Lige nu på DR P1

Religionsrapport: Eksorcisten har travlt

Djævleuddrivelse er ikke et fænomen, som kun eksisterede i Middelalderen. Også i dag er der præster, mest indenfor den katolske kirke, der uddriver onde ånder. Lige nu kører der en sag ved de spanske domstole, der handler om sådan en eksorcisme. Eng ung piges tante og onkel har anklaget pigens forældre og en præst for… Vis mere

Startede klokken 07:33 Slutter klokken 08:03 (Næste: Mennesker og Tro: Lys i mørket?)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Religionsrapport: Eksorcisten har travlt

  Djævleuddrivelse er ikke et fænomen, som kun eksisterede i Middelalderen. Også i dag er der præster, mest indenfor den katolske kirke, der uddriver onde ånder. Lige nu kører der en sag ved de spanske domstole, der handler om sådan en eksorcisme. Eng ung piges tante og onkel har anklaget pigens forældre og en præst for at udsætte pigen for overgreb ved at have udført eksorcisme på hende. I den katolske kirke er eksorcisme et velkendt fænomen. I sommer anerkendte Pave Frans den internationale forening for eksorcister - en sammenslutning af 250 eksorcister fra 30 lande. De har alle kirkens godkendelse til at udføre eksorcisme - eller djævleuddrivelse. Gæst i dagens udsendelse er den eneste anerkendte eksorcist i Danmark - og han har mere travlt end nogensinde før. Medvirkende: Lars Messerschmidt, præst og eksorcist i Den katolske kirke og Peter Lodberg, afdelingsleder på teologi på Aarhus Universitet. Tilrettelæggelse: Cecilie Sønderstrup. Vært: Lisbeth Brocelius Meléndez.

 2. P1 Business: Kartellet

  Optrevlingen af Danmarkshistoriens største kartel ruller. 9 virksomheder i byggebranchen har indtil nu accepteret bøder for i alt 17,8 millioner for aftalt prisspil. I alt 28 er anklaget for prisaftaler om byggeri for ½ milliard kroner. Men er byggebranchen en mafia-branche, er alle "skurke" lige store, og hvad med retssikkerheden når den 29. virksomhed slipper for straf for at sladre om de andre? Debattører i P1Busienss: Agnete Gersing, kontorchef i Konkurrencestyrelsen, Lars Storr-Hansen, direktør i Dansk Byggeri og konkurrenceekspert Karen Dyekjær fra advokathuset Let. Vært: Solveig Bjørnestad.

 3. Videnskabens Verden: En temmelig ildelugtende samling

  En ældgammel lort, uddøde kæmpehjorte og 35.000 skimmelsvampe er nogle af de sager, som de naturvidenskabelige samlinger gemmer på. Programmet besøger i dag forskellige samlinger for at finde ud af, hvad vi kan bruge alle de eksemplarer til - og hvorfor vi skal gemme dem. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 4. Skønlitteratur på P1: Revolutionerende 60'er-romaner

  Den iranske forfatter Nader Ebrahimi døde i 2008 og efterlod sig blandt andet den poetiske fortælling 'Byen jeg elskede'. Bogen udkom første gang i 1966, på et tidspunkt hvor Iran politisk var i opbrud og har opnået kultstatus blandt seks generationer af unge og voksne iranere. Det fortæller oversætteren Shekufe Tadayoni Heiberg om. I 1960 udkom Harper Lees 'To Kill a Mockingbird', som hurtigt blev en moderne klassiker. Romanen foregår i sydstaterne i 1930'ernes USA og beskriver retssagen mod en uskyldig sort mand, set fra et barns perspektiv. Lektor Thomas Bjerre fortæller om bogen og den 88-årige Harper Lee, som ikke har skrevet bøger siden sit store gennembrud. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

 5. Radioavis

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Mennesker og medier YouTube-stjernerne Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten Messias med Adam Fischer Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Bohemian embedsmænd Genre: Sjov radio

Søg efter titel