Lige nu på DR P1

Orientering

I dagens Orientering dækker vi valget i Grønland. Den grønlandske økonomi er stærkt presset og arbejdsløsheden høj. Vi har vores rapporter på plads i Grønland. Derudover ser vi på ebola i Sierra Leone, hvor den spreder sig hurtigere end nogensinde før. Og så har den britiske premierminister, David Cameron, varslet nye… Vis mere

Startede klokken 22:03 Slutter klokken 00:05 (Næste: Mennesker og medier: Luderjournalistik)

Udvalgte artikler

 1. Hvilket ord skal være 'Årets ord' 2014?

  Frem til d. 7. dec. kan alle komme med forslag til Sproglaboratoriets kåring af ’Årets ord’ 2014.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Orientering

  I dagens Orientering dækker vi valget i Grønland. Den grønlandske økonomi er stærkt presset og arbejdsløsheden høj. Vi har vores rapporter på plads i Grønland. Derudover ser vi på ebola i Sierra Leone, hvor den spreder sig hurtigere end nogensinde før. Og så har den britiske premierminister, David Cameron, varslet nye stramninger over for de mange tusinde indvandrere der strømmer til Storbritannien fra andre EU lande og på linje med landets egne borgere modtager velfærdsydelser. Thomas Alling redigerer.

 2. Apropos - fly

  Vi sammensætter stykker af de bedste pointer fra ugens fire gæster og serverer dem for dig. Du får det vigtigste om flybranchen, flykatastrofer, flyskræk og miljøbelastningen på en halv time. Vært: Bjarke Stender.

 3. Feature: En ukendt ener, Søren Giversen

  I 1945 dukker der pludseligt en krukke op i den egyptiske ørken. Den viser sig at indeholde nogle gamle skrifter, der kan dateres helt tilbage til det 2. århundrede. Skrifter, med hidtil ukendte evangelier, der giver et helt andet billede af Jesus, end det, man kender. Det bliver en dansker, der som den eneste forsker i verden, rejser til Egypten for at studere, afskrive og oversætte de hemmelige evangelier. Hør historien om den ukendte ener, om Søren Giversen, en dansk Indiana Jones. Tilrettelæggelse: Katarina Lewkovitch.

 4. Brøggers bagage

  Forfatteren Suzanne Brøgger fylder 70 år 18. november. P1 har fulgt hende det seneste halve år. Vi følger hende, mens hun arbejder på sin nye bog. Vi er med hende til litteraturfestival i New York. Og så forholder hun sig for første gang selv til Brøgger-biografien "Krukke", der udkom i september. Den beskriver hudløst Suzanne Brøggers unge år og hendes grænseoverskridende forhold til sin franske elsker. Tilrettelæggelse: Anders Aamand.

 5. Skønlitteratur på P1: Seksuelt frustreret i Grønland

  Skønlitteratur på P1 tager denne uge en tur rundt i Norden. "Homo Sapienne" af den unge grønlandske forfatter Niviaq Korneliussen er en roman om en gruppe unge mennesker i Nuuk og deres søgen efter seksuel identitet. Illustratoren Rasmus Bregnhøi har netop afsluttet arbejdet med en uhyggelig trilogi i graphic novel-genren, og så har han desuden givet sit eget dystre bud på ideen om en nordisk børnebog. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Harddisken: Fra van Gogh til van Google? Kan computere lave kunst? Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten: Torsdagskoncert med Nøddeknkækkeren Symfonisk julekoncert med juleklassikere Genre: Musik

Søg efter titel