Seneste udsendelse

Orientering Seneste udsendelse

I dagens udgave af Orientering kan du høre om hvorfor FN mener, at økologisk produktion af fødevarer er bedst til at brødføde verden. Derudover taler vi med talsmand Fadi Abdallah fra moskéen på Grimhøjvej i Aarhus, om hans kontroversielle støtte til Islamisk Stat. Derudover ser vi nærmere på Obama’s besøg til Estland og balternes frygt for en russisk aggression. Thomas Alling redigerer.

Næste udsendelse

 1. Orientering

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

Udvalgte artikler

 1. Savner du tidligere indslag fra Orientering?

  Du kan finde tidligere udsendelser i Orienterings arkiv.

 2. Orienterings redaktion

  Få styr på, hvem der laver hvad på Orientering.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Orientering

  I dagens udgave af Orientering kan du høre om hvorfor FN mener, at økologisk produktion af fødevarer er bedst til at brødføde verden. Derudover taler vi med talsmand Fadi Abdallah fra moskéen på Grimhøjvej i Aarhus, om hans kontroversielle støtte til Islamisk Stat. Derudover ser vi nærmere på Obama’s besøg til Estland og balternes frygt for en russisk aggression. Thomas Alling redigerer.

 2. Orientering

  I dagens udgave af Orientering kan du høre om de voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter, som i dag fandt sted i Hongkong. Anledningen var Kinas planer for Hongkongs politiske fremtid, som indeholder langt mindre demokrati end mange havde håbet på. Derudover spørger vi nuværende klimakommissær Connie Hedegaard om Vestagers kommissionspost virkelig kan komme Danmark til gode, og vi ser nærmere på børn og unges rettigheder i psykiatrien. Thomas Alling redigerer.

 3. Orientering

  I dagens udgave af Orientering fortæller vi om Sveriges feministiske parti. Et parti som står for en feministisk og antiracistisk politik, og som har fået de fleste svenske partier til at give deres ligestillingspolitik et kraftigt eftersyn. Ved forårets valg fik de en plads i Europaparlamentet, og nu går Feministisk Initiativ efter pladser i den Svenske Riksdags. Derudover har vi set nærmere på lovudkastet til den nye lov om tvang i psykiatrien, der vil give flere rettigheder til mindreårige. Og på hvordan en lovliggørelse af differentieret parkeringsafgifter kan bane vejen for flere elbiler, fordi det giver kommunerne mulighed for at gøre parkering gratis for elbiler. Birgitte Gadegaard redigerer.

 4. Orientering

  I morges lettede et dansk Hercules transportfly fra flyvestation Ålborg. Beslutningen om at sætte flyet ind i kampen mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat blev truffet af et enigt Folketing i går. Men beslutningen om endnu engang at engagere Danmark i en krig i Irak er risikabel. Vestens angreb kan vække vrede hos sunnimuslimer og få endnu flere til at slutte sig til Islamisk Stat. Derudover vil EU nu tilsyneladende, efter inderlig bøn fra Italien, overtage administrationen af flygtninge ved den sydeuropæiske grænse. Og imens Sundhedsministeriet bearbejder de mange høringssvar i forbindelse med en ændring af apotekerloven, er der opstået en helt ny front mellem apotekerne på den ene side og detailhandelen på den anden. Birgitta Gadegaard redigerer.

 5. Orientering

  Psykiatrien i Region Hovedstaden skal næste år spare 43 millioner kroner, selv om man fra Christiansborg før sommerferien afsatte 2,2 milliarder kroner til psykiatriområdet. Egypten stod bag våbenhvilen mellem Israel og Hamas, og forleden var det Egypten - sammen med De forenede Arabiske Emirater - der stod bag luftangreb mod militser i lufthavnen i Libyens hovedstad, Tripoli. Hvad er det for nogle muskler, som Egypten nu viser? 1.november bliver hele Danmark tvangsdigitaliseret. Der er penge at spare - porto, manpower og ikke mindst tid. Men hver 3. dansker er skeptisk, viser ny rapport fra Rambøll. Birgitte Gadegaard redigerer.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I morgen d. 03. september

Startede Kl. 16:10 - sluttede 18:00

Om Orientering

 1. Orientering er et dagligt magasin, der i analytisk perspektiv fokuserer på international og dansk politik samt på samspillet mellem danske, europæiske og globale samfundsforhold.

Podcast Orientering

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Orientering

Lige nu på DR P1

Faglitteratur på P1

'Baggrund' er et nyt internettidsskrift, som en flok Idéhistoriestuderende fra Aarhus Universitet har lanceret med stor succes. Ovenikøbet i en tid, hvor de humanistiske fag er truet. Medvirkende: Søren Høgh Ipland, kandidat stud. og Christoffer Basse Eriksen, ph.d.stud. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Startede klokken 18:25 Slutter klokken 18:55 (Næste: Nyheder fra Grønland på dansk)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Verden ifølge Gram: Nyt liv til NATO Frygten for Rusland har pustet nyt liv i forsvarsalliancen Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: Formiddagen på P6 BEAT Højt humør og fed musik Genre: Musik

Søg efter titel