Seneste udsendelse

Harddisken: Til lands, til vands og i luften Seneste udsendelse

Vi kommer vidt omkring i denne uges SommerDisken - og nogle gange i høj fart! Vi skal ud at køre i italiensk robotbil og ræse i elektriske Formel-vogne. Vi skal ud at sejle i selvstyrende både på en sø i Minnesota. Og så skal vi op i luften med de efterhånden allestedsnærværende droner, der bliver brugt til både tv-produktion, nødhjælpsarbejde og spas. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Næste udsendelse

 1. Harddisken: Velkommen til det digitale samfund

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Harddisken sætter fokus på ældre medborgere, der hjælper hinanden med at blive den del af det digitale Danmark, og bagefter tager vi på konference for hjemløse og andre der hurtigt risikerer at havne udenfor samfundet, når digitaliseringen rammer hverdagen. Men digitaliseringen stopper ikke. Næste skridt er fibernet med meget høj hastighed. Vi kigger på tilbud som fjernundervisning eller konsultation hos lægen uden af forlade dagligstuen via internet, som er 100 gange hurtigere, end det internet vi har i dag. I april måned vakte det international opsigt, da Geodatastyrelsen slap en model af Danmark i 1:1 løs i computerspillet Minecraft. Projektet er en model, der skal vise mulighederne i en række offentligt tilgængelige datasæt. (Redigeret genudsendelse). Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Harddisken: Til lands, til vands og i luften

  Vi kommer vidt omkring i denne uges SommerDisken - og nogle gange i høj fart! Vi skal ud at køre i italiensk robotbil og ræse i elektriske Formel-vogne. Vi skal ud at sejle i selvstyrende både på en sø i Minnesota. Og så skal vi op i luften med de efterhånden allestedsnærværende droner, der bliver brugt til både tv-produktion, nødhjælpsarbejde og spas. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 2. Harddisken: Bevar dit privatliv på nettet

  I juni måned var det et år siden, at de første hemmelige dokumenter fra den amerikanske whistleblower Edward Snowden ramte medier over hele verden. I det år der er gået, er det gået op for mange mennesker, at privatliv ikke længere er givet, hvis man bruger mobiltelefon, email eller sociale medier. Hvad enten det skyldes overvågning fra efterretningstjenester eller virksomheders brug af vores data til kommercielle formål. Et særligt sommerremix af Harddisken på DR P1, hvor vi har samlet lidt mere end en håndfuld indslag fra året, der er gået. Fælles for dem er, at de alle handler om hvordan vi i en post-snowden tid kan sikre vores privatliv uden af gå totalt off-line. Vi skal møde politikere, internetaktivister, teknologer, hackere, opfindere og iværksættere. (Redigeret genudsendelse). Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 3. Harddisken: Hardware er hot

  Det kan godt være, at software styrer verden - men hardware er hot! Vi bruger stadig fysiske genstande til at interagere med den digitale verden, og samtidig giver nye teknologier mulighed for at skabe ting, som før krævede industrielle installationer og mange penge. Det er dog stadig sammenhængen mellem hardware og avanceret software, der for alvor får tingene til at spille. I denne sommergenudsendelse ser vi på både robothænder, talende badges og en fastfood-vogn som bliver styret af IBMs Jeopardy-vindende Watson-system. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 4. Harddisken: Live fra Roskilde Festival 2014

  Harddisken er taget på Roskilde Festival for at bygge elektronik og møde andre, der har samme interesse. Vi bygger en en-strenget guitar. Vi besøger DTU, der har lavet en maskine, som kan sortere skruer til genbrug. Vi skal også høre om den europæiske premiere på brugen af iBeacon i forbindelse med musikfestivaler. Med iBeacon kan iPhones automatisk opfange signaler fra såkaldte beacons. Det vil sige små elektroniske dimser, som kan opsættes forskellige steder på festivalen. Vi skal også møde tre iværksættere, der på blot tre år har skabt en blomstrende forretning på at hjælpe folk med at få opladet deres mobiltelefon på musikfestivaler. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 5. Harddisken: Harddisken siger skål!

  Ølbrygning er en gammel videnskab, men det betyder ikke at udviklingen er gået i stå. Både de store bryggerier og hobbyentusiasterne går hele tiden nye veje i jagten på den perfekte øl. Vi ser på hjemmebryggemaskiner, universitetsbryggerier og nye fadølsanlæg, når Harddisken siger Skål! Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, fredag d. 01. august

Startede Kl. 14:03 - sluttede 15:00

Om Harddisken

 1. Harddisken er radioens teknologimagasin på P1. Vi forklarer de konkrete teknologiske udviklinger og deres konsekvenser for kulturen, samfundet og hverdagen.

Podcast Harddisken

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Harddisken

Lige nu på DR P1

Apropos - Innovation

Mens nogle mener at selve ordet innovation står i vejen for indholdet, arbejder andre med at få flere til at tænke innovation. I Danmark bruger vi halvanden milliard om året på at støtte innovation, men kan man overhovedet indfange og målrette den kreative nyskabelse? Vært: Diana Bach.

Startede klokken 15:30 Slutter klokken 16:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste Harddisken

Mere radio

 1. p1d
  Program: Hør Lise Nørgaard fortælle om forskellen på journalistik dengang og nu Sommergæsten på P1 Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Richard Strauss er uovertruffen i sin musikalske beskrivelse af de vældige bjerglandskaber i sol, sne og storm P2 Koncerten: En Alpesymfoni Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Det er sommer og det er helt i hegnet. Få et herligt genhør I hegnet Genre: Sjov radio

Søg efter titel