Lige nu på DR P1

Kulturknuserne: Syrien ser måske aldrig igen op imod 90% af deres kunstskat.

UNESCO anslår, at 90 % af Syriens kulturarv er solgt eller ødelagt eller befinder sig i krigszoner. Flere har stillet spørgsmålet, om man overhovedet kan genopbygge et land som Syrien, hvis 90% af landets kulturarv bliver ødelagt eller forsvinder. Assad har ikke underskrevet Unescos Unidroit-konvention, som pålægger la… Vis mere

Startede klokken 09:05 Slutter klokken 10:03 (Næste: Skønlitteratur på P1: Seksuelt frustreret i Grønland)

Seneste udsendelser og artikler

 1. P1 Morgen

  Klokken 9 hiver EU-kommissionens formand Jean-Claude Juncker den helt store tegnebog frem af foret. Med en investeringsfond på svimlende 2.350 milliarder kroner skal der sparkes gang i Europas skrantende økonomi, og forhåbentligt kommer der også en masse vækst og jobs ud af de mange penge. Det ser vi bl.a. nærmere på hen over morgenen P1 Morgen kigger også ind i en ikke så fjern fremtid, hvor det sengeløse hospital kan blive en realitet. Et langt lys, der viser en fremtid uden regioner til blandt andet at styre sundhedsvæsnet og et langt lys, der viser en fremtid, hvor det samme sundhedsvæsen vil være præget af fjernbetjent behandling og sengeløse hospitaler. Vi ser nærmere på regionernes skæbne og deres hospitalsvæsen. Vi vender osse blikket mod Grønland, der går til valg på fredag - et Grønland, hvor fremtiden ikke tegner særligt lys. Op til sidste valg var der ellers masser af optimisme: Råstofferne i undergrunden skulle sikre en stærk økonomi, men nu er det største råstofprojekt i landet blevet afskrevet som værdiløst. Vi kigger på den grønlandske selvforståelse som mine-land. Men vi starter morgenen med en rapport fra Ferguson.

 2. Harddisken: Alle børn skal lære at programmere

  Er det almen dannelse at kunne programmere - eller bare forstå, hvordan en computer virker? Hvad er http, en app eller en algoritme? Det skal børn i det 21. århundrede forstå. Harddisken besøger konferencen Den Digital Kant og møder Kodepiraterne. Vi skal også høre om det verdensomspændende initiativ Hour of Code, hvor skolelærere uden særlige forudsætninger kan undervise i at programmere, og vi skal høre om, hvordan man bruger 3D printere i undervisningen. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 3. Radioavis
 4. Orientering

  I dagens udgave af Orientering får vi flere forskellige bud på, hvad der lægger bag de store optøjer i den amerikanske forstad Ferguson, efter det blev offentliggjort, at der ikke vil blive rejst tiltale mod politibetjenten, der i august skød Michael Brown. Derudover sætter vi fokus på omskæring af piger, i forbindelse med frifindelsen af en egyptisk læge, som var tiltalt for en ulovlig omskæring af en 14-årig pige, der førte til dødsfald. Og så har vi besøgt en skole i Tårnby, hvor forældrene forbereder et fakkeloptog i protest mod nye tiltag, som de mener, er i gang med at ødelægge deres børns skole. Birgitte Gadegaard redigerer.

 5. P1 Eftermiddag

  Døren står åben, når Karen Secher og Tore Leifer blander samfund og kultur med undren og nysgerrighed i to timers direkte radio.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Verden ifølge Gram Iran og atomaftalen Genre: Perspektiv

Søg efter titel