Seneste udsendelse

Ordet er dit: Terrortruslen i Norge: Hvor bange er du? Seneste udsendelse

Ifølge det norske efterretningsvæsen har islamister planlagt en terroraktion i Norge en af de kommende dage. Nu er Norge i højeste terrorberedskab, men i Danmark er trusselsbilledet uændret, siger PET. For nylig viste en måling, at den danske terrorfrygt er ganske lille. Men er du blevet mere bange for terror, set i lyset af situationen i vores naboland? Hvad ville du gøre, hvis de danske myndigheder advarede mod et terrorangreb - uden at fortælle hvad eller hvor?

Næste udsendelse

 1. Ordet er dit: Lader du dig lokke af billige sodavand?

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Billigere sodavand har fået os til at købe flere sodavand. Ikke bare herhjemme i de danske butikker, som hensigten var, men i det hele taget både her og på den anden side af grænsen. Går vi amok i sukkervand eller kan vi skyde skylden på varmen? Lader du dig lokke af billigere sodavand, eller kommer sundheden i første række?

Udvalgte artikler

 1. Ring til oppositionen

  Mandag d. 14. juli tager P1 hul på sommerserien ”Ring til oppositionen”, som i 6 uger erstatter ”Ring til regeringen”.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Ordet er dit: Terrortruslen i Norge: Hvor bange er du?

  Ifølge det norske efterretningsvæsen har islamister planlagt en terroraktion i Norge en af de kommende dage. Nu er Norge i højeste terrorberedskab, men i Danmark er trusselsbilledet uændret, siger PET. For nylig viste en måling, at den danske terrorfrygt er ganske lille. Men er du blevet mere bange for terror, set i lyset af situationen i vores naboland? Hvad ville du gøre, hvis de danske myndigheder advarede mod et terrorangreb - uden at fortælle hvad eller hvor?

 2. Ordet er dit: Hvad skal vi med nye kampfly?

  Folketinget rykker nærmere på en beslutning om nye kampfly. De fleste tror, politikerne vælger det avancerede F-35-fly, som amerikanerne vil have, at vi vælger. Men hvorfor tage det dyreste? Hvorfor købe hele 30? Og hvorfor i det hele taget købe nye fly, når vi kunne bruge pengene på alt muligt andet, spørger kritikerne. Fordi vi er forpligtet til at tage vores sikkerhed, alliancer og international fred alvorligt, svarer tilhængerne. Men hvad synes du? SKAL vi bruge 30 milliarder på nye kampfly – og hvad skal de bruges til?

 3. Ordet er dit: Er EU-landene for blødsødne over for Putin?

  Selvom vestlige ledere nærmest har stået i kø for at fordømme Rusland efter annekteringen af Krim, så har EU's sanktioner over for Rusland indtil videre været relativt blødsødne, mener kritikere. Men så blev passagerflyet MH17 skudt ned - 298 civile omkom - og nu er spørgsmålet: Bliver katastrofen den game changer, som for alvor får EU-landene til at straffe Putin, så det gør rigtig ondt? Er det på tide med en våbenembargo mod Rusland? Eller andre former for hårde handelssanktioner? Hvad synes du, at EU bør stille op nu?

 4. Ordet er dit: Hvorfor drikker danskerne hele tiden?

  Udlændinge, der kommer til Danmark, er chokerede over vores drukkultur. Men hvis du ikke drikker med, er du ikke en del af fællesskabet. Hvorfor er sprut så vigtigt, når vi skal være sammen? Og er det overhovedet et problem, når alting nu BLIVER sjovere, når man får en lille én?

 5. Ring til oppositionen: Lars Barfoed (K)

  I sommerperioden kan du ringe til oppositionen i stedet for til regeringen. Partiformand Lars Barfoed fra De Konservative sidder klar ved telefonen mandag 21. juli kl. 9-10 for at besvare spørgsmål fra lytterne. Ring med dit spørgsmål på telefon 80 20 80 00 under udsendelsen eller mail til OrdetErDit@dr.dk.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I morgen d. 29. juli

Startede Kl. 09:08 - sluttede 10:00

Om Ordet er dit

 1. Ordet er dit på P1 er programmet, hvor lytterne debatterer aktuelle samfundsspørgsmål på lige fod med meningsdannere, eksperter og beslutningstagere. Ring tirs-fre fra kl. 9-10 på tlf. 80 20 80 00 og vær med i debatten. Eller send en mail på ordet@dr.dk eller en SMS på 1212, mærk den "ORDET". VÆRTERNE ER PÅ SKIFT:

Podcast Ordet er dit

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Ordet er dit

Lige nu på DR P1

Et ganske uskyldigt kamera 1:5

De sidder overalt. På gader og stræder, i boligforeningerne, på benzintanken, i indkøbscentret - men vi fylder også vores hjem med dem - overvågningskameraerne. Og de små kameraer er allerede blevet hverdag. Vi har indrettet os med dem, såvel når vi er inde i deres søgefelt, som når vi ser på vores egne optagelser. Men… Vis mere

Startede klokken 18:10 Slutter klokken 18:25 (Næste: Sproglaboratoriet: Knirket har ramt Danmark)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Vi overvåges som aldrig før Danmark i Spionernes Spind Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Historisk koncert med de legendariske Wiener Filharmonikere P2 Guldkoncerten Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Det er sommer og det er helt i hegnet. Få et herligt genhør I hegnet Genre: Sjov radio

Søg efter titel