Seneste udsendelse

Filmland Seneste udsendelse

Er en 60-årig kvinde frigjort når hun insisterer på at feste natten lang og lade sine fire børn klare sig selv? Eller er hun en uansvarlig sæk? Det er kun et af mange åbne spørgsmål, der sværmer omkring den franske film 'Party Girl'. Filmland diskuterer, taler med instruktørerne og anmelder desuden animationsfilmen 'Big Hero 6' og 'The Imitation Game'. Filmland anmelder Big Hero 6 The Imitation Game Party Girl Project Almanac Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen.

Næste udsendelse

 1. Filmland

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Han har været medforfatter på bunkevis af danske film, bl.a. sammen med Susanne Bier og Kristian Levring, men det er på egen hånd, Anders Thomas Jensen sætter sit fingeraftryk på dansk film. Efter en pause på 10 år siden 'Adams æbler' er Jensen nu klar med 'Mænd og høns', om 5 brødre, der lærer deres far at kende. Filmland interviewer og anmelder bl.a. science fiction-filmen 'Jupiter Ascending'. Filmland anmelder: Det store museum Jupiter Ascending Mænd & høns Nattergalen Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen og Christian Monggaard.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Filmland

  Er en 60-årig kvinde frigjort når hun insisterer på at feste natten lang og lade sine fire børn klare sig selv? Eller er hun en uansvarlig sæk? Det er kun et af mange åbne spørgsmål, der sværmer omkring den franske film 'Party Girl'. Filmland diskuterer, taler med instruktørerne og anmelder desuden animationsfilmen 'Big Hero 6' og 'The Imitation Game'. Filmland anmelder Big Hero 6 The Imitation Game Party Girl Project Almanac Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen.

 2. Filmland: 'Birdman' folder vingerne ud

  Han har gjort det før, Alejandro Gonzalez Inãrritu. I bl.a. 'Babel' og 'Biutiful' viste han, at han har et filmoverskud af de sjældne, men han får banket det ekstra grundigt fast i 'Birdman' et legende let og jazzet frit portræt af en skuespiller, der sidder fast i sin gamle rolle som superhelt. Filmland anmelder og jubler over Inãrritus overskud og endevender derudover Clint Eastwoods heltekvad, 'American Sniper'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen og Christian Monggaard. Filmland anmelder: American Sniper Birdman Sange fra en sigøjner (kun dr.dk) Seventh Son (kun dr.dk)

 3. Filmland: Findes der selvcensur i dansk film?

  Som en hyldest til det terroriserede franske magasin Charlie Hebdo får Filmland gæster fra den danske filmverden i studiet til at debattere spørgsmålene 'hvad kan man ikke gøre i dansk film?' Er der en direkte eller indirekte (selv)censur? Derudover diskuterer vi Susanne Biers nye drama 'En chance til' og det amerikanske sportsdrama 'Foxcatcher' Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen og Christian Monggaard. Filmland anmelder: Blackhat Breathe In Camp X-Ray En chance til Foxcatcher

 4. Filmland: Jagten på det forjættede moderskab

  Anders Morgenthaler er kendt som tegner, humorist og børnebogsforfatter, men han opfatter først og fremmest sig selv som filminstruktør. Det gør han især i de her dage hvor hans nye film 'I Am Here', med amerikanske Kim Basinger i hovedrollen, kan ses i danske biografer, hvorefter den straks sendes ud på Video on Demand i en helt ny form for distribution. Morgenthaler er på besøg i Filmland. Filmland anmelder: Leviathan Unbroken Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen.

 5. Filmland

  Bliver der skabt gode film i de her krisetider for den unge kunstart? Hvad er bedst, når filmfolk fortæller små intense historier eller fyrer den af i store rumrejser og erotiske udflugter? Hvem gør det godt og hvem gør det knap så godt? Kort sagt: Filmland ser tilbage på filmåret 2014 og på film som 'Nymphomaniac' og 'Interstellar'. Og der bliver også plads til den første premiere i 2015, Mike Leighs 'Mr Turner'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen og Christian Monggaard. Filmland anmelder Mr Turner Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, onsdag d. 04. februar

Startede Kl. 13:03 - sluttede 14:03

Om Filmland

 1. Hver uge tager Per Juul Carlsen og co. dig med ind i filmens vidunderlige verden via kritiske anmeldelser, spændende reportager og portrætter.

Podcast Filmland

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Filmland

Lige nu på DR P1

Orientering

Den nye græske regering har i dag besøg fra EU-parlamentsformand Martin Schulz og i morgen modtager man chefen for eurogruppen, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem. Det sker ovenpå den nye græske regerings bastante udmeldinger om, at den ønsker at skære mindst 50 procent af det græske gældsbjerg. Vi ser o… Vis mere

Startede klokken 16:07 Slutter klokken 18:05 (Næste: P1 Debat: Kan man være kommunal skolepsykolog og have ekstreme synspunkter?)

Mest læste Filmland

Mere radio

 1. p1d
  Program: Radiofortællinger: Hvor er Jeppe? Pludselig er Jeppe ikke i sin vugge ... Han er forsvundet! Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten Et musikalsk dreamteam Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Classic Lad din radio gå i selvsving Genre: Sjov radio

Søg efter titel