Lige nu på DR P1

Videnskabens Verden: Fed uden grund

To mennesker med helt ens gener spiser det samme og bevæger sig lige meget - men kun den ene bliver fed, mens den anden bliver normalvægtig. Noget af et mysterium. Men det er ikke kun mangel på motion og for meget mad der gør mennesker fede. Også vores omgivelser har en stor betydning. Medvirkende: James Danckert; Pro… Vis mere

Startede klokken 06:03 Slutter klokken 07:03 (Næste: P1 Business: Femern)

Udvalgte udsendelser

 1. Netværket: Far - det er du selv ude om

  En mand tror at kæresten stadig tager P-piller. Men i virkeligheden har hun smidt dem fordi HUN ønsker et barn. Men hvor stiller det manden?

 2. Radiofortællinger: Skibskokkens Grøndlandsfærd

  En på papiret stille tur fra København til Grønland, viser sig, at være en del mere dramatisk end som så for kokken Francois.

 3. Mother Teresa - myten om det gode?

  De fleste kender Mother Teresa som symbolet på selve godheden og modtager af Nobels Fredspris. Men billedet af hende rummer også mørke sider.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Videnskabens Verden: Fed uden grund

  To mennesker med helt ens gener spiser det samme og bevæger sig lige meget - men kun den ene bliver fed, mens den anden bliver normalvægtig. Noget af et mysterium. Men det er ikke kun mangel på motion og for meget mad der gør mennesker fede. Også vores omgivelser har en stor betydning. Medvirkende: James Danckert; Professor i psykologi på University of Waterloo i Canada, Kevin Dalgaard; Ph.d. på Max Planck institute of Immunology and health i Freiburg, Allan Vaag; overlæge i endokronologi ved rigshospitalet og professor på KU, Mogens Humlekrog Greve; geolog og sektionsleder på institut for agroøkologi på Århus Universitet. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær, Marie Falk Eriksen, Sofie Hjorth. www.dr.dk/p1/videnskabensverden

 2. Skønlitteratur på P1: Tilværelse på afveje

  I denne uge ser Skønlitteratur på P1 nærmere to aktuelle romaner, hvor hovedpersonen forsøger at genvinde grebet om tilværelsen ved at rejse væk - eller i det mindste forsøge på det. I Peder Frederik Jensens 'Vold' rejser Simon igennem Vestafrika for at slippe væk fra et liv, der kører i tomgang i dysfunktionelle relationer og vrede. I Dorthe Nors' 'Spejl, skulder, blink' forsøger Sonja at tage kørekort, så hun kan køre hjem til barndommens Jylland og slippe væk fra den ufri tilværelse i Købehavn, hvor hun er ved at drukne i skulderspændinger og svenske krimier. Men får Simons flugt ind i Vestafrikas ukendte kroge problemerne til at forsvinde, eller indhenter de ham alligevel? Og er det virkelig muligt for Sonja at genfinde hjemlige Jylland, eller søger hun i virkeligheden en nostalgisk illusion? Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

 3. Danmark Kort

  Revymagerne Vilh og Wulff. Skønt de var meget forskellige af natur og væsen, havde de to skuespillere Vilhelm Petersen - altid kaldet Peter Vilh. - og Cart Wulff en fælles passion: At fortælle vittigheder, at fyre brandere af. Den evne benyttede de så til Københavns meget populære sommerrevyer i 1870'erne og 80'erne. Tilrettelæggelse: Carsten Wiedemann. www.dr.dk/p1/danmark-kort (Sendt første gang 27. september 2010).

 4. Orientering Weekend

  I denne udgave af Orientering Weekend skal vi omkring Ældresagen, som ønsker ældreattester - fri for domme for berigelseskriminalitet, seksuelle overgreb og vold - fra alle, der skal arbejde med ældre. Vi skal også undersøge, hvad der skal ske med Hillary Clintons kampagne i de amerikanske primærvalg? Og så skal vi tale med Tage Baumann, der befinder sig i München, hvor der er fredskonference om situationen i Syrien.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Ugens gæst med Jacob Mchangama Ok at overvåge vores færden på internettet? Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Duellen - Jakob Wivel En associationsleg mellem to duellanter Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Bæredygtige Eva Genre: Sjov radio

Søg efter titel