Lige nu på DR P1

Arabiske stemmer: Det Egypten der forsvandt

Engang var Kairo en rigtig verdensby. En by præget af grækere, assyrere, italienere, armeniere og ikke mindst jøder. Den dansk-egyptiske samfundsforsker og filmkender Ehab Galal fortæller Steen Nørskov om 1900-tallets 'guldalder' og en film-kultur, der er som et spejl af et Egypten, der ikke længere eksisterer. Vært: S… Vis mere

Startede klokken 05:03 Slutter klokken 05:30 (Næste: P1 Business: Foreningen Nykredit)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Arabiske stemmer: Det Egypten der forsvandt

  Engang var Kairo en rigtig verdensby. En by præget af grækere, assyrere, italienere, armeniere og ikke mindst jøder. Den dansk-egyptiske samfundsforsker og filmkender Ehab Galal fortæller Steen Nørskov om 1900-tallets 'guldalder' og en film-kultur, der er som et spejl af et Egypten, der ikke længere eksisterer. Vært: Steen Nørskov.

 2. Orientering

  Det skal koste økonomisk for arbejdsgivere, der hemmeligt indgår aftaler med hinanden om ikke at ansætte hinandens medarbejdere. Det har skiftende regeringer og et flertal i Folketinget lovet i kølvandet på bl.a. en sag fra fagforbundet Prosa om, hvordan hemmelige jobklausuler stavnsbandt ansatte til deres arbejde. Nu har regeringen lagt et lovforslag frem, som stadig ikke gør det muligt at dømme virksomheder, der indgår de hemmelige jobklausuler. Vi taler i dag med næstformand i de IT-professionelles fagforeninng, Prosa, Hanne Lykke Jespersen. De resolutioner FN's Sikkerhedsråd vedtog sidste år om at sikre nødhjælp til dem, der har behov, har overhovedet ikke hjulpet. FN fordoblede i lørdags sit skøn over hvor mange civile, der er i overhængende fare, fordi de er under belejring og afskåret for al hjælp. De Mexicanske myndigheder er blevet trætte af landets dårlige image præget af narkovold og kriminalitet. Lækkede dokumenter fra hackingen af Sony og filmselskabet MGM afslører, at det er lykkedes de mexicanske myndigheder at få ændret på manuskriptet af den kommende James Bond-film Spectre. Birgitte Gadegaard redigerer.

 3. P1 Eftermiddag

  Nyheder er nyeheder er nyheder, siger man - men hvordan kan det så være, at der er himmelvid forskel på den måde, aviserne prioriterer deres nyheder og på, hvilke nyheder almindelige danskere deler på Facebook og Twitter? P1 Eftermiddag sammenligner to nyhedskulturer - og taler med Politikens chefredaktør om tilsyneladende at være ude af trit med brugerne. Kunstværker til 10 kroner stykket? Jo, det kan man faktisk godt købe - alligevel gør vi det mindre og mindre. P1 Eftermiddag samler på frimærker og taler med Post Danmarks designchef om arbejdet med de små papirlapper. Weekenden bød på farvel til to kulturpersonligheder: Den danske forfatter Helle Stangerup, der døde søndag, og den svenske forfatter og nobelprismodtager Tomas Tranströmer. P1 Eftermiddag bringer et tilbageblik. Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

 4. Mennesker og Tro: Bebudelse

  Den gravide Zenia Stampe fortæller om livsmod, tro og politik på baggrund af at have mistet et barn. Vært: Anders Laugesen.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Hjernekassen på P1: Lars von Trier Kunstnerisk virke, angst og broderskab Genre: Perspektiv
 2. p3
  Program: Smag på P3 Ny musik, quizzer og musiknyheder Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Laika på P1 Har sex med Kenneths mor Genre: Sjov radio

Søg efter titel