Lige nu på DR P1

Natursyn: Dansk natur i bedene

Natur tager tid, det ved vi. Men kan man alligevel skabe klassiske danske naturtyper på græsplænerne i en helt almindelig park? Det har man forsøgt sig med i Universitetsparken ved siden af Geologisk Museum i København. Vild Campus kaldes eksperimentet, der i år går ind i sin anden sæson. Natursyn går med for at høre o… Vis mere

Startede klokken 13:30 Slutter klokken 14:03 (Næste: P1 Eftermiddag)

Udvalgte udsendelser

 1. Hjernekassen på P1: Ph.D. Cup 2017

  Hvert år dyster danske forskere i disciplinen at formidle vanskeligt stof til en bredere befolkning. Mød tre af finalisterne og find ud af, hvorfor netop deres forskning er værd at høre om.

 2. Kejser: Utro eller ej - hvor går grænsen?

  Danskerne er blandt de mest utro i verden, men hvad dækker utroskab egentlig over? Er det utroskab, hvis man bare går og dagdrømmer om en anden?

 3. Venter på familien 1:2

  Langt de fleste flygtninge fra Syrien der er kommet til Danmark er flygtet alene. I Udlændingestyrelsen, der behandler sagerne om familiesammenføring, er der 21.000 ventende sager.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Ring til oppositionen: ved Pia Olsen Dyhr

  Er der stadig liv i SF? Eller har Alternativet og Enhedslisten kapret socialistisk folkepartis vælgere? Klima, offentligt ansatte, indvandring, pensionsalder, fattigdom - Har SF en mærkesag, som ikke for længst er overtaget af andre partier på Venstrefløjen? Ring til oppositionen og formanden for SF Pia Olsen Dyhr med dit kritiske spørgsmål, aflever ris og ros. Pia Olsen Dyhr tager telefonen kl. 12.15-13 på P1. Ring på tlf. 70211919 - eller send dit indspark til P1debat@dr.dk. Vært: Gitte Hansen.

 2. Venter på familien 1:2

  Langt de fleste flygtninge fra Syrien der er kommet til Danmark er flygtet alene. Det gælder både børn og voksne. Flugten fra Syrien til Europa er ekstrem farlig, usikker og dyr. Derfor vælger mange at et familiemedlem flygter illegalt alene og satser på at resten af familien kan familiesammenføres på lovlig vis. Ahmad Sheik Issa, fik opholdstilladelse i 5 år. Han søgte om at blive familiesammenført med sin kone og lille søn, der stadig er i Aleppo i Syrien. Men sagen trak ud og ventetiden blev lang. I Udlændingestyrelsen, der behandler sagerne om familiesammenføring, er der 21.000 ventende sager. I ventetiden mødes Ahmad Sheik Issa med de andre mandlige syriske flygtninge. Blandt dem er det ikke penge, kvinder eller magt der konkurreres om, men om hvem der får kone og børn til Danmark. Ikke alene savner mændene deres familie, men de oplever også at de ikke lever op til deres løfter om at familien kunne komme efterfølgende. Tilrettelæggelse: Eva-Marie Møller. (Sendt første gang 14. juni 2016).

 3. P1 podcaster - Ind i mørket

  Foran Statens Museum for Kunsts brede monumentale trappe plasker springvandet muntert, klokken er 22.30 og 20 mennesker har forsamlet sig på gruset i den småkølige københavnske sommeraften, der dufter tungt af syrener. Vinduerne i huset overfor gløder af solnedgang, himlen er lyserød i lange striber og vi er på vej ind i mørket. Dagens udsendelse handler om mørket og alt det mystiske, skræmmende eller smukke, der sker når vi ikke kan se. Kunstnerfællesskabet Myrkr og Samtidens Akademi markerede skiftet mellem nat og dag med en samtalesalon i skumringen. Derefter blev der fumlet med filtrede høretelefonledninger mens de lysende mobiletelefoner blev gjort klar til at streame Myrkrs lydvandring om lydforurening, den mørkeglade shaman, den blinde bassist og andre med noget på mørkehjertet. Og så gik turen ud i sommernatten og parkmørket med lyd i ørerne og grus under fødderne. Myrkrs tre bagkvinder fortæller om at åbne naturen og natten og om hvorfor det er vigtigt at lære mørket at kende. Hør Myrkrs mørkevandring: http://www.myrkr.dk/moerke/lydvandring Og så fortæller jeg om podcasten Nocturne, der undersøger alt det der sker i nattens støvede kroge. De kalder det selv essayradio og blander dokumentarisme, fiktion og lydkunst. Nocturne bliver produceret af Vanessa Lowe og hun laver historier om nattens særlige jobs, de underligste drømme, angsten, der rammer i en søvnløs ulvetime og alle de eksperimenter og identiteter vi leger med, når mørket falder på. Hør Nocturne: http://www.nocturnepodcast.org/ Medvirkende: Sara Troense, Alaya Riefensthal og Jullie Hjetland. Vært: Susanna Sommer.

 4. Kejser: Utro eller ej - hvor går grænsen?

  Danskerne er blandt de mest utro i verden, men hvad dækker utroskab egentlig over? Er det utroskab, hvis man bare går og dagdrømmer om en anden - eller er det først, når der har været fysisk nærkontakt? Anne Kejser undersøger, hvor grænsen går mellem uskyldig flirt og ødelæggende utroskab. Medvirkende: Line Brøgger Mikkelsen, psykolog og parterapeut, Center for Familieudvikling og Joan Ørting, sexolog. Vært: Anne Kejser.

Mest hørte programmer DR P1

Mere radio

Søg efter titel