Lige nu på DR P1

Panorama: Kasakstan og arven fra Sovjet

Efter Sovjetunionens sammenbrud for mere end 20 år siden blev tidligere sovjetrepublikker til selvstændige lande. Det gjaldt bl.a. det centralasiatiske land Kirgisistan, med dets små 6 millioner indbyggere. Ikke fordi der var noget brændende ønske om selvstændighed, og måske derfor værnes der fortsat om fortidens symbo… Vis mere

Startede klokken 16:45 Slutter klokken 17:10 (Næste: Europa lige nu)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Panorama: Kasakstan og arven fra Sovjet

  Efter Sovjetunionens sammenbrud for mere end 20 år siden blev tidligere sovjetrepublikker til selvstændige lande. Det gjaldt bl.a. det centralasiatiske land Kirgisistan, med dets små 6 millioner indbyggere. Ikke fordi der var noget brændende ønske om selvstændighed, og måske derfor værnes der fortsat om fortidens symboler som f.eks. statuer af kommunistiske ikoner som Marx, Engel og Lenin. Ole Brink har besøgt Kirgisistans hovedstad, Bishkek for Panorama.

 2. P1 Dokumentar: Hjemløs tævet og smidt i sø

  Den 28. februar 2015 går historien om en hjemløs polsk mand , der bliver tæsket og smidt i det iskolde vand i Sortedams-søen i København, Danmark rundt. Vidner hjælper ham op og han redder livet. To mænd bliver anholdt, men herefter bliver historien glemt. Men hvem var den polske mand? Hvordan ender han på bunden af søen og på bunden af samfundet? Alice Sprotte fra P1 Dokumentar har mødt Martin og følger ham nogle dage i København, hvor han fortæller sin historie. Tilrettelæggelse: Alice Sprotte. I redaktionen: Sofie Klint Koefoed. Vært: Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen. Redaktør: Jesper Hyhne.

 3. Idealisten - i virkeligheden 1:2

  DR-journalisten Poul Brink er blevet kaldt idealist og hædret med Cavling-prisen for sin afsløring af Thule-sagen. Niels Frid-Nielsen går i sin ven og kollegas fodspor for at finde ud af, hvilke spor Poul Brink satte blandt andet i det nordligste Grønland. Tilrettelæggelse: Niels Frid-Nielsen.

 4. Radiofortællinger: Et røveri følger bestemte regler

  Forestil dig at vågne til lyden af, at nogen er ved at hugge sig igennem din hoveddør med økser. For hver gang den knasende lyd af økserne i døren lyder, kommer en ukendt fare nærmere. Men denne lyd af øksehug starter historien i denne uges Radiofortællinger; i en lille landsby i Afrika hvor røvere trænger ind i huset hos en familie med to børn. For historiens hovedperson bliver denne aften startskuddet til en række af overfald og røverier. Tilrettelæggelse: Bo Aagaard Lange. Vært: Louise Witt Hansen.

 5. Arabiske stemmer

  Det, araberne mere end noget andet har til fælles, er deres sprog, men som den dansk-syriske studielektor og arabisk-underviser June Dahy fortæller Steen Nørskov i denne 'Arabiske Stemmer', har araberne stadig store udfordringer med den store forskel på deres tale- og skriftsprog. Vært: Steen Nørskov.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Kultursøndag - med Kirsten Lehfeldt Prioriterer familien højere end karrieren Genre: Perspektiv
 2. p7m
  Program: P7 MIX møder ... Anne Linnet er gæst Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Classic Lad din radio gå i selvsving Genre: Sjov radio

Søg efter titel