Seneste udsendelse

Harddisken: Badmintonketchere og cykelshorts - når forskerne laver sportsudstyr Seneste udsendelse

Uanset om man er professionel, amatør eller "bare" dyrker sport for hyggens skyld, så skal man selvfølgelig have noget ordentligt grej - ketchere, cykler, bolde, svømmebriller og meget mere. Harddisken har besøgt to institutter - i Wien og i Aalborg - hvor forskerne forsøger at udvikle bedre sportsudstyr efter videnskabelige principper. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Næste udsendelse

 1. Harddisken

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Et magasin fra virkelighedens virtuelle verden. Fremtidsvisioner, informationssamfund og digitale drømme. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Harddisken: Badmintonketchere og cykelshorts - når forskerne laver sportsudstyr

  Uanset om man er professionel, amatør eller "bare" dyrker sport for hyggens skyld, så skal man selvfølgelig have noget ordentligt grej - ketchere, cykler, bolde, svømmebriller og meget mere. Harddisken har besøgt to institutter - i Wien og i Aalborg - hvor forskerne forsøger at udvikle bedre sportsudstyr efter videnskabelige principper. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 2. Harddisken: Kan du måle humøret på din virksomhed med software?

  Du kender den årlige tilfredshedsundersøgelse, hvor du skal fortælle ledelsen, hvad du mener om chefen og din arbejdsplads. Men tænk hvis ledelsen løbende kunne måle på virksomhedens humør med software, der analyserer, hvad medarbejderne siger på de interne sociale medier? Og tænk engang hvad det ville betyde for dit humør, hvis du fik en pose penge til at investere i de nye projekter, som kollegaer gerne vil sætte i gang - en slags intern Kickstarter? Harddisken besøger IBM i Cambridge, hvor de udvikler software til brug i HR afdelinger. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 3. Harddisken: Dataanalyse sparer tid, brændstof og CO2

  Sensorer og dataanalyse kan hjælpe os, når vi skal forsøge at gøre tingene smartere og samtidig spare tid, penge og ressourcer. Det ved de i Helsinki, hvor to ellers ret forskellige firmaer begge indsamler store datamængder for at gøre det nemmere at hjælpe både pengepung og klima. Eniram hjælper cruise-skibe og andre fartøjer med at optimere sejladsen og Enevo måler på hvor meget skrald der er i containere, så man først kører ud og tømmer dem når de er fyldt op. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 4. Harddisken: Robotterne kommer

  Robotterne tager vores jobs! Sådan har bekymrede stemmer lydt de sidste par år. Men det er meget værre end det! Vi mennesker blilver fremtidens slaver - hvis vi da overhovedet overlever. Hør med, når robotforskeren fra ITU (med et glimt i øjet) fortæller hvordan robotterne er godt på vej til at overtage verdensherredømmet, til lands, til vands og i luften. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 5. Harddisken: Start me up

  Succesrige it-iværksættere bliver hyldet som superstjerner. Men virkeligheden for de fleste start-ups er helt almindelig hverdag med hårdt arbejde, fejltagelser og en evig jagt på penge. Harddisken remixer fem programmer om danske start-ups, der blev sendt første gang i juli 2014. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, fredag d. 30. januar

Startede Kl. 10:03 - sluttede 11:03

Om Harddisken

 1. Harddisken er radioens teknologimagasin på P1. Vi forklarer de konkrete teknologiske udviklinger og deres konsekvenser for kulturen, samfundet og hverdagen.

Podcast Harddisken

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Harddisken

Lige nu på DR P1

Startede klokken 06:07 Slutter klokken 09:05 (Næste: Verden ifølge Gram: Ukraine krig eller fred)

Mest læste Harddisken

Mere radio

 1. p1d
  Program: Hjernekassen på P1: Filmvidenskab Hvad gør en film god - og hvad er det Lars von Trier kan? Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Operaaften: La Boheme Puccinis elskede tåreperser fra The Met i New York Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Classic Lad din radio gå i selvsving Genre: Sjov radio

Søg efter titel