Seneste udsendelse

Hjernekassen på P1: Naturen Seneste udsendelse

Hjernekassen rykker ud i naturen bl.a. for at lede efter en tejst. Tag med ud at se på fugle på Sejrø sammen med en professionel naturvejleder og oplev, hvor dramatisk og fantastisk dyrelivet kan udspille sig, når man bare ser sig for. Vært: Peter Lund Madsen.

Næste udsendelse

 1. Hjernekassen på P1: Hvad laver en anklager?

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Anne Birgitte Stürup er nok landets mest erfarne anklager. Hun fortæller om, hvordan hun arbejder og om, hvordan det er at få nogle af de farligste mennesker i landet dømt og indespærret på livstid. (Sendes også lørdag 00.05, søndag 11.05 og 3.03).

Seneste udsendelser og artikler

 1. Hjernekassen på P1: Naturen

  Hjernekassen rykker ud i naturen bl.a. for at lede efter en tejst. Tag med ud at se på fugle på Sejrø sammen med en professionel naturvejleder og oplev, hvor dramatisk og fantastisk dyrelivet kan udspille sig, når man bare ser sig for. Vært: Peter Lund Madsen.

 2. Hjernekassen på P1: Diabetes

  Mere end 400 millioner mennesker lider af diabetes og tallet stiger drastisk i takt med velstanden i verden. Hvad er diabetes? Hvad sker der i Danmark? Hvorfor får grønlændere diabetes? Hvad sker der i forskningen? Og hvordan ser udviklingen ud på verdensplan? Vi har tre eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 3. Hjernekassen på P1: Psykiatri omkring år 1900

  Hvordan behandlede vi de sindssyge i tiden omkring forrige århundredeskifte? Vi har tre eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 4. Hjernekassen på P1: Teenagedrømme

  Skoleferien er over os og det er tid til eftertanke. Hvordan tager fremtiden sig ud set fra en teenagers synspunkt? Hvad sker der med verden, når teenagerne tager over? Hvad drømmer de om? Hjernekassens teenage-panel giver os svar.

 5. Hjernekassen på P1: Hvad sker der for os?

  Fremtiden ser lysere ud end nogensinde før. Eller gør den? Hjernekassen gør status: Hvor er vi nået til? Hvor kommer vi fra? Og hvad vil der ske rundt om det næste hjørne? Vi har en evolutions- og en innovationsekspert i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, mandag d. 29. august

Startede Kl. 09:05 - sluttede 09:59

Om Hjernekassen på P1

 1. Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Podcast Hjernekassen på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Hjernekassen på P1

Lige nu på DR P1

Danmark Kort

Cykellygten. Helge Baun Sørensen fortæller om cykellygten gennem et par generationer. Fra problemer med lækkende batterilygter, den tunge dynamolygte, de bolcheagtige diodelygter og til i dag - helt uden fortidens uendelige problemer - den batteriløse magnetcykellygte. Tilrettelæggelse: Helge Baun Sørensen. www.dr.dk/p1/danmark-kort… Vis mere

Startede klokken 18:50 Slutter klokken 18:55 (Næste: Nyheder fra Grønland på dansk)

Mest læste Hjernekassen på P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Shitstorm: Pernille Blume - Tænk jer om, P3 Satirevideo om Pernille Blume har fået stor kritik Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten Sommermusik på Herregården Fuglsang Genre: Musik

Søg efter titel