Lige nu på DR P1

P1 Eftermiddag

Den danske astronaut Andreas Mogensen er på rejse i rummet - vi andre må blive på jorden. Det lå ellers i kortene tilbage i 60'erne, at mennesket i løbet af få år ville kolonisere solsystemet, tage på turistture til Månen og bygge byer på planeterne ... P1 Eftermiddag spoler tiden tilbage til den bemandede rumfarts gul… Vis mere

Startede klokken 01:03 Slutter klokken 03:03 (Næste: Orientering)

Seneste udsendelser og artikler

 1. P1 Eftermiddag

  Den danske astronaut Andreas Mogensen er på rejse i rummet - vi andre må blive på jorden. Det lå ellers i kortene tilbage i 60'erne, at mennesket i løbet af få år ville kolonisere solsystemet, tage på turistture til Månen og bygge byer på planeterne ... P1 Eftermiddag spoler tiden tilbage til den bemandede rumfarts guldalder og taler med Helle og Henrik Stub, kendt fra DRs for længst nedlagte Rumredaktion, om hvorfor rum-drømmene blev sat på stand-by. Billeder af døde flygtningebørn bringes i dag på forsiderne af nogle af verdens mest kendte aviser. P1 Eftermiddag undersøger, hvordan de dystre billeder påvirker os - og forsøger at finde ud af, om der da slet ikke er nogen POSITIVE nyheder at fortælle om flygtningestrømmene. At være sjov på en scene kan være svært nok - at være sjov på en scene, hvor alt lys er slukket og man kun har ordene at arbejde med, er endnu sværere. Men netop dét er udfordringen i et ganske særligt stand-up-comedy show, der afvikles i dag: P1 Eftermiddag får besøg i studiet af én af dem, der skal forsøge at få publikum til at grine i mørket. Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

 2. Netværket: Det perfekte menneske er en robot

  Robotter vil revolutionere vores hverdag i samme grad som internettet har gjort det i 00'erne, siges det - på arbejdspladsen, derhjemme, i skoler og på vores institutioner. Om det er en udvikling vi ønsker - dét er en diskussion, som udviklingen for længst er kørt forbi. Men det er på høje tid, at vi diskuterer, hvad vi egentlig vil bruge robotterne til - og hvor langt ønsker vi at gå. Vil vi i Danmark for eksempel gerne have sex-robotter for at undgå skader efter prostitution - men ikke robotter til at passe vores børn? Panel: Samfundsforsker Johannes Andersen, direktør tænketanken Cepos Martin Ågerup og økonoma Lone Fløe. Vært Lene Juul.

 3. Orientering

  En række kommuner er utilfredse med det såkaldte omprioriteringsbidrag, som er en del af den økonomiske aftale mellem kommunerne og staten. Ifølge aftalen skal 1 procent af kommunernes samlede budget føres tilbage til staten, som så fordeler de 2,5 milliarder til udvalgte områder af kernevelfærden. Vi spørger professor i økonomistyring, om denne omprioriteringsøvelse er et fornuftigt greb. Et af de mest aktive arabiske lande i krigen mod Islamisk Stat er Jordan. Men samtidig er det lille kongedømme også en af de nationer, hvor flest unge mænd har forladt landet og tilsluttet sig Islamisk Stat. Orienterings medarbejder, Steen Nørskov, har sammen med den dansk-jordanske journalist Osama al-Hababeh opsøgt folk på begge sider af fronten i krigen mod de sortklædte jihadister. Rigspolitiet afviser at følge Datatilsynets anbefalinger til, hvordan man kan forhindre hackere i endnu en gang at tvinge sig adgang til Schengen-registret, kørekort-registret, CPR-registret og flere andre databaser med følsomme oplysninger om alle danskere. Kirsten Larsen redigerer.

 4. Apropos - Rummet

  Rummet og ressourcerne. Man kan udvinde platin fra asteroider, og måske kan man i fremtiden finde en måde at gøre det på, så det bliver rentabelt at flyve ud i rummet og drive minedrift. Men foreløbig ejer ingen noget i rummet. Medvirkende: Astrofysiker ved DTU Space, Michael Linden-Vørnle. Vært: Mikkel Krause.

 5. Radiofortællinger: Kunstvandring i blinde

  På Kunstmuseet Louisiana har en række kunstnere lavet hver deres sound-walk - lydvandring omkring et bestemt kunstværk - 5-10 minutter lange lydmontager med deres ord, tanker og billeder. I denne udgave af Radiofortællinger bliver lytteren inviteret med ind i en række af disse kunstneres associationsrækker - uden at kunne se værkerne der tales ud fra. På denne måde bliver vi som lyttere blinde - men kommer så til gengæld så meget længere ind i en andens tankeverden. Vært og tilrettelæggelse: Torben Brandt.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Dokumentar: Voldtægt on demand Uhyggelig og voksende tendens inden for overgreb på børn Genre: Perspektiv
 2. p3
  Program: Smag på P3 Ny musik, quizzer og musiknyheder Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Classic Lad din radio gå i Selvsving Genre: Sjov radio

Søg efter titel