Seneste udsendelse

Hjernekassen på P1: Mesterkokke på hjernen Seneste udsendelse

Smagsoplevelsen er et stort hjernebedrag. Det skal vi høre om. Og så skal vi høre tre eksperter fortælle hvordan man bedriver gastronomi på det højeste niveau.

Næste udsendelse

 1. Hjernekassen på P1

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis rummedicin, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Hjernekassen på P1: Mesterkokke på hjernen

  Smagsoplevelsen er et stort hjernebedrag. Det skal vi høre om. Og så skal vi høre tre eksperter fortælle hvordan man bedriver gastronomi på det højeste niveau.

 2. Hjernekassen på P1: Tillid på hjernen

  Tillid er den egenskab, man kan argumenter for, gør et samfund mest effektivt. Men hvor kommer tilliden fra? Mød en af landets bedste eksperter i tillid, professor Gert Tinggaard Svendsen fra Aarhus Universitet.

 3. Hjernekassen på P1: DNA på hjernen

  Han er professor i genetik og en af landets dygtigste forskere indenfor sit område. Hans forskningsresultater ændrer på dramatisk vis det billede vi har om menneskets oprindelse og udvikling. Navnet er Eske Willerslev, han kommer på besøg i Hjernekassen på P1 og vi skal tale om gamle dage.

 4. Hjernekassen på P1: Tegneserier på hjernen

  På den sidste af tre udvidede udgaver af Hjernekassen på P1 optaget med publikum i koncerthusets studie 4, er det en aften om tegneserier, hvor vært Peter Lund Madsen har inviteret Troldspejlets Jakob Stegelmann, tegneseriesamler Ole Knudsen fra Gyldendal og tegneseriefan Laila Jerming Jespersen ind som aftenens eksperter. For hvad er det egentlig de kan, tegneserierne? Og det er de helt store spørgsmål fra Peter Lund Madsens barndom der vil forsøges at få svar på. Hvem er stærkest af Superman og Batman og hvem er egentlig far til Rip, Rap og Rup?

 5. Hjernekassen på P1: Skod-radio

  Vi danskere smider så mange gamle cigaretter på gaden, at det koster vores samfund flere milliarder om året. Det er mildest talt et rigtigt skodproblem, og derfor har Peter Lund Madsen inviteret disse tre gæster i studiet: Miljøborgmester i København Morten Kabell (Ø), Sara Wæver fra Hold Danmark Rent og Andreas Maaløe Jespersen, der forsker i adfærdsstyring. For kan det virkelig være meningen, at så mange penge skal gå op i røg?"

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I morgen d. 03. august

Startede Kl. 09:05 - sluttede 10:03

Om Hjernekassen på P1

 1. Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Podcast Hjernekassen på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Hjernekassen på P1

Lige nu på DR P1

Søndagsfrokosten: Nyt optagesystem på de videregående uddannelser?

Er karakterræset gået amok, når vi har uddannelser der kræver gennemsnit på over 12? Er det på tide med et helt nyt system for optag på de videregående uddannelser? Er det samfundsskadeligt med bare bryster på stranden? Og kan man sammenligne hvalfangst på Færøerne med nedskydningen af løven Cecil i Zimbabwe? Lektor i… Vis mere

Startede klokken 12:15 Slutter klokken 13:03 (Næste: Sproglaboratoriet: At miste mælet - Stilhed)

Mest læste Hjernekassen på P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Arabiske stemmer Mekka er ved at blive Las Vegas Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Laika på P1 - går over gevind Genre: Sjov radio

Søg efter titel