Seneste udsendelse

Hjernekassen på P1: De danske øer Seneste udsendelse

Hvad sker der med mennesker, der bor på en ø? Hvorfor bliver de danske øer affolket? Hvad er fordelene ved at bo på en ø? Hjernekassen kører i hestevogn på Sejrø. Vært: Peter Lund Madsen.

Næste udsendelse

 1. Hjernekassen på P1: Dengang Valby Gasværk eksploderede

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Den 26. september 1964 lød et brag, der skabte panik i København. Hvad skete der? Hvordan var det at være tilstede? Hvad har vi lært af det? Hvordan håndterer vi gas i dag? Kan det ske igen? Vi har to eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Hjernekassen på P1: De danske øer

  Hvad sker der med mennesker, der bor på en ø? Hvorfor bliver de danske øer affolket? Hvad er fordelene ved at bo på en ø? Hjernekassen kører i hestevogn på Sejrø. Vært: Peter Lund Madsen.

 2. Hjernekassen på P1: Epilepsi

  Hvad er epilepsi? Hvilke sygdomstilstande dækker epilepsi? Hvordan er det at leve med epilepsi? Hvad sker der i hjernen under et anfald af epilepsi? Hvad kan man gøre ved det? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 3. Hjernekassen på P1: Forskning

  De store gennembrud der fører til Nobelpriser bygger oftest på årtiers møjsommeligt arbejde og forskning på kryds og tværs af institutioner, fag- og landegrænser. Vi har en af Danmarks mest erfarne og internationalt anerkendte forskere i studiet: Professor, overlæge, Dr. Med. & Scient. Jens Frederik Rehfeld. Vært: Peter Lund Madsen.

 4. Hjernekassen på P1: Dialekter

  Er de danske dialekter ved at uddø eller ændrer de sig bare? Hvordan kan man høre forskel på, om en person kommer fra Ringsted eller Ringkøbing, og hvad skal vi bruge alle de dialekter til? Vi har eksperter i studiet.

 5. Hjernekassen på P1: Skilsmisse

  Hvem bliver skilt? Hvorfor bliver vi skilt? Og hvordan bliver vi skilt på den mindst dårlige måde? Forfatter Annika Lillelund Fauli og psykolog Lene Stephensen har skrevet Skilsmissens ABC og gæster Hjernekassen på P1. Vært: Peter Lund Madsen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I morgen d. 24. oktober

Startede Kl. 09:05 - sluttede 09:59

Om Hjernekassen på P1

 1. Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Podcast Hjernekassen på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Hjernekassen på P1

Lige nu på DR P1

Højmesse

Højmesse fra Skt. Stefans Kirke, Københavns Stift. 22.s. e. Trinitatis. Prædikant: Hans Jørgen Bonnichsen. Liturg: Pernille Østrem. Organist: Kevin Edelvang. Salmer: 750: Nu titte til hinanden 302: Gud Helligånd, O kom 695: Nåden hun er af kongeblod 42: I underværkers land Introitus: "Hebe deine augen auf zu de bergen… Vis mere

Startede klokken 09:54 Slutter klokken 11:05 (Næste: Hjernekassen på P1: De danske øer)

Mere radio

 1. p1d
  Program: Mennesker og medier Når medier går i krig Genre: Perspektiv
 2. p8j
  Program: BørneJazz Radio Jazz for børn og barnlige sjæle Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Platt-form: P1 cafeen - Thailand Vennerne mødes til en snak om thaimad, elefanter, kongestyret Genre: Sjov radio

Søg efter titel