

Mandag den 29. maj – Piano Recital i DR Koncerthuset:

Han har spillet i de helt store koncertsale som Wigmore Hall i London, Alte Oper i Frankfurt, Philharmonie Berlin, Leipzig Gewandhaus og Salle Gaveau i Paris. Vesselin Stanevhar turneret over nærmest hele verden – og mandag klokken 20.00 spiller han ’Piano Recital’ i Studie 2 i DR Koncerthuset.
Læs mere om koncerten her

Mandag den 29. maj – Vold på hjernen:

Jacob er 28 år og har netop fået sin syvende dom for vold. Han ender igen og igen i slagsmål, og vennerne siger, der må være noget galt i hovedet på ham. Nu bliver hans hjerne undersøgt som en del af et opsigtsvækkende forskningsprojekt. DR Dokumentar følger mandag klokken 20.45 på DR1 forsøget, hvor lægerne scanner 20 voldelige personer for at søge svar på om voldsforbryderes hjerner er anderledes, og om volden kan behandles medicinsk. Tilrettelæggelsen står Nikolaj Venge for.
Læs mere om programmet her

Mandag den 29. maj – Martins kamp mod ISIS:

Martin kan ikke holde ud at sidde hjemme i Esbjerg og se passivt til, mens ISIS terroriserer uskyldige mænd, kvinder og børn i Irak. Uden mulighed for at slutte sig til Danmarks officielle kamp imod Islamisk Stat, tager Martin i 2015 til Irak for at bekæmpe ISIS sammen med de kurdiske Peshmerga styrker. Hjemvendt derfra får han konfiskeret sit pas af de danske myndigheder, som mener, han er til fare for den offentlige orden. Martin har nu trukket Esbjergs politi i retten. Han vil have sit pas og sin ære tilbage, fremgår det af ’DR3 Dok.’, som mandag klokken 20.45 handler om sagen.

Mandag den 29. maj – Ripley – tro det eller lad være:

DR K viser mandag klokken 23.10 et portræt af den amerikanske bladtegner og amatørantropolog, Robert Ripley (1890-1949), hvis besættelse af alt, hvad der var sært og mærkeligt i denne verden, gjorde ham til en af de mest succesrige forretningsmænd i USA. I løbet af tre årtier voksede hans koncept 'Believe It or Not' fra aviser til radio, film og tv til et underholdningsimperium, der har overlevet den excentriske mand, der beviste, at ingen kan modstå opfordringen til at ”tro det eller lade være”. Ripley findes også i København.

Mandag den 29. maj – Nyt morgenhold på P3:

Sara Bro, Tue Blædel og Tony Scott udgør ’Go’Morgen P3’s nye hold, som har premiere mandag klokken 6.03-9.00 – og som altid sender mandag til fredag. Tue og Tony bliver dermed ikke længere sendt om eftermiddagen fra klokken 14.03-16.00, hvor der i de kommende uger sendes ’P3 med Svenne Lund Jensen’. Et nyt eftermiddagsprogram er også på vej.
Læs mere om programmerne her

Tirsdag den 30. maj – Mistænkt for terror:

Britiske Moazzam Begg sad fra 2002-2005 i fængsel under mistanke om at sympatisere med terrorister og at være medlem af terrororganisationen Al-Qaeda. Han er siden blevet frikendt. Gennem interviews med Moazzam Begg får seerne tirsdag klokken 20.45 i ’Dokumania’ på DR2 hans side af historien, et indblik i moderne jihad og Vestens reaktion på terror.

Tirsdag den 30. maj – Når kemien passer:

Vælger du hele tiden forkert kæreste, kører det samme mønster, havner i alt det forkerte - men er samtidig træt af at være alene? Måske kan du få hjælp af videnskaben, så dit næste match bliver perfekt - i hvert fald biologisk set, for det kan være, at du rent faktisk kan lugte, smage, se og høre dig frem til kærligheden, hvis du tør stole på dine instinkter? I håbet om at videnskaben kan hjælpe, vil Maren, 31 år og stadig single, gennem forskellige eksperimenter udvælge den af syv mænd, som hun passer bedst med. Hun starter med lugtesansen: hvis lugt tænder hun mest på? Hun er klar, det samme er mændene, og DR3 viser, hvordan det går de næste tirsdage klokken 21.30.

Onsdag den 31. maj – Jagten på de perfekte skud:

Naturfotografen Morten Hilmer jager det perfekte motiv i sin søgen efter den indre ro, han ikke finder hjemme i civilisationen. Derfor drager han på et arktisk eventyr med hundeslæde til den barske, nordligste del af Grønland for at tage billeder af den ekstreme og skøbelige natur. DR1 er fulgt med ham onsdag klokken 20.00 i en timelang udsendelse.

Onsdag den 31. maj – Folketingets afslutningsdebat på DR2:

Folketingsåret er ved at være slut, og onsdag bliver der rig mulighed for at følge årets afslutningsdebat før sommerferien nøje. DR2 starter med at sende fra Christiansborg klokken 8.45 – og sender så uafbrudt frem til klokken 17.00, hvor politikerne formentlig fortsat er godt i gang.

Onsdag den 31. maj – Nonnen og narkomanen:

83-årige Inge Norling har siden 1990 drevet et katolsk bofællesskab for hjemløse og narkomaner. Hun har viet sit liv til at hjælpe Danmarks mest udsatte til en ny start i livet, og i misbrugsmiljøet er Inge kendt som "nonnen". Men nu er tiden kommet, hvor Inge skal sige farvel til sit kald som Danmarks Moder Theresa. DR K har fulgt Inge gennem hendes sidste år på ’Fred og Forsoning’, og programmet vises på kanalen onsdag klokken 21.40.

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve