Lige nu på DR P1

Mennesker og Tro: Bisp for Herren

Viborgs kommende biskop Henrik Stubkjær besøger skurvognen for at vende visioner for folkekirkens fremtid i et land med opbrud i troen på den 'rette' lære. Tilrettelæggelse: Anders Laugesen.

Startede klokken 08:03 Slutter klokken 08:30 (Næste: Kultursøndag)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Mennesker og Tro: Bisp for Herren

  Viborgs kommende biskop Henrik Stubkjær besøger skurvognen for at vende visioner for folkekirkens fremtid i et land med opbrud i troen på den 'rette' lære. Tilrettelæggelse: Anders Laugesen.

 2. Religionsrapport: Kristne er den mest forfulgte religiøse gruppe i verden

  Irak er ved at blive tømt fra kristne - og det selvom der har boet kristne i området i langt over tusind år. Med IS' brutale fremmarch i Irak og Syrien er problemet med forfølgelse af religiøse mindretal vokset yderligere. Derfor inviterede Folketingets udenrigsudvalg sidste uge til høring om religionsfrihed og forfølgelse af kristne. Samtidig med at vi hører om kristnes trængsler i Mellemøsten, kommer det frem, at også kristne her i landet - især på asylcentre - bliver både chikaneret og udsat for vold, alene fordi de er kristne. Religionsrapport var med på Christiansborg og ser i dagens udsendelse også nærmere på situationen for kristne på asylcentre her i landet. Vært og tilrettelægger: Lisbeth Brocelius Meléndez.

 3. P1 Business: Opsang til Danmark

  Danskerne skal arbejde langt mere - vores velfærdsudgifter skal markant ned - og vi skal skrue op for investeringer i ny virksomheder og kloge hoveder - siger konsulenthuset Boston Consulting Group, som har kigget på Danmark som en virksomhed. Men vil vi arbejde mere - og vil vi det samfund, som en sådan øvelse ville resultere i? Debat i P1business: Per Christensen 3F, Stine Pilegaard Jespersen Dansk Erhverv og Lars Fæste BCG. Vært: Solveig Bjørnestad.

 4. Videnskabens Verden: Drømme der gør rask

  Vi drømmer alle sammen. Men ind i mellem kan man opleve særlige drømme, hvor man kan styre, hvad der sker. Den slags drømme kan hjælpe mentale patienter til at få det langt bedre. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 5. Skønlitteratur på P1: Hemmeligheden bag en bestseller

  Hvordan bliver en bestseller en bestseller? Det spørgsmål har litteraturforsker Lars Handesten undersøgt - og ikke bare i en nutidig, men også i en historisk sammenhæng kan han fortælle om det DNA, som er i en bog, vi lige pludselig alle sammen må eje. På bogens lange rejse gennem tiden har det været alt fra konsumkrimier til milepæle i litteraturhistorien, så kan man i virkeligheden sige noget fælles om bestsellerne i bogstakken? Derudover har vi talt med den svenske litterat Horace Engdahl, som i mange år havde ansvaret for at bekendtgøre, hvem der skulle modtage årets Nobelpris i litteratur. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Mennesker og medier:Din latterlige nar Er debatten på nettet kørt af sporet? Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten: Torsdagskoncert Den britiske violindarling Nicola Benedetti er solist Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Stegt flæsk og dillermand Genre: Sjov radio

Søg efter titel