Lige nu på DR P1

Startede klokken 06:07 Slutter klokken 09:05 (Næste: Hjernekassen på P1: Planter for fremtiden)

Udvalgte udsendelser

 1. Strafbart: Tibetsagen

  Strafbart dykker ned i Tibetsagen, hvor forhørene senest har afsløret en temmelig usædvanlig telefonsamtale mellem udenrigsministeriet og den øverste chef for Københavns Politi.

 2. Geetisk råd

  Dagens tema i panelet er dating. Ali ringer ind og fortæller, at han ofte er blevet afvist af nydanske piger, fordi de siger, han er for dansk. Hvad er det, nydanske piger vil have?

 3. Søndagsfrokosten: Trump - Noget at glæde sig over?

  Han minder om Joachim von And, selvglad, bedrevidende og svømmer i penge. Store dele af Vestens Andeby elsker at hade ham. Men er der også noget at glæde sig over?

Seneste udsendelser og artikler

 1. Elektrochock - en forkætret succes 1:3

  En af de absolut mest effektive måder at bremse eller helt kurere de dybeste depressioner, er elektrochok. Men alligevel bliver vi altid lidt bange og urolige, eller måske oven i købet direkte aggressive, når vi hører ordet elektrochok. I denne serie på 3 udsendelser trænger Torben Brandt dybt ind i elektrochokkets verden - for at prøve at komme overens med det, han godt ved, er en irrationel angst. I dette afsnit besøger vi elektrochokrummet (ECT rummet) på Rigshospitalet og møder Dorte Curdt, som har fået elektrochok. Medvirkende: Dorte Curdt, Martin Balslev Jørgensen og Tom Bolwig. Tilrettelæggelse: Torben Brandt.

 2. P1 podcaster - ARRVLS og familien Al Hosare

  Den amerikanske podcast ARRVLS handler om de transformative øjeblikke i menneskers liv - fra de store tab og fantastiske møder til skæbnesvangre tilfældigheder eller livsomvæltende beslutninger. ARRVLS bliver lavet af Jonathan Hirsch, som gerne vil udforske migration, transformation og forandring i sine fortællinger, som spænder lige fra investeringsrådergiveren, der endte som tangodanser på Manhattan til kvinden, der sidder i et lillebitte fly, da propellen stopper 700 meter over jorden. Jonathan Hirsch begyndte at lave podcasten, da han selv stod midt i en livskrise og i et interview i The Guardian siger han blandt andet, at han har brug for forandringshistorierne: "Forhåbentlig vil hver af dem gøre det mere klart for mig, hvad det er der sker i de øjeblikke, hvor du ikke ved, hvad det næste skridt i dit liv er". Hør ARRVLS her: http://www.arrvls.com/arrvls-podcast/ Du kan også høre om den nye DR podcast 'Familien Al Hosare'. Den handler om de tre søskende Samar, Sami og Ahmad, som flygtede fra Syrien, da deres far blev skudt. I dag bor de i Gentofte, har fået opholdstilladelse og er i fuld gang med at skabe sig et nyt liv i Danmark. P1 Morgen-journalisten Camilla Due-Frederiksen har produceret podcasten, hvor man i 7 episoder følger familien og deres drømme og udfordringer, møder deres frivillige netværksperson, læreren i folkeskolens modtageklasse og den ene brors danske ven eller er med ved middagsbordet og i den nye lejlighed. Hør Familien Al Hosare her: http://www.dr.dk/radio/drpodcast/serier/familien-al-hosare Medvirkende: Camilla Due-Frederiksen. Vært: Susanna Sommer.

 3. Europa lige nu: Nye tider i Bruxelles

  Måske skete der i denne uge et paradigmeskift i Europa Parlamentet, sådan at den politiske debat fremover mere vil minde om en national politisk debat mellem 'en regering' og 'en opposition'. Det mener to europaparlamentarikere efter en meget turbulent valgkamp, hvor der blev brudt løfter og aftaler, da parlamentet skulle finde ny formand. Hør også flere vurderinger af den britiske Brexit-plan, som betegnes som urealistisk og fyldt med løfter, der bliver svære at opfylde. Det illiberale demokrati vokser frem, som en del af den populistiske bølge i EU - men hvad er egentlig et illiberalt demokrati? Vi ser nærmere på, hvordan Ungarn og Polen udvikler sig. Og så sendte den afgående amerikanske EU-ambassadør en helt usædvanlig skarp svada afsted, da han forlod sit job i denne uge. Han advarede bl.a. om at den nye amerikanske præsident har sin viden om EU fra den britiske EU-modstander Nigel Farage, og at der i den nye amerikanske ledelse er en opfattelse af, at EU er ved at gå i opløsning. Vært: Anne Haubek. www.dr.dk/Europaligenu

 4. Mennesker og medier: Folkedomstol uden ansvar

  Det flyder med racistiske og hadefulde ytringer i kommentarfelterne på mange mediers Facebookprofiler. Men nu har en kendt debattør fået nok, efter at hendes storebror er blevet kaldt "hjerneblæst", "fucked up" og "en muslimsk amøbe" i kommentarfelterne på BT's Facebookside. "Påtag jer et ansvar", lyder det fra Geeti Amiri, der kræver de hadefulde kommentarer slettet. Flygtningeradio fra Lemvig: Hvis ikke DR vil, så må vi gøre det... Sådan ræsonnerede en flygtning fra Aleppo og en gymnasielærer fra Holstebro, da de sidste sommer startede Radio Sawa. Og selv om de har været ramt af teknikbøvl og slås med stram økonomi, sender Moustapha Shikho og Louise Boo Jespersen hver uge til flygtninge på arabisk og dansk fra en lille lejlighed i Lemvig i Nordvestjylland. Nyhedsjunk: De fleste af os er vilde med nyheder, men bliver ofte efterladt rundtossede og forvirrede. Derfor er der brug for mere baggrund og perspektiv, konkluderer DR's medieforskning i rapport om medieudviklingen i 2016. Rapporten viser også fortsat nedgang i seertal på "gammeldags" flow-tv, mens streamingtjenesterne vinder terræn. Medieforskerne Lene Heiselberg og Uffe Høy Svenningsen forklarer og udlægger udviklingen. Farvel til Selvsving; goddag til Trump: Næsten samtidig med at selvsvingerne på P1 takker af med fire store shows i DR's Koncerthus, bliver Donald Trump indsat som præsident i USA. Og det store spørgsmål er: har virkeligheden overhalet satiren? Vært og producent: Kurt Strand.

Mest hørte programmer DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Mennesker og medier: Folkedomstol uden ansvar Det flyder med racistiske og hadefulde ytringer i kommentarfelterne Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: P6 Beat City Turen går til Liverpool Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Platt-form P1 cafeen Genre: Sjov radio

Søg efter titel