Lige nu på DR P1

Startede klokken 06:07 Slutter klokken 09:05 (Næste: Mennesker og medier: What the fuck-kriteriet, DR's fremtid og EU-skævhed)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Radioklassikeren

  Selvskabte problemer forfølger én hvis man blot flygter fra dem i stedet for at finde deres egentlige årsag. Sådan er det også med Jul og nisser. Radioklassikeren tager nissen under kærlig behandling. Både den kommercielle og den folkelige. Desuden kan du høre Danmarks nationalnisse spille på fløjte og fortælle om hvordan han fik Ridderkorset. www.dr.dk/radioklassikeren (Sendes også fredag 5.03 og lørdag 7.03).

 2. Orientering

  Udtrykket 'grøn realisme' kan have ændret betydning efter Klimarådet i dag offentliggjorde sin første rapport om, hvordan det går med Danmarks omstilling til et lavenergisamfund. Danmark er nemlig ikke verdensmester i klimaomstilling. Klimarådets anbefaling er derfor, at der ikke er grund til at slappe af på klimaområdet. Tværtimod bør man fastholde den tidligere SR-regerings ambition om at reducere Danmarks CO2-udledning med 40 procent i 2020. En ambition, som et bredt flertal i Folketinget vedtog med Klimaloven i 2014. Vi undersøger Klimarådet og dets anbefalinger og spørger professor i miljøret fra Aarhus Universitet, Ellen Margrethe Basse, hvorfor den nuværende V-regering ikke er forpligtet til at overholde Klimaloven. Læger, der har modtaget og afsonet domme for seksuelle overgreb mod patienter, har i en række sager fået frit spil til at begå nye overgreb. Det afslørede P1 Dokumentar i dokumentaren 'Når lægen gør fortræd' tidligere i dag. Årsagen skal findes i manglende information om de pågældende læger og deres fortid til Styrelsen for Patientsikkerhed. Et særligt hul i lovgivningen gør, at de privatpraktiserende læger flyver under radaren hos myndighederne, mens deres sager efterforskes. Det skyldes, at underretningspligten er forskellig alt efter om læger er offentligt eller privat ansatte. Og så er man i dag blevet enige om en ny aftale i EU for det europæiske politisamarbejde, Europol. Aftalen er i hus efter to års forhandlinger mellem Europa Parlamentet, EU Kommissionen og EU's medlemslande. Siden terrorangrebet i Paris den 13. november har Frankrig presset på for at få en aftale på plads. Morten Helveg Petersen, medlem af Europa Parlamentet for Radikale Venstre, har siddet med ved forhandlingsbordet som repræsentant for den liberale gruppe, ALDE. Vi taler med ham om den nye aftale. Thomas Alling redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

 3. P1 Eftermiddag

  Thisted i Thy er normalt ikke epi-centrum for mediernes opmærksomhed. Men det blev der lavet om på, da Danmarks første teltlejr for flygtninge for nylig blev rejst på en tidligere fodboldbane i byen. P1 Eftermiddag tager i dag hul på en serie, hvor vi uge efter uge den kolde vinter igennem følger flygtningene i den nye Thy-lejr og udviklingen i det lokalsamfund, som lejren ligger i. Ulven kommer! - Eller rettere sagt: Den er som bekendt kommet og er set i Jylland adskillige gange. Men på en måde har ulven været her hele tiden - i vores kulturhistorie. P1 Eftermiddag taler med forfatteren til en ny bog om det myteomspundne dyr. Jorden er rund og ikke flad. Mennesket nedstammer fra aberne. Tid og rum er tæt forbundne størrelser. I ugen, hvor Einsteins berømte relativitetsteori fylder 100 år, ser P1 Eftermiddag på de allerstørste erkendelser i menneskehedens historie og retter i dag luppen mod de bittesmå atomers yderst sælsomme verden. Værter: Tore Leifer og Ole Brink. (Sendes også 1.03).

 4. Netværket: Sundhedsvæsenet på afgrundens rand?

  Konstante besparelser, jordmødre der ikke har tid til at tage sig af de gravide, håbløse it-systemer, og tåbelige prioriteringer i det hele taget. Det er næsten kun negative historier vi hører om det offentlige sundhedsvæsen. Men står det virkelig så slemt til, og hvad er konsekvenserne? Panel: samfundsdebattør, Özlem Cekic, fremtidsforsker, Anne-Marie Dahl og direktør i Center for familieudvikling, Michael Gylling Nielsen. Vært: Bjarke Stender.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Filmland - Spielbergs spioner 'Spionernes bro' med Tom Hanks er baseret på en virkelig historie Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: Formiddagen på P6 BEAT Højt humør og fed musik Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving: DF's ultimative krav Sigurd Barrett skal afløse Morten Olsen Genre: Sjov radio

Søg efter titel