Lige nu på DR P1

Orientering

En million kinesere dør hvert år på grund af luftforurening. Det viser tal, som Verdenssundhedsorganisationen WHO netop har offentliggjort. Udviklingen skaber forståeligt nok bekymring blandt kineserne selv, og mange har nået det punkt, hvor de kræver forandring. En ny undersøgelse blandt forbrugere i de kinesiske stor… Vis mere

Startede klokken 16:07 Slutter klokken 18:05 (Næste: P1 Debat: Hvor vigtigt er det at få lettet top- og boligskatten?)

Udvalgte udsendelser

 1. P1 Debat: Hvor vigtigt er det at få lettet top- og boligskatten?

  Så vigtig at det blå Danmark vil tage et valg på det? Og risikere at de røde vinder magten? Dansk industri, Danske Bank og danske direktører advarer.

 2. P1 Eftermiddag

  Englands fodboldverden vågner i dag op til gevaldige tømmermænd. Landstræneren er fyret og foreløbig ti nuværende og tidligere managers fra de stenrige klubber er kommet under lup. Det handler om korruption og bestikkelse i forbindelse med spillerhandler, og det er mange penge, der er tale om, for Premier League er verdens dyreste fodboldliga.

 3. Filmland: Kom der noget ud af det?

  Lykkedes det? Kom der noget ud af det? spørger Filmland i denne uge, hvor vi taler med tre filmmagere, der alle har forsøgt at sætte noget igang med deres projekter. Kan man skabe forandring og måske endda ændre verden med en film? Det er spørgsmålet.

Seneste udsendelser og artikler

 1. P1 Eftermiddag

  Englands fodboldverden vågner i dag op til gevaldige tømmermænd. Landstræneren er fyret og foreløbig ti nuværende og tidligere managers fra de stenrige klubber er kommet under lup. Det handler om korruption og bestikkelse i forbindelse med spillerhandler, og det er mange penge, der er tale om, for Premier League er verdens dyreste fodboldliga. Vi ser på, hvordan det har kunnet lade sig gøre - og hvad det betyder for verdens dyreste og mest eksponerede fodboldliga. For snart ni år siden startede en sag, der er blevet kaldt århundredes mordhistorie. Amerikanske Amanda Knox var flyttet til Italien, og her blev hendes sambo dræbt. I løbet af fire år blev Amanda Knox dømt to gange og frikendt to gange for mordet af de italienske domstole. Nu kommer en dokumentar, der beskriver sagens mærkværdige forløb, og filmens danske producent er gæst i studiet. Mange er bange for, at robotterne vil overtage alt for mange af de funktioner, vi som mennesker i dag opfylder. Og det kan måske nok være, men robotter kan faktisk også hjælpe folk ind på arbejdsmarkedet. Vi tager et nærmere kig på både farer og muligheder. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

 2. Filmland: Kom der noget ud af det?

  Lykkedes det? Kom der noget ud af det? spørger Filmland i denne uge, hvor vi taler med tre filmmagere, der alle har forsøgt at sætte noget igang med deres projekter. Kan man skabe forandring og måske endda ændre verden med en film? Det er spørgsmålet. Derudover ser vi nærmere på revseren Oliver Stones nye film om det politiske USA, 'Snowden', og på fantasten Tim Burtons 'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film

 3. P1 Debat: Hvor vigtigt er det at få lettet top- og boligskatten?

  Så vigtig at det blå Danmark vil tage et valg på det? Og risikere at de røde vinder magten? Dansk industri, Danske Bank og danske direktører advarer, alligevel nægter Anders Samuelsen og Liberal Alliance at kravle ned fra øverste gren i toppen af skattetræet - Hvorfor? P1Debattører: Anders Samuelsen (LA) formand, Jakob Ellemann-Jensen (V) politisk ordfører, Martin Lidegaard (R) finansordfører, Mette Abildgaard (K) politisk ordfører og Jesper Petersen (S) skatteordfører. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat

 4. Hvid, vred og på røven - Baglandet i USA 8:9

  Tordenvejr på tomatfarmen. På en tomatfarm i Alabama er de eneste arbejdere, der kan klare mosten, de illegale fra latinamerika. Alabama var ellers kendt som anti-immigration stat nummer et i USA, da de længe før Trumps løfter om at deportere illegale og bygge en mur på grænsen til Mexico, indførte de den skrappeste lov mod illegale immigranter nogensinde i USA. Den fejlede, for USAs økonomi er afhængig af de illegale arbejdere. Men på tomatfarmen frygter både ejeren og plukkerne hvad Trump kan finde på. Tilrettelæggere: Anne Pilegaard Petersen og Mikkel Rønnau.

Mest hørte programmer DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Skønlitteratur på P1 Skilsmisser og glemte billeder Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Grammofon Ikke så meget snak... Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Platt-form: Partisange Musiksatirisk hyldest til Enhedslisten Genre: Sjov radio

Søg efter titel