Lige nu på DR P1

De glemte helte - historien om dansk-arabere, der gjorde en forskel under Det Arabiske forår 2:3

"Det arabiske forår" - året er 2011. En tunesisk grønthandler brænder sig selv i afmagt - og i land efter land i den arabiske verden går folket på gaden med krav om værdighed, retfærdighed og stop for korruption. Tunesien, Ægypten, Libyen, Irak, Bahrain...TV billederne fra Cairos Tahrir-plads og Mubaraks afgang brænde… Vis mere

Startede klokken 13:30 Slutter klokken 14:03 (Næste: P1 Eftermiddag)

Udvalgte udsendelser

 1. Feature: På jagt efter lyd

  Ola Saad er en helt almindelig ung kvinde i Cairo. Tilsyneladende. Hun har en uddannelse som designer, mangler job og penge, bor i et lavere middelklasseområde, har gode veninder og er glad for sin familie. Men så er der computeren, lydene og musikken. I næsten ti år har Ola Saad arbejdet med elektronmusik og spillet nogle koncerter hist og her sammen med andre musikere.

 2. Baglandet: Hjemmelavede våben og duft af syrener 1:3

  Reportage fra en sikret døgninstitution for unge. En samling af konfiskerede, hjemmelavede våben ligger på et bord. Glasskår med håndtag, spidse, bøjede gafler. De er lavet af unge mellem 12 og 17 år, der har boet på Stevnsfortet, en slags varetægtsfængsel for unge på Sydsjælland. Baglandet tager på besøg.

 3. Eksistens: The Beeeest of Both Worlds! Teenagere ser tv - mellem barn og voksen

  Ungdoms tv-serier er noget skod, der fordærver vores teenagere og indkoder dumme værdisæt om seksualitet, kønsroller, kropsidealer, gammelkristne og dogmatiske moralkoder og forhold mellem børn og deres forældre. Eller hvad? Måske kan de danske teenagere reflektere over det de ser og sortere i, hvad de tager med sig.

Mest hørte programmer DR P1

Seneste udsendelser og artikler

 1. Afrikanske Stemmer: Værs'go - Fem levende haner

  En velkommen gæst kommer ikke tomhændet på visit og en god vært begaver sine besøgende. Sådan er det også i Afrika. Udenrigsminister Kristian Jensen fortæller om de gaver, han selv har fået på sine rejser til kontinentet, fra "nøglen til Sahara" til fem levende haner. Vært: Louise Windfeld-Høeberg.

 2. P1 Debat: Brug for privat sundhedspleje?

  Har vi mere end nogensinde brug for private sygeplejersker og hjemmehjælpere, fordi den offentlige sundheds- og plejesektor selv er syg? Hvad kom først, de private sundhedsfirmaer, eller den syge offentlige plejesektor? P1 Debattører: Jill Trolle, direktør i Trolle Sygepleje, Liselott Blixt (DF), formand Folketingets sundhedsudvalg, Flemming Møller Mortensen (S), sygeplejerske, Dansk Erhverv. Vært: Gitte Hansen.

 3. Baglandet: Hjemmelavede våben og duft af syrener 1:3

  Reportage fra en sikret døgninstitution for unge. En samling af konfiskerede, hjemmelavede våben ligger på et bord. Glasskår med håndtag, spidse, bøjede gafler. De er lavet af unge mellem 12 og 17 år, der har boet på Stevnsfortet, en slags varetægtsfængsel for unge på Sydsjælland. De er del af "den hårde kerne", der har begået så farlig kriminalitet, at de bor på otte sikrede døgninstitutioner rundt om i landet med tremmer for vinduerne og aflåst dør om natten. Det er dem, politikerne taler om, når de taler om at unge kriminelle skal straffes hårdere. Baglandet følger hverdagen på stevnsfortet, hvor 40 ansatte passer på maks 15 unge. Målet er at få de unge til, for måske første gang i deres liv, at stole på en voksen, mens de venter på en dom. Reportere: Karen Straarup og Anne Pilegaard Petersen. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

 4. Feature: På jagt efter lyd

  En fortælling om en ung egyptisk kvinde og hendes elektronmusik. Ola Saad er en helt almindelig ung kvinde i Cairo. Tilsyneladende. Hun har en uddannelse som designer, mangler job og penge, bor i et lavere middelklasseområde, har gode veninder og er glad for sin familie. Men så er der computeren, lydene og musikken. I næsten ti år har Ola Saad arbejdet med elektronmusik og spillet nogle koncerter hist og her sammen med andre musikere. Hjertet banker, pulsen kommer op, når hun samler frekvenser og stemmer og baslyde, som hun fordrejer til et ofte mørkt musikunivers. Tilrettelæggelse: Helle Schøler Kjær.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Baglandet: Hjemmelavede våben og duft af syrener 1:3 Mød nogle af de allermest kriminelle unge i Danmark Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: Formiddagen på P6 BEAT Lækker musik, højt humør og så er det quiz-time Genre: Musik

Søg efter titel