Lige nu på DR P1

Mennesker og medier: Ekspertvældet

Forskere optræder i dag langt oftere end tidligere som kilder i medierne. I perioden 1961 til 2001 steg antallet af artikler med forskere i de tre store morgenaviser til det syvdobbelte. Men ifølge en rundspørge fra dagbladet Politiken oplever forskerne ofte, at deres kolleger udtaler sig om emner uden for deres forskn… Vis mere

Startede klokken 13:03 Slutter klokken 14:03 (Næste: Hjernekassen på P1: Naturhistoriens skabelsesberetning)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Mennesker og medier: Ekspertvældet

  Forskere optræder i dag langt oftere end tidligere som kilder i medierne. I perioden 1961 til 2001 steg antallet af artikler med forskere i de tre store morgenaviser til det syvdobbelte. Men ifølge en rundspørge fra dagbladet Politiken oplever forskerne ofte, at deres kolleger udtaler sig om emner uden for deres forskningsområde. Er det forskernes eller journalisternes ansvar? Debat i studiet. Vi interviewer også Jeff Jarvis, en af verdens førende eksperter i digitale medier. Den amerikanske professor og forfatter mener, at pressen bør være langt bedre til gøre sit indhold relevant for brugerne - og her spiller data en nøglerolle. Jarvis har også et bud på, hvordan public service skal forandre sig i en digital tidsalder. I ugens program fortæller redaktør Stinne Andreasen fra Kristeligt Dagblad desuden om et prisbelønnet projekt om en pige, som skulle være fjernet ved en abort, men i dag er fem år. Hvordan arbejder man med sårbare kilder, og hvilke etiske overvejelser gjorde hun sig? Vært: Hakon Mosbech.

 2. Ugens gæst: Lizette Risgaard

  Der har været travlt i LO denne uge. Mandag sagde fagbevægelsen med 1 mio medlemmer tillykke med jubilæet til Helle Thorning med en hilsen om, at man ikke vil støtte socialdemokraterne i den kommende valgkamp. LO vælger i stedet fælles fodslag med den anden store lønmodtagerorganisation FTF. Tirsdag holdt LOs formand møde med Venstres Lars Løkke. Onsdag kom LOs og FTFs forslag til en dagpengereform, et forslag der presser Socialdemokraterne på et i forvejen ømt punkt. Lizette Risgaard er næstformand i LO og favorit til at overtage formandsposten til efteråret - men bliver hun den sidste formand? Var ugens samarbejde første skridt på vejen mod en sammenlægning af LO og FTF? Er fagbevægelsen stadig de svages beskytter, når de svage vælger fagbevægelsen fra? Lizette Risgaard er Ugens Gæst og lytterne kan stille spørgsmål på P1s facebook, på ugens@dr.dk og på twitter #ugengæstp1 Vært Pia Røn.

 3. Bagklog på P1: Bjarne Corydon

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er finansminister Bjarne Corydon gæstevært. Blandt emnerne: Dronningen stiller krav til indvandrerne – og alle går bagover af benovelse. Men var hendes budskab dybest set ikke ret ukontroversielt? Amerikansk valg – Hillary stiller op, og det begynder at ligne Clinton vs. Bush. Kan vi virkelig holde ud at se de to efternavne slås med hinanden én gang til?

 4. P1 Morgen

  SF og Liberal Alliance holder landsmøder i weekenden, her vil partiernes valgkampstemaer bliver pudset af. Atomaftalen mellem Iran og fire stormagter risikerer at falde på jorden, fordi præsident Barack Obama har mødt modstand i den amerikanske kongres, der vil blokere mulighederne for at hæve sanktionerne mod Iran. Hør, hvilket spil der er i gang. Sømandslivet er under forandring. Der er ikke længere tid til at drikke sig fuld og have en kæreste i hver havn. Men så er der så meget andet. En romantisk længsel efter familien, hårdt arbejde med maskinerne og både biograf og fitness. Forfatteren til en ny bog har tilbragt 32 døgn om bord på verdens største skib Majestic Mærsk.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Business Er danske chefer dygtige nok? Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Selvsving STOP NAZI-POPULISME Genre: Sjov radio

Søg efter titel