Seneste udsendelse

Ordet er dit: Hvem tager skraldet - dig eller kommunen? Seneste udsendelse

Det flyder med affald på gader og stræder, i parker og søer. Mængden af skrald vokser i landets største byer, så hvordan kommer vi problemet til livs? Skal kommunerne stille flere - eller større - skraldespande op? Skal bøderne for at kaste affald sættes i vejret? Eller handler det ganske enkelt om, at vi alle sammen tager større ansvar?

Næste udsendelse

 1. Ordet er dit

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Ordet er dit på P1 er programmet, hvor lytterne debatterer aktuelle samfundsspørgsmål på lige fod med meningsdannere, eksperter og beslutningstagere. Ring til "Ordet er dit" tirs-fre 9.00-10.00 på tlf. 80208000 og vær med i debatten. Eller skriv på Facebook / mail: ordeterdit@dr.dk / SMS til 1212, mærk den ORDET.

Udvalgte artikler

 1. Ring til oppositionen

  Mandag d. 14. juli tager P1 hul på sommerserien ”Ring til oppositionen”, som i 6 uger erstatter ”Ring til regeringen”.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Ordet er dit: Hvem tager skraldet - dig eller kommunen?

  Det flyder med affald på gader og stræder, i parker og søer. Mængden af skrald vokser i landets største byer, så hvordan kommer vi problemet til livs? Skal kommunerne stille flere - eller større - skraldespande op? Skal bøderne for at kaste affald sættes i vejret? Eller handler det ganske enkelt om, at vi alle sammen tager større ansvar?

 2. Ordet er dit: Er prisen afgørende for, om du vil være medlem af en fagforening?

  Fremover bliver det væsentligt billigere at være medlem af en fagforening: Regeringen vil nu hæve skattefradraget fra 3000 kr. til 6000 kr. for alle medlemmer. Og det skal ske for at få flere til at melde sig ind i en fagforening, siger statsministeren. For en typisk LO-familie vil det betyde 900 kroner ekstra ned i lommen om året. Men er det prisen, der skræmmer potentielle kunder i fagforeningernes butik væk? Eller har de faglige organisationer ikke nok at byde på? Hvad mener du?

 3. Ordet er dit: Er det i orden at bede om penge til sig selv på Facebook?

  Vi kender til tiggere på gaden, men også på sociale medier som Facebook kan vi nu blive mødt af tiggende statusopdateringer, hvor en bekendt beder om hjælp i form af tøj, mad eller penge. Er det misbrug af netværket eller kun godt, at vi kan hjælpe hinanden? Hvor går grænsen for hjælp?

 4. Ordet er dit: Skal Danmark gribe militært ind i Irak?

  Den islamistiske oprørsbevægelse IS hærger i det nordlige Irak med ekstrem vold og massakrer på religiøse mindretal. USA har over de seneste uger gennemført flere luftangreb mod IS, og Danmark vil yde humanitær hjælp og stille med et transportfly. Men er det nok? NATOs afgående generalsekretær Anders Fogh opfordrer direkte det internationale samfund til at gribe ind militært. Bør Danmark deltage i en eventuel militær aktion i Irak? Og i givet fald - med hvad? Tropper på landjorden? Kampfly? Eller bør vi - denne gang - holde vores soldater hjemme?

 5. Ordet er dit: Skal filmstøtten kun gå til de film, vi gider se?

  Vi ser gerne danske film i biografen, når der er nogen på plakaten. Men det er en lille gruppe folkelige film, der sælger billetter, mens de smallere film ofte har det svært. Det har fået Dansk Folkeparti til at efterlyse en omlægning af filmstøtten, så der fokuseres på det, der faktisk er salg i. Men hvordan vil det påvirke, hvad vi kan se i biografen? Når vi alligevel helst vil se det samme, hvorfor så bruge penge på det smalle? Eller er det netop derfor, vi skal gøre det?

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 26. august

Startede Kl. 09:10 - sluttede 10:00

Om Ordet er dit

 1. Ordet er dit på P1 er programmet, hvor lytterne debatterer aktuelle samfundsspørgsmål på lige fod med meningsdannere, eksperter og beslutningstagere. Ring tirs-fre fra kl. 9-10 på tlf. 80 20 80 00 og vær med i debatten. Eller send en mail på ordet@dr.dk eller en SMS på 1212, mærk den "ORDET". VÆRTERNE ER PÅ SKIFT:

Podcast Ordet er dit

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Ordet er dit

Lige nu på DR P1

Kulturknuserne: Live fra Mors

3 af vores faste kulturknusere får hjælp af 3 guest stars til at knuse 3 af Kulturmødets største debatter. Hvordan får man kunsten ind i folkeskolen? Hvordan skaber man nye økonomiske modeller, så nye initiativer drevet af frivillige ikke dør året efter, fordi omprioritering af kulturmidler er en umulighed? Og hvordan… Vis mere

Startede klokken 05:03 Slutter klokken 06:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Kulturknuserne: Live fra Mors Hvordan får man kunsten ind i folkeskolen? Genre: Perspektiv

Søg efter titel