Ugens DR: Nu bliver musicalfavoritterne præsenteret

Her får du smagsprøver på programmer og arrangementer i uge 38 fra den 18.-20. september 2017.

Stine Rosengren og Silas Holst præsenterer lytternes musicalfavoritter alle dage klokken 18.05 på P2 fra mandag. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Mandag den 18. september – Peitersen og Feldthaus er i Nepal:

Hvad koster et hus i Nepals bjerge? Og hvordan indretter man en luksuslejlighed i hovedstaden Katmandu? Erik Peitersen og Christine Feldthaus undersøger og analyserer tre huse i Nepal mandag klokken 20.45 på DR2. Samtidig lærer de landet at kende gennem de tre meget forskellige hjem. For at finde frem til prisen på dem, kommer de vidt omkring i det buddhistiske land. Erik besøger blandt andet et stort restaurationsprojekt af et gammelt træhus, mens Christine undersøger priser på alt mellem himmel og jord i de nepalesiske luksusbutikker.

Mandag den 18. september – Carl Emil slår op:

Carl Emil Petersen keder sig i Ulige Numre, der er hans band og bedste venner. Der skal ske noget, så sangeren slår op og går solo. Nu står Carl Emil på egne ben. Men er det den rigtige beslutning at droppe trygheden og bandet og starte en solokarriere? DR3 har fulgt Carl Emil Petersen i tiden efter, og det er blevet til en serie i fire dele med premiere mandag klokken 21.30.

Mandag den 18. september og hele ugen – Musical-top 50:

DR har bedt befolkningen om at foreslå deres musical-favoritter, og nu er afstemningen slut. Mandag klokken 18.05 – og alle de kommende hverdage samme tid – præsenterer Stine Rosengren og Silas Holst præsenterer Klassisk Top 50 Musical. Mandag gælder det nummer 50.
Læs mere på www.dr.dk/top50.

Tirsdag den 19. september – Superrige kinesere på DR2:

I dokumentaren på DR2 tirsdag klokken 20.00 får seerne et indblik i en gruppe af superrige kinesere, der er besatte af Storbritannien. Se hvorfor denne gruppe af kinesere elsker alt fra skræddergaden Savile Row i London til de glamourøse Debutante Balls.

Tirsdag den 19. september – Nu gælder det VM-kvalifikationen:

Tirsdag klokken 17.50 på DR3 gælder det kampen om at komme til VM-slutrunden for de danske fodboldkvinder. Det er 10 år siden, Danmark sidst var med ved en VM-slutrunde, og vejen til slutrunden i Frankrig er hård for EM-sølvvinderne. Kun gruppevinderen er sikker på at komme til VM, og derfor er kravet tre point hver gang holdet spiller. Således også tirsdag, hvor det gælder Ungarn på udebane. Kampen er samtidig den nye landstræner Søren Randa-Boldts første kamp med point på spil. Kommentatorer er Henrik Liniger og Arnela Muminovic.

Onsdag den 20. september – Eventyrrejser på DR K:

Ferie er lig med frihed. Vi vinker farvel til hverdagen og pligterne og puster ud. Men der er stor forskel på, hvordan vi holder ferie. Nogle er til charterferie, mens andre synes at sommerhuset eller campingpladsen er det bedste sted at bruge sommeren. Og så er der dem der drager spontant afsted på eventyr med rygsæk på. Hvilken type ferie du er til, siger noget om, hvem du er som person. Programmet onsdag klokken 21.45 på DR K handler om mennesker, der kan lide at tage på eventyr. Sådan én er entertainer Jacob Haugaard. Han har rejst i hele verden og elsker at fortælle om sine ture. For ham er det en livsnødvendighed at tage ud og opleve andre steder og kulturer. Det har det også været for mange andre danskere gennem tiden, og seerne kan møde mange af dem i udsendelsen, som giver et historisk rids over danskernes eventyrrejser.

Onsdag den 20. september og torsdag – DR Vokalensemblet opfører hemmelig messe:

DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed præsenterer onsdag og torsdag Frank Martins berømte ’Messe for dobbeltkor’-musik, som komponisten selv holdt hemmelig i næsten 40 år - sammen med moderne mesterværker af Bohuslav Martinu. Koncerten onsdag foregår klokken 19.30 i Trinitatis Kirke i København, mens det torsdag klokken 20.00 er i Roskilde Domkirke, det foregår. Koncerten onsdag bliver sendt direkte på P2.
Læs mere om koncerterne her

Torsdag den 21. september – Skal vi have ulve i Danmark:

Ulven har for alvor slået sig ned i den danske natur efter 200 års fravær. Men er det nye rovdyr en gevinst for naturen, eller skaber den for meget utryghed blandt de borgere, der bor omkring den? Ask Rostrup i ’Langt fra Borgen’ tager torsdag klokken 21.55 to politikere med til Vestjylland, hvor en ulvefamilie på 10 lever lige nu. Her skal de også ud i natten med en ulveekspert for at komme helt tæt på ulven. Medvirkede: Maria Reumert Gjerding (EL) og Pia Adelsteen (DF).

Hvem er bag solbrillerne på Gulddreng – og hvem er Malte, som egentlig står bag. DR3 ser på det i en ny serie fra fredag klokken 22.30. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Fredag den 22. september – Ny serie om Gulddreng:

Hele Danmark kender Gulddreng, men vi har endnu ikke mødt Malte - manden bag solbrillerne, den eksotiske accent og de kække bemærkninger. Det er lykkedes Malte og holdet bag at holde tæt og ikke lade nogle medier komme tæt på. For første gang får DR3’s seere nu deres historie, og premieren ligger lige efter P3 Guld fredag klokken 22.30. Hvordan blev Gulddreng til? Hvordan er det at være i orkanens øje og samtidig hele tiden i karakter? Og hvad skal der ske i fremtiden med Gulddreng? Kan Malte mon nogensinde slippe ud af Gulddrengs skygge? Vi følger Malte mens Gulddreng bliver fundet på og udviklet til at blive et af de største danske popfænomener i nyere tid og samtidig infiltrere og overtage Maltes eget liv.

Fredag den 22. september og søndag – P3 Guld 2017:

Andrew Moyo og Petra Nagel er værter på scenen i DR Koncerthuset, når P3 Guld 2017 fejrer den danske musik fredag klokken 21.00 – både på DR3 og P3. På scenen er blandt andre Hugo Helmig, Scarlet Pleasure, Nelson Can, Kesi, Benal, Noah Carter, Soleima og mange flere. P3 varmer op fra klokken 18.00 – og kanalen holder også efterfest lørdag, hvor Mads Gundersen følger op lørdag klokken 12.00-14.00. Showet kan ses eller genses på dr.dk og søndag klokken 16.00 på DR3.
Læs mere om aftenen her

Lørdag den 23. september – Tori Amos og Dicte i DR Koncerthuset:

Der er to stærke kvinder på scenerne i DR Koncerthuset lørdag aften. På den store scene i DR Koncertsalen står Tori Amos, der for nylig udgav sit længe ventede album ’Native Invader’. Hun giver koncert klokken 20.00 lørdag, mens Dicte går på scenen i Studie 3 klokken 21.00.
Læs mere om Tori Amos-koncerten her

Læs mere om Dicte-koncerten her

Lørdag den 23. september – Historien om Danmark er tilbage:

DRs populære historiesatsning ’Historien om Danmark’ er tilbage – nu med sendetid lørdag klokken 20.00 på DR1. Lars Mikkelsen fortæller om Christian den 4., som var konge i renæssancen. Det er en tid, hvor religion og en ny version af kristendommen gennemstrømmer alt og som kirkens nye overhoved er det kongen, der har ansvaret for, at danskerne er fromme kirkegængere. En opgave, Christian den 4. forvalter med strenghed og som betyder, at helt almindelige mennesker kan dømmes for trolddom og brændes på bålet. I programmet undersøger et forskerteam også liget af en mere end 300 år gammel biskop.

Søndag den 24. september og mandag – Din danske sang igen:

Søndag eftermiddag klokken 14.00 og 16.30 er der mulighed for at synge med på dine personlige favoritter og nogle af de danske sange, som andre er vilde med. Da er DR Pigekoret vært for endnu en ’Din danske sang’-koncert, og denne gang er det med Nabiha som gæstesanger. Koncerten kan høres på P2 mandag klokken 19.20 som ’P2 Koncerten’.

Søndag den 24. september – Ny dramaserie på DR1:

Ann Eleonora Jørgensen, Lars Mikkelsen, Morten Hee Andersen, Fanny Bernth og mange flere har hovedrollerne, når DR1 søndag klokken 20.00 har premiere på DRs nye søndagsdrama – ’Herrens Veje’ – skrevet af Adam Price. Den karismatiske provst Johannes Krogh står over for sit livs chance, da han stiller op til bispevalget i Københavns Stift, hvor han har mulighed for at blive den første biskop i sin 250 år gamle præsteslægt. Men det er ikke kun Johannes, som går en dramatisk tid i møde. Hans yngste søn, August, som er en populær præst i København, har længe drømt om at blive udsendt som feltpræst, og det er pludselig ved at blive en realitet til hans kone Emilies bekymring.
Se billeder fra serien her

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve