Næste uges DR: P1 om (få) bøsser på fodboldbanen

Her får du smagsprøver på programmer og arrangementer i DR i den kommende uge fra den 17.-23. august 2017.

Hvorfor har der aldrig været en åbent homoseksuel mand i dansk topfodbold? Danmark var det første land i verden til at tillade homo-ægteskaber, men vi har altså en nationalsport helt uden bøsser på topniveau. Over fire episoder – med start lørdag klokken 16.30 på P1 - undersøger Emil Rothstein-Christensen, hvordan homo-mænd trives i dansk fodbold, om en homoseksuel spiller vil stå frem, og han prøver at give svaret på, hvad der skal gøres, før vi får den første bøsse på banen. Programmet kan også høres mandag klokken 20.30 på P1. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Torsdag den 17. august, fredag og lørdag – Amadeus Live:

Torsdag og fredag klokken 19.00 og lørdag klokken 15.00 er der chance for at opleve Milos Formans multiprisbelønnede spillefilm ’Amadeus’ folde sig ud på Koncertsalens store biograflærred i en helt særlig filmkoncertoplevelse, hvor DR Symfoniorkestret og DR Koncertkoret opfører den originale musik til filmen – live. Samtlige koncerter er allerede udsolgt.
Læs mere om koncerterne her

Torsdag den 17. august og fredag – Det er snart mørkt hos Søren Ryge:

DR1 sender torsdag klokken 20.00 sæsonens sidste direkte udsendelse fra Søren Ryges have, der er så stor, at torsdag også viser Danmarks mindste have frem. Derudover vil aftenens program være præget af det uomgængelige faktum, at det er ved at blive mørkt. Det kan man bruge til så meget, når man laver TV, mener han. Programmet kan også ses fredag klokken 7.30.

Fredag den 18. august og natten til søndag – Kammermusik i Kerteminde:

Musikerne i Trio con Brio mødes med venner på Lundsgaard Gods, og P2-lytterne kan være med fredag klokken 19.20 i ’P2 Koncerten’. Der bydes på musik af blandt andre Prokofjev, Richard Strauss og Sjostakivitj. Solisterne er Inger Dam Jensen, sopran, Andrej Bielow, violin, Nils Mönkemeyer, bratsch, Michaela Fukacova, cello, Enrico Pace, klaver og Kirstine Schneider, violin. Koncerten er optaget den 12. august, og vært på P2 er Peter Filtenborg. Koncerten kan også høres natten til søndag klokken 00.05.

Lørdag den 19. august og søndag – ’Matador’ er tilbage:

Lørdag klokken 20.00 er ’Matador’ tilbage med nye afsnit på DR1 – nemlig fra afsnit 8-12, som bliver sendt her i sensommeren. Korsbæk er nået til 1934, hvor den internationalt kendte maler Ernst Nyborg kommer til Korsbæk i forbindelse med sin udstilling i byen. Maude Varnæs møder sin fortid, og Mads Skjern opdager, at kunsten - og byrådssekretær Lund - kan fremme hans planer om et nyt byggeri. Jørgen Varnæs har nu så store økonomiske problemer, at han pantsætter sin grund på Fedet. DR K genudsender ugens afsnit om søndagen – i dette tilfælde klokken 18.40.

Lørdag den 19. august – Flugten fra det lette liv:

26-årige Villads har et godt job og en hyggelig lejlighed. Men han savner eventyret i sin hverdag og er træt af at føle sig privilegeret og forkælet. Han vil gerne udfordre sig selv og mærke livet, også når det er hårdt og besværligt. Derfor beslutter han sig for at flytte ud af sin lejlighed og overvintre på en gammel husbåd i en lille alternativ havn. Båden har hverken vand, varme, seng eller dør, og planen er at sætte den i stand over vinteren og bo i harmoni med naturen og de ligesindede unge fra nabo bådene. Men det viser sig hurtigt at være en større udfordring, end han havde regnet med, fremgår det af ’DR3 Dok.’, som sendes lørdag klokken 19.40.

Lørdag den 19. august – Man binder os:

For 50 år siden døde PH (Poul Henningsen) og Kai Normann Andersen. Sammen stod de bag Danmarks første frihedssang, og satte en standard for den åndelige mobilisering under besættelsen. Med udgangspunkt i de skelsættende revyer i 40'erne, foldes deres virke og betydning ud i to programmer på P2 lørdag og søndag – henholdsvis klokken 16.03 lørdag og 18.03 søndag. Første del har fokus på Poul Henningsen. Tilrettelæggelsen står Jakob Wivel og Carsten Wolf Andersen for.

Lørdag den 19. august og mandag – Den første bøsse på banen:

Hvorfor har der aldrig været en åbent homoseksuel mand i dansk topfodbold? Danmark var det første land i verden til at tillade homo-ægteskaber, men vi har altså en nationalsport helt uden bøsser på topniveau. Er det fordi tilskuerne råber ”bøsserøv” efter modstandernes spillere? Fordi holdkammeraterne ikke vil gå i bad med en homo? Eller er det måske bare fordomme og grunden en helt anden? Over fire episoder – med start lørdag klokken 16.30 på P1 - undersøger Emil Rothstein-Christensen, hvordan homo-mænd trives i dansk fodbold, om en homoseksuel spiller vil stå frem og prøver at give svaret på, hvad der skal gøres, før vi får den første bøsse på banen. Man kan kontakte redaktionen på 3520 3211 eller paabanen@dr.dk – programmet kan også høres mandag klokken 20.30 på P1.

Søndag den 20. august – Min barndom i voldens skygge:

Cecilia er vokset op med angst for, at hendes stedfar skulle slå hendes mor ihjel. Nu er moderen død af kræft, og Cecilia er 18 år, og skal med hjælp fra de nærmeste voksne stå på egne ben. DR1 sender søndag klokken 20.00 et program, hvor man har fulgt Cecilia i et år for at se, hvordan hun bliver voksen i voldens skygge. Hvert år overværer godt 33.000 danske børn at deres mor eller far udsættes for vold. Det får ofte store konsekvenser for børnene gennem hele livet. Børn, der overværer vold mod en forælder, har tit samme psykiske reaktionsmønstre, som den der fysisk oplever volden.

Søndag den 20. august – Sandheden om webcam-pigerne:

Dokumentaren på DR2 søndag klokken 21.30 åbner døren til den hemmelige voksne webcam-verden, hvor tusindvis af mænd får adgang til deres drømmepiger gennem få klik på musen. Her tjener de såkaldte webcam-piger op til fem pund i minuttet på at opfylde kundernes ønsker.

Søndag den 20. august – Næste uges nyheder på P1:

Hvorfor nøjes med de seneste nyheder, hvis du kan få næste uges? P1’s satiriske nyhedsvært, Andreas Bo, opdaterer fra søndag klokken 13.03 lytterne på næste uges begivenheder og konfronterer politikere og meningsdannere med deres kommende udtalelser.

Mandag den 21. august – Solformørkelse på DR2:

Mandag er helt speciel, fordi den byder på total solformørkelse i 12 amerikanske stater. Amerikanerne har døbt solformørkelsen 'The Great American Eclipse', der ventes at blive et tilløbsstykke, når den finder sted i cirka to timer. DR2 sender live fra den og ser nærmere på solformørkelser fra klokken 18.30 til 20.45. Danmark skulle først blive rart af total solformørkelse igen i 2142, så der er et stykke tid til. Formørkelsen mandag skulle dog også – hvis man er heldig – kunne ses i Danmark, men her er der kun tale om en delvis formørkelse.

Mandag den 21. august – DR K om oldtidens Grækenland:

Historikeren Michael Scott rejser til Athen i DR K’s serie om ’Oldtidens Grækenland’ mandag klokken 20.00 for at undersøge dramaets og teatrets vugge i landet fra det 6. århundrede før vor tidsregning til det 2. århundrede efter. Skuespillene skulle fra begyndelsen mere end at underholde. De var reaktioner på virkelige begivenheder, der var en drivende kraft i historierne - og de var dybt forbundet med det athenske demokrati. Faktisk er historien om teatret også historien om bystaten Athen.

Drengene på kanten II er et livligt gensyn med de fem unge fyre fra Lolland. Dem der står tilbage, mens de andre er taget på uni. Dem der har lavet lidt for meget drama og alt for få lektier. Men det skal være slut nu. Voksenlivet venter og virkeligheden (Foto: Koncern TV- og Filmproduktion A/S © Type 2)

Mandag den 21. august – Drengene på kanten er tilbage:

’Drengene på kanten II’ mandag klokken 21.30 er et livligt gensyn med de fem unge fyre fra Lolland, som DR3 fulgte sidste år. Programserien handler om dem, der står tilbage, mens de andre er taget på universitetet. Dem, der har lavet lidt for meget drama og alt for få lektier. Men det skal være slut nu. Voksenlivet venter, og virkeligheden kalder. Drengene skal til Reality Awards i ”Københavana”, som de kalder det. Valdemar har fået smag for livet i rampelyset og vil være realitystjerne, men livet i showbiz kan let vende dig ryggen. Dennis kæmper med sine egne problemer. Intet job, ingen skole og ingen lejlighed. Det er også svært at få forholdet med damen til at fungere, når man er blevet ægte VIP.

Tirsdag den 22. august – Den unge Zlatan:

’Dokumania’ på DR2 giver tirsdag klokken 20.45 historien om Zlatan Ibrahimovic og hans vej fra ghetto til international fodboldstjerne. Dokumentaren er med, da han debuterer for Malmö FF i 1999, under hans turbulente år i Ajax Amsterdam, og da han som 24-årig får sit endelige gennembrud i Juventus. Men det er også historien om en ung mand med et nærmest vulkansk temperament, der er i evig konflikt med medspillere og trænere.

Tirsdag den 22. august – Kald mig bare brun:

Skuespilleren og manuskriptforfatteren Anna Neye er født og opvokset i Danmark og har spist stegt flæsk og persillesovs hele sit liv. Men der er bare en lille bitte ting. Hun er brun. Hun har dog altid fået af vide af sin hvide danske mor, at hudfarve intet betyder i Danmark. Men hvis det virkelig forholder sig sådan, hvorfor diskuterer, vi så stadig, om folk har ret til at kalde sådan én som hende for "neger"? I serien ’Kald mig bare brun’ på DR K tirsdag klokken 21.30 undersøger Anna Neye, hvordan brune danskeres liv har taget sig ud fra 1600-tallet og frem til i dag. Om hvordan brune danskere er blevet portrætteret og benævnt.

Onsdag den 23. august – DR finder guld i Hjørring:

’Guld i købstæderne’ er snart ved en ende for denne sommer, men inden da besøger DR1 Hjørring i de kommende to udsendelser. Her står nogle af landets dygtigste eksperter klar til at vurdere gæsternes medbragte antikviteter og klenodier. Eksperterne skal blandt andet sætte pris på en gammel høvl udformet som en due. Og så dukker en gæst op med et vægur fra Royal Air Force fra 2. Verdenskrig. Det er atter Mette Bluhme Rieck, der er vært.

Onsdag den 23. august – Spionskole på DR3:

Gemmer der sig en lille James Bond i din mave? Så følg med her de kommende onsdage klokken 20.10 på DR3 i den britiske dokumentarserie ’Spionskolen’. 14 aspiranter går her i træning for at se, om de har, hvad der kræves for at blive en vaskeægte spion. Tre tidligere spioner står for oplæringen.

Onsdag den 23. august – Monrad – I seernes tjeneste:

DR3 har onsdag klokken 21.30 premiere på en absurd comedy-serie om en selvoptaget kritiker på vej mod afgrunden. Hvordan er det at lave et bankrøveri? Eller hvordan føles det at være gammel? Journalist og anmelder Niels Monrad deler stjerner ud til selve livet. Frygtløst og med oprejst pande jagter han sandheden om tilværelsen. Men først for sent indser Niels, at det umulige tv-koncept er hans egen værste fjende.

Onsdag den 23. august – DR K er til konfirmation:

I løbet af en gennemsnitlig danskers liv er der 4186 mandage. Grå og kedelige mandage, der er fyldt med pligter. Men en gang imellem er der dage, der virkelig byder på noget at fejre. En af de dage er vores konfirmation, der markerer at vi er på vej til at blive voksne. Sådan en stor mærkedag er proppet med ritualer og skikke, der føles som om de altid har været de samme. Men er det nu også sådan? Hvem har bestemt hvad konfirmanden skulle have på gennem tiden? Og hvilke gaver har der ligget på gavebordet? I DR K’s serie om ’Vores største dage’ kan seerne onsdag klokken 21.45 møde tre generationer, der fortæller, hvordan de har fejret deres store dag.

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve