Seneste udsendelse

Orientering Seneste udsendelse

Forleden meddelte Lars Løkke at han gerne så Pia Kjærsgaard (DF) som Folketingets formand. Men nu har flere andre partier spillet ud med andre kandidater. Vi ser på hvad formanden egentlig er for en størrelse, og hvorfor det kan afføde så megen debat. Tyrkiske tropper har flere gange set til, mens ISIS har sendt flygtninge tilbage i Irak. Men nu overvejer den tyrkiske regering en bufferzone. Og så fortsætter Orienterings sommertemaer, hvor vi i dag ser på terrorangrebet mod Krudttønden i februar. Hvorfor skete det, og hvad har vi lært?

Næste udsendelse

 1. Orientering

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

Udvalgte artikler

 1. Savner du tidligere indslag fra Orientering?

  Du kan finde tidligere udsendelser i Orienterings arkiv.

 2. Orienterings redaktion

  Få styr på, hvem der laver hvad på Orientering.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Orientering

  Forleden meddelte Lars Løkke at han gerne så Pia Kjærsgaard (DF) som Folketingets formand. Men nu har flere andre partier spillet ud med andre kandidater. Vi ser på hvad formanden egentlig er for en størrelse, og hvorfor det kan afføde så megen debat. Tyrkiske tropper har flere gange set til, mens ISIS har sendt flygtninge tilbage i Irak. Men nu overvejer den tyrkiske regering en bufferzone. Og så fortsætter Orienterings sommertemaer, hvor vi i dag ser på terrorangrebet mod Krudttønden i februar. Hvorfor skete det, og hvad har vi lært?

 2. Orientering

  Regeringen vil spare 2,8 af de milliarder, Danmark bruger på udviklingshjælp rundt om i Verden. Vi taler med en af dem, der bruger pengene, hvilke konsekvenser det får for hans og andre private organisationers gode arbejde - og med en forsker, der véd, hvad man kan få for 2,8 milliarder, og hvad det mere præcist er for en slags udvikling, der bliver mindre af. Miljøministeriet og Fødevareministeriet bliver til ét ministerium. Regeringen kalder det et "superministerium", vi taler med en ekspert om, hvordan det kan blive det - altså, super for både landbruget og miljøet. Fra at sku' prioritere millioner til sygehuse og veje i Syd- og Sønderjylland til at træffe afgørelsen i det, der er blevet kaldt "Århundredets Danske Våbenhandel". Hør om forsvarsminister Carl Holsts udfordring til milliarder. Og i vores anden time - en hel time om, hvordan organisationer vinder magt og indflydelse i Danmark på embedsmænd og politikere - den første af en lang række af timer hen over sommeren, hvor vi her på Orientering retter opmærksomheden mod ét enkelt vigtigt og væsentligt emne. Bo Hasseriis redigerer.

 3. Orientering

  Terrorister har valgt dagen i dag til blodige bombeangreb flere steder i verden - bl.a. i Frankrig, Tunesien og Kuwait. Det vides endnu ikke, om der er nogen sammenhæng mellem de tre meget forskellige terrorangreb, men i dag er årsdagen for Islamisk Stats selvudråbte kalifat i Irak og Syrien - og i Kuwait har Islamisk Stat allerede taget skylden, mens der i Frankrig blev fundet et islamistisk flag ved siden af en dræbt mand. Dagens udsendelse byder på flere analyser om alle angrebene. Vi ser også på det mest markante resultat ved topmødet i Bruxelles - aftalen om at fordele 40.000 asylansøgere over en to årig periode mellem EU-landene for at fjerne noget af presset fra Grækenland og Italien. Thomas Alling redigerer.

 4. Orientering

  De kommer til fods, på cykler i busser og både. De er ligeglade med prisen og den farefulde færd. De vil væk fra krudt og kugler og fattigdom og målet for mange er Europa. Vi er vidne til den største flygtningestrøm siden 2. Verdenskrig - EUs asylsystem er nærmest i opløsning, og denne kæmpe udfordring er et af hovedemnerne på regerings- og statsledernes møde i Bruxelles i dag. I dagens Orientering får vi en status på EU-politikernes forhandlinger - herunder ift. maraton-forløbet om Grækenlands gældskrise - ligesom vi mere overordnet spørger, hvad der reelt er på spil for hele EU's fremtid. Vi ser også på psykiatrien - hvor ventelisterne er blevet kortere siden udrednings og behandlingsretten blev indført i psykiatrien for 10 måneder siden. Men de mange flere patienter skaber flaskehalse og det risikerer at gå ud over kvaliteten. Og så ser vi på denne uges slagnummer på de sociale medier - unge studenter på deres stolte forældres profiler, ofte ledsaget af den håbefuldes topkarakter - for hvad gør det ved de unge at blive udstillet på denne måde. Thomas Alling redigerer.

 5. Orientering

  Ungarn har de seneste dage rodet godt og grundigt rundt i EUs asylpolitik. I går lød det, at Ungarn ville suspendere den såkaldte Dublin-forordning. Dublin-forordningen er en meget vigtig aftale, som kort og godt går ud på, at en asylansøger, skal have behandlet sin sag i det land han eller hun først ankommer til. Her i eftermiddag sagde Ungarn så, at det vil man ikke alligevel. Men der er forvirring om, hvad Ungarn egentlig vil. Lige nu modtager Ungarn mange flygtninge - i år alene er ca. 60.000 kommet til Ungarn. Og Ungarn siger, at landet ikke kan kapere så mange - og "er nødt til at beskytte Ungarns interesser og den ungarske befolkning". Vi analyserer Ungarns situation og hører om reaktionerne på de modsatrettede meldinger i Bruxelles. Sydsudans regering udtrykker ofte sin utilfredshed med FN, der ikke længere er en ven af regeringen – og for nylig blev lederen af FN's nødhjælpsarbejde smidt ud af landet. Reelt et slag i luften - han var allerede på vej til sin næste post. Men det siger noget om det samarbejdsklima, den danske FN-chef i Sydsudan Ellen Margrethe Løj, skal prøve at vride resultater ud af. Vi har talt med hende. Thomas Alling redigerer.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I morgen d. 01. juli

Startede Kl. 16:07 - sluttede 18:05

Om Orientering

 1. Orientering er et dagligt magasin, der i analytisk perspektiv fokuserer på international og dansk politik samt på samspillet mellem danske, europæiske og globale samfundsforhold.

Podcast Orientering

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Orientering

Lige nu på DR P1

Fortællinger fra virkeligheden - Morten Aaagard

Lederen af Kirkens Korshær i Aarhus er søn af en teolog med et imponerende frelsergen. Selv prøver han at balancere det nedarvede engagement med rollen som nærværende familiefar. "Fortællinger fra virkeligheden" er personlige historier om de valg, vi træffer, de ting der sker for os, og måden vi kommer igennem dem på. … Vis mere

Startede klokken 21:30 Slutter klokken 22:03 (Næste: Orientering)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p2d
  Program: P2 Koncerten: Midsommerstemning Romantiske lækkerbiskner Genre: Musik
 2. p1d
  Program: Selvsving Classic Lad din radio gå i selvsving Genre: Sjov radio

Søg efter titel