Lige nu på DR P1

P1 Business: Vindmølle-protest

Kampen mod de kystnære vindmølleparker spreder sig. Et privat firma vil sætte 34 kæmpevindmøller op i Jammerland Bugt. Nu er borgerne gået til kamp. Men hvad er vigtigst: almenvældets interesser om grøn energi eller 10.000 borgeres udsigt til havet. Debat mellem Knud Erik Andersen fra firmaet European Energy - og Jens… Vis mere

Startede klokken 15:03 Slutter klokken 15:33 (Næste: DR Indefra)

Seneste udsendelser og artikler

 1. P1 Business: Vindmølle-protest

  Kampen mod de kystnære vindmølleparker spreder sig. Et privat firma vil sætte 34 kæmpevindmøller op i Jammerland Bugt. Nu er borgerne gået til kamp. Men hvad er vigtigst: almenvældets interesser om grøn energi eller 10.000 borgeres udsigt til havet. Debat mellem Knud Erik Andersen fra firmaet European Energy - og Jens Rønnemoes Pedersen formand for Foreningen Bevar Jammerland Bugt. Vært: Solveig Bjørnestad.

 2. Hjernekassen på P1: Skod-radio

  Vi danskere smider så mange gamle cigaretter på gaden, at det koster vores samfund flere milliarder om året. Det er mildest talt et rigtigt skodproblem, og derfor har Peter Lund Madsen inviteret disse tre gæster i studiet: Miljøborgmester i København Morten Kabell (Ø), Sara Wæver fra Hold Danmark Rent og Andreas Maaløe Jespersen, der forsker i adfærdsstyring. For kan det virkelig være meningen, at så mange penge skal gå op i røg?"

 3. Mennesker og medier: Sensationelle meningsmålinger, bin Laden-komplottet og en overraskelse

  Det er højsæson for politiske meningsmålinger i medierne. Men ofte er dækningen fordrejet eller direkte forkert. De mest overraskende, afvigende eller sensationelle målinger får tit størst dækning, selv om de generelt er de mindst sandsynlige. Sådan lyder konklusionen fra en førende ekspert. Hvad betyder det for vælgerne, og hvordan bør medierne og politikerne håndtere den voldsomme strøm af meningsmålinger? Vi har debat med redaktører, en kommentator og en statistiker. En af de største internationale mediehistorier de seneste uger er journalist Seymour Hershs fortælling om, at drabet på Osama bin Laden foregik helt anderledes, end vi hidtil har troet. Den legendariske amerikanske graverjournalist er imidlertid blevet mødt af hård kritik for manglende dokumentation. Årets Cavling-vinder, Morten Pihl fra Jyllands-Posten, taler om udfordringen ved anonyme kilder - og fører os ned i Hershs kontroversielle historie. Og til sidst: En overraskelse. Vært: Hakon Mosbech.

 4. Ugens gæst: Søren Gade

  Forleden efterlyste DR2 Søren Gade, fordi han ikke har stillet op til et eneste landsdækkende medie, siden det 1.maj kom frem, at han højst overraskende var på vej tilbage til dansk politik. "Det gør jeg fandeme ikke" lød svaret, da han tidligere blev spurgt til et comeback. Men mandag aften blev han alligevel officiel kandidat for Venstre i Ålborg og lørdag er han Ugens Gæst. Er Søren Gade en stemmemagnet eller klæber de "møgsager", der tvang ham til at trække sig som forsvarsminister, stadig til ham? Er han et politisk dyr eller en jovial fyr - eller måske både og? Stil spørgsmål til Søren Gade på ugens@dr.dk, på P1s facebook og på twitter#ugensgæstp1

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Arabiske stemmer De gode arabiske undtagelser Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten Torsdagskoncert med Brahms Genre: Musik
 3. fm
  Program: Selvsving Folkemøde - nu for de rigtige folk Genre: Sjov radio

Søg efter titel