Lige nu på DR P1

Orientering

Den nye græske regering har i dag besøg fra EU-parlamentsformand Martin Schulz og i morgen modtager man chefen for eurogruppen, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem. Det sker ovenpå den nye græske regerings bastante udmeldinger om, at den ønsker at skære mindst 50 procent af det græske gældsbjerg. Vi ser o… Vis mere

Startede klokken 16:07 Slutter klokken 18:05 (Næste: P1 Debat: Kan man være kommunal skolepsykolog og have ekstreme synspunkter?)

Mest hørte programmer DR P1

Seneste udsendelser og artikler

 1. P1 Eftermiddag

  Dommedag er nærmere end nogensinde, hvis man skal tro forskerne. Nu er Dommedags-uret rykket to minutter frem - den er tre minutter i tolv. Hvad skal der til for at stille på uret? Og hvorfor har vi mennesker til alle tider været fascineret af vores egen undergang? Det prøver vi at komme lidt nærmere i dag. Vi ser også på Islamisk Stats propaganda på internettet - holdningernes digitale slagmark, hvor IS blandt sine nyeste videoer har en britisk journalist, der viser IS' herligheder frem med stor begejstring. Han var gidsel, men han ligner bestemt ikke et sådan i videoen. Er han konverteret, eller er det Stockholm-syndromet eller måske noget tredje? Vi ser videoen og taler om sagen med Informations journalist Charlotte Aagaard. Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

 2. Panorama: Auschwitz

  Over en million mennesker besøger hvert år Auschwitz-Birkenau Museum i Polen, hvor nazisterne drev deres dødslejre, det slider på huse, barakker - ja på alle de ting, der er i Auschwitz.

 3. P1 Dokumentar: Fængslet, frikendt og fallit

  I 485 dage sidder Jeppe Storm fra Herning spærret inde på 7 kvadratmeter, 23 timer i døgnet. Han er mistænkt for at have handlet med narko. Men efter 16 måneder i politiets varetægt, bliver han frikendt. Jeppe Storm har fået en erstatning for uberettiget varetægtsfængsling, men erstatningen er kun et lille plaster, som ikke kan dække over, at hans liv og økonomi i ruiner. Landets fængsler og arresthuse er fyldt med folk, der venter på at komme for en dommer og få afgjort deres sag. Og de kan, som Jeppe Storm, risikere at vente længe. Danmark er nemlig helt i front, når det kommer til brugen af varetægtsfængslinger i Norden. Selv om en række initiativer har skullet nedbringe antallet af særligt de lange varetægtsfængslinger, så viser nye tal, at de tilsyneladende ikke har hjulpet. Tilrettelæggelse: Kasper Mosholm Thulstrup og Lene Juul.

 4. P1 Debat: Kan man være kommunal skolepsykolog og have ekstreme synspunkter?

  I København forlanger flere, at initiativtageren til den danske aflægger af den antiislamiske bevægelse, Pegida, Nicolai Sennels skal fyres fra sit job som skolepsykolog. Han kan ikke praktisere fagligt forsvarligt som skolepsykolog, når han mener at store grupper af indvandrere er genetisk degenererede som følge af indavl, hævder næstformanden for socialpædagogerne, Jan Hoby. Vi tager debatten: Forhindrer Sennels synspunkter ham i at udføre sit arbejde fagligt forsvarligt? Eller er en fyring en knægtelse af Sennels ytringsfrihed og et reelt berufsverbot.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Radiofortællinger: Hvor er Jeppe? Pludselig er Jeppe ikke i sin vugge ... Han er forsvundet! Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten Et musikalsk dreamteam Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Classic Lad din radio gå i selvsving Genre: Sjov radio

Søg efter titel