Seneste udsendelse

Ordet er dit: Har vi brug for apoteker, eller kan supermarkederne tage over? Seneste udsendelse

Skal apotekerne have monopol, eller skal salget af medicin sættes frit? En ny apotekerlov er undervejs, og det har bragt sindene i kog. For er der fornuft i at liberalisere? Føler du dig tryg ved at købe medicin i supermarkedet? Eller skal det være på et apotek?

Næste udsendelse

 1. Ordet er dit: Hvad betyder Vestagers exit for dansk politik?

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Udadtil har de stået last og brast - Helle Thorning-Schmidt (S) og Margrethe Vestager (R). Men de politiske analytikere er enige om, at det er Margrethe Vestager, som har haft bukserne på i dét forhold. Nu er Vestager på vej til Bruxelles. Hvad får det af betydning, at de radikales "hårde hund" ikke længere er en del af regeringen? Vil det f.eks. kunne flytte DIN stemme ved næste valg? Margrethe Vestagers afløser, Morten Østergaard, beskrives som mere blød end sin forgænger, og fagbevægelsen vejrer morgenluft i det betændte dagpengespørgsmål, som Vestager kategorisk har nægtet at sætte på dagsorden igen. Vil Østergaard vise sig mere medgørlig? Ring til "Ordet er dit" tirs-fre 9.00-10.00 på tlf. 80208000 og vær med i debatten. Eller skriv på Facebook / mail: ordeterdit@dr.dk / SMS til 1212, mærk den ORDET. Vært: Henrik Mikaelsen.

Udvalgte artikler

 1. Ring til regeringen

  Redaktionen bag 'Ordet er dit' laver hver mandag 'Ring til regeringen', hvor en af landets ministre sidder klar til at svare på lytternes spørgsmål.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Ordet er dit: Har vi brug for apoteker, eller kan supermarkederne tage over?

  Skal apotekerne have monopol, eller skal salget af medicin sættes frit? En ny apotekerlov er undervejs, og det har bragt sindene i kog. For er der fornuft i at liberalisere? Føler du dig tryg ved at købe medicin i supermarkedet? Eller skal det være på et apotek?

 2. Ordet er dit: Og for en gangs skyld helt frit

  Hvad vil du gerne sætte på samfunds-dagsordenen? Normalt udvælger vi emnet til dagens debat, men i dag foretager vi et eksperiment og giver ordet helt frit: Hvad er du optaget af netop nu af samfundsmæssige spørgsmål? Hvad kunne du ønske dig, at danskerne især vil diskutere og forholde sig til?

 3. Ordet er dit: Hvad savner du på finansloven?

  Hvad skal der til for at DU siger ja tak til regeringens finanslovsforslag? Bruger Corydon vores fælles penge på det helt rigtige - eller hælder socialdemokraterne og de radikale milliarderne efter det forkerte? Hvad savner du på finansloven?

 4. Ordet er dit: Skal Thorning stå fast i dagpengeslagsmålet?

  Statsministeren er under voksende pres - både fra baglandet og støttepartierne - i diskussionen om dagpengesystemet. Langt flere har mistet dagpengene, end man antog tilbage i 2010, da dagpengereformen blev vedtaget. Så regeringen må simpelthen ændre på reglerne, lyder det fra bl.a. SF og Enhedslisten. Omvendt mener regeringen, at reformen virker: Flere finder job, når de har mistet dagpengene. Skal Helle Thorning-Schmidt stå fast? Eller skal hun indse, at reformen er for hårdt kost - og bløde lidt op?

 5. Ordet er dit: Hvem tager skraldet - dig eller kommunen?

  Det flyder med affald på gader og stræder, i parker og søer. Mængden af skrald vokser i landets største byer, så hvordan kommer vi problemet til livs? Skal kommunerne stille flere - eller større - skraldespande op? Skal bøderne for at kaste affald sættes i vejret? Eller handler det ganske enkelt om, at vi alle sammen tager større ansvar?

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I dag d.02. september

Startede Kl. 09:10 - sluttede 10:00

Om Ordet er dit

 1. Ordet er dit på P1 er programmet, hvor lytterne debatterer aktuelle samfundsspørgsmål på lige fod med meningsdannere, eksperter og beslutningstagere. Ring tirs-fre fra kl. 9-10 på tlf. 80 20 80 00 og vær med i debatten. Eller send en mail på ordet@dr.dk eller en SMS på 1212, mærk den "ORDET". VÆRTERNE ER PÅ SKIFT:

Podcast Ordet er dit

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Ordet er dit

Lige nu på DR P1

P1 Morgen

Tirsdag ser vi på, hvad de mange udskiftninger i Skatteministereiet har af betydning. I dag skal danmarkshistoriens største hackersag for retten. To unge mænd står tiltalt for at have overtrådt straffeloven ved blandt andet at have skaffet sig adgang til over 4 millioner danske kørekort. Og så rasler Nato med sablen ov… Vis mere

Startede klokken 08:07 Slutter klokken 09:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p3
  Program: Det Elektriske Barometer Din Lytterbestemte hitliste Genre: Musik

Søg efter titel