Seneste udsendelse

Baglandet: Ballade i Nordsjælland 2:2 Seneste udsendelse

Baglandet fortsætter sin tur rundt i Helsinge for at undersøge, hvor slemt det står til med rockeropgøret, lokalpressen skriver om. Er noget om snakken, er den pæne by med velplejet gadekær virkeligt er ved at blive omdannet til et nordsjællandsk vilde vesten? Eller er der mere tale om drengestreger og småkriminelle? Reporter: Mikkel Rønnau.

Næste udsendelse

 1. Baglandet

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, skæbner og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling. (Sendes også fredag 20.30 og lørdag 6.03).

Seneste udsendelser og artikler

 1. Baglandet: Ballade i Nordsjælland 2:2

  Baglandet fortsætter sin tur rundt i Helsinge for at undersøge, hvor slemt det står til med rockeropgøret, lokalpressen skriver om. Er noget om snakken, er den pæne by med velplejet gadekær virkeligt er ved at blive omdannet til et nordsjællandsk vilde vesten? Eller er der mere tale om drengestreger og småkriminelle? Reporter: Mikkel Rønnau.

 2. Baglandet: Ballade i Nordsjælland 1:2

  Oppe i det pæne Nordsjælland er idyllen truet. I Helsinge lidt syd for det mondæne Tisvildeleje har en gruppe lokale unge tilsluttet sig til en tysk rockergruppering ved navn Gremium. Byen er nu arena for et slags rockeropgør mellem den nye bande, Gremium, og den eksisterende bande Bandidos. Det har resulteret i en skudepisode, knivstikkeri og senest en jagt med baseballbats ved højlys dag ud for Helsinge station. Borgerne er bekymrede og flere tør ikke gå ud efter mørkets frembrud. Men hvor slemt står det i virkeligheden til i det nordsjællandske? Det undersøger Baglandet i denne uge. Reporter: Mikkel Rønnau.

 3. Baglandet remix: I medgang og modgang

  Vi sender tre historier om kærlighed i medgang og modgang. Om når ens elskede forsvinder ind i demens, mens den anden ser til. Om kærlighed, der møder fordomme, mellem en dansk mand og en filippinsk kvinde. Og om kærligheden til en ægtefælle der ikke er her længere, men måske flyver over en som en albatros på havet. Vært: Anne Pilegaard Petersen.

 4. Baglandet remix: Fortiden spøger

  Når vi rejser rundt i landet og laver reportager, sker det at historierne taler til hinanden på tværs af steder og miljøer. I dag sender vi tre historier om en fortid, der spøger. Om den gamle mand, som folk i Harboøre kalder for Isbjørnen, der voksede op som som tyskerbarn. Om soldaterne på veteranhjemmet i Fredericia, der plages af minder fra krigen. Og om Grethe, der er dement og husker sin tid som stewardesse, men ikke helt ved, hvor hun bor i dag. Vært: Anne Pilegaard Petersen.

 5. Baglandet remix: Afrikanerkirken, hellige danse i Vig og det snoede tårn

  Vi tager ind i tre temmelig forskellige kirkelige rum for at tage pulsen på åndeligheden og søgen efter noget større i Danmark - en afrikansk gospelkirke i Sydhavnen, en præstegård i Vig med sacred dances, og Vor Frelser Kirke, der har christianitterne som sognebørn, og hvor en begravelse kan være helt særlig. Programmet er et remix, hvor vi sætter vores tidligere sendte reportager sammen på kryds og tværs, så de taler til hinanden på nye måder. Vært: Emil Rothstein-Christensen. (Sendt første gang 23. november 2011).

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, torsdag d. 04. maj

Startede Kl. 11:30 - sluttede 12:00

Om Baglandet

 1. Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, indtryk og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling. I redaktionen: Anne Pilegård Petersen. Karen Straarup Møller. Emil Rothstein-Christensen. Mikkel Rönnau. Mads Petter Kühnel. Redaktør Rune Sparre Geertsen. Redaktionen vil meget gerne høre fra dig, hvis du har en idé til en historie. Skriv til baglandet@dr.dk

Podcast Baglandet

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Baglandet

Lige nu på DR P1

P1 Eftermiddag

STRIBER OM TRUMP: Gennem 30 år har tegneserie-forfatter G. B. Trudeau ironiseret over Donald Trump i sine Doonesbury-striber. Om få dage udkommer Trudeaus samlede Trump-værker samlet i ét hæfte: En Doonesbury-kender har smugkigget og er gæst i P1 Eftermiddag. DEN ANDEN MATTHESEN: Stand-up-komikeren Anders Matthesen por… Vis mere

Startede klokken 01:03 Slutter klokken 03:03 (Næste: Orientering)

Mere radio

 1. p1d
  Program: Hjernekassen på P1 Hvordan er det at være professionel soldat? Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: Formiddag med Simpson I dag med manipulator Jan Hellesøe Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Platt-form: P1 cafeen - Tyrkiet Må man nu ikke rejse derned, eller købe sommerhus i landet? Genre: Sjov radio

Søg efter titel