Lige nu på DR P1

Skønlitteratur på P1: Performativ biografisme

I de senere år har vi set en række populære værker tage meget direkte afsæt i forfatterens eget liv. Den største furore er vakt af Karl Ove Knausgård og Yahya Hassan, men også folk som Asta Olivia Nordenhof, Claus Beck Nielsen og Jørgen Leth har skabt røre. Vi har talt med litteraturforsker Jon Helt Haarder, der skrive… Vis mere

Startede klokken 14:03 Slutter klokken 15:00 (Næste: Radioavis)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Skønlitteratur på P1: Performativ biografisme

  I de senere år har vi set en række populære værker tage meget direkte afsæt i forfatterens eget liv. Den største furore er vakt af Karl Ove Knausgård og Yahya Hassan, men også folk som Asta Olivia Nordenhof, Claus Beck Nielsen og Jørgen Leth har skabt røre. Vi har talt med litteraturforsker Jon Helt Haarder, der skriver om tendensen i sin nye bog "Performativ Biografisme", og han mener ikke, at der er tale om en tilbagevenden til en gammel formel, men nærmere om en ny form for drillende leg med identitet. Du kan også høre om en anden akademisk skikkelse, litteraturforsker, dr. phil., germanist og oversætter Søren R. Fauth, der nu springer ud som lyriker med langdigtet "Universet er slidt". Klaus Rothstein har talt med ham om samspillet mellem hans omfattende akademiske virke og det kunstneriske. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

 2. Radioavis
 3. Filmland - Pernille og Persbrandt

  Pernille Fischer Christensen har specialiseret sig i intime film om forholdet mellem mennesker, fx i ’En soap’ og ’En familie’. Den beskrivelse passer også på instruktørens nye kammerspil, ’En du elsker’, med Mikael Persbrandt som en international rockstjerne, der vender hjem og skal lære at samle sin kuldslåede familie op. Filmland anmelder og interviewer. Filmland anmelder: En du elsker My Sweet Pepper Land The Selfish Giant Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen.

 4. Radioavis
 5. Kulturnyt

  - nyheder, kommentarer og reportager fra kunst- og kulturlivet.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: På tomandshånd med redaktør på Huffington Post Jimmy Maymann Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten Thomas Clausen i centrum Genre: Musik
 3. p1d
  Program: LAIKA på P1 LAIKA er i påskehumør og triller med æg Genre: Sjov radio

Søg efter titel