Lige nu på DR P1

Mennesker og medier: Grænserne afprøves

Lasse Jensen er dykket ned i Mennesker og mediers arkiv og har samlet lidt under 100 nedslag i mediehistorien, som danner rammen om årets sommerserie "13 år der rystede medieverdenen". Sammen med professor og mediehistoriker Klaus Bruhn Jensen fra Københavns Universitet vil vært og redaktør Lasse Jensen se nærmere på 5… Vis mere

Startede klokken 13:03 Slutter klokken 14:00 (Næste: Radioavis)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Mennesker og medier: Grænserne afprøves

  Lasse Jensen er dykket ned i Mennesker og mediers arkiv og har samlet lidt under 100 nedslag i mediehistorien, som danner rammen om årets sommerserie "13 år der rystede medieverdenen". Sammen med professor og mediehistoriker Klaus Bruhn Jensen fra Københavns Universitet vil vært og redaktør Lasse Jensen se nærmere på 5 afsluttede temaer fordelt over hver deres udsendelse. Sommerseriens femte og sidste program handler om de grænser, som ofte afprøves, flyttes og overskrides i kampen om seere, lyttere og læsere. Lasse Jensen og Klaus Bruhn Jensen tager udgangspunkt i nogle af de vigtigste mediemæssige, moralske og etiske dilemmaer, der har være genstand for diskussion i programmet. Vi skal blandt andet tilbage til nullernes eksplosion af (grænseoverskridende) reality-tv, tablodiseringen af Tv og ikke mindst TV 2's Triple A sag. Redaktør og studievært: Lasse Jensen. Foto TV3.

 2. Radioavis
 3. Refleksion

  Refleksion vender tilbage til hovedpersonerne i en række af årets store nyhedshistorier og spørger hvad hovedpersonerne har taget med sig, nu hvor det hele er på afstand.

 4. Et ganske uskyldigt kamera 5:5

  De sidder overalt. På gader og stræder, i boligforeningerne, på benzintanken, i indkøbscentret - men vi fylder også vores hjem med dem - overvågningskameraerne. Og de små kameraer er allerede blevet hverdag. Vi har indrettet os med dem, såvel når vi er inde i deres søgefelt, som når vi ser på vores egne optagelser. Men hvordan påvirker de vores adfærd, vores relationer, vores psyke, moral og hvad med overgangen mellem privat og offentligt? Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Laura Na Blankholm.

 5. P1 Debat: Skal vi udvinde skifergas i Danmark?

  I går formede sig en lille protestlejr i nordjylland - foran det der bliver den første prøveboring i Danmark efter den omdiskuterede skifergas. Men hvorfor ikke udnytte at Danmark muligvis har skifergas i undergrunden for mange milliarder kroner? - det diskuterer vi i dagens P1 debat. Jan Rosenkrantz fra skifergas nej tak og en af initiativtagerne til protestlejren debatterer med Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt og Sine Beuse Fauerby, energipolitisk medarbejder hos Danmarks Naturfredningsforening. Vært: Casper Walbum Høst.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Undskyld! Et svært ord, at få over sine læber Sproglaboratoriet Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Norges traditionsrige kammermusikfestival i Risør P2 Koncerten Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Det er sommer og det er helt i hegnet. Få et herligt genhør I hegnet Genre: Sjov radio

Søg efter titel