Seneste udsendelse

Hjernekassen på P1: Insekternes verden Seneste udsendelse

Hvad har insekter og tolvtonemusik med hinanden at gøre og kan man tale om intelligente insekter. Hjernekassen på P1 giver svar. Vært: Peter Lund Madsen

Næste udsendelse

 1. Hjernekassen på P1

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis rummedicin, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Hjernekassen på P1: Insekternes verden

  Hvad har insekter og tolvtonemusik med hinanden at gøre og kan man tale om intelligente insekter. Hjernekassen på P1 giver svar. Vært: Peter Lund Madsen

 2. Hjernekassen på P1: Liv i Rummet

  Der er et mylder af planeter derude i verdensrummet og flere af dem minder i overvældende grad om vores Jord. Der er planeter, ja, men er der også mulighed for liv og hvorfor er det så tvingende nødvendigt at vi mennesker kommer ud og får det undersøgt? Vært: Peter Lund Madsen.

 3. Hjernekassen på P1 på sommertur

  Spænding, fart og tempo. Hvad har moler med meget gamle fisk at gøre? Hvem var Luffe? Hvad går mysteriet om papegøjeknoglen rent faktisk ud på? Bent Lindow, Morten Remar og Peter Lund Madsen tager til Nordjylland, til Mors for at få svaret på disse spørgsmål og mere til.

 4. Hjernekassen på P1: Ondskab på Hjernen

  Findes ondskab? Hvis ondskaben findes, hvor kommer den så fra? Og hvis den ikke findes, hvad så med ansvarligheden og den frie vilje? Gæst: Søren Ulrik Thomsen, digter og essayist. Vært: Peter Lund Madsen.

 5. Hjernekassen på P1: PHD CUP Galore

  9. juni deltog de i Ph.d cup, hvor de dystede i videnskabsformidling. Nu er tre af deltagerne tilbage som gæster i hjernekassen. Agnes Ringer fra Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning, Roskilde Universitet fortæller om, "At være psykisk syg på den 'rigtige' måde". Carsten Kirkeby fra Veterinærinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet har lavet studier i insektbårne sygdomme. Moders mælk er dejligt - men hvad med vitaminerne? Det har Eva Greibe fra Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet kigget på.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, mandag d. 25. august

Startede Kl. 10:03 - sluttede 11:00

Om Hjernekassen på P1

 1. Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Podcast Hjernekassen på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Hjernekassen på P1

Mest læste Hjernekassen på P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Verden ifølge Gram: Verden ifølge Obama Hvor er Obama og den magt som amerikanerne har? Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: Formiddagen på P6 BEAT Højt humør og fed musik Genre: Musik

Søg efter titel