Seneste udsendelse

Harddisken: Danske spilfirmaer med globalt udsyn Seneste udsendelse

Danmark er som bekendt et lille land, og det har gjort det nødvendigt for danske spilfirmaer at have globalt udsyn, både for de store, forkromede actionspil og mobilspillene. Nogle spilfirmaer vælger at have hovedkvarter i et andet land, andre at lave en slags "distribueret firma" med ansatte rundt om i verden. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Næste udsendelse

 1. Harddisken

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Et magasin fra virkelighedens virtuelle verden. Fremtidsvisioner, informationssamfund og digitale drømme. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Harddisken: Danske spilfirmaer med globalt udsyn

  Danmark er som bekendt et lille land, og det har gjort det nødvendigt for danske spilfirmaer at have globalt udsyn, både for de store, forkromede actionspil og mobilspillene. Nogle spilfirmaer vælger at have hovedkvarter i et andet land, andre at lave en slags "distribueret firma" med ansatte rundt om i verden. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 2. Harddisken: Kan vi lære innovation af Kina?

  Hovedparten af den teknologi, vi køber og bruger, er produceret i Kina. Hvad kan vi lære om innovation og produktion af kineserne? Kan vi i Vesten kopiere det eller er der tale om en særlig kinesisk kultur? Harddisken taler med en dansker, der har arbejdet på fabrik i Kina. Vi møder også chefen for verdens førende tekniske universitet MIT Media Lab i USA, der sender sine studerende på ophold i Shenzhen i Kina. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 3. Harddisken: Danske IT-virksomheder tager til Texas for at lære nyt

  Hvert år valfarter over 30.000 IT- og mediefolk til festivalen SXSW i byen Austin i Texas. I år havde knap 400 danskere taget turen - heriblandt et par håndfulde iværksættervirksomheder, der skulle prøve deres drømme af og lære nyt om, hvordan man får sin virksomhed til at vokse the American Way. Harddisken var også med og talte med nogle af virksomhederne, lige fra en-mands app virksomheden til fritidsvirksomheden og den etablerede boghandler. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 4. Harddisken: Hjernebølger og oceaner

  Overvågning uden tilladelse eller gennemsigtighed er stærkt omdiskuteret, især i disse dage. Men tracking af alt fra kropsfunktioner til store maskiner kan sagtens bruges positivt. I denne uge besøger vi bla forskerne, der vil tracke hjernebølger via små ørepropper istedet for klodsede huer og tungt udstyr, og på den måde gøre det muligt at få langt med data om os i hverdagen. Og så skal vi se nærmere på det danske firma, der samler data om position og bevægelse på tusindvis af skibe i hele verden, bla. for at kunne hjælpe i nødstilfælde eller afsløre ulovligt fiskeri. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 5. Harddisken: Kan man lave rigtig musik med en smartphone?

  Man kan lave utroligt mange ting med apps på ens smartphone. Også musik. Men kan man faktisk lave rigtig musik med en app på en smartphone? Det prøver Harddisken at finde ud af sammen med tre professionelle musikere, der skal lave musik med apps, som overhovedet ikke ligner et instrument. Harddisken kommer også ned under motorhjelmen på musikapps for at finde ud af, hvordan man programmerer sådan et stykke software. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, fredag d. 24. april

Startede Kl. 10:03 - sluttede 11:03

Om Harddisken

 1. Harddisken er radioens teknologimagasin på P1. Vi forklarer de konkrete teknologiske udviklinger og deres konsekvenser for kulturen, samfundet og hverdagen.

Podcast Harddisken

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Harddisken

Lige nu på DR P1

Verden ifølge Gram: Dronning Margrethes verden

Steffen Gram har mødt Dronning Margrethe på Fredensborg Slot. Og talt med hende i en time om et langt liv fra barndommen under Anden Verdenskrig til nutiden og udfordringerne i en stadig mere globaliseret og omtumlet verden. For at høre hvordan Dronningen oplever den store verden omkring Danmark, om at være regent i me… Vis mere

Startede klokken 16:03 Slutter klokken 17:10 (Næste: Orientering Weekend: Globale kriser og hjemlig politik)

Mest læste Harddisken

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Business Er danske chefer dygtige nok? Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Selvsving STOP NAZI-POPULISME Genre: Sjov radio

Søg efter titel