Seneste udsendelse

Baglandet: I Hanstholm taler man ikke om penge 2:2 Seneste udsendelse

I dag skal du med på Hanstholm fiskeauktionen der sidste år omsatte for 750 millioner og som er et af de eneste steder hvor det stadig foregår på gammeldags maner med en levende auktionarius. Reporter: Mikkel Rønnau.

Næste udsendelse

 1. Baglandet

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, skæbner og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling. (Sendes også fredag 20.30 og lørdag 6.03).

Seneste udsendelser og artikler

 1. Baglandet: I Hanstholm taler man ikke om penge 2:2

  I dag skal du med på Hanstholm fiskeauktionen der sidste år omsatte for 750 millioner og som er et af de eneste steder hvor det stadig foregår på gammeldags maner med en levende auktionarius. Reporter: Mikkel Rønnau.

 2. Baglandet: I Hanstholm taler man ikke om penge 1:2

  I den lille flække Hanstholm flyder det med penge. Det er bare svært at se. Fiskerne har gyldne dage, og havnens fiskeauktion satte sidste år rekord i omsætningen med 750 millioner. Mikkel Rønnau er taget til Thy for at undersøge, hvordan man kan se på byen, at den med stormskridt har rejst sig fra fiskeriets krisetider til en moderne milliardforretning. Her møder han blandt den tidligere storfisker Hjalmar, der er nu er bykonge i Hanstholm.

 3. Baglandet: Danmarks krig i Middelhavet 2:2

  At drage afsted i krig med et skib er en logistisk kraftpræstation, men turen på 4 måneder væk fra familien sætter også sine spor hos den danske besætning på 130 søfolk. Og flyene der fyldt med bomber hver morgen letter fra det amerikanske skib og vender tomme hjem om aftenen sætter tanker i gang. Hvordan kan man til trods for at være buret inde på et 140 meter langt skib stadig holde humøret højt? Træningsrummet, badmintonbanen i helikopter hangaren, telefonen hjem til familien og skibets orlogspræst er nogle af de ting der hjælper. Reporter: Mikkel Rønnau. (Sendt første gang 17. marts).

 4. Baglandet: Sidste dage på Skippergården 2:2

  Den sidste asylansøger har forladt Rødbyhavn, og de ansatte på Skippergården gør klar til afskedsfest. Imens reflekterer de over, hvad der er sket de sidste 18 måneder. De er kommet tæt på familier og deres skæbner, har formidlet både afslag og opholdstilladelser og set børn blive født. Reporter: Emil Rothstein-Christensen.

 5. Baglandet: Sidste dage på Skippergården 1:2

  Da flygtningekrisen var på sit højeste, boede der 700 på asylcenteret i Rødbyhavn. Nu er der to asylansøgere tilbage og en flok triste, udmattede og snart arbejdsløse ansatte. De fortæller historier om fnatudbrud, druk og mennesker nedbrudt af uvished og venten. Men også om hjælpsomhed, hårdt arbejde og at give beboerne danske værdier med videre i livet. Reporter: Emil Rothstein-Christensen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, torsdag d. 25. maj

Startede Kl. 11:30 - sluttede 12:00

Om Baglandet

 1. Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, indtryk og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling. I redaktionen: Anne Pilegård Petersen. Karen Straarup Møller. Emil Rothstein-Christensen. Mikkel Rönnau. Mads Petter Kühnel. Redaktør Rune Sparre Geertsen. Redaktionen vil meget gerne høre fra dig, hvis du har en idé til en historie. Skriv til baglandet@dr.dk

Podcast Baglandet

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Baglandet

Lige nu på DR P1

Orientering

Et hospital i Bangkok blev i dag ramt af et bombeangreb. Angrebet kommer på tre årsdagen for militærkuppet i Thailand, og er det seneste af en række af angreb. Vi taler med Danmarks ambassadør i Thailand og spørger, om angrebene er forbundne, og hvorfor Thailand i øjeblikket er så uroligt. Trumps første udlandsrejse so… Vis mere

Startede klokken 16:07 Slutter klokken 18:05 (Næste: Ring til oppositionen: Pernille Skipper, Enhedslisten)

Mere radio

 1. p3
  Program: Tværs Sig "pyt med det" lidt oftere Genre: Perspektiv
 2. p5d
  Program: Det er Dansk Sanne Salomonsens debut Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Platt-form: P1 cafeen Kan man spise en rigsret? Genre: Sjov radio

Søg efter titel