Lige nu på DR P1

Orientering

I weekenden oplevede flere store internettjenester nedbrud i Europa og USA. Nedbruddet skete fordi en amerikansk virksomhed, der agerer vejviser for internettrafik blev ramt af et stort cyberangreb. Og selvom det primært er underholdningstjenester, der blev ramt, bliver angrebet taget meget alvorligt - det amerikanske… Vis mere

Startede klokken 03:03 Slutter klokken 04:55 (Næste: Danmark kort)

Udvalgte udsendelser

 1. Religionsrapport: Gammel religiøs konflikt sætter stadig Mellemøsten i brand

  Stort set alle politiske konflikter i Mellemøsten udvikler sig før eller siden til endnu et kapitel i den 1400 år gamle konflikt mellem shia- og sunnimuslimer.

 2. Sausan Island med Sami: "Jeg overvejede selvmord"

  Det kan være et ensomt liv at være homoseksuel med en anden etnisk baggrund end dansk. Mange unge mennesker lever et dobbeltliv og skjuler sandheden om deres seksualitet fra deres familie og især forældre.

 3. P1 Debat: Savner du en fræk og kæk kirke?

  Rockkoncert, kungfu, filmklub - og præster der klæder sig ud som engle! Skal folkekirken være mere fræk og spændstig, for at få unge til at stille sig op i køen til landets menighedsrådsvalg?

Seneste udsendelser og artikler

 1. Orientering

  I weekenden oplevede flere store internettjenester nedbrud i Europa og USA. Nedbruddet skete fordi en amerikansk virksomhed, der agerer vejviser for internettrafik blev ramt af et stort cyberangreb. Og selvom det primært er underholdningstjenester, der blev ramt, bliver angrebet taget meget alvorligt - det amerikanske sikkerhedsministerium undersøger i disse dage, hvem der står bag. De tyske regeringspartier ville mødes i denne uge og enes om en fælles kandidat til præsidentposten. Men mødet mellem de tre partier er udsat og der er krisetegn: socialdemokraterne rykker med deres egen kandidat, den populære udenrigsminister Frank Walter Steinmeier. Men han afvises blankt af kansler Merkels konservative. Og så er Orienterings reporter, Thomas Ubbesen, nået til en smadret fabrikshal i Grækenland, hvor man har anbragt 1300 syrere: Mennesker, der ikke nåede at komme over, da Makedonien smækkede sin grænse i tidligt på foråret. 1300 mennesker der absolut ingen steder skal hen, og hvis fremtidsudsigter bliver mere og mere tilslørede. Thomas Alling redigerer.

 2. P1 Eftermiddag

  Dansk Folkepartis Marie Krarup er blevet lidt af en mediestjerne i Rusland. Hendes blogindlæg bliver oversat og udsendt af den russiske stats nyhedsbureau, og hun er i den seneste måned blevet nævnt ligeså mange gange som den danske statsminister i de russike medier. Og det er især fordi hun bekræfter russernes billede af Vesteuropa som en fordærvet og homoseksuel del af verden, hun får den medvind, siger Berlingskes korrespondent i Rusland. Vi taler med både ham og Marie Krarup i dag. Står det til det britiske underhus, skal en britisk milliardær fratages sin riddertitel, fordi han systematisk har udplyndret sin egen butikskæde, inden han solgte den for et slik. Nu står 11.000 medarbejdere uden job - og uden den pension, der egentlig skulle have været indbetalt. Vi fortæller om den slagne ridder - og om, hvad der egentlig skal til for at få og miste sådan en titel. Vi runder også et lidt aparte fodboldhjørne, for en ukendt dansker er lige blevet købt af en af verdens største fodboldklubber - Paris Saint-Germain. Men August Rosenmeier skal ikke brillere sammen med de andre stjerner på grønsværen, han er nemlig stjerne foran skærmen, hvor han er en af verdens bedste FIFA-spillere. Vi har sendt en mand ud til August for at få store tæv i fodbold på skærm - og høre om, hvad der ligger i sådan en kontrakt. Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

 3. Mennesker og tro: Samtale med de døde

  Det spiritistiske medie Marion Dampier Jeans fortæller fra sit hjem i London om at leve med de dødes verden og om sit arbejde med at bringe bud fra de afdøde. Vært: Anders Laugesen. www.dr.dk/tro

 4. Religionsrapport: Gammel religiøs konflikt sætter stadig Mellemøsten i brand

  Stort set alle politiske konflikter i Mellemøsten udvikler sig før eller siden til endnu et kapitel i den 1400 år gamle konflikt mellem shia- og sunnimuslimer. Den konflikt er også i spil i den igangværende offensiv for at tilbageerobre Mosul. Med direkte krigshandlinger i Irak, et Syrien i brand og et Yemen i borgerkrig, så er også den oldgamle religiøse konflikt optrappende over hele Mellemøsten. Men hvor meget handler det om religion, og hvor meget er "bare" politik? Og hvor galt kan det rent faktisk gå? Bliv klogere på sunni-shiakonflikten i Religionsrapport i dag. Medvirkende: Saer El-Jaichi, islamolog, Københavns Universitet og Helle Malmvig, seniorforsker, DIIS. Tilrettelæggelse: Lisbeth Brocelius Meléndez. www.dr.dk/religionsrapport

 5. Danmark kort

  Alexander Nevskijs forlis. Alexander Nevskij var navnet på et meget stort russisk skib, som stødte på en revle ud for Harboøre i 1868. Efter en imponerende indsats fra både besætning og de lokale redningsfolk og fiskere lykkedes det at redde næsten alle. Kun fem ud af den 724 mand store besætning omkom - blandt de reddede var den russiske kejser Alexander den andens søn, storfyrst Aleksej. Tilrettelæggelse: Hanne Brandt. www.dr.dk/p1/danmark-kort (Sendt første gang 7. februar 2007).

Mest hørte programmer DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Hjernekassen på P1: Dengang Valby Gasværk eksploderede Kan det ske igen? Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Platt-form: i-landstelefonen - Meget venligboer Lars Bostrup-Schauffus er i en forfærdelig situation Genre: Sjov radio

Søg efter titel