Lige nu på DR P1

Filmland - Robert de hyggeonkel

Hvad skete der egentlig med Robert de Niro? Engang kendte han ingen grænser. Han udforskede sig selv, åd sig tyk, gjorde sig grim, krængede dæmonerne ud af sig ... Nu om dage er han så hyggelig, at han aspirerer til rollen som Onkel Anders i Far til Fire-filmene. Det gælder ikke mindst han rolle som seniorpraktikant i… Vis mere

Startede klokken 01:03 Slutter klokken 02:03 (Næste: Natursyn: Sort sol over Ribe)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Filmland - Robert de hyggeonkel

  Hvad skete der egentlig med Robert de Niro? Engang kendte han ingen grænser. Han udforskede sig selv, åd sig tyk, gjorde sig grim, krængede dæmonerne ud af sig ... Nu om dage er han så hyggelig, at han aspirerer til rollen som Onkel Anders i Far til Fire-filmene. Det gælder ikke mindst han rolle som seniorpraktikant i 'Praktikanten'. Filmland anmelder de Niro og tager desuden fat i den iranske film 'Taxi Teheran' og spørger: Er det overhovedet en film? Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen og Christian Monggaard.

 2. Kultursøndag - med Elisa Kragerup

  Teaterinstruktør Elisa Kragerup er kun 36 år, men har allerede længe været en succes hos både kritikere og publikum med forestillinger som Tove Tove Tove og Det kongelige Teaters opsætning af Romeo og Julie. Elisa Kragerup har taget Tove Ditlevsens ord om at man må lyve for at sige noget sandt til sig. For det er netop hvad teatret gør: Bruger løgnen til at fortælle publikum noget sandt om livet. Elisa Kragerup er gæst i Kultursøndag. Vært: Diana Bach.

 3. Danmark kort

  Dansk tatovering. Tilrettelæggelse: Thomas Haugaard.

 4. Europa lige nu: Red demokratiet - flyt Europa Parlamentet til Strasbourg

  I årtier har Europa Parlamentet kæmpet for at slippe af med de månedlige samlinger i Strasbourg. Det koster for meget, forurener for meget og er spild af tid, lyder kritikken. Men Frankrig stritter imod. Og nu får de, der foretrækker kun at være i Bruxelles, modstand fra endnu en kant. Om få uger lanceres en ny kampagne der vil sikre at Europa Parlamentet fremover kun har hjemme i Strasbourg. Det vil sikre mere demokrati og større gennemsigtighed, når der vedtages lovgivning, lyder argumentet. Vært: Marianne Skovlund.

 5. Skønlitteratur på P1: Niels Lyngsø, Johan Davidsen og Ida Holmegaard

  I denne uge har vi særligt fokus på helikoptere i litteraturen. Niels Lyngsø og Johan Davidsen er nemlig aktuelle med hhv. "Min ukendte bror" og "Jeg kan ikke hjælpe dig med dine problemer", der er to vidt forskellige romaner, men som har det til fælles, at helikopterplatformen oven på Rigshospitalet spiller en rolle i dem begge. Derfor har Klaus Rothstein inviteret dem op på selv samme platform til en snak om deres bøger. Hvad ligger der i helikoptermotivet? Og hvordan bruger de som forfattere det og platformen, hvor de nu står? Derudover skal det handle om Ida Holmegaards debutroman, "Emma Emma", der udkom i august. Skønlitteratur på P1's praktikant, Gro Vase, har talt med hende om romanen - og ungdom, tid og nutid, sommer og veninderelationer. Vært: Klaus Rothstein.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Arabiske stemmer Nye slag i krigen om de arabiske tv-seere Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Laika Nu med liderlige gymnastikpiger Genre: Sjov radio

Søg efter titel