Seneste udsendelse

Hjernekassen på P1: Hvad sker der for os? Seneste udsendelse

Fremtiden ser lysere ud end nogensinde før. Eller gør den? Hjernekassen gør status: Hvor er vi nået til? Hvor kommer vi fra? Og hvad vil der ske rundt om det næste hjørne? Vi har en evolutions- og en innovationsekspert i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

Næste udsendelse

 1. Hjernekassen på P1: Teenagedrømme

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Skoleferien er over os og det er tid til eftertanke. Hvordan tager fremtiden sig ud set fra en teenagers synspunkt? Hvad sker der med verden, når teenagerne tager over? Hvad drømmer de om? Hjernekassens teenage-panel giver os svar.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Hjernekassen på P1: Hvad sker der for os?

  Fremtiden ser lysere ud end nogensinde før. Eller gør den? Hjernekassen gør status: Hvor er vi nået til? Hvor kommer vi fra? Og hvad vil der ske rundt om det næste hjørne? Vi har en evolutions- og en innovationsekspert i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 2. Hjernekassen på P1: The brain prize

  Verdens største hædersbevisning indenfor hjerneforskning har danske rødder. Hvem får årets hjernepris på en million EURO? Hvorfor får han/hun så mange penge? Vi har to eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 3. Hjernekassen på P1: Politikerhjerner

  Hvad får en politiker til at vælge politik? Hvad sker der i en politikers hjerne? Hvordan kan man sove om natten, når man får skældud hele tiden? Og hvad laver en politiker egentlig? Vi har tre eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 4. Hjernekassen på P1 - Festival for farlige ideer

  - direkte fra Kulturhuset, Islands Brygge. Regeringen ønsker at begrænse folk, der kritiserer eller truer Grundlovens idé om frihed og mangfoldighed. Men er det ikke netop meningen med Grundloven og ytringsfriheden, at alle skal kunne komme til orde? På P1s festival for farlige ideer, spørger vi, om ideer kan være farlige, og hvilke der er farligst? Værter: Søren Carlsen og Gitte Hansen. Hjernekassen til Festival for Farlige Ideer - Hvor farlige er love?? Noget af det farligste ved love er, at vi bliver så frygtelig afhængige af dem. Hvis ikke vi havde lovene, så var det jo kun Jungleloven, der gjaldt. Brødrene Lund Madsen sætter fokus på nogle af de vigtigste love inklusive Ulveloven, Tyngdeloven og Færdselsloven. Gæster: Erik Mollerup og Peter Viggo Jakobsen. Lund Madsen brødrenes sidekicks - er eksperter udi spejderlovgivningen Erik Mollerup mens Peter Viggo Jakobsen har styr på jungleloven.

 5. Hjernekassen på P1: Sindssyge kunstnere

  Kan man lave stor kunst selv om man er sindssyg? Er det i virkeligheden en fordel at være sindssyg, hvis man vil være en stor kunstner? Hjernekassen undersøger myterne og det psykiske rum mellem gal og genial. Vi har tre eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, mandag d. 27. juni

Startede Kl. 09:05 - sluttede 09:59

Om Hjernekassen på P1

 1. Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Podcast Hjernekassen på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Hjernekassen på P1

Lige nu på DR P1

Bagklog på P1: Mathias Tesfaye

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. I denne uge er folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S) gæstevært. Blandt emnerne: Brexit: Englænderne har stemt sig over på deres egen ø - hvor meget skal de sejle i d… Vis mere

Startede klokken 21:03 Slutter klokken 23:03 (Næste: Orientering Weekend)

Mest læste Hjernekassen på P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Dokumentar: Når lægen gør fortræd Afslørende dokumentar om læger der begår seksuelle overgreb Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten: Torsdagskoncert med Johan Reuter Mahlers gribende folkesange i symfoniske klæder Genre: Musik

Søg efter titel