Lige nu på DR P1

Kejser: Hvor kommer motivationen fra?

Rigtige mænd, det er sådan nogle, der hader grøntsager og motion og har hang til basser og bajere. Men det kan også være sådan nogle, der gerne vil lave om på netop det, der er motiverede for forandring. Men hvor finder man motivationen til at gøre noget i stedet for at lade være, som jo ellers ofte er det nemmeste? De… Vis mere

Startede klokken 19:03 Slutter klokken 20:03 (Næste: P1 podcaster - På skolebænken)

Udvalgte udsendelser

 1. Kejser: Hvordan taler vi med børn om terror?

  Mandag aften blev Manchester i England udsat for et terrorangreb. Hvordan tackler vi børnenes reaktioner og frygt? Og i hvor høj grad skal vi skærme vores børn for nyhedsstrømmen, når terroren rammer?

 2. Brinkmann på P1: Nanoteknologi

  Muligheden for at arbejde med bittesmå emner i nanoskala baner vej for fantastiske nye anvendelser både på det medicinske og materialetekniske område.

 3. Tidsånd: Verdensarven efter Islamisk Stat

  Islamisk Stat mister terræn i Mellemøsten. Organisationen efterlader et område, som er præget af religiøst motiverede ødelæggelser på verdensarven.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Kejser: Hvor kommer motivationen fra?

  Rigtige mænd, det er sådan nogle, der hader grøntsager og motion og har hang til basser og bajere. Men det kan også være sådan nogle, der gerne vil lave om på netop det, der er motiverede for forandring. Men hvor finder man motivationen til at gøre noget i stedet for at lade være, som jo ellers ofte er det nemmeste? Det spørger vi om i Kejser, og får svar fra en træner og en professor i psykologi. Medvirkende: Jacob Søndergaard, træner, "Rigtige Mænd". Jan Tønnesvang, professor i psykologi, Aarhus Universitet. Louise Sofie Fich, fandt motivationen til at vægtab på mere end 40 kilo. Vært: Anne Kejser. (Sendt første gang 5. april).

 2. P1 Debat: Kommer Trump med fred?

  Er USAs Donald Trump manden, der kommer med fred? Er twitter-præsidenten manden, der hjælper Europa i kampen mod Islamisk Stat? Er Trump i gang med at skrive sin historie om - fra skurk til helt? Det diskuterer vi i dagens P1Debat, dagen hvor Trump lander i EU og NATO. P1Debattører: Anna Libak, Berlingske, Lars Cramer-Larsen, Forsvarsakademiet, Claus Kragh, Mandag Morgen, Klaus Kroll, Nye borgerlige, Peter Hummelgaard (S) og Uffe Kaels Auring, Eftertryk. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat

 3. Europa lige nu: Handelsaftaler er ikke per automatik et guldæg

  Hvis vi handler mere med hinanden er det godt for vores økonomi og skaber flere jobs. Sådan lyder det ofte fra fortalerne for frihandel. Men mere handel giver ikke per automatik mere vækst. Det skaber ofte mere ulighed. Det siger professor i økonomi, Thomas Barnebeck Andersen, der mangler nuancer i debatten om CETA - handelsaftalen mellem EU og Canada som Folketinget snart skal stemme om. Hør hans argumenter i ugens Europa Lige Nu. Vi genopliver også sagen om Luxembourgs hemmelige skatteaftaler, der blev lækket i 2014 og skabte store problemer for EU Kommissionens formand Jean-Claude Juncker, der er tidligere premierminister i landet. Junckers rolle er aldrig blevet fuldt afdækket. Men om få uger skal Juncker igen konfronteres med spørgelystne Europa-parlamentarikere. Vært: Marianne Skovlund. www.dr.dk/Europaligenu

 4. Audiens: Hvid

  Den liturgiske farve Kr. Himmelfartsdag er hvid. Hvid er på samme ting intet og alting. Men hvad symboliserer farven hvid, hvordan opfatter øjet farver og lys, og hvilken betydning har hvid? Mød kunstner Peter Callesen, der skaber magi med sit arbejde med det hvide papir, og for hvem det hvide papir både betyder liv og død. I Kina er hvid sorgens farve, for Jesper Fich symboliserer den skabelsens fuldbyrdelse og glæde, og i musikken kan hvid støj både helbrede og få babyer til at sove. Medvirkende: papirkunstner Peter Callesen, katolsk præst Jesper Fich, læge ph.d. Mette Bertelsen, kunstkritiker og forfatter Torben Sangild. Tilrettelæggelse: Katarina Lewkovitch.

 5. Balkans knuste hjerte 2:2

  En ny generation er vokset op siden krigen i Bosnien sluttede for 20 år siden. En generation af børn og unge, der er vokset op med Facebook, smartphones og regelmæssig skolegang og som ikke selv kan huske noget fra krigen. Men de mærker dens efterdønninger blandt andet i skolesystemet, hvor børnene er delt op efter etnicitet. Marie Hougaard og Claus Pilehave undersøger forsoningens vilkår i Bosnien efter 20 år med fred. Medvirkende: Dragi Sestic; grundlægger af Mostar Sevdah Reunion, Selma Bukovica Gundersen; ph.d. Institut for Tværkulturelle Studier på Københavns Universitet, Gordana Anicic; medarbejder Nansen Dialogue Center, Valentina Mindoljevic; rektor United World College Mostar, Elvedin Nezirovic; leder Pavarotti Music Center; Orhan Mazlo; grundlægger Mostar Rock School, David; gymnasieelev UWC, Hana; gymnasieelev UWC, Lamija; matematiklærer Mostar. (Sendt første gang 26. november 2016).

Mere radio

 1. p1d
  Program: Baglandet: I Hanstholm taler man ikke om penge 1:2 havnens fiskeauktion satte sidste år rekord i omsætningen med 750 millioner Genre: Perspektiv

Søg efter titel