Lige nu på DR P1

Skønlitteratur på P1: Litterære skildringer af højdepunkt og lavpunkt

I denne udsendelse ser vi nærmere på to forfattere, der udforsker de bedste og værste tilstande i menneskelivet. Digteren Sternberg har udgivet den tredje digtsamling i hans 'tidsserie', som er en poetisk udforskning af forskellige (mulige) tider. Den nye samling hedder 'Guldalderdigte' og som titlen antyder foregår de… Vis mere

Startede klokken 19:03 Slutter klokken 20:03 (Næste: De skandinaviske krigere 3:3)

Udvalgte udsendelser

 1. Mennesker og medier: Fiktion møder virkelighed

  DR-journalist Torben Brandt er i gang med en podcast-serie, hvor han med fiktive virkemidler forsøger at få sat en stopper for krigen i Syrien. Men hvordan skal lytterne gennemskue, at det hele er opspind?

 2. Sproglaboratoriet: Dansk Lakuneordbog

  Igennem 4 udsendelser undersøger Sproglaboratoriets vært Helle Solvang hvilke ord vi 'mangler' i det danske sprog, og sammen med forfatter Peter Adolphsen og lytterne indsamler hun ordene til en ny ordbog.

 3. Harddisken: Silicon Valley som satire

  Virkelighedens Silicon Valley er så skør, at det kan være svært at lave satire over emnet, men på tv-kanalen HBO gør de det alligevel. Harddisken har mødt en af manuskriptforfatterne.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Skønlitteratur på P1: Litterære skildringer af højdepunkt og lavpunkt

  I denne udsendelse ser vi nærmere på to forfattere, der udforsker de bedste og værste tilstande i menneskelivet. Digteren Sternberg har udgivet den tredje digtsamling i hans 'tidsserie', som er en poetisk udforskning af forskellige (mulige) tider. Den nye samling hedder 'Guldalderdigte' og som titlen antyder foregår den i den bedst tænkelige af alle tider, og hvad vil det så sige? Vi har talt med digteren om guldalderen og om de to foregående digtsamlinger 'Stenalderdigte', der udspiller sig i stenalderen og 'Depressionsdigte', der undersøger et af menneskelivets største lavpunkter. Og vi bliver i det tungsindige. Den amerikanske forfatter Tao Lin er blevet kaldt 'iPhone-generationens Kafka' og hans romaner, der kredser om temaer som moderne teknologi og ensomhed, er kendetegnet ved deres registrerende, depressive tone. Nu er han for første gang blevet oversat til dansk med novellaen 'At stjæle fra American Apparel'. Vi har talt med oversætter Caspar Eric om forfatterskabets temaer og det politiske i ikke at ville realisere sig selv. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

 2. Danmark Kort

  General Frieboe og fru Heiberg. Karsten Pharao fortæller anektote med tilknytning til Frieboes Hvile i Lyngby. Tilrettelæggelse: Karsten Pharao. www.dr.dk/p1/danmark-kort (Sendt første gang 1. december 2010).

 3. P1 Debat: Skal kvinder råbe NEJ?

  Skal kvinden råbe NEJ, for at undgå at blive voldtaget? For ellers er manden i tvivl, om han må få sex? Fordi alle kvinder jo går rundt og drømmer om voldelig sex, gerne med flere mænd ad gangen? Især når kvinden er fuld eller bedøvet af andre rusmidler? P1Debattører: Marianne Rosenkvist fra "Aldrig din skyld", Trine Baumbach, lektor og ph.d. i jura KU, Liv Lykke Schubert, voldtægtsoffer og Dorthe, frivillig fra Joan Søstrene. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat

 4. Orientering

  Danmarks skal have nye kampfly. Med de nye fly følger en milliard-regning af den store slags. Vi ser i dag på, hvad indkøbet af kampfly betyder for forsvarets økonomi, vores forpligtigelse til Nato og ikke mindst forventninger hos Nato-partnerne. I Sydafrika er vejen banet for, at landets præsident Jacob Zuma kan retsforfølges for mere end 700 anklagepunkter om blandt andet korruption. Det sker efter retten i Pretoria i dag har omgjort en afgørelse fra 2009, der forhindrede en sag mod Zuma om hans indblanding i bestikkelse i forbindelse med en stor våbenhandel. Det færøske lagting vedtager i dag lovforslaget om at give de homoseksuelle ret til at gifte sig. Da familieretten er et fællesanliggende, betyder det konkret, at den danske ægteskabslov også skal gælde for Færøerne. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Debat Skal kvinder råbe NEJ? Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Selvsving Erdogan - The Musical Genre: Sjov radio

Søg efter titel