Seneste udsendelse

Harddisken: Fra hjemme-elektronik til rumindustri Seneste udsendelse

I denne uge bygger vi ting! Helt nede på jorden, og helt oppe i de højeste luftlag, bogstavelig talt. Redaktionen har været på elektronik-workshop og leget med Arduino-byggesæt og fået små lamper til at blinke, og i den anden ende af spektret skal vi høre, hvordan Made in Space vil forandre udforskningen af rummet med brugen af 3D-printere. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Næste udsendelse

 1. Harddisken

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Et magasin fra virkelighedens virtuelle verden. Fremtidsvisioner, informationssamfund og digitale drømme. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Harddisken: Fra hjemme-elektronik til rumindustri

  I denne uge bygger vi ting! Helt nede på jorden, og helt oppe i de højeste luftlag, bogstavelig talt. Redaktionen har været på elektronik-workshop og leget med Arduino-byggesæt og fået små lamper til at blinke, og i den anden ende af spektret skal vi høre, hvordan Made in Space vil forandre udforskningen af rummet med brugen af 3D-printere. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 2. Harddisken: Den nye industrielle revolution - holder hypen?

  3D-printere, rapid prototyping og den omsiggribende digitalisering er ofte hyldet som en ny industriel produktion. Vi skal allesammen være 'makers' - skabere af unikke og individuelt tilpassede produkter - og samtidig skal de traditionelle fabrikanter og fabrikker gøre op med årtiers forretningsskik. Vi taler med professoren om revolutionens udfordringer, med det svenske firma som laver produkter af affald fra industrien, og med amerikaneren som allerede er igang med næste skridt: 4D printing. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 3. Harddisken: De digitale indfødte forandrer arbejdsmarkedet

  Kender du en digital indfødt? Sådan én på cirka 20 år eller derunder, som nærmest er vokset sammen med sin smartphone og hele tiden er på Facebook, Instagram eller Snapchat. Og som svarer på sms'er midt i en fysisk samtale. OK - måske en lidt karikeret fremstilling af det man også kalder årtusindgenerationen - de mennesker, som er født mellem 1980 og år 2000. En generation, som ikke har oplevet og i hvert fald ikke kan huske et liv uden mobiltelefon, computerspil, internet og sociale medier. Hvad sker der, når de digitale indfødte begynder at gøre deres indtog på arbejdsmarkedet, som det sker i disse år? Hvillke krav stiller de til værktøjer, arbejdsgange og almindelig pli og tone på en arbejdsplads, der oftest har sine rødder i den gamle verden, før digitale medier satte dagsordenen. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 4. Harddisken: Spil, mobiler og masser af apps

  Teknologien hjælper os på masser af måder, men skaber også mange udfordringer. Dem kan vi så forsøge at løse med teknologiens hjælp, i en selvforstærkende cyklus... I denne sidste sommerudsendelse ser vi blandt andet på huskelister der skal hjælpe os med at holde styr på hverdagen, nyhedsapps der skal give os overblik, og miljøvenlige mobiler der måske kan give os god forbruger-samvittighed? Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 5. Harddisken: Velkommen til det digitale samfund

  Harddisken sætter fokus på ældre medborgere, der hjælper hinanden med at blive den del af det digitale Danmark, og bagefter tager vi på konference for hjemløse og andre der hurtigt risikerer at havne udenfor samfundet, når digitaliseringen rammer hverdagen. Men digitaliseringen stopper ikke. Næste skridt er fibernet med meget høj hastighed. Vi kigger på tilbud som fjernundervisning eller konsultation hos lægen uden af forlade dagligstuen via internet, som er 100 gange hurtigere, end det internet vi har i dag. I april måned vakte det international opsigt, da Geodatastyrelsen slap en model af Danmark i 1:1 løs i computerspillet Minecraft. Projektet er en model, der skal vise mulighederne i en række offentligt tilgængelige datasæt. (Redigeret genudsendelse). Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, fredag d. 05. september

Startede Kl. 14:03 - sluttede 15:00

Om Harddisken

 1. Harddisken er radioens teknologimagasin på P1. Vi forklarer de konkrete teknologiske udviklinger og deres konsekvenser for kulturen, samfundet og hverdagen.

Podcast Harddisken

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Harddisken

Lige nu på DR P1

Den sociale udfordring

17 procent af børnene i 0. klasse har trivselsproblemer. 11 procent af børnene starter det første skoleår med at være kede at gå i skole, viser en nye analyse fra Statens Institut for Folkesundhed. - Selvom om det ikke er skolens skyld at børnenes trives dårligt, er det meget vigtigt at gøre en indsats for at de kan tr… Vis mere

Startede klokken 11:03 Slutter klokken 11:30 (Næste: Religionsrapport: Hinduer presser religiøse mindretal i Indien)

Mest læste Harddisken

Mere radio

 1. p3
  Program: Det Elektriske Barometer Din Lytterbestemte hitliste Genre: Musik

Søg efter titel