1. P1 Morgen Sendt første gang

  Der er ekstra pres på LGBT-personer med minoritetsbaggrund - de skjuler i større grad deres seksuelle orientering og deres psykiske trivsel er markant dårligere end andre LGBT-person i Danmark. Derfor forsøger foreningen Sabaah at skabe et rum, hvor etnisk LGBT-personer kan mødes for at se, at de måske ikke er helt alene.
  170 milliarder kostede det Microsoft at købe LinkedIn. For de penge får de en stor gruppe brugere, på et unikt defineret socialt medie, der passer ind i Microsofts nye strategi om at sælge abonnementsløsninger i stedet for 'blot' software i nye udgaver.
  Traditionelt tv har i årets første kvartal mistet mindst hver fjerde unge mellem 15 og 29 år. I dagligt forbrug svarer det til et fald fra 144 minutters tv-forbrug sidste år til 108 minutter i år. Det er det største fald, DR Medieforskning har målt i medieforbruget siden 2011.
  Dét og meget mere kan du i dag høre i P1 Morgen.
  www.dr.dk/p1morgen

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I morgen d. 29. april

Startede Kl. 08:07 - sluttede 10:00

Kontakt P1 Morgen

Indslag

 1. Feature: Menneskebiblioteket

  Medvirkende: Ronni Abergel, stifteren af Menneskebiblioteket. Af: Hanne Foighel.

 2. En ny beredskabsenhed skal fokusere på næste fase i en krise

  Medvirkende: Mads Ecklon, chef for Beredskabsstyrelsens Center for Krisestyring.

 3. LinkedIn passer til Microsofts nye strategi

  170 milliarder kostede det Microsoft at købe LinkedIn. For de penge får de en stor gruppe brugere, på et unikt defineret socialt medie, der passer ind i Microsofts nye strategi om at sælge abonnementsløsninger i stedet for 'blot' software i nye udgaver. Medvirkende: Mads Allingstrup DR-journalist, vidensafdelingen.

 4. Rådmand kritiserer strammet adgang til førtidspension

  Medvirkende: Mai-Britt Iversen, Ålborg Kommune. Af: Mikkel Krause.

 5. Ingen tegn på en direkte kontakt med terrorgrupper

  Medvirkende: Oliver Routhe Skov, USA korrespondent, DR Nyheder

 6. Orlando-skyderi ikke nødvendigvis et angreb på LGBT-samfundet

  Angrebet på en natklub med mange homoseksuelle gæster i Orlando er blevet kaldt en "hadforbrydelse" af mange amerikanske medier og organisationer - selvom man endnu ikke kender gerningsmandens motiv. Hos LGBT Danmark mener forperson Søren Laursen ikke nødvendigvis, at masseskyderiet er et direkte angreb på LGBT-samfundet Medvirkende: Søren Laursen, forperson for LGBT Danmark.

 7. Natostyrker til Baltikum og Polen

  Medvirkende: Steffen Gram, International korrespondent.

 8. Berlusconi i hjerteoperation

  Medvirkende: Niels Kvale, Udlandsredaktør, DR.

 9. Orlando-drab kommer til at præge valgkamp

  I de store byer i USA - både på øst- og vestkysten af landet er der store homoseksuelle miljøer, hvor de er en stor del af lokalsamfundene og lever i bedste velgående. Helt anderledes ser det dog ud i nogle af de mindre amerikanske byer og ikke mindst i det stærkt kristne bibelbælte Medvirkende: Torsten Jansen, partner i kommunikationshuset Lead Agency.

 10. Forening hjælper LGBT-personer med etnisk minoritetsbaggrund

  Der er ekstra pres på LGBT-personer med minoritetsbaggrund - de skjuler i større grad deres seksuelle orientering og deres psykiske trivsel er markant dårligere end andre LGBT-person i Danmark. Derfor forsøger foreningen Sabaah at skabe et rum, hvor etnisk LGBT-personer kan mødes for at se, at de måske ikke er helt alene. Medvirkende: Fahad Saeed, talsperson for Sabaah, Forening for etniske LGBT-personer.

 11. Unges tv-forbrug er dykket med 30 pct. i 2016

  Traditionelt tv har i årets første kvartal mistet mindst hver fjerde unge mellem 15 og 29 år. I dagligt forbrug svarer det til et fald fra 144 minutters tv-forbrug sidste år til 108 minutter i år. Det er det største fald, DR Medieforskning har målt i medieforbruget siden 2011. Medvirkende: Mette Birk, medieforsker ved DR Medieforskning.

 12. I dag begynder hjemmeværnet at assistere politiet ved grænsen

  Medvirkende: Amanda Rokkjær Munksgaard og Claus Oxfeldt, Formand for Politiforbundet.

 13. Policy-Enheden

  Medvirkende: Per Helge Sørensen, Neel Rønholdt.

Seneste udsendelser

 1. P1 Morgen

  Vi kan lige så godt indstille os på det: Robotterne kommer, og der kommer formentlig mange af dem i en nær fremtid. En ny rapport fra Innovationsfonden viser, at det med den teknologi vi har til rådighed i dag er det faktisk muligt at automatisere 40 procent af samtlige de arbejdstimer, der bliver lagt på det danske arbejdsmarked. Robotter har allerede gjort deres indtog på mange produktionsvirksomheder, men meget mere er på vej. Vi kigger på en række mulige fremtidsscenarier igennem morgenen. I dag skal du ikke stole på MetroXpress forside, for nyheden om at Kristian Thulesen Dahl skal holde talte til arbejdernes kampdag 1. maj er falsk. Forsiden er nemlig en annonce fra Gymnasieskolernes lærerforening, der vil sætte fokus på, at uddannelse er vejen til at bekæmpe falske nyheder. Men skal fake news bekæmpes med fake news? Vi spørger en ekspert og et par gymnasieelever. Alt det og meget, meget mere i dagens P1 Morgen. www.dr.dk/p1morgen

 2. P1 Morgen

  I dag skal vi til Venezuela, der den seneste måned har været præget af næsten daglige sammenstød mellem modstandere og tilhængere af landets præsident Nicolas Maduro. Modstanderne kræver at præsidenten træder tilbage og udskriver valg. Maduro sidder ganske tungt på magten og for at holde fast i det undertrykker han oppositionen og kritikere med fængsel uden rettergang og bruger statsstyrede medier til at undertrykke politiske modstandere. Det mener menneskerettighedsorganisationen Amnesty International, der her til morgen offentliggør en ny rapport om Venezuela. Man skulle måske tro, at jo længere en flygtning er i landet, jo større er sandsynligheden for at personen er i arbejde. Men sådan forholder det sig faktisk ikke, viser ny forskning. På trods af, at flygtninge og familiesammenførte i højere grad bliver en del af arbejdsmarkedet i de første år i Danmark, så knækker kurven efter ti år, hvor flere falder ud af arbejdsmarkedet. Det viser en ny rapport om flygtninge og indvandreres tilknytning til arbejdsmarkedet. SKAT kritiserer kapitalfonden Altor for at have misbrugt dansk skattelovgivning og for at have sløret afgørende spor i en strøm af penge, der i 2013 blev ført fra det krakkede OW Bunker i Danmark via Luxembourg til skattelyet Jersey. Skat mener, at Altor har snydt den danske statskasse for 140 millioner kroner. www.dr.dk/p1morgen

 3. P1 Morgen

  En hed sommerdag i juni 1988 udtalte en atmosfærefysiker i den amerikanske kongres, at den globale opvarmning allerede fandt sted - og at det var på tide at handle. Det satte for alvor skub i klimadebatten. Knap 30 år senere - i dag - diskuterer vi stadig, hvad vi skal gøre... Udvalg indkalder til eksperthøring om miljøkonsekvenserne ved havbrug i de danske farvande. Vi spørger Venstres klima- og fiskeriordfører, Thomas Danielsen, hvad han forventer at få ud af høringen. I Yemen er den humanitære situation nu så slem, at en trussel om en hungersnød er nær. 6,8 millioner sulter - og derfor afholdes der i dag i Geneve en donorkonference for at samle penge ind til at afværge hungersnøden, dét og meget mere kan du høre i dagens P1 Morgen www.dr.dk/p1morgen

 4. P1 Morgen

  Dagens P1 Morgen tilhører det franske valg. Det bliver Emmanuel Macron fra bevægelsen En Marche! og Front Nationals Marine Le Pen, der går videre til den 2. og afgørende valgdag den 7. maj. Dermed er ingen af "de gamle" partier med i slutræset. Det er en helt ny situation for Frankrig, og vi dykker bl.a. ned i hvem Macron og Le Pen er, hvilken betydning terrorangrebet ved Champs-Élysées har haft, hvorfor socialisterne og de konservative har fejlet og hvordan resten af EU reagerer på valget. Derudover taler vi med franskmændene selv og søger svar på, hvorfor de stemmer, som de gør. Udover Frankrig taler vi også med Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, ABF, som er bekymret for, at mange af de andelsboligforeninger, der bliver stiftet i denne tid, risikerer at komme i økonomiske vanskeligheder om få år. De finansierer nemlig størstedelen af deres gæld med F9-lån uden afdrag. Og så har russiske hackere skaffet sig adgang til ansatte i forsvarets e-mails. Det kom i går frem i en rapport fra Center for Cybersikkerhed. Vi ser nærmere på, hvor alvorligt angrebet er. www.dr.dk/p1morgen

 5. P1 Morgen

  Liberal Alliance holder i dag første landsmøde som regeringsparti. Vores reporter, Morten Kaus, er med i Aalborg, hvor han spørger partihopper Michael Vajhøj, hvorfor han skiftede Det Konservative Folkeparti ud med Liberal Alliance og spørger politisk ordfører Christina Egelund, om regeringssamarbejdet har været en succes. Det er blevet dagen før dagen i Frankrig - i morgen er der præsidentvalg, første runde. Og efter begivenhederne sent torsdag aften, så bliver det et valg, der på en eller anden måde vil blive mærket af drabet på politimanden på Champs-elysees. Et angreb der hurtigt blev betegnet som terror af præsident Hollande. Meningsmålingerne forventer, at det bliver tæt mellem de fire førende kandidater. Sådan så det ellers ikke ud i starten, hvor der var stor forskel på kandidaterne. Men forhåndsfavoritterne har ikke levet op til forventninger, og samtidig har outsiderne bidt fra sig, hvorfor de nu nærmest ligger side om side. "Fy for pokker", "dybt respektløs", "I burde seriøst skamme jer". Sådan lyder nogle af kommentarerne til et nyt tv3-program, der i den grad har fået sindene i kog. "Min fede træner" er bare et af mange programmer, som laver eksperimenter med deltagere, og som går ud på at bringe deltagerne ud i et sted, hvor de ikke kan bunde - et sted, hvor de overskrider nogle grænser. Vi tager debatten om hvor grænsen går for reality-tv. www.dr.dk/p1morgen

Flere udsendelser på programsiden

Mest hørte på DR P1

Lige nu på DR P1

Startede klokken 06:07 Slutter klokken 09:05 (Næste: Mennesker og medier: Satire eller virkelighed?)

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Dokumentar: Bag om dokumentarismen Hør om dokumentarfilmen Venus- Lets talk about sex Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Platt-form: P1 cafeen Croissant eller Macron eller Macaron? Genre: Sjov radio

Søg efter titel