Lige nu på DR P1

Startede klokken 06:07 Slutter klokken 09:05 (Næste: Kulturknuserne: Er DR en cirkus-pirat?)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Harddisken: Iværksættere med turbo

  Der er ingen tvivl om, at mange af de store, gamle virksomheder er udfordret på forretningen af de små opkomlinge - især dem, der på meget kort tid formår at vokse sig store, både i antallet af brugere og ikke mindst i værdi. Det er firmaer som Airbnb, Uber og Facebook. I denne sommerudgave af Harddisken ser vi på de såkaldte eksponentielle organisationer, og på hvor ideerne til næste generation af den slags mon skal komme fra. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 2. Orientering

  Datatilsynet kritiserer i usædvanligt skarpe vendinger Rigspolitiet for at have indrettet sine IT-systemer, så hackere kunne få adgang til adskillige registre med personfølsomme oplysninger. Præsident Obama vil bruge renere og mere bæredygtig energi. Vi laver tjekliste sammen med Connie Hedegaard, tidligere konservativ miljøminister og forhenværende klimakommissær om hvor mange af Obamas ambitiøse mål vi kan sætte flueben ud for om nogle år. Lærere og pædagoger i København har været samlet for at dele deres viden om ét års erfaringer med den omstridte folkeskolereform - og det er der hårdt brug for, siger de selv. Inger Støjberg skriver, så vidt vi ved, stadig på de annoncer, der skal få flygtninge og tyrkiske menneskesmuglere til at slå tanken om Danmark ud af hovedet. Imens har én af dem, der ikke kan lide Støjbergs ide, skrevet sin egen annonce - i gåseøjne - for at fortælle om alle de gode ting, flygtninge kan glæde sig til, hvis de kommer til Danmark. Vores anden time - hele timen - handler om angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, om terror og ytringsfrihed hér et halvt år efter angrebet i Paris. Birgitte Gadegaard redigerer.

 3. P1 Eftermiddag

  Den københavnske modeuge begynder i morgen og på catwalken vil man måske kunne se tøj lavet af mælkefibre eller alger. Strikkegarn lavet af husblas findes også, og mange flere er på vej. P1eftermiddag undersøger fremtidens materialer i modeindustrien. Amazon er en kæmpe online-virksomhed, som ekspanderer i alle retninger. Seneste opsigtsvækkende tiltag at de populære Top Gear fra BBC, starter et nyt bilprogram på Amazons tv-streaming. Men hvordan er Amazon gået fra at være en boghandel på nettet til at være en online gigant, der nu også selv producerer tv og er de ved at overtage hele det online-marked? Hør nærmere i vores portræt af online giganten i dag. Hør også om menneskets trang til at samle på skrumpehoveder, afhuggede hænder og kranier igennem historien i vores serie om trofæer. Værter: Karen Secher og Ole Brink

 4. Verden ifølge Gram: Før klimatopmødet i Paris

  Endnu en stor klimakonference står for døren - denne gang i Paris sidst på året. Målet er at holde den globale opvarmning under to grader. Spørgsmålet er om de 192 deltagerlande denne gang kan enes om en bindende aftale? Vi ser på hvor langt man er kommet med forhandlingerne. Vært: Steffen Gram.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Videnskabens Verden Retten til de døde Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Operaaften Den flyvende hollænder fra London Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Laika på P1 - går over gevind Genre: Sjov radio

Søg efter titel