Lige nu på DR P1

Natursyn: Når byens borgere får en skov

Middelfart kommune har overtaget en gammel skov. Nu er byens ryttere, løbere og cykelklub i gang med at komme med idéer til, hvordan en tidligere produktionsskov bliver publikumsskov. Det er brugerinddragelse, der kræver sit af borgerne og kommunen, for der skal være plads til alle og respekt for naturen i dag og i fre… Vis mere

Startede klokken 13:30 Slutter klokken 14:03 (Næste: P1 Eftermiddag)

Udvalgte udsendelser

 1. Kejser: Må man opdrage på sine bonusbørn?

  Nej, siger psykolog Ulla Dyrløv. Det skal man lade de rigtige forældre om, dem der elsker børnene ubetinget. I stedet bør man indtage en slags bedsteforældrerolle. Fordi det er bedst for børnene. Men er det rimeligt?

 2. P1 podcaster - Aarhus by night

  Temaet i kulturbyåret er 'gentænk', og der sker rigtig mange ting i Aarhus lige nu. Man bygger nyt og tænker om.

 3. Ramt af mørket 4:6

  Alle kan få en depression. Men hvorfor lige mig? På et tidspunkt, begynder vi at lede efter svar. Fordi det føles forkert, uretfærdig, irriterende, - eller bare fordi det ikke må ske igen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Natursyn: Når byens borgere får en skov

  Middelfart kommune har overtaget en gammel skov. Nu er byens ryttere, løbere og cykelklub i gang med at komme med idéer til, hvordan en tidligere produktionsskov bliver publikumsskov. Det er brugerinddragelse, der kræver sit af borgerne og kommunen, for der skal være plads til alle og respekt for naturen i dag og i fremtiden. Vært og tilrettelægger: Dorthe Chakravarty. Vært og tilrettelægger: Dorte Dalgaard. www.dr.dk/p1/natursyn

 2. Ring til regeringen: Ulla Tørnæs

  En stigende del af den danske udviklingsbistand bruges til at dække modtagelse af flygtninge. Er det i orden, at vi prioriterer syrere i Gedser højere end afrikanere i Gambia? Ifølge Danmarks spritnye udviklingspolitiske strategi, skal vi i højere grad investere i tredjeverdenslande, frem for at give dem bistand. Er det den rigtige løsning på den tredje verdens problemer? Udviklingsminister Ulla Tørnæs sidder klar ved telefonen for at svare på lytternes spørgsmål. Ring med dit spørgsmål på telefon 80 20 80 00 eller send en email til ringtilregeringen@dr.dk. Vært: Mads Aagaard.

 3. Ramt af mørket 4:6

  Alle kan få en depression. Men hvorfor lige mig? I serien Ramt af mørket, kan du følge flere personlige fortællinger om, hvordan der ser ud på indersiden af mørket. På et tidspunkt, begynder vi at lede efter svar. Fordi det føles forkert, uretfærdig, irriterende, - eller bare fordi det ikke må ske igen. Fjerde afsnit af serien handler om at lede efter årsager. Tilrettelæggelse: Anne Kjær.

 4. P1 podcaster - Aarhus by night og Sintras dejlighed

  Over husene på Fredens Torv i Aarhus strækker 12 hvide lyssøjler sig langt op i den disede aftenhimmel. De er en del af af kulturhovedstadsfejringen, der finder sted et par dage senere, og Aarhus 2017s vækstlagspulje Off Track har også givet støttekroner til den byhistoriske podcast 'Aarhus i ørerne'. "Temaet i kulturbyåret er 'gentænk', og der sker jo rigtig mange ting i Aarhus lige nu. Man bygger nyt og tænker om, og jeg tror, at i en proces, hvor man gør det, så er det vigtigt også at huske på historien, for det er den der binder os sammen og skaber fællesskab over tid. Og det historiske perspektiv kan hjælpe os med at finde ud af hvad vi vil med byen i fremtiden.", forklarer Lene Grønborg, der producerer 'Aarhus i ørerne' i samarbejde med stadsarkivet. Der er en ny episode med Aarhusfortællinger lige på trapperne, og du kan høre podcasten her: https://soundcloud.com/arhusioererne 2977 kilometer syd for Aarhus ligger den portugisiske by Sintra, hvor lydkunstneren Hans Sydow har gået tur H.C.Andersen i hånden. Lydvandringen'Jeg kan huske Sintras dejlighed' består af H.C.Andersens rejsebeskrivelser fra 1866 læst af skuespilleren og sangeren Ulle Bjørn Bengtsson og et lydlandskab, der får lytteren til at føle stedet: "Sintra er en gammel kongeby og den er på Unescos verdensarvsliste, og det kan man godt forstå. Det er som at går rundt i en tidslomme eller et eventyr", forklarer Hans Sydow. "Det særlige ved H.C.Andersens beskrivelser af Sintra er, at byen ikke har forandret sig særlig meget og derfor er det sjovt at gå rundt i byen med ham som en nøgtern og sansende rejsefører". Lydvandringen ligger i app'en 'Jeg kan huske' og den er GPSstyret, så lydfortællingerne folder sig ud, mens man vandrer gennem landskabet. 'Jeg kan huske Sintras dejlighed' har premiere i begyndelsen af marts i forbindelse med en stor H.C.Andersen-konference i byen. Hvis man ikke lige er i Sintra, så kan man allerede nu lytte til et remix af lydvandringen her: https://soundcloud.com/sydow-dk/jeg-kan-huske-sintras-dejlighed. Medvirkende: Lene Grønborg og Hans Sydow. Vært: Susanna Sommer.

Mest hørte programmer DR P1

Mere radio

 1. p8j
  Program: På hovedet i Jazz med et handicap Genre: Musik
 2. p1d
  Program: Platt-form P1 cafeen Genre: Sjov radio

Søg efter titel