Seneste udsendelse

Hjernekassen på P1: LSD-forsøgene på Frederiksberg Hospital Seneste udsendelse

Hvad var det der foregik i de mørke kældre under Frederiksberg Hospital? Fik patienterne det virkelig bedre og hvorledes var CIA indblandet i det hele?

Næste udsendelse

 1. Hjernekassen på P1: Demens

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Tre af landets førende demenseksperter er på besøg. Få svar på spørgsmål som: Hvad er det der sker i hjernen ved demens? Er der overhovedet noget at gøre? Og sidst men ikke mindst: Hvad med de pårørende? Vært: Peter Lund Madsen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Hjernekassen på P1: LSD-forsøgene på Frederiksberg Hospital

  Hvad var det der foregik i de mørke kældre under Frederiksberg Hospital? Fik patienterne det virkelig bedre og hvorledes var CIA indblandet i det hele?

 2. Hjernekassen på P1: Gundestrupkarrets hemmeligheden

  I 1891 dukkede et kostbar sølvkar op under tørvegravning i Rævemosen nær landsbyen Gundestrup i Himmerland. Hjernekassen besøger udgravningsstedet sammen med museumsinspektør Flemming Kaull og ser på den ægte kopi på Vesthimmelands Museum. Tilrettelæggelse: Peter Lund Madsen

 3. Hjernekassen på P1: Talenternes dag

  Deltagerne har selv meldt sig via hjemmesiden og vi skal høre om 2. Verdenskrig, hvordan det er at være tvilling, tarmflora og fækal transplantation. Den første deltager er lektor, den anden er bygningskonstruktør og den tredje er skoleelev. Fælles for dem alle er at de er eksperter indenfor deres felt. Tilrettelæggelse: Peter Lund Madsen.

 4. Hjernekassen på P1: Da sygdommen kopper kom tilbage til Danmark

  Kopper er en dødsensfarlig sygdom der smitter. I 1970 var den så godt som udryddet. Men så kommer en ung medicinstuderende hjem til København fra Afghanistan syg og smittefarlig. Hjernekassens gæster fortæller den dramatiske historie om hvad der så skete. Tilrettelæggelse: Peter Lund Madsen og Morten Remar.

 5. Hjernekassen på P1: Om psykisk sygdom og sundhed

  Tre eksperter fra Psykiatrifonden er gæster i Hjernekassen på P1. Vært: Peter Lund Madsen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, mandag d. 27. oktober

Startede Kl. 09:05 - sluttede 10:03

Om Hjernekassen på P1

 1. Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Podcast Hjernekassen på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Hjernekassen på P1

Lige nu på DR P1

P1 Debat: Skal vi bruge ulandshjælpen på asysøgere i Danmark?

20.000 flygtninge ventes at komme til Danmark og bede om asyl, det store antal udløser en ekstra regning på 4,5 milliarder kroner, regeringen vil hente de 2,5 milliarder kroner fra ulandsbistanden. Er det rimeligt at bruge ulandsbistanden på at hjælpe asylsøgere i Danmark? Eller er det en tåbelig og kortsigtet strategi… Vis mere

Startede klokken 12:15 Slutter klokken 13:03 (Næste: Arabiske stemmer)

Mest læste Hjernekassen på P1

Mere radio

 1. p2d
  Program: Klassisk Top 50 Filmmusik: Nr.34 og nr.33 American Beauty og Danser med ulve - ledsaget af historier Genre: Musik
 2. p1d
  Program: LAIKA på P1 Sexisme er sund fornuft Genre: Sjov radio

Søg efter titel