Seneste udsendelse

Harddisken: Gigabit internet Seneste udsendelse

Det er internet, som er 100 gange så hurtigt, som det internet vi har nu. Den slags internet er Google ved at rulle ud i nogle amerikanske byer. Den første var Kansas City - den næste er Austin i Texas. Men hvad betyder det? Hvilke programmer og funktioner kan vi udvikle og bruge på et superhurtigt internet? Det handler Harddisken om. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Næste udsendelse

 1. Harddisken: Digitalisering og dem der er udenfor

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Er digitaliseringen af samfundet et mål i sig selv, eller er det vigtigste hvordan myndighederne møder borgerne? Er email og webtjeneste og mobilapps værktøjer, der skal gøre det nemmere og bedre for os allesammen at bruge det offentlige, eller er det slet skjulte effektiviseringsmekanismer, der handler mere om kommunale budgetter end service? Det er spørgsmål, som kan være vigtige nok for de af os, som er heldige nok til at have et arbejde, et hjem, en computer, en mobil og et minimum af interesse for (og lidt forstand på) teknologi. Men hvad med dem som er udsatte, uforstående eller bare uinteresserede? Medvirkende: Susanne Johansen, Vordingborg Kommune Connie Larsen Christa Lykke, Sund Dialog Henning Langberg, Københavns Universitet Leon, hjemløs Anne Kirkegaard, RUC Søren Skaarup, Syddansk Universitet Marianne Sørensen, Digitaliseringsstyrelsen Helene Lindberg, Københavns Kommune Kim Mathiasen, Region Syddanmark Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Harddisken: Gigabit internet

  Det er internet, som er 100 gange så hurtigt, som det internet vi har nu. Den slags internet er Google ved at rulle ud i nogle amerikanske byer. Den første var Kansas City - den næste er Austin i Texas. Men hvad betyder det? Hvilke programmer og funktioner kan vi udvikle og bruge på et superhurtigt internet? Det handler Harddisken om. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 2. Harddisken: Trusler og beredskab på nettet

  Vi har besøgt et seminar for folk, der arbejder med it-beredskab i bredeste forstand, fra Hjemmeværnet over offentlige styrelser til store og små danske virksomheder. I fællesskab forsøger de og vi at blive klogere på det konkrete trusselsbillede fra cyberkriminelle, it-terrorister og hacktivister - og hvordan man både personligt og samfundsmæssigt skal forholde sig til angreb og risici, der (måske) er tilstede allevegne og altid. Claus Bjørnelund, Samtænkningssektionen Troels Ørting, European Cyber Crime Center Søren Riis, RUC Jesper Poulsen-Hansen, Gemeinschaft Jürgen Altman, Teknisk Universitet, Dortmund Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 3. Harddisken: Nordiske iværksættere på træf

  Nordic Start-Up Conference samler denne fredag over 600 iværksættere fra hele Norden. Harddisken har flyttet sit studie ud i en basketball hal på Vesterbro for at tage temperaturen på de mennesker, der prøver at skabe de virksomheder, som de nordiske lande skal leve af i fremtiden. Men hvad er det særligt nordiske? Er det ikke lige meget, hvor man kommer fra? Hvilke teknologier med særligt nordisk islæt kan de tilbyde? Har nordiske iværksættere fra trygge velfærdssamfund overhovedet et iværksætter-gen? Og hvad med kvinderne - hvor er de henne? Hør om det i Harddisken. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 4. Harddisken

  En computer du kan tale med, og som taler til dig. En computer, der kan vinde i Jeopardy, give dig de mest fantasifulde madopskrifter og samtidig bekæmpe cancer. Lyder det for godt til at være sandt? Ja, måske men ikke desto mindre er det de opgaver, som IBM's kognitive computer Watson løser for tiden. Harddisken mødte Watson i aktion sammen med en række topkokke ved en madbil i Texas. Menuen var vietnamesisk æble kebab. Vi skal også møde en af IBM's folk fra det Watson team, der arbejder med cancerforskning. Og så skal vi en tur i teatret - Frederiksberg Scenen - for at møde nogle robotter, der debuterer som skuespillere. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 5. Harddisken: Tjeklister og drømmen om et smartere liv

  Vi lever i en verden, hvor der forventes effektivitet og vækst, og hvor det er naturligt at forvente, at vi tager personligt ansvar for både vores professionelle og private performance. Det er en af grundene til, at der er kommet masser af digitale værktøjer til at lave huskelister og projektstyring - Wunderlist, Remember the Milk, Asana, GTD, Clear og hvad de nu hedder allesammen. Det er selvfølgelig ikke nyt at lave lister og krydse af, men der er sket en kæmpe opblomstring af apps og tjenester og systemer de sidste 10 års tid, og især med introduktionen af moderne smartphones og tilhørende apps. Problemet kan dog hurtigt blive, at vi luller os selv ind i en tankegang, hvor vi tror, at en app på mobilen eller et særligt effektivitets-system kan gøre det gnidningsløst nemt at arbejde eller få overstået alle de hjemlige pligter. I programmet taler vi blandet andet om programmerne Nozbe, Clear, Carrot, Wunderlist og Podio, samt todo.txt og Trello. Vi fortæller også om musiksitet PonoMusic, og nævner programmeringsinitiativet Code.org. Medvirkende: Søren Kyllingsbæk, professor, Inst. for Psykologi, KU Anders Pollas, product manager, Podio Whitson Gordon, redaktør, Lifehacker.com Anders Hejlsberg, programmør, Microsoft Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I morgen d. 18. april

Startede Kl. 14:03 - sluttede 15:00

Om Harddisken

 1. Harddisken er radioens teknologimagasin på P1. Vi forklarer de konkrete teknologiske udviklinger og deres konsekvenser for kulturen, samfundet og hverdagen.

Podcast Harddisken

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Harddisken

Lige nu på DR P1

P1 Debat Special: Ulighed skaber social uro?

Uligheden stiger. I Danmark - og overalt i resten af verden. Og den har gjort det uafbrudt i over 20 år. De rige bliver rigere, og de fattige bliver fattigere. Det er en global trend, og den kan få enorme politiske og økonomiske konsekvenser, for eksempel massive krav om omfordeling, for slet ikke at tale om social uro… Vis mere

Startede klokken 17:10 Slutter klokken 17:55 (Næste: Danmark Kort Classic)

Mest læste Harddisken

Mere radio

 1. p1d
  Program: Filmland En hyldest til Hayao Genre: Perspektiv
 2. p3
  Program: Smag på P3 Spot Festivals fulde program Genre: Musik
 3. p1d
  Program: LAIKA på P1 Synger på sidste vers ... Genre: Sjov radio

Søg efter titel