Seneste udsendelse

Hjernekassen på P1: Hypnose Seneste udsendelse

Hjernekassen sender i dag med publikum. Emnet er hypnose. Mød to hypnotisører, hvad er det de gør når de hypnotiserer? Mød en psykologiprofessor, hvad er hypnose og hvad sker der i hjernen under hypnose.

Næste udsendelse

 1. Hjernekassen på P1: Lars von Trier i Hjernekassen

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Hjernekassen er på besøg hos filminstruktør Lars von Trier. Anders Lund Madsen er der også. Sammen taler Lars, Anders og Peter om kunstnerisk virke, angst og broderskab. En anderledes Hjernekasse, der også prøver at finde ud af om Lars Von Trier har lavet sin sidste film.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Hjernekassen på P1: Hypnose

  Hjernekassen sender i dag med publikum. Emnet er hypnose. Mød to hypnotisører, hvad er det de gør når de hypnotiserer? Mød en psykologiprofessor, hvad er hypnose og hvad sker der i hjernen under hypnose.

 2. Hjernekassen på P1: Hjerneprisen

  I mandags blev 2015 Hjerneprisen på 1 million Euro uddelt. Vi får kloge gæster i studiet for at høre mere om 'The Brain Prize'- der tildeles en eller flere forskere, der har udmærket sig ved et fremragende bidrag til europæisk neurovidenskab og som stadig er aktive inden for forskning.

 3. Hjernekassen på P1: Revision på hjernen

  Hvad laver en revisor og passer det, at det er så kedeligt som nogle påstår? Ifølge den danske Wiki 'er; "En revisor er en person, der har som arbejde at revidere regnskaber, det vil sige at kontrollere deres rigtighed - om bilag forefindes, kontoplanen overholdes med mere. Men er det, det hele?

 4. Hjernekassen på P1: Teknologiens histoire

  "Når forandringens vinde blæser, bygger nogle læhegn, mens andre bygger vindmøller." Det velkendte kinesiske ordsprog siger, at ny teknologi opstår som følge af historiske og samfundsmæssige forandringer. Teknologi er med at forme historiens gang, og ofte på uforudsigelige måder. Det skal vi høre om i Hjernekassen på P1 næste gang.

 5. Hjernekassen på P1: Hovedpine

  De fleste af os har det en gang imellem. Ondt i hovedet. Men hvad er hovedpine og hvad kan man gøre mod det? Hjernekassen har besøg af to eksperter fra Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital, der gør os klogere på emnet og fortæller om den nyeste forskning på området.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I morgen d. 30. marts

Startede Kl. 09:05 - sluttede 10:03

Om Hjernekassen på P1

 1. Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Podcast Hjernekassen på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Hjernekassen på P1

Lige nu på DR P1

Søndagsfrokosten: Meningsmåling, flystyrt og andres folks børn

Dansk Folkeparti gik for første gang i lang tid tilbage i en meningsmåling. Og meget tyder på det er Socialdemokraternes nye udlændinge-kampagne der er årsagen. Men har S solgt sin sjæl for at fiske stemmer hos DF? Og får vi så snart et valg? Det bliver et af ugens tre emner i Søndagsfrokosten, hvor gæsterne også taler… Vis mere

Startede klokken 12:15 Slutter klokken 13:03 (Næste: Radiofortællinger: Mandag d. 1. maj 1978)

Mest læste Hjernekassen på P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Ugens gæst Niels Hausgaaard Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Bravo - med Lotte Heise En hyldest til Verdi Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Helle Thorning taler ud Genre: Sjov radio

Søg efter titel