Lige nu på DR P1

Orientering

I dagens Orientering skal vi høre om de igangværende forhandlinger om Iran atomprogram. Det forlyder, at parterne har nærmet sig hinanden i løbet af den seneste uges intense forhandlinger, men at der stadig er store uoverensstemmelser. Derudover ser vi på det forestående valg på fredag i Grønland. Sidst Grønland var ti… Vis mere

Startede klokken 22:03 Slutter klokken 00:05 (Næste: Religionsrapport: Kristne er den mest forfulgte religiøse gruppe i verden)

Udvalgte artikler

 1. Hvilket ord skal være 'Årets ord' 2014?

  Frem til d. 7. dec. kan alle komme med forslag til Sproglaboratoriets kåring af ’Årets ord’ 2014.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Orientering

  I dagens Orientering skal vi høre om de igangværende forhandlinger om Iran atomprogram. Det forlyder, at parterne har nærmet sig hinanden i løbet af den seneste uges intense forhandlinger, men at der stadig er store uoverensstemmelser. Derudover ser vi på det forestående valg på fredag i Grønland. Sidst Grønland var til valg fyldte løsrivelse og den store råstofeventyr meget i debatten. Men meget tyder på, at det er helt andre emner under dette valg. Og så vender vi blikket mod Danmarks energipolitik og brug af vedvarende energi. Vi bliver nemlig fremhævet for at spille en meget vigtig rolle i en global sammenhæng. Birgitte Gadegaard redigerer.

 2. Apropos - fly

  Fly og branche. Før liberaliseringen af luftrummet var SAS Danmarks flagbærer og ambassadør i udlandet. En stolt og stor koncern, der dækkede hele Skandinavien. Men i dag er SAS - og andre af de gamle flyselskaber - presset af lavprisselskaber og mellemøstlige luksusflyselskaber. Flyvning er blevet en discountvare - både når den er billig og når den kommer i luksusudgave. Medvirkende: Andreas Krog, redaktør på Check-in.dk. Vært: Mikkel Krause.

 3. Sproglaboratoriet: Ordet kreativitet til kogevask

  Sproglaboratoriet giver ordene i uddannelsessektoren en ordentlig omgang kogevask. Denne gang ordet 'kreativitet'. Koge-mester er lektor Steen Nepper Larsen. Hør desuden, hvordan man kan være kreativ med ord på hjemmesiden 'Godt ord igen' og overlade journalisters arbejde til robotter. Medvirkende: Lektor Steen Nepper Larsen (DPU), Jakob Fredslund PHD i datalogi og stifter af 'Godt ord igen'. Sproglaboratoriet kårer Årets Ord 2014. Send os gerne dit bud ord@dr.dk Vært: Helle Solvang.

 4. Radiofortællinger: Darwins danske forbindelse

  27. december 1831 stævner Charles Darwin ud med skibet HMS Beagle, som skal på en jordomsejling for at opmåle nogle kystlinjer. Turen er planlagt til at tage 2 år, men der skal gå hele 5 år, før Darwin er tilbage i England med skibskisten fyldt med de iagttagelser, der senere skal blive samlet til hans verdensomvæltende teori om Arternes Oprindelse. Radiofortællinger tager i denne uge med Charles Darwin jorden rundt, på jagt efter verdens sande oprindelse. Samtidig tager vi med Hanne Strager på jagt efter Darwins samling af krebsdyr og grundstenen i verdens mest banebrydende opdagelse nogensinde - i Statens Naturhistoriske museums fjerne magasiner. Vært: Ruth Storm. Tilrettelæggelse: Rasmus Bjerre og Mikkel Andersson.

 5. Feature: Da syrerne kom til Sommersted

  Det vækker stærke følelser i Sommersted, da syriske flygtninge i september flytter ind på en gammel indre missionsk skole i byen. En gruppe på Facebook protesterer mod asylcenteret, og gruppen får stor opbakning. Ikke kun i den lille by, men i hele Sønderjylland. I en måned følger vi asylcenteret og den ulmende modstand. Tilrettelæggelse: Anders Aamand.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Hjernekassen på P1: Psykopati og løgn Hvordan spotter man en af hverdagens psykopater? Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Kim Sjøgren - Redaktør for en dag Hør den musik Kim Sjøgren holder mest af Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Laika på P1 Minus dampende hed sex Genre: Sjov radio

Søg efter titel