Seneste udsendelse

Ordet er dit: Skal den kriminelle lavalder sænkes til 12 år? Seneste udsendelse

V, K, DF og LA vil gøre det muligt at straffe børn helt ned til 12 år for lovovertrædelser. Det skal ske gennem en nyoprettet ungdomsdomstol, hvor 12-17-årige kan idømmes straffe som f.eks. at vaske politiets biler. Giver det mening at sætte hårdt mod hårdt over for de helt unge kriminelle?

Næste udsendelse

 1. Ordet er dit: Hvordan takler vi danskere, der kæmper for Islamisk Stat?

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Hvad gør vi, når danske unge drager i krig for Islamisk Stat? Skal de fængsles eller landsforvises - eller skal vi bearbejde deres ideer, så de bliver venner af vores demokrati i stedet for fjender?

Udvalgte artikler

 1. Ring til regeringen

  Redaktionen bag 'Ordet er dit' laver hver mandag 'Ring til regeringen', hvor en af landets ministre sidder klar til at svare på lytternes spørgsmål.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Ordet er dit: Skal den kriminelle lavalder sænkes til 12 år?

  V, K, DF og LA vil gøre det muligt at straffe børn helt ned til 12 år for lovovertrædelser. Det skal ske gennem en nyoprettet ungdomsdomstol, hvor 12-17-årige kan idømmes straffe som f.eks. at vaske politiets biler. Giver det mening at sætte hårdt mod hårdt over for de helt unge kriminelle?

 2. Ordet er dit: Har vi brug for flere gode nyheder?

  Hver eneste dag fodrer medierne os med et væld af konfliktfyldte nyheder fra en verden fuld af katastrofer, terror, nød og elendighed. Bør medierne anstrenge sig for at fortælle flere konstruktive historier: Vise os at "verden er et bedre sted, end vi tror"? Eller har medierne en pligt til at vise os verden, som den er - råt for usødet?

 3. Ordet er dit: Skal vi følge Sverige og åbne vores grænser for flygtninge?

  Sverige åbner døren for flygtninge fra verdens brændpunkter, så op mod 340.000 kan komme til landet over de næste fire år. Herhjemme holder politikere døren lukket - i år ventes kun 10.000 flygtninge at komme til Danmark. Skal vi gøre som svenskerne og se asylansøgerne som et positiv bidrag? Eller gør vi klogt i kun at lukke et begrænset antal flygtninge ind?

 4. Ordet er Dit: Er det forkert af DR at nedlægge UnderholdningsOrkestret?

  DR skal spare 161 millioner efter at have mistet penge i Folketingets medieforlig. Øksen falder hårdest på DR's UnderholdningsOrkestret, der efter 75 år helt bliver hugget helt væk. Men det er en helt gal prioritering, siger en række politikere. Er UnderholdningsOrkestret det forkerte sted at spare? Eller har orkestret haft sin tid?

 5. Ordet er dit: Hvordan får vi flere iværksættere?

  Politikerne er enige om, at vejen til velfærd og vækst går via skolebænken, men det er iværksætter og Jubii-stifter, Martin Thorborg, uenig i. Han vil arrangere en 'national pjækkedag' for landets folkeskoleelever, så de kan møde en iværksætter og således blive inspireret, til at starte egen virksomhed. Gør samfundet - som Thorborg hævder - for lidt for at fremelske iværksættere?

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I dag d.17. september

Startede Kl. 09:10 - sluttede 10:00

Om Ordet er dit

 1. Ordet er dit på P1 er programmet, hvor lytterne debatterer aktuelle samfundsspørgsmål på lige fod med meningsdannere, eksperter og beslutningstagere. Ring tirs-fre fra kl. 9-10 på tlf. 80 20 80 00 og vær med i debatten. Eller send en mail på ordet@dr.dk eller en SMS på 1212, mærk den "ORDET". VÆRTERNE ER PÅ SKIFT:

Podcast Ordet er dit

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Ordet er dit

Lige nu på DR P1

Skønlitteratur på P1: Overvågning og forfatterfotos

Kristina Stoltz står klar med en ny roman, 'På ryggen af en tyr', der titelmæssigt refererer til den græske myte om Europa og tyren. En sær, mytisk roman, som finder sted i et undergangstruet, forurenet land. Anne Myrup Munk forsker i litterære selvfremstillinger og kommenterer på forfatteres portrætbilleder - blandt a… Vis mere

Startede klokken 01:03 Slutter klokken 02:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Verden ifølge Gram: Skotland - for skotter? Bliver det et politisk jordskælv af de helt store? Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: LAIKA på P1 Skyr og patter Genre: Sjov radio

Søg efter titel