Lige nu på DR P1

Radiofortællinger: Jeg har fået nok!

Mie tager en kano og forsøger at padle sig så langt væk som muligt fra sine gymnasiekammerater, den hytte de bor i og det kortspil hun lige har tabt. Det hele kan rende og hoppe. I Frankrig sker der noget lignende for Cedric, dog under langt mere alvorlige omstændigheder: Til helvede med forstadslivet og den forbandede… Vis mere

Startede klokken 20:32 Slutter klokken 21:03 (Næste: Sproglaboratoriet: Nicolai Hess og Ursula Andkjær Olsen)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Radiofortællinger: Jeg har fået nok!

  Mie tager en kano og forsøger at padle sig så langt væk som muligt fra sine gymnasiekammerater, den hytte de bor i og det kortspil hun lige har tabt. Det hele kan rende og hoppe. I Frankrig sker der noget lignende for Cedric, dog under langt mere alvorlige omstændigheder: Til helvede med forstadslivet og den forbandede skole - kun i skoven kan man ånde frit! Tilrettelæggelse: Bo Aagaard Lange og Emil Rothstein-Christensen. Vært: Ruth Storm.

 2. Feature: Russerfrygten

  På Bornholm sidder 74-årige Carl Ilsøe og husker tilbage på et liv fyldt med frygt for russerne. Som lille dreng husker han Sovjets bombardementer af Rønne og Nexø i 1945 - som ung reserveofficer den evige trussel fra øst under den kolde krig. Og nu lister russiske ubåde så måske igen rundt i den svenske skærgård, mens angrebsklare jagerfly lastet med missiler laver øvelser mod Danmark. En optrapning, der genopliver skrækken for russerne, hos de fleste i den ældre generation og som eksperter kalder en ny kold krig. Tilrettelæggelse: Viktor Lykke Reddersen.

 3. Harddisken: Finske firmaer hjælper miljøet

  Moderne teknologi kræver mange ressourcer, både i form af materialer og energi i produktionen og distributionen, og fordi der som regel skal strøm til apparaterne. Men i Helsinki forsøger man på mange områder at bruge teknologien også til at hjælpe. I denne uge fortæller vi om genbrugs-indpakning til onlinebutikker, en affaldssorterende robot og strømsparende apps til mobiler. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 4. Jul på Herberget 22:24

  Lars Stange. Lars Strange var en aktiv landmand og troede han skulle blive agronom og professor, men ved en eksamen i mikrobiologi blev presset for hårdt. Han brød sammen og blev indlagt, og han har været indlagt flere gange på psykiatriske afdelinger og har skiftet job. I dag bor han i bofællesskab for psykisk syge. Han er stadig aktiv og er kontaktperson for ældre demente Freddy på det lokale plejehjem.

 5. Ring til Regeringen: Marianne Jelved

  Kulturminister Marianne Jelved tager telefonen på P1. Ring med dit spørgsmål eller kommentar til Marianne Jelved på 80 20 80 00.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Hjernekassen på P1: Julemanden besøger Hjernekassen Hvorfor holder vi jul og hvordan ser julen ud i fremtiden? Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Laika på P1 Sådan slipper du for nisser . . . Genre: Sjov radio

Søg efter titel