Lige nu på DR P1

Mennesker og medier: Dobbeltroller

I 1971 blev den bolivianske generalkonsul i Hamburg myrdet. Han var på sit kontor, da en kvinde i spadseredragt og paryk kom ind, trak en Colt fra sin håndtaske og skød ham. Ikke langt derfra i en flugtbil sad den danske journalist Jan Stage og ventede. Jan Stage arbejdede - ligesom Herbert Pundik fra Politiken har gj… Vis mere

Startede klokken 09:05 Slutter klokken 10:03 (Næste: Harddisken: Verdens hurtigste computer)

Seneste udsendelser og artikler

 1. P1 Morgen

  Børn med syge forældre bliver overset på hospitalerne og oplever ofte, at læger eller sygeplejersker ikke har tid til tage sig af, om de har det godt. Organisationen Børn, Unge og Sorg mener, at den kærlige hånd skal gøres lovpligtigt. Hvordan det skal foregå kan du høre mere om i dagens P1 Morgen. Her kigger vi også på, hvad Forsvarets Efterretningstjeneste mener, vores bombetogter mod IS har betydet for terrortruslen i Danmark. Så spørger vi Jesper Rangvid, hvorfor han har et mere positivt syn på de danske bankers robusthed, end det billede tænketanken Kraka tegnede i en rapport torsdag. Og så er der selvfølgelig Selvsving. Alt det og meget mere - Lyt med!

 2. Radioklassikeren: Gys, gru og døde sjæle

  Halloween er via USA kommet til os fra de førkristne Keltiske døderitualer. Men også før dagen blev uhyggeligt kommercialiseret, var Allehelgens og Allesjæles dage en del af vores kultur - og uløseligt knyttet til døden, til gys, gru og gengangere. Radioklassikeren roder i arkivets kuldslåede kældre og taler bl.a. med Hjernemadsen om gysets nødvendige kraft. Vært: Jon Kaldan.

 3. Radioavis
 4. Orientering

  I dagens udgave af Orientering skal vi høre om en ny international aftale om bankhemmeligheder og skattely. Det skal være slut med bankhemmeligheder, hvor man kan gemme rigdommene væk i nære eller fjerne lande, uden at betale skat. 51 lande, inklusiv Danmark, underskrev i går en international skatteaftale. Derudover ser vi nærmere på gældssanering. De fleste af os skylder penge væk, men for nogle går det helt galt. Og pludselig er den sociale deroute i fuld gang. 225.000 er registreret i Ribers som dårlige betalere. Og hvis man dertil lægger den samlede gæld til det offentlige, handler det om 67 mia. kroner. Og så ser vi på et nyt pilotprojekt i Frederiksberg for at hjælpe de arbejdsløse akademikere. Akademikerne skal komme med løsninger på kommunens udfordringer, og så sælge dem til det private erhvervsliv. Thomas Alling redigerer.

 5. P1 Eftermiddag

  Den danske komponist Simon Steen-Andersen modtog i går aftes Nordisk Råds Musikpris på 350.000 kroner for sit værk "Black Box Music". Vi fortæller om værket, manden bag værket og om de øvrige prismodtagere af de nordiske kulturpriser. P1 Eftermiddag handler i dag også om dansk musik. Sangeren og sangskriveren Nikolaj Nørlund mener kun at sange på dansk kan gribe det danske publikum. Han kommer i studiet kl. 15.30 på Spil Dansk Dagen. Endelig håber vi på at kunne fortælle jer lyttere, hvem der bliver Det Kongelige Teaters nye skuespilschef.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Dokumentar Beskidte millioner i skjul i Danmark Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Klassisk Top 50: Filmmusik nr.24 og nr.23 Top Gun og Døden i Venedig - ledsaget af lytternes historier Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Summer of 1864 Genre: Sjov radio

Søg efter titel