Lige nu på DR P1

P1 Eftermiddag

Sommeren er i gang, men vi har slet ikke tid til tage badehætten på, for Danmark får i dag ny kulturminister, og vi er med, når Bertel Haarder får overrakt ministriet af Marianne Jelved, ligesom vi spørger folk fra kulturlivet, hvad de håber af den nye minister. Hver dag i denne uge tager vi også lytterne med på Roskil… Vis mere

Startede klokken 01:03 Slutter klokken 03:03 (Næste: Orientering)

Seneste udsendelser og artikler

 1. P1 Eftermiddag

  Sommeren er i gang, men vi har slet ikke tid til tage badehætten på, for Danmark får i dag ny kulturminister, og vi er med, når Bertel Haarder får overrakt ministriet af Marianne Jelved, ligesom vi spørger folk fra kulturlivet, hvad de håber af den nye minister. Hver dag i denne uge tager vi også lytterne med på Roskilde Festival - i dag får vi blandt andet trykt en særlig P1-t-shirt på festivalen, ligesom vi endevender festivalernes historie. Hvor stammer ideen fra, hvad har den udviklet sig til - og hvor bevæger festivalerne sig mon hen i fremtiden. Med til en god ferie hører også de rigtige bøger på det rigtige sted. Den guide leverer vi også i dag. Vært: Ole Brink.

 2. Sommergæsten på P1: Jens Andersen

  Jens Andersen er manden bag store biografier om bl.a. Astrid Lindgren, H. C. Andersen og Tove Ditlevsen. Han fortæller om sit arbejde med at grave sig ned i andre menneskers liv og personlighed. Vært: Dorte Krogsgaard.

 3. Orientering

  Regeringen vil spare 2,8 af de milliarder, Danmark bruger på udviklingshjælp rundt om i Verden. Vi taler med en af dem, der bruger pengene, hvilke konsekvenser det får for hans og andre private organisationers gode arbejde - og med en forsker, der véd, hvad man kan få for 2,8 milliarder, og hvad det mere præcist er for en slags udvikling, der bliver mindre af. Miljøministeriet og Fødevareministeriet bliver til ét ministerium. Regeringen kalder det et "superministerium", vi taler med en ekspert om, hvordan det kan blive det - altså, super for både landbruget og miljøet. Fra at sku' prioritere millioner til sygehuse og veje i Syd- og Sønderjylland til at træffe afgørelsen i det, der er blevet kaldt "Århundredets Danske Våbenhandel". Hør om forsvarsminister Carl Holsts udfordring til milliarder. Og i vores anden time - en hel time om, hvordan organisationer vinder magt og indflydelse i Danmark på embedsmænd og politikere - den første af en lang række af timer hen over sommeren, hvor vi her på Orientering retter opmærksomheden mod ét enkelt vigtigt og væsentligt emne. Bo Hasseriis redigerer.

 4. Fortællinger fra virkeligheden - Lisbeth Johansen

  For otte år siden droppede Lisbeth Johansen en international karriere i hotelbranchen og tog til Indien. Der stiftede hun LittleBigHelp, som hjælper gadebørn i millionbyen Kolkata. Hun er flere gange kåret som "årets heltinde", og hendes historie er ofte blevet fortalt som en rosenrød succeshistorie. Nu er det tid til at gøre status og fortælle om mellemregningerne, som langt fra er rosenrøde. "Fortællinger fra virkeligheden" er personlige historier om de valg, vi træffer, de ting der sker for os, og måden vi kommer igennem dem på. Tilrettelægger: Anders Aamand.

 5. Sproglaboratoriet: Sønderjylland Slesvig 2064

  Før og efter Folketingsvalget har vi talt en del om, hvad vi skal leve af fremover i vindunderlandet, vandkantslandet og grænselandet. Når 20-årige Jakob Vikner skal beskrive sin vision for vækst og perspektiver i Sønderjylland, hvor han kommer fra, spiller sproget en afgørende rolle."Det er i grænselandet, at nøglen til det tyske marked ligger, og derfor må der satses på to-sprogethed", siger han til Sproglaboratoriet. Medvirkende: Jakob Vikner (studerende), Sabine Kirchmeier-Andersen (direktør i Dansk Sprognævn), Henrik Lorentzen (ekspert i Det Danske Sprog- og Litteraturselskab) og Morten Søndergaard (digter). Vært: Helle Solvang.

Mere radio

 1. p1d
  Program: Laika på P1 Nu med Mars, skadedyr og musikquiz Genre: Sjov radio

Søg efter titel