Lige nu på DR P1

Slotsholmen

'Slotsholmen' sender direkte fra DRs politiske redaktion i kælderen under Christiansborg. DRs politiske analytiker Bjarne Steensbeck fører an og er vært i kælderen, når de skarpeste journalister, eksperter og analytikere vil nørde politik. Her kan du følge demokratiet indefra, når politikere, deres rådgivere og mange f… Vis mere

Startede klokken 00:05 Slutter klokken 01:03 (Næste: P1 Eftermiddag)

Udvalgte udsendelser

 1. Kejser: Døden taler vi ikke om!

  Der er meget få ting her i livet, vi er i stand til at forudsige, men døden er helt sikkert én af dem. Alligevel taler vi sjældent med hinanden om vores egen fremtidige død eller det at miste.

 2. Skønlitteratur på P1: Hjernerystelser og kærlighedslyrik

  I denne uges program ser vi nærmere på den læsende hjerne. Eller, mere præcist, på hvad der sker, når man får en hjernerystelse som professionelt læsende, og dermed bliver sat ud af stand til at læse i en periode.

 3. Tidsånd: Slaveøer til salg

  Lørdag er det 100 år siden at vi solgte De Vestindiske øer til USA. Det har givet anledning til selverkendelse og skam over fortidens behandling af slaverne. Men var fejlen i virkeligheden, at vi solgte øerne?

Seneste udsendelser og artikler

 1. Slotsholmen

  'Slotsholmen' sender direkte fra DRs politiske redaktion i kælderen under Christiansborg. DRs politiske analytiker Bjarne Steensbeck fører an og er vært i kælderen, når de skarpeste journalister, eksperter og analytikere vil nørde politik. Her kan du følge demokratiet indefra, når politikere, deres rådgivere og mange flere gæster det åbne studie midt i DR's politiske redaktion. Vært: Bjarne Steensbeck.

 2. Orientering

  Den danske statsminister er i dag på besøg i Washington DC. Øverst på dagsordenen står et fortsat tæt venskab mellem Danmark og USA, men statsministeren vil også forsøge at dæmpe Trumps skepsis overfor frihandel, EU og NATO. Vi spørger, om Lars Løkke Rasmussen kan gøre sig forhåbning om at påvirke Donald Trump. Alle partier i Folketinget, undtaget regeringspartierne, beskylder miljø- og fødevareministeren for at lyve for Folketinget. Det gør de, fordi SF, Radikale, S og DF i december indgik en fiskeriaftale uden om regeringen. De vil have et opgør med kvotekongerne, men indtil videre har ministeren og embedsværket kun kunne finde et forslag. Nu viser det sig, at der allerede i december 2015 - altså et år før aftalen blev indgået - blev lavet et katalog med 16 forslag til at knægte kvotekongerne. Vi spørger Dansk Folkepartis fiskeriordfører, hvorfor han er sikker på, at ministeren har løjet. Og om ministeren kan blive siddende på taburetten. Og så lader det til, at EU-kommissionen kommer Danmark til undsætning i spørgsmålet om den russiske rørledning Nord Stream 2. Vi spørger en ekspert, hvad EU-kommissionen egentligt kan stille op i en forhandlingssituation med Rusland, og om der overhovedet kan findes politisk enstemmighed i EU? Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

 3. Harddisken: Indiske apps skaber social forandring

  Indien har mere end 1 milliard mennesker og den fjerdestørste købekraft i verden, så derfor er der også gang i den digitale økonomi. Harddisken kigger på indiske apps til tøjvask, salg af artikler og taxikørsel. Tilrettelæggelse: Henrik Bo Føhns og Chris Lehmann. www.dr.dk/harddisken

 4. Radiofortællinger: Hvad stiller man egentlig op med sin dobbeltgænger?

  Torben Brandt, Radiofortællingers vært, bliver mere og mere selvoptaget i takt med at han opdager at han først har én - så to dobbeltgængere. Og nu er det tid til et opgør med de to mennesker som lige så stille har sneget sig ind i hans liv - mens han magtesløs ser til. Medvirkende: Søren Østergaard og Bjarne Bergius Hermansen. Tilrettelæggelse og produktion: Torben Brandt.

 5. Mennesker og tro: En mystikers univers 1:2

  Musiker Peter Bastian besøger skurvognen for at fortælle om en indre livsrejse ind i sindets afkroge for at finde mening og musik. www.dr.dk/tro (Sendt første gang 20. juli 2016).

Mere radio

 1. p1d
  Program: Slotsholmen Fra DRs politiske redaktion Genre: Perspektiv
 2. p8j
  Program: Jazzoom Kom ind i jazzens univers Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Platt-form Danmarks Kanonen - Kønsligestilling Genre: Sjov radio

Søg efter titel