Lige nu på DR P1

Europa lige nu: Ustabilitet i Makedonien

'Makedonien befinder sig i den værste krise siden krigen i 2001, vores land fungerer ikke længere, og det bedste der kunne ske, det var at vi fik EU til at administrere landet et par år, sådan at vi kunne få bygget en ukorrupt stat op.' Citat: en af Makedoniens førende politiske analytikere. Makedonien er i øjeblikket… Vis mere

Startede klokken 04:03 Slutter klokken 04:53 (Næste: Danmark Kort Classic)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Europa lige nu: Ustabilitet i Makedonien

  'Makedonien befinder sig i den værste krise siden krigen i 2001, vores land fungerer ikke længere, og det bedste der kunne ske, det var at vi fik EU til at administrere landet et par år, sådan at vi kunne få bygget en ukorrupt stat op.' Citat: en af Makedoniens førende politiske analytikere. Makedonien er i øjeblikket rystet af en kæmpe aflytningsskandale, der afslører omfattende korruption og magtmisbrug og som er ved at splitte det fattige Balkanland ad. Vært: Anne Haubek.

 2. Mennesker og medier: Den fejlagtige debat

  Tilbage i januar bragte Politiken en forsidehistorie om teleselskabet 3 og et skattely i Luxembourg. Sagen eksploderede lynhurtigt. Andre nyhedsmedier kastede sig over historien, politikerne var forargede, forbrugerne råbte højt. "Teleselskabet 3 rammes af shitstorm fra vrede kunder," lød en overskrift. Der var bare et problem: Grundlaget for kritikken var simpelthen forkert. Selskabets skatteforhold i Danmark skyldtes et lovligt fradrag, ikke et skattely, men det fremgik ikke af dækningen fra førende medier som DR. DR har siden rettet og beklaget flere gange, mens Politiken har været igennem et langt, snørklet forløb: først lørdag - to måneder efter den oprindelige historie - bragte avisen en fuldstændig rettelse af den oprindelige forsideartikel. Mennesker og medier handler i denne uge om debatter, der hviler på et forkert grundlag. For hvad sker der, når medierne ikke underbygger, men underminerer den offentlige debat? Journalist og forfatter Jesper Tynell mener, at pressen til tider kan være en direkte trussel for demokratiet. Eller som Læsernes redaktør fra Politiken har skrevet: "Vi må overveje meget alvorligt, hvor langt vores ansvar for fejl egentlig rækker". Programmet følger også med den danske dokumentarist Nagieb Khaja til frontlinjen i Syrien. Som en af ganske få vestlige journalister har han talt med al-Quedas ledelse i det krigshærgede land. Resultatet var en, måske, ganske overraskende erkendelse. Vært: Hakon Mosbech.

 3. Panorama: Flugten fra Kosovo

  I de seneste måneder har titusindvis af mennesker forladt Kosovo og rejst ind i EU. En af forklaringerne i medierne er stor fattigdom og arbejdsløshed i landet. Men fattigdommen har altid haft tag i Kosovo, så hvorfor lige nu? Og hvorfor standsede strømmen mod EU lige så brat, som den begyndte? Uffe Andersen har været i Kosovo for at finde svar på spørgsmålene.

 4. Natursyn: Når den barske natur kalder

  Elisabeth Skardhamar Olsen er i anledningen af den totale solformørkelse på Færøerne i 2015 taget hjem for at blive efter en årrække i udlandet. Hendes veninde Selma Dahl Erol (t.v.) kom tilbage i sommer. Et valg som de fornemmer, at flere og flere tager. Den barske natur i Nordatlanten er en af grundene til, at de to unge kvinder vender hjem. (Vært: Dorte Dalgaard)

 5. Filmland: Slarafilmland

  Slaraffenland. Intet mindre. Filmverdenen varmer op til påskehyggehøjtiden med bunkevis af spændende tilbud, premiere på dansk fantasy med 'Skammerens datter', norsk mandeselvransagelse i 'Mod naturen', animerede engelske fåretosserier i 'F for får' og hudfletning af livet blandt kendisser i Los Angeles i 'Maps to the Stars'. Filmland anmelder og endevender ugens Slarafilmland. Filmland anmelder: F for får Maps to the Stars Mod naturen Selma Skammerens datter Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen og Christian Monggaard.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Ugens gæst Niels Hausgaaard Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Bravo - med Lotte Heise En hyldest til Verdi Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Helle Thorning taler ud Genre: Sjov radio

Søg efter titel