Lige nu på DR P1

Skønlitteratur på P1: Genhør med Ulysses

De seneste par år har Karsten Sand Iversen siddet bøjet over det modernistiske hovedværk "Ulysses" af James Joyce. Han har nemlig lavet en spritny dansk oversættelse, som udkom tidligere på året på forlaget Rosinante. I ugens udgave af Skønlitteratur på P1 kan du genhøre indslaget om James Joyce' forkromede hovedværk i… Vis mere

Startede klokken 22:03 Slutter klokken 23:05 (Næste: Europa lige nu: Mød Christel Schaldemose i Bruxelles)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Skønlitteratur på P1: Genhør med Ulysses

  De seneste par år har Karsten Sand Iversen siddet bøjet over det modernistiske hovedværk "Ulysses" af James Joyce. Han har nemlig lavet en spritny dansk oversættelse, som udkom tidligere på året på forlaget Rosinante. I ugens udgave af Skønlitteratur på P1 kan du genhøre indslaget om James Joyce' forkromede hovedværk i anledningen af nyoversættelsen. To litteratureksperter slog vejen forbi studiet, nemlig Karsten Pharao fra Det danske James Joyce selskab og lektor i Litteraturvidenskab Jacob Greve. De to Joyce-eksperter vurderede og diskuterede resultatet af Karstens Sand Iversens arbejde, og i udsendelsen kan du genhøre den solide introduktion til mesterværket. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

 2. Ekkoer fra en væltet mur 3:3

  - danskere fortæller hvordan Berlinmurens fald ændrede deres liv - her 25 år efter. Med den kolde krigs ophør i november 1989 - symboliseret med Berlinmurens fald, skete der enorme ændringer i hele verden. Mange menneskers liv tog en helt ny retning, ikke mindst i Danmark. I denne serie fortæller en række danskere om det de gjorde og om det det ændrede, helt frem til i dag? Åbningen af østblokken skabte mange nye varige relationer over grænserne, andre døde langsomt ud - en række danskere gør regnskabet op i dette sidste afsnit. Tilrettelagt af Torben Brandt. I redaktionen: Viktor Reddersen, Cecilie Nicoline Kubert og Laura Na Blankholm.

 3. Radioklassikeren: Fra Madrid til Damaskus - I krig for idealer

  Skal unge, der rejser til Syrien for at kæmpe, anklages for landsforræderi? Gælder det både militante islamister, der støtter Islamisk Stat og frivillige danske kurdere, der kæmper på "vores" side? Radioklassikeren holder sommerferie, men problemstillingen er stadig aktuel. Så vi genudsender et program fra vinteren, der ser tilbage på den frivillige danske indsats i den spanske borgerkrig i 1930'erne; på ligheder og forskelle fra Madrid til Damaskus, fra dengang til nu. Tilrettelægger og vært: Jon Kaldan.

 4. Mennesker og Tro: Sommer, sol og samtale

  Fra skurvognen ses tilbage på en samtale med forfatter Erik Rostbøll, alderdom i lys af livet.

 5. Religionsrapport: Danske udvandrede stordyrkede dansk kultur

  Skik følge eller land fly. Men da danskere for generationer siden fx udvandrede til Argentina, stordyrkede de dansk sprog og kultur i deres hjem i eksil - og især igennem den lokale danske kirke. Religionsrapport undersøger i dag, hvordan danskernes tro og religion har udformet sig, når vi rejser til andre lande - både før og nu. Medvirkende: Margit Warburg, professor i religionssociologi på Institut på Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet; Erik Dybdal Møller, forfatter og sognepræst i Sct. Pauls Kirke i Aarhus og tidligere præst i dansk kirke i Argentina. Tilrettelæggelse: Malene Fenger-Grøndahl.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Arabiske stemmer Mekka er ved at blive Las Vegas Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Laika på P1 - går over gevind Genre: Sjov radio

Søg efter titel