Lige nu på DR P1

P1 Morgen

Nye krav gør det sværere at købe første bolig. Det skal være slut med prisbobler på boligmarkedet. Fra 1. november træder et nyt tiltag i kraft, som skal holde boligkøbere fra at lave impulskøb og tvinge dem til at overveje deres investeringer i en ejendom lidt bedre. 14 flygtninge har produceret Information i dag. Det… Vis mere

Startede klokken 06:07 Slutter klokken 09:05 (Næste: Mennesker og medier: Mediesatire, stereotyper og historien, der skrumpede)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Radioklassikeren: Den opfindsomme dansker

  Danske forskere indberettede i 2013 det største antal opfindelser siden år 2000. Tallet er stadigt stigende. Samlet indleverer danske opfindere cirka 8000 patentansøgninger årligt. Men det placerer kun Danmark på en 7. plads blandt de mest opfindsomme lande i OECD. Vi kan altså være endnu mere innovative, opfindsomme og nytænkende. Radioklassikeren ser i dagens program tilbage på nogle af de store og mindre store danske opfindere i radioens levealder. Tilrettelægger og vært: Jon Kaldan.

 2. Orientering

  P1 Dokumentar afslørede i dag, at Københavns Politi siden 2008 har foretaget mindst 21.000 kropsvisitationer i hovedstaden. I hvert femte tilfælde er der ikke registreret centrale oplysninger om de udførte visitationer, hvilket betyder, at Københavns Politi ikke kan redegøre for, hvorvidt de er blevet foretaget på lovlig vis. I mindst 12 tilfælde, har politiet begrundet visitationer med, at borgerne befandt sig i en såkaldt visitationszone, uden det faktisk var tilfældet. Jurist og fuldmægtig ved Institut for Menneskerettigheder, Emil Kiørboe er i studiet. FIFA's præsident Sepp Blatter er sammen med Michel Platini, præsident i UEFA, samt vicegeneralsekretær, Jérôme Valcke, blevet suspenderet fra FIFA i 90 dage. FIFA's Etiske Komite oplyser, at suspenderingen sker grundet en igangværende undersøgelse om korruption og mistænkelige pengeoverførsler. Vi ser nærmere på sagen. Og så er der i dag åbningsdebat i Folketinget, og traditionen tro, er der tale om en maraton-debat. Vi følger med hele eftermiddagen og afslutter udsendelsen med en analyse af de vigtigste emner. Birgitte Gadegaard redigerer.

 3. P1 Eftermiddag

  Den hviderussiske forfatter Svetlana Aleksijévitj får dette års Nobelpris i litteratur "for sit mangestemmige værk, et monument over lidelse og mod i vor tid". P1 Eftermiddag får besøg af hendes danske oversætter Tine Roesen og af Klaus Rothstein fra Skønlitteratur på P1. I aften spiller Danmark en vigtig fodboldlandskamp mod Portugal, og hvis vi vil have point med hjem fra den kamp, så handler det om at holde styr på særligt én modstander. Og det er selvfølgelig Ronaldo. P1 Eftermiddag taler med chefredaktør på Tipsbladet, Troels Bager Thøgersen, om hvorfor han er i en klasse for sig. Efterårsferien er lige om hjørnet, og flere danskere planlægger at rejse mod velkendte destinationer som Rom, Paris eller London. Men hvorfor ikke prøve noget nyt? P1 Eftermiddag bidrager her i ugen med alternative rejseguides til en række oversete europæiske rejsemål. I dag er turen kommet til Newcastle. Hans Christian Andersen har boet i byen siden 1982 og undervist i kulturturisme. Værter: Ole Brink og Tore Leifer.

 4. Netværket: Kampen om det offentlige rum

  Vi smider om os med skrald, taler højlydt i mobil og invaderer på alle mulige måder det offentlige rum. Respekten for det fælles kan ind imellem være svær at få øje på. Ejendomsret er blevet noget vi tager med os ud i det offentlige rum, og det er vores ret, smag og behag, at vi gerne ser alle andre retter ind efter. Får vi stadig sværere ved at indgå de kompromiser, der kræves af os alle for at leve sammen - og som er en forudsætning for at kunne befinde os i det offentlige rum? Panel: samfundsforsker Johannes Andersen, Mona Juul, direktør i reklamevirksomheden Envision og familie terapeut og pædagogisk konsulent ved Integrationsnet Anna Prip. Vært: Lene Juul.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Dokumentar Når politiet bryder loven Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Selvsving på P1 Lad din radio gå i Selvsving Genre: Sjov radio

Søg efter titel