Seneste udsendelse

Hjernekassen på P1: Hjernen og smerter Seneste udsendelse

Hvor kommer smerterne fra? Hvad skal vi med dem? Hvorfor føles de ubehagelige? Hvad kan vi gøre for at få dem til at forsvinde? Hjernekassen har to eksperter på besøg.

Næste udsendelse

 1. Hjernekassen på P1

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis rummedicin, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Hjernekassen på P1: Hjernen og smerter

  Hvor kommer smerterne fra? Hvad skal vi med dem? Hvorfor føles de ubehagelige? Hvad kan vi gøre for at få dem til at forsvinde? Hjernekassen har to eksperter på besøg.

 2. Hjernekassen på P1: Hjernen i drømmeland

  Hver nat når vi sover drømmer vi. Ved vi hvad der sker i hjernen når vi drømmer? Og tjener drømme overhovedet et formål for hjernen. Vi har besøg af en psykolog og en hjerneekspert.

 3. Hjernekassen på P1: Hjernen og bevidstheden

  Hvilke hjerneprocesser ligger til grund for at vi kan erkende at vi er til stede i verden. Hvor i hjernen træffer vi vores beslutninger og hvem er det egentlig der bestemmer, os selv eller vores hjerne? Det skal vi høre om i dagens Hjernekasse på P1 hvor gæsten er hjerneeksperten Thomas Raab.

 4. Hjernekassen på P1: Kunst på hjernen

  Hjernekassen tager dig med ind i kunstneren Martin Bigums atelier. Her skal vi blandt andet høre om, hvordan hans billeder går fra at være drømmesyn til færdige kunstværker, og det besynderlige i at skabe det, vi kalder kunst.

 5. Hjernekassen på P1: Humor på hjernen

  I dag i Hjernekassen på P1 har Peter Lund Madsen besøg af tre i eksperter i de gode gamle komikere. Før i tiden var det nemlig Dirch, Kjeld, Ryg og Kaas, der var stjernerne, når man skulle have sig et godt grin. Hør om hvem de var, hvorfor de var så morsomme og bagsiden af det sjove liv, når de tre forfattere, Ole Sønnichsen, Jakob Steen Olsen og Rikke Rottensten, tager os med tilbage i tiden.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, mandag d. 07. september

Startede Kl. 09:05 - sluttede 10:03

Om Hjernekassen på P1

 1. Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Podcast Hjernekassen på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Hjernekassen på P1

Lige nu på DR P1

Startede klokken 06:07 Slutter klokken 09:05 (Næste: Verden ifølge Gram: Kina gearer ned)

Mest læste Hjernekassen på P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Hjernekassen på P1: Hjernen og smerter Hvad kan vi gøre for at få smerterne til at forsvinde? Genre: Perspektiv
 2. p7m
  Program: P7 MIX møder .... Dodo Gad fra Dodo & The Dodos er gæst Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Laika på P1 Snydt af Stig Rossen Genre: Sjov radio

Søg efter titel