Seneste udsendelse

Hjernekassen på P1: LSD-forsøgene på Frederiksberg Hospital Seneste udsendelse

Hvad var det der foregik i de mørke kældre under Frederiksberg Hospital? Fik patienterne det virkelig bedre og hvorledes var CIA indblandet i det hele?

Næste udsendelse

 1. Hjernekassen på P1

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis rummedicin, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Hjernekassen på P1: LSD-forsøgene på Frederiksberg Hospital

  Hvad var det der foregik i de mørke kældre under Frederiksberg Hospital? Fik patienterne det virkelig bedre og hvorledes var CIA indblandet i det hele?

 2. Hjernekassen på P1: Gundestrupkarrets hemmeligheden

  I 1891 dukkede et kostbar sølvkar op under tørvegravning i Rævemosen nær landsbyen Gundestrup i Himmerland. Hjernekassen besøger udgravningsstedet sammen med museumsinspektør Flemming Kaull og ser på den ægte kopi på Vesthimmelands Museum. Tilrettelæggelse: Peter Lund Madsen

 3. Hjernekassen på P1: Talenternes dag

  Deltagerne har selv meldt sig via hjemmesiden og vi skal høre om 2. Verdenskrig, hvordan det er at være tvilling, tarmflora og fækal transplantation. Den første deltager er lektor, den anden er bygningskonstruktør og den tredje er skoleelev. Fælles for dem alle er at de er eksperter indenfor deres felt. Tilrettelæggelse: Peter Lund Madsen.

 4. Hjernekassen på P1: Da sygdommen kopper kom tilbage til Danmark

  Kopper er en dødsensfarlig sygdom der smitter. I 1970 var den så godt som udryddet. Men så kommer en ung medicinstuderende hjem til København fra Afghanistan syg og smittefarlig. Hjernekassens gæster fortæller den dramatiske historie om hvad der så skete. Tilrettelæggelse: Peter Lund Madsen og Morten Remar.

 5. Hjernekassen på P1: Om psykisk sygdom og sundhed

  Tre eksperter fra Psykiatrifonden er gæster i Hjernekassen på P1. Vært: Peter Lund Madsen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, mandag d. 27. oktober

Startede Kl. 09:05 - sluttede 10:03

Om Hjernekassen på P1

 1. Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Podcast Hjernekassen på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Hjernekassen på P1

Lige nu på DR P1

Harddisken: Når alting skal på nettet

I disse år får mange ting omkring os en digital identitet på nettet. Det gælder alt fra vaskemaskiner og parkometre til mælkekartoner og vandmålere, og meget mere. Det er det man kalder Internet of Things, eller på dansk: it i alting. Men hvis visionen skal realiseres, så skal vi have en billig og ikke mindst energibes… Vis mere

Startede klokken 05:03 Slutter klokken 06:07 (Næste: P1 Morgen)

Mest læste Hjernekassen på P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Selvsving 1864 – The Pia Kjærsgaard Edition Genre: Sjov radio

Søg efter titel