Lige nu på DR P1

Verden ifølge Gram: Kina gearer ned

Kinas præsident Xi blev modtaget med jubel. To år efter tårner økonomiske udfordringer sig op. Væksten falder, aktiekurserne styrter og devalueringer får verdensøkonomien til at skælve. Spørgsmålet er om kineserne er i stand til at omstille deres økonomi - for de gyldne tider med stor eksport og høj vækst er fortid. … Vis mere

Startede klokken 00:05 Slutter klokken 01:03 (Næste: P1 Eftermiddag)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Verden ifølge Gram: Kina gearer ned

  Kinas præsident Xi blev modtaget med jubel. To år efter tårner økonomiske udfordringer sig op. Væksten falder, aktiekurserne styrter og devalueringer får verdensøkonomien til at skælve. Spørgsmålet er om kineserne er i stand til at omstille deres økonomi - for de gyldne tider med stor eksport og høj vækst er fortid. Vært: Steffen Gram.

 2. Orientering

  Antallet af flygtninge på vej fra Grækenland til Balkan er fordoblet. Orienterings medarbejder Thomas Ubbesen er med på en telefon fra grænsen mellem det nordlige Grækenland og Makedonien, hvor antallet af flygtninge det seneste døgn har sat ny rekord. Et flertal i Folketinget ønsker at styrke de folkevalgtes position overfor regeringen, og særligt Finansministeriet. SF, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten ser ud til at være enige om at styrke Det Økonomiske Råd, så det har mulighed for at hjælpe Folketinget med f.eks. at beregne forslag eller kontrollere udspil fra Finansministeriet. Der mangler nemlig tillid til Finansministeriet, mener Jonas Dahl fra SF. Vi spørger både en tidligere samt den nuværende overvismand Claus Vastrup og Hans Whitta-Jacobsen om det er en god idé. Og så skal vi også høre om nødhjælpsorganisationernes indsats på de mange græske øer. Eller manglen på samme. Vi hørte i går om det private initiativ "Container til Lesbos", der på kort tid har indsamlet 60 ton tøj, soveposer, bamser og dåsemad samt mere end 300.000 kroner. Vi spørger chefen for Dansk Flygtningehjælps Internationale Afdeling, Ann Mary Olsen og Klaus Nørskov, kommunikationschef i Dansk Røde Kors, hvorfor nødhjælpsorganisationerne ikke samarbejder med de mange tilsyneladende velvillige danskere. Thomas Alling redigerer.

 3. Apropos - Rummet

  Rummet og de fremmede. Filminstruktøren Michael Madsens nyeste dokumentarfilm, The Visit, handler om at vi får besøg fra rummet. Men den adskiller sig væsentligt fra andre film med samme ide. For det første er der ingen rumvæsner med. For det andet handler filmen om os. Medvirkende: Filminstruktør Michael Madsen. Vært: Mikkel Krause.

 4. Religionsrapport: Gud på museum

  Der er kunst i kirkerne, men er der religion på museerne? Ikke i så høj grad, som religionens betydning gennem historien kunne berettige til. Men nu er der på flere museer rundt om i Danmark kommet større fokus på religionens betydning for lokalsamfundets historie og identitet. Det gælder på Dansk Jødisk Museum og det gælder på Roskilde Museum. Medvirkende: Janne Laursen; etnolog og museumsdirektør på Dansk Jødisk Museum og Laura Maria Schütze; museumsinspektør på Roskilde Museum. Tilrettelæggelse: Malene Fenger-Grøndahl.

 5. Laika på P1 - snydt af Stig Rossen

  Så er Laika atter sprængfyldt med energi og klar til at gå i æteren. Denne gang byder vi på både lumre sextilbud, fantastiske festfifs, gode nyheder om minoriteter, lidt om sigøjnere, Stig Rossen, snydemails og ikke mindst en helt særlig medarbejdersamtale. Det bliver som altid legendarisk. Satireprogram med Stine Schrøder Jensen, Troels Malling og Troels Thorsen. Instruktør: Jesper Rofelt. Teknik og montage: Gianna Giacomello. Producent: Dorthe Riis.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Verden ifølge Gram: Kina gearer ned Er kineserne i stand til at omstille deres økonomi? Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Selvsving Classic Lad din radio gå i Selvsving Genre: Sjov radio

Søg efter titel