Seneste udsendelse

Hjernekassen på P1: Kollektiver Seneste udsendelse

Hvordan er det at bo i kollektiv? Hvordan var det dengang i 70'erne med fællesmøder og fællestøj? Hvad er forskellen på dengang og nu? Vi har tre eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også lørdag 00.05, søndag 11.05 og 3.03).

Næste udsendelse

 1. Hjernekassen på P1: Sindssyge kunstnere

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Kan man lave stor kunst selv om man er sindssyg? Er det i virkeligheden en fordel at være sindssyg, hvis man vil være en stor kunstner? Hjernekassen undersøger myterne og det psykiske rum mellem gal og genial. Vi har tre eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Hjernekassen på P1: Kollektiver

  Hvordan er det at bo i kollektiv? Hvordan var det dengang i 70'erne med fællesmøder og fællestøj? Hvad er forskellen på dengang og nu? Vi har tre eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også lørdag 00.05, søndag 11.05 og 3.03).

 2. Hjernekassen på P1: Hjertekassen

  Hjerte rimer ikke nødvendigvis længere på smerte. Men hvor langt er vi kommet, når det gælder hjertesygdomme? Vi har tre eksperter i studiet. (Sendt første gang 9. november 2015).

 3. Hjernekassen på P1: Proteiner

  Proteiner nedbryder din mad og opbygger din krop, gør dig i stand til at sanse omverdenen. Proteinmolekyler består af tusindvis af atomer. Hvis vi opfatter disse kæmpe molekyler som energilandskaber, åbner vi en helt ny verden af erkendelse. Vi har to eksperter i studiet. (Sendt første gang 18. januar).

 4. Hjernekassen på P1: Hjemløs

  Hvordan er det at være hjemløs? Hvordan får man mad? Hvilke livretter har man? Hvor sover man når det regner? Og hvad når man skal have gæster? Vi har tre eksperter i studiet. (Sendt første gang 14. september 2015).

 5. Hjernekassen på P1: Kragefugle

  Fugle er generelt ikke Nobelpris-materiale. Ja, faktisk foregår der ikke det store i en fuglehjerne - tænk blot på fasaner og blishøns. Men der er undtagelser. Hør om fuglen der er mere intelligent end en hund. Vi har en ekspert i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, mandag d. 30. maj

Startede Kl. 09:05 - sluttede 09:59

Om Hjernekassen på P1

 1. Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Podcast Hjernekassen på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Hjernekassen på P1

Lige nu på DR P1

Startede klokken 18:55 Slutter klokken 19:03 (Næste: Verden ifølge Gram: Oliens tabere og vindere)

Mest læste Hjernekassen på P1

Mere radio

 1. p6b
  Program: Wikibeats Dit radiofoniske musikleksikon Genre: Musik
 2. p1d
  Program: Platt-form: Kirkesangerne Aaaamen, Aaamen, aaameen ... Genre: Sjov radio

Søg efter titel