Lige nu på DR P1

Europa lige nu: EU og briterne lægger arm

Det britiske nej til EU sender chokbølger gennem EU. Men briterne vil gerne vente med at sende den formelle skilsmisseerklæring. Hvorfor nu det og er det mon helt efter bogen? Europa Lige Nu taler om det taktiske spil der nu følger, hvor alle parter forsøger gardere sig mod kaos og tab og sikre den bedst mulige aftale.… Vis mere

Startede klokken 17:10 Slutter klokken 18:03 (Næste: Søndagsfrokosten: Bliver Brexit starten på et nyt og bedre Europa?)

Udvalgte udsendelser

 1. Mennesker og medier: Carl Holst i mediemøllen

  Han er blevet mødt med sprogets værste gloser, faktuelle fejl og forudfattede konklusioner. Carl Holst, tidligere forsvarsminister og formand for Region Syddanmark, giver efter næsten et år i mediemøllen svar på tiltale i diskussion med JydskeVestkystens chefredaktør, Peter Orry.

 2. Baglandet: Døde sømænd bliver til svævende albatrosser (ugens udvalg)

  Historier om værftarbejderen, der trods fyreseddel synger for sin kone om morgenen, om sømanden der mistede sin mødom i en havn i Afrika, og om at nå at se en albatros svæve over sit skib.

 3. Harddisken: Ødelægger Uber-modellen velfærdssamfundet?

  Flere og flere bliver freelancere og løst ansatte, som får deres opgaver via websites og apps, men det er et ræs mod bunden, hvor konkurrencen på løn er hård, og hævdvundne rettigheder og goder forsvinder. Men der er måske håb forude, hvis freelancerne formår at tage kampen op og bruge Uber-økonomiens værktøjer til selv at skabe lokale, bæredygtige alternativer.

Mest hørte programmer DR P1

Seneste udsendelser og artikler

 1. Harddisken: Ødelægger Uber-modellen velfærdssamfundet?

  Flere og flere bliver freelancere og løst ansatte, som får deres opgaver via websites og apps, men det er et ræs mod bunden, hvor konkurrencen på løn er hård, og hævdvundne rettigheder og goder forsvinder. Men der er måske håb forude, hvis freelancerne formår at tage kampen op og bruge Uber-økonomiens værktøjer til selv at skabe lokale, bæredygtige alternativer ved hjælp af digital teknologi. Harddisken taler med eksperter og praktikere fra Tyskland, USA og Australien om den nye digitale verdensorden for arbejderklassen. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen. www.dr.dk/harddisken

 2. Radiofortællinger: Mormors dårlige nerver 2:2

  Hvad vil det sige at have dårlige nerver? I denne uges Radiofortællinger hører vi anden del af Karen Mørks personlige fortælling om sin families historie. I jagten på at finde ud af, hvad der skete med mormor og hendes dårlige nerver, tager hun os blandt andet med til det gamle nervesanatorium ved Vejlefjord, hvor hendes mormor blev indlagt. Tilrettelæggere: Karen Mørk og Claus Vittus.

 3. Arabiske Stemmer: Ramadan-dage med og uden mad, drikke og sex

  Millioner af muslimer verden over og ikke mindst i den arabiske verden faster i disse uger. Men der er også mange, der ikke gør og ikke holder sig fra mad, drikke, sex og andre ting, der er forbudt mellem solopgang og solnedgang. Og så er der millioner af ikke-muslimer. Alle lever de i samfund, hvor ramadanen påvirker alt fra arbejdsdagenes længde og myldretidstrafikkens intensitet til prisen på biler indholdet af tv-stationernes aftenprogrammer. Steen Nørskov taler om den arabiske hverdag i den muslimske fastemåned med én, der faster og én, der ikke gør - Ahlam Chemlali og Hanna Ziadeh. Vært: Steen Nørskov.

 4. Skønlitteratur på P1: Lummer sommer

  På den Franske Rivieras gule sand ligger 17-årige Cécile og konspirerer imod farens nye forlovede. Hun er ved at spinde et trekantsdrama sammen, som involverer både hendes egen elsker Cyril og farens forhenværende elskerinde Elsa. Vi befinder os i 'Bonjour Tristesse', Francoise Sagans skandaleroman fra 1954, som forfatteren skrev, da hun var blot 18 år gammel, og som med det samme blev en kæmpe succes og ikke mindst skabte stor forargelse på grund af skildringen af den unge kvindes seksualitet. Universitetslektor Jørn Boisen er i studiet for at tale om romanen, der netop er blevet genoversat. Og så inviterer vi lytterne med på taxatur mellem Østerbro og Nordvestkvarteret i København. Det skal nemlig handle om Anne-Sophie Lunding-Sørensens nye roman 'Happy Ending', hvor vi finder den svært overvægte hovedperson Elvira, der arbejder som telefondame på et bordel og gerne kører i taxa til og fra arbejde for at undgå de stirrende blikke i bussen, alt imens hun forsøger at passe på broderen Sixten, som er narkoman. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

 5. P1 Business: BREXIT

  Afgørelsen i det britiske slag om EU vil ligge fredag morgen. Hvor står vi nu - P1 Business vurderer og diskuterer resultatet. Medvirkende Jørgen Tang Jensen adm. dir. i vinduesproducenten Velux, Claus Jensen formand for Dansk Metal, cheføkonom Las Olsen Danske Bank. Medvirkende også Peter Giørtz-Carlsen Europa koncerndirektør Arla og Søren Espersen Udlandsordfører DF. www.dr.dk/p1/p1-business

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Dokumentar: Når lægen gør fortræd Afslørende dokumentar om læger der begår seksuelle overgreb Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten: Torsdagskoncert med Johan Reuter Mahlers gribende folkesange i symfoniske klæder Genre: Musik

Søg efter titel