Lige nu på DR P1

Skønlitteratur på P1: Lejlighedssange og ordbogspoesi

Stine Pilgaards nye roman "Lejlighedssange" er et friskt bud på en moderne kollektivroman. Vi følger en gruppe forskellige beboeres fortællinger i en andelsboligforening i Århus. Det hele er fortalt af en ung kvinde med et særligt talent: Hun skriver lejlighedssange. Skønlitteratur på P1 har mødt forfatteren til en sna… Vis mere

Startede klokken 16:03 Slutter klokken 17:10 (Næste: Orientering Weekend)

Udvalgte udsendelser

 1. Harddisken: Kan man kopiere Silicon Valley?

  I Californien har de Silicon Valley. I London har de Tech City. Udenfor Moskva ligger Skolkovo. I Danmark har vi...

 2. Mennesker og medier: Er dansk journalistik blevet bedre eller dårligere de sidste 15 år?

  Danske journalister skal skrive flere nyheder på samme tid. Vi ser på hvad det betyder for kvaliteten.

 3. P1 Dokumentar: Når jurister leger læger

  Justitsministeriet skal følge lægers anvisninger i sager om humanitært ophold. Det sker dog ikke altid i praksis.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Skønlitteratur på P1: Lejlighedssange og ordbogspoesi

  Stine Pilgaards nye roman "Lejlighedssange" er et friskt bud på en moderne kollektivroman. Vi følger en gruppe forskellige beboeres fortællinger i en andelsboligforening i Århus. Det hele er fortalt af en ung kvinde med et særligt talent: Hun skriver lejlighedssange. Skønlitteratur på P1 har mødt forfatteren til en snak om det ømme og ærlige ved lejlighedssange og om andelsforeningen som kulisse. For et par uger siden udkom desuden en moppedreng uden lige, nemlig en ny ordbog over begreber i det danske sprog. Forfatteren Pia Juul har lystlæst det nye opslagsværk "Den danske begrebsordbog" og undersøgt, hvad en digter kan få ud af begreberne. Det viser sig, at bogen rummer færdige digte - uden selv at vide det. I dagens udgave af Skønlitteratur på P1 trækker vi poetiske readymades ud af ordbogen. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

 2. Feature: Jagerpiloten og den hellige kriger

  En karismatisk Nørrebro-knægt har været frivillig kriger i kampen mod Gaddafi. En reflekteret, dansk jagerpilot i forsvaret har bombet i Libyen. De to mænd fortæller om samme krig fra hvert deres ståsted. Og hvad der har gjort dem til dem, de er. Tilrettelæggelse: Magnus Boding Hansen.

 3. P1 Business: Femern

  Verdens største sænketunnel mellem Tyskland og Danmark er kommet i modvind. Prisen på Femern tunnelen er steget markant efter, at fire hovedentreprenører har budt på sagen. Samtidig har Tyskland gjort klar, at Tyskland først kan levere sin del af arbejdet i 2024. Men hvorfor skal vi have tunnelen - er der en smertegrænse for prisen - er det en reel mulighed at stoppe projektet - hvad med de tyske miljøprotester - og hvem skal i øvrigt betale regningen, hvis ikke der kommer trafik nok. Trafikminister Magnus Heunicke i P1 Business. Vært: Solveig Bjørnestad.

 4. Hjernekassen på P1: Hovedpine

  De fleste af os har det en gang imellem. Ondt i hovedet. Men hvad er hovedpine og hvad kan man gøre mod det? Hjernekassen har besøg af to eksperter fra Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital, der gør os klogere på emnet og fortæller om den nyeste forskning på området.

 5. Mennesker og medier: Er dansk journalistik blevet bedre eller dårligere de sidste 15 år?

  Den danske medieverden er under konstant forandring. Printavisernes oplag bliver mindre, mens netavisernes læsertal vokser. Der bliver skrevet flere og flere nyheder, mens antallet af journalister er forblevet konstant. Men hvordan står det til med kvaliteten? Overraskende godt, siger forskerne bag en ny, omfattende rapport. Men kigger man nærmere, er det ikke helt så enkelt. I denne uges udgave af Mennesker og Medier taler vi med dem alle sammen og kigger nærmere på kvaliteten af dansk journalistik. Derudover diskuterer vi medierne efter terrorangrebet i København, især de sociale mediers rolle, som - måske - markerer et interessant nybrud. Og til sidst: Mediesatire, fra det gamle Rom til 2015. Vært: Hakon Mosbech.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Feature Jagerpiloten og den hellige kriger Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: Live på P6 BEAT En masse god livemusik og de bedste historier Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Hvad er Alternativet? Genre: Sjov radio

Søg efter titel