Seneste udsendelse

Hjernekassen på P1: Naturhistoriens skabelsesberetning Seneste udsendelse

Vi får besøg af to rumeksperter og en fossilekspert. Hvor stammer livet fra? Hvordan finder vi ud af om der har været liv på Mars? Og så skal vi høre om fossiler. Alt sammen foran et veloplagt publikum.

Næste udsendelse

 1. Hjernekassen på P1: DM i forskningsformidling

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Ph.d. Cup 2015 er en konkurrence hvor unge videnskabsfolk konkurrerer på evnen til at formidle deres videnskab. Lørdag 18. april afgøres dysten. Hjernekassen på P1 har nummer 1, 2 og 3 i studiet mandag.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Hjernekassen på P1: Naturhistoriens skabelsesberetning

  Vi får besøg af to rumeksperter og en fossilekspert. Hvor stammer livet fra? Hvordan finder vi ud af om der har været liv på Mars? Og så skal vi høre om fossiler. Alt sammen foran et veloplagt publikum.

 2. Hjernekassen på P1: Korruption

  At man kan betale sig til privilegier uden for lovens rammer, er meget ødelæggende for retfærdighed og effektivitet i et samfund. Det kaldes korruption og udbredt over hele jorden. Det findes dog næsten ikke i Danmark og det er der flere gode grunde til. Vært: Peter Lund Madsen.

 3. Hjernekassen på P1: Lars von Trier i Hjernekassen

  Hjernekassen er på besøg hos filminstruktør Lars von Trier. Anders Lund Madsen er der også. Sammen taler Lars, Anders og Peter om kunstnerisk virke, angst og broderskab. En anderledes Hjernekasse, der også prøver at finde ud af om Lars Von Trier har lavet sin sidste film.

 4. Hjernekassen på P1: Hypnose

  Hjernekassen sender i dag med publikum. Emnet er hypnose. Mød to hypnotisører, hvad er det de gør når de hypnotiserer? Mød en psykologiprofessor, hvad er hypnose og hvad sker der i hjernen under hypnose.

 5. Hjernekassen på P1: Hjerneprisen

  I mandags blev 2015 Hjerneprisen på 1 million Euro uddelt. Vi får kloge gæster i studiet for at høre mere om 'The Brain Prize'- der tildeles en eller flere forskere, der har udmærket sig ved et fremragende bidrag til europæisk neurovidenskab og som stadig er aktive inden for forskning.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I morgen d. 20. april

Startede Kl. 09:05 - sluttede 10:03

Om Hjernekassen på P1

 1. Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Podcast Hjernekassen på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Hjernekassen på P1

Lige nu på DR P1

Højmesse

DR P1 sender søndag den 19. april Katolsk Højmesse fra Sankt Nikolaj Kirke i Esbjerg. Kirken er fra 1969 og er tegnet af arkitekt Johan Otto von Sprechelsen. Kirken blev det første eksempel på den kube- og kvadratform som arkitekten blev kendt for og som senere resulterede i den berømte "Menneskehedens Triumfbue" i Par… Vis mere

Startede klokken 09:54 Slutter klokken 11:05 (Næste: Kultursøndag - med Knud Odde)

Mest læste Hjernekassen på P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Business Er danske chefer dygtige nok? Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Selvsving STOP NAZI-POPULISME Genre: Sjov radio

Søg efter titel