Lige nu på DR P1

P1 Eftermiddag

En dansk bueskytte har studeret de gamle skrifter og fundet nye måder at fyre pilene af på - og det går hurtigt. Så hurtigt at hans seneste video på YouTube har haft over 20 millioner hits. Og mens de fleste er behørigt imponeret over videoen, har andre med interesse i de gamle bueskydnings-metoder kritiseret måden, de… Vis mere

Startede klokken 01:03 Slutter klokken 03:03 (Næste: Orientering)

Seneste udsendelser og artikler

 1. P1 Eftermiddag

  En dansk bueskytte har studeret de gamle skrifter og fundet nye måder at fyre pilene af på - og det går hurtigt. Så hurtigt at hans seneste video på YouTube har haft over 20 millioner hits. Og mens de fleste er behørigt imponeret over videoen, har andre med interesse i de gamle bueskydnings-metoder kritiseret måden, der bliver skudt på. Vi hører om det - og ser på trangen til at grave i fortiden genskabe ting, som de var dengang. Vi hører om udfordringerne med at bygge et vikingeskib på den rigtige måde, om at spille klassisk musik på de instrumenter, musikken oprindeligt blev skabt til. Tweenlitteratur - altså bøger til børn, der er på vej mod teenagealderen - kommer også under behandling i dag. Med en ung forfatter, der allerede har lavet flere bøger til målgruppen, og en forsker, der kan fortælle, hvorfor pigerne helst vil læse om nogen som dem selv, mens drengene overvejende er glad for fantasy og lignende. Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

 2. Kulturknuserne: Operaens Sven Hvem leverer høj kunstnerisk kvalitet

  Operachef Sven Müller bliver kaldt "Sven Hvem", fordi han ifølge kritikere ikke er nok i medierne. I dagens udsendelse diskuterer vi, om det er afgørende for at være en god operachef, at folk kender hans navn. Er det i orden, at Deadline kropsvisiterer forfatter Peter Øvig Knudsen før en udsendelse af frygt for, at han bærer en t-shirt med Muhammed-tegninger på? Og hvordan skal det officielle Danmark tage imod Dalai Lama, når han besøger Danmark 11.-12. februar? Kulturknusere: Ulrik Bülow, erhvervsmand. Emilia van Hauen, kultursociolog. Anne Middelboe, teateranmelder. Vært: Lasse Marker.

 3. Orientering

  Vi vender blikket mod Stillehavet og Atlanterhavets nordlige del, der har været adskilt i årtusinder, men afsmeltningen af Arktis betyder nu, at fiske- og dyrearter kan svømme fra det ene ocean til det andet. I en netop offentliggjort fremskrivning i en artikel i Nature Climate Change er forskerne overraskede over, hvor hurtigt det går. Med i studiet har vi Peter Rask Møller, lektor og fiskeforsker fra Statens Naturhistoriske museum, der skal gøre os klogere på, hvad det betyder. Derudover ser vi på hvordan den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen, skal have tildelt en stor næse for sin rolle i behandlingen af Helle Thorning Smiths mands skattesag. Det mener et flertal i Folketinget bestående af de radikale, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten. Og så ser vi på de alvorlige skudvekslinger mellem Israel og Hizbollah i Libanon, som har fundet sted i dag. En spansk FN soldat i Libanon meldes dræbt, og FN opfordrer indtrængende alle parter til at være tilbageholdende for at undgå en alvorlig optrapning af konflikten. Kirsten Larsen redigerer.

 4. Apropos - privat

  Privat og identitetstyveri. Identitetstyveri er et nyt ord, vi har lært at kende de senere år. Det betyder, at nogen tilegner sig andres personoplysninger og udgiver sig for at være disse personer, for eksempel via deres gøren og laden på nettet. For med den hastige vækst i private oplysninger, der er om os alle på nettet, så øges risikoen for identitetstyveri. "God internethygiejne" kan være med til at mindske problemet, men også teknologiske løsninger og politiske tiltag er nødvendige for at dæmme op for identitetstyveri, som er den hurtigst voksende kriminalitetsform. Medvirkende: Peter Kruse, it-sikkerhedsekspert, CSIS. Vært: Mikkel Krause.

 5. Mennesker og Tro: I lyset af Auschwitz

  Forfatter Lene Rachel Andersen besøger skurvognen for at tale om fremtidens udfordringer i troens lys. Vært: Anders Laugesen.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p2d
  Program: P2 Koncerten: Auschwitzdagen 2015 Koncert i anledning af 70-året for befrielsen af Auschwitz Genre: Musik
 2. p1d
  Program: Selvsving Classic Lad din radio gå i selvsving Genre: Sjov radio

Søg efter titel