Lige nu på DR P1

Religionsrapport: Kan kirken hjælpe knuste hjerter?

Aldrig har vi haft så mange skilsmisser i Danmark, og aldrig har så mange danskere boet helt alene. Skilsmisseprocenten har for længst passeret 50 procent, og der er ikke noget, der tyder på, at tendensen stopper. Det er altså nu mere almindeligt at gå fra hinanden end at blive sammen. Samtidig er antallet af kirkelige… Vis mere

Startede klokken 07:33 Slutter klokken 08:03 (Næste: Mennesker og Tro: Eftertanke)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Religionsrapport: Kan kirken hjælpe knuste hjerter?

  Aldrig har vi haft så mange skilsmisser i Danmark, og aldrig har så mange danskere boet helt alene. Skilsmisseprocenten har for længst passeret 50 procent, og der er ikke noget, der tyder på, at tendensen stopper. Det er altså nu mere almindeligt at gå fra hinanden end at blive sammen. Samtidig er antallet af kirkelige vielser støt nedadgående. Er der mon en sammenhæng mellem skyhøje skilsmissetal og færre kirkebryllupper? Det kan vi ikke få et stærkt bevis for, men tre kirke- og kærlighedskloge mennesker er i studiet hos Lisbeth Brocelius Meléndez til en snak om skilsmisse, singleliv, kærlighedsbrud og hjertesorg. Medvirkende: Rikke Juul, sognepræst i København; Michael Brautsch, sognepræst på Frederiksberg og ekspert i programmet Gift ved første blik; Birthe Linddal, fremtidsforsker. Tilrettelæggelse: Lisbeth Brocelius Meléndez. www.dr.dk/religionsrapport (Sendes også 21.03, søndag 7.33 og mandag 00.05).

 2. P1 Business: DONG

  For kun 2 år siden var Dong så nødlidende, at det hed sig at den store energikæmpe var truet på livet, hvis ikke den fik en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Vi kender løsningen - staten solgte en del af Dong til Goldman Sachs plus et par danske pensionsselskaber. Men nu går det tilsyneladende strygende. Hvorfor? Og hvilken vej udvikler selskabet sig? Gæst i P1Business: Administrerende direktør i Dong Henrik Poulsen. Vært: Solveig Bjørnestad. www.dr.dk/p1/p1-business (Sendes også lørdag 15.30, søndag 7.03 og tirsdag 5.30).

 3. Videnskabens Verden: Jim-tvillingerne

  To enæggede tvillinger mødte hinanden 37 år efter at være blevet adskilt som babyer. De hed begge to Jim, de bed begge negle, kørte samme type bil, drak samme øl, kaldte deres barn og hund samme navn og arbejdede begge to indenfor politiet. De var ikke bare fantastisk ens, men var medvirkende til en storstilet forskning i tvillinger, der har givet nye svar indenfor sukkersyge, hjertekarsygdomme, kræft og en hel række andre sygdomme. Medvirkende: Nancy Seagal;leder af tvillingestudiet på Minnesota university, Ole Birger Pedersen;overlæge på Næstved hospital og lektor på KU, Ida Moltke; post doc på KU Bioinformatik og RNA Biologi, Mikkel Thygesen;lektor ved Københavns universitet ved kemisk institut. Tilrettelæggelse: Marie Hougaard, Kristoffer Frøkjær, Marie Falk Eriksen, Sofie Hjorth. www.dr.dk/p1/videnskabensverden (Sendes også onsdag 20.03, lørdag 19.03 og søndag 6.03).

 4. Skønlitteratur på P1: Latinamerikansk litteratur

  Latinamerika er et kæmpe sprog- og kulturområde, fordelt over hele Syd- og Mellemamerika. Alligevel er det ikke særligt meget litteratur, vi kender til derfra i Danmark, udover colombianske Gabriel García Marquez og chilenske Isabel Allende, der boomede tilbage i 80'erne. Latinamerikansk litteratur er stadig i høj grad forbundet med magisk realisme, men er det helt berettiget? Og hvad har den del af verden ellers at byde på? Kan man overhovedet lave generaliserende iagttagelser over så stort et område? Det handler Skønlitteratur på P1 om i denne uge. Vi har talt med Liv Camilla Skjødt, der oversætter bøger fra spansk til dansk gennem sit eget forlag, Skjødt Forlag. Og så kommer oversætter og ekspert i spansk og latinamerikansk litteratur, Ane-Grethe Østergaard, i studiet, blandt andet for at tale om novellesamlingen "Farvernes uge" af mexicanske Elena Garro, som er den seneste bog, hun har oversat fra spansk til dansk. Vært: Klaus Rothstein. (Sendes også fredag 19.03, lørdag 16.03, søndag 5.03 og 22.03).

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Harddisken: De selvkørende køretøjer indtager storbyen Selvkørende køretøjer indtager storbyen Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten: Torsdagskoncert Symfonisk Jul Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Fuskningsministeren og kampagnemusen Genre: Sjov radio

Søg efter titel