1. Klubværelset: Alt er muligt, når du hacker Sendt første gang

  "Danmark er blevet udsat for et cyberangreb".
  Sådan lød det da DR og Beredskabsstyrelsens udførte en katastrofeøvelse i efteråret. Her blev Danmark udsat for et fiktivt hackerangreb, fordi det i dag er internettets computerspecialister, som truer nationerne. Men hacking er andet end computere og IT-kriminalitet. Klubværelset er taget til
  Chaos Communication Congres i Hamburg, der er et epicenter i hackerscenen for at finde ud af hvad.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I dag d.23. april

Startede Kl. 15:03 - sluttede 15:30

Kontakt Klubværelset

Seneste udsendelser

 1. Klubværelset: Uskrevne regler

  Vi kender alle til hierarkier i en virksomhed eller inden for politik, hvor et helt formelt system definerer hvem, der gør hvad, og hvem, der må træffe selvstændige beslutninger. Men hierarkiet findes også i ungdomskulturer, hvor normerne og reglerne ikke er skrevet ned, og derfor er op til den enkelte at forstå og overholde. Nogle gange er de mere eksplicitte, andre gange er de nærmest mytisk hemmelige. Klubværelset handler i denne uge om uskrevne regler og usynlige hierarkier i tre forskellige subkulturer. Vi kigger blandt andet på toggrafitti, som er noget af det ypperste inden for graffiti miljøet, vi tager en tur i skateparken, hvor børnefamilier og løbehjul udfordrer den kultur, skateboarderne har skabt, og så møder vi en ægte Belieber, som er meget mere end bare fan af Justin Bieber.

 2. Klubværelset: BANAN, JAZZ, DØD

  Avantgarden lever når kunsten holder op med at være kunst og musikken med at være musik. Men dens livsbetingelser er afhængige af den politiske virkelighed. I 2009 erklærede Mikkel Bolt avantgarden for død. Der var ikke plads til dens revolutionære karakter. Men de senere års krise og trangen til oprør mod det etablerede har skabt nye betingelser for at avantgarden igen kan blomstre. Klubværelset er dykket ned i den unge kunstneriske muld, og har fundet de førse spirer til avangardens genopstandelse genopstandelse.

 3. Klubværelset: Kald racisme for racisme

  Han ændrer sit navn, når han skal købe noget på den Blå Avis og går over på den anden side af gaden når han møder en gammel dame en sen nattetime – for ikke ikke at gøre hende bange. I denne uge har Klubværelset forsøgt at kaste lys over den strukturelle racisme, og vi har mødt Babak, der har den tæt inde på livet. Både i de utallige gange han er blevet afvist i nattelivet, og når han gang på gang er blevet stillet spørgsmålet: ”hvor er du fra?” Og på trods af at han er født og opvokset på Nørrebro, har han med tiden optaget denne opfattelse af, at være indvandrer eller ikke-dansk. I studiet lytter de to forskere Mons Bissenbakker og Mathias Danbolt med som deltagere i debatten om racisme i Danmark,og de opfordrer til, at vi slipper angsten for at bruge ordet racisme.

 4. Klubværelset: Høst byen

  Klubværelset har sat sig for at sammensætte et måltid ved at høste storbyen! Vi har droppet supermarkedet og er i stedet taget på urtejagt, fisketur og dinnersurfing. De forskellige fangster danner hver deres ret og ender i et lækkert og gratis måltid. Og så er alt maden høstet indenfor Københavns bygrænser.

 5. Klubværelset: De glemte grønlændere

  I Grønland er jeg for dansk, i Danmark er jeg ’bare’ grønlænder. Sådan lyder titlen på en ny rapport om et gammelt problem. Klubværelset har i denne uge kigget nærmere på, hvorfor det stadig efter så mange år er svært for grønlænderne at falde til i Danmark. Vi besøger en morgencafé i Nordvest, hvor 80 procent af brugerne er hjemløse grønlændere, og hvor lederen Michael Espensen har sat alt ind på at få de unge væk fra gaden, før det er for sent. Vi møder den enlige mor Tuku, som havde en svær start i Danmark, men som har fået hjælp fra Kofoeds Skole på Amager til at få en lejlighed og komme videre med sin uddannelse. Og Mille Schiermacher, der er projektleder i Det Grønlandske hus, peger på nogle af de ting, der skal til for endelig at få gang i den integrationsindsats, der er nødvendig.

Flere udsendelser på programsiden

Mest hørte på DR P1

Lige nu på DR P1

Startede klokken 10:00 Slutter klokken 10:03 (Næste: På tomandshånd med redaktør på Huffington Post Jimmy Maymann)

Mest læste Klubværelset

Mere radio

 1. p1d
  Program: Netværket - politikerleden vokser Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: LAIKA på P1 LAIKA er i påskehumør og triller med æg Genre: Sjov radio

Søg efter titel