Lige nu på DR P1

Eksistens: Du er ikke herre i eget hus

Det Ubevidste styrer mere af vores liv og vores færden end vi er klar over - heraf betegnelsen U-bevidst. Det var østrigeren Sigmund Freud der første gang, for alvor beskrev det omkring år 1900. Siden er Freuds psykoanalyse blevet taget op, revitaliseret og nuanceret af først franske Jacques Lacan og i dag af den slove… Vis mere

Startede klokken 01:03 Slutter klokken 02:03 (Næste: Feature: Købmanden der vil gøre en forskel)

Mest hørte programmer DR P1

Seneste udsendelser og artikler

 1. Eksistens: Du er ikke herre i eget hus

  Det Ubevidste styrer mere af vores liv og vores færden end vi er klar over - heraf betegnelsen U-bevidst. Det var østrigeren Sigmund Freud der første gang, for alvor beskrev det omkring år 1900. Siden er Freuds psykoanalyse blevet taget op, revitaliseret og nuanceret af først franske Jacques Lacan og i dag af den slovenske tænker, Slavoj Zizek. Psykoanalysen blander sig konstant i vores eksistentielle og filosofiske overvejelser om vores liv, identitet, væren og færden, og i denne Eksistens foretager vi en nuanceret overflyvning af feltet. Desuden Aktuel Filosofi med idéhistoriker Simon Axø og fjerde afsnit af serien om filosofiske skoler; denne gang om Pariseruniversitetet. Medvirkende: Brian Benjamin Hansen, adjunkt på VIA University College og medlem af Center for Vild Analyse. Steen Ebbesen, professor i Græsk og Latin ved Københavns Universitet. Vært og tilrettelægger: Carsten Ortmann. (Sendt første gang 5. april).

 2. Sommergæsten på P1: Eskild Ebbesen

  Man er ikke, som man er. Man er, som man gør sig til, siger den tredobbelte OL-guldvinder i letvægtsroning, cand.scient. Eskild Ebbesen. Selv den kendte guldfirer-roer kan have lyst til at ligge i sofaen og spise slik. Men han ved, hvordan man både træner og tænker som en vinder. Vært: Dorte Krogsgaard.

 3. Danmark kort

  Baron Gedalia. Historien om Baron Gedalia er historien om en meget driftig vekselerer og forretningsmand, der steg højere og højere for til sidst at ramle... Måske lidt uretfærdigt. Carsten Wiedemann. www.dr.dk/p1/danmark-kort (Sendt første gang 15. marts 2007).

 4. Orientering Weekend: EU har givet Erdogan for stærke kort på hånden

  Eurolandene kan ikke gøre særlig meget, hvis Erdogan fortsætter med at stramme skruen i hjemlandet overfor borgere, systemkritikere og kritiske medier. Flygtningeaftalen med Tyrkiet er nemlig for vigtig til, at man reelt kan presse Erdogan og det er et kæmpe problem. Det mener Morten Helveg Petersen, som er Europa-parlamentariker for Radikale Venstre. Orientering Weekend har talt med ham. Hør også om hvordan man overlever og klarer hverdagen i den del af Ukraine, regeringen ikke har kontrol med. Vært: Brita Kvist.

 5. Bagklog på P1- halvårskavalkade: Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper

  I fire sommerprogrammer ser Bagklog på P1 ikke på nyhedsUGEN der gik, men nyhedsÅRET, der er gået indtil nu. Det er en stor mundfuld, så til lejligheden har vi ikke én, men TO gæsteværter - og vi har valgt to personer, der biologisk eller åndeligt hænger sammen. I denne uge, hvor vi skal kloge os på halvårets udenlandske nyheder, er gæsteværterne Enhedslistens åndelige ledere Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper. Vært: Esben Kjær.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Sommergæsten på P1 Satiretegneren Roald Als Genre: Perspektiv

Søg efter titel