Seneste udsendelse

Hjernekassen på P1: Ph.D. Cup 2017 Seneste udsendelse

Hvert år dyster danske forskere i disciplinen at formidle vanskeligt stof til en bredere befolkning. Mød tre af finalisterne og find ud af, hvorfor netop deres forskning er værd at høre om. Vært: Peter Lund Madsen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Hjernekassen på P1: Ph.D. Cup 2017

  Hvert år dyster danske forskere i disciplinen at formidle vanskeligt stof til en bredere befolkning. Mød tre af finalisterne og find ud af, hvorfor netop deres forskning er værd at høre om. Vært: Peter Lund Madsen.

 2. Hjernekassen på P1: Fortælling

  Hvad gør en fortælling god og fængslende? Hvordan opbygger man en god fortælling? Og hvordan bruger man fortællinger i dagens Danmark? Vi har tre eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendt første gang 6. marts).

 3. Hjernekassen på P1: Vibrationer

  Lavfrekvente lydbølger kan være meget behagelige. Dagens gæst har opfundet et apparat, som han mener kan behandle både smerter og depression ved hjælp af vibrationer. Hør historien om en opfindelse.

 4. Hjernekassen på P1: Rusmiddelbehandling

  Hvad sker der med hjernen under brug af alkohol, hash, kokain og andre centralstimulerende stoffer? Hvordan kan man hjælpe misbrugere? Hvad kan man gøre for at hjælpe narkomaner? Hvordan kan man forebygge misbrug og afhængighed? Vi har tre eksperter i studiet.

 5. Hjernekassen på P1: Spiseforstyrrelser

  Hvad sker der i hjernen, når man har en spiseforstyrrelse? Hvordan er det at leve med spiseforstyrrelser? Hvad kan man gøre for at håndtere spiseforstyrrelser? Hvordan kan man forebygge spiseforstyrrelser? Vi har tre eksperter i studiet.

Om Hjernekassen på P1

 1. Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Podcast Hjernekassen på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Hjernekassen på P1

Lige nu på DR P1

P1 Eftermiddag

Filmmusik: Den svenske film The Square med danske Claes Bang i hovedrollen løb i går med Guldpalmen på årets filmfestival i Cannes. Men der blev også uddelt andre prestigefulde priser - blandt andet prisen for årets bedste filmmusik. Prisen gik til den relativt ukendte elektroniske musiker Oneohtrix Point Never. P1 Eft… Vis mere

Startede klokken 14:03 Slutter klokken 16:07 (Næste: Orientering)

Mere radio

 1. p1d
  Program: Efterforskerne: Fusk med falske fakturaer franarret en fond, som alle lejere i Danmark betaler til Genre: Perspektiv

Søg efter titel