Seneste udsendelse

Hjernekassen på P1: Ondskab på Hjernen Seneste udsendelse

Findes ondskab? Hvis ondskaben findes, hvor kommer den så fra? Og hvis den ikke findes, hvad så med ansvarligheden og den frie vilje? Gæst: Søren Ulrik Thomsen, digter og essayist. Vært: Peter Lund Madsen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Hjernekassen på P1: Ondskab på Hjernen

  Findes ondskab? Hvis ondskaben findes, hvor kommer den så fra? Og hvis den ikke findes, hvad så med ansvarligheden og den frie vilje? Gæst: Søren Ulrik Thomsen, digter og essayist. Vært: Peter Lund Madsen.

 2. Hjernekassen på P1: PHD CUP Galore

  9. juni deltog de i Ph.d cup, hvor de dystede i videnskabsformidling. Nu er tre af deltagerne tilbage som gæster i hjernekassen. Agnes Ringer fra Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning, Roskilde Universitet fortæller om, "At være psykisk syg på den 'rigtige' måde". Carsten Kirkeby fra Veterinærinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet har lavet studier i insektbårne sygdomme. Moders mælk er dejligt - men hvad med vitaminerne? Det har Eva Greibe fra Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet kigget på.

 3. Hjernekassen på P1: Falsk medicin, ny app og teknologiens helte

  Dagens Hjernekasse på P1 handler om virkningsløs falsk medicin, en ny app der giver dig tjek på det hele og så ser vi på bøger om vores ingeniør-helte. Tilrettelægger: Peter Lund-Madsen og Morten Remar.

 4. Hjernekassen på P1: Psykiatriske patienter på Sikringen

  Ligesom der findes farlige raske mennesker findes der også farlige psykiatriske patienter. De er indlagt på Sikringsafdelingen på Nykøbing Sjælland. Vært: Peter Lund-Madsen.

 5. Hjernekassen på P1: Lyd på hjernen

  Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet og denne gang handler det om optagelse af musik og hjernens evne til at høre det, der kommer ud af stereoanlægget. Om superlyd, CD plader og MP3 filer. Gæster: Anders Gade, Civilingeniør. Morten Büchert, Lydtekniker og Kristoffer Jensen, Lektor.

Om Hjernekassen på P1

 1. Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Podcast Hjernekassen på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Hjernekassen på P1

Lige nu på DR P1

Mennesker og medier: Det gamle mod det nye

Lasse Jensen er dykket ned i Mennesker og mediers arkiv og har samlet lidt under 100 nedslag i mediehistorien, som danner rammen om årets sommerserie "13 år der rystede medieverdenen". Sammen med professor og mediehistoriker Klaus Bruhn Jensen fra Københavns Universitet vil vært og redaktør Lasse Jensen se nærmere på f… Vis mere

Startede klokken 11:03 Slutter klokken 12:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste Hjernekassen på P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Hør Lise Nørgaard fortælle om forskellen på journalistik dengang og nu Sommergæsten på P1 Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Richard Strauss er uovertruffen i sin musikalske beskrivelse af de vældige bjerglandskaber i sol, sne og storm P2 Koncerten: En Alpesymfoni Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Det er sommer og det er helt i hegnet. Få et herligt genhør I hegnet Genre: Sjov radio

Søg efter titel