Seneste udsendelse

Radiofortællinger: Mormors dårlige nerver 2:2 Seneste udsendelse

Hvad vil det sige at have dårlige nerver? I denne uges Radiofortællinger hører vi anden del af Karen Mørks personlige fortælling om sin families historie. I jagten på at finde ud af, hvad der skete med mormor og hendes dårlige nerver, tager hun os blandt andet med til det gamle nervesanatorium ved Vejlefjord, hvor hendes mormor blev indlagt. Tilrettelæggere: Karen Mørk og Claus Vittus.

Næste udsendelse

 1. Radiofortællinger: Klaverøvelse med dissonans

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Louise øver, komponerer og skriver sange i en lejlighed på Nørrebro. Men hvordan forholder man sig til naboerne? Hvordan ændrer det ens musik, når de klager? Hvordan ændres musikken, når naboen begynder at stille musiktekniske spørgsmål. Louise prøver begge dele og får en god ven og en anderledes rejse ind i musikken. Vært: Torben Brandt. Tilrettelæggere: Torben Brandt og Louise Tandrup Esbensen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Radiofortællinger: Mormors dårlige nerver 2:2

  Hvad vil det sige at have dårlige nerver? I denne uges Radiofortællinger hører vi anden del af Karen Mørks personlige fortælling om sin families historie. I jagten på at finde ud af, hvad der skete med mormor og hendes dårlige nerver, tager hun os blandt andet med til det gamle nervesanatorium ved Vejlefjord, hvor hendes mormor blev indlagt. Tilrettelæggere: Karen Mørk og Claus Vittus.

 2. Radiofortællinger: Mormors dårlige nerver 1:2

  I denne og næste uges Radiofortællinger tager Karen Mørk dig med på opdagelse i sin families historie. Hun prøver at finde ud af, hvad det egentlig var, der skete, dengang hendes mor og moster blev sendt på børnehjem, og hvorfor de aldrig fik deres far at se igen. Det eneste der nogensinde er blevet sagt om den tid, det er, at det var et ulykkeligt ægteskab, og at mormor havde dårlige nerver. Tilrettelæggere: Karen Mørk, Louise Witt-Hansen og Mikkel Rönnau.

 3. Radiofortællinger: I krig på cykel

  "Lad gevær. Stålhjelmene på. Sid op på cyklerne. Og så kører vi alt hvad remmer og tøj kan holde. Vi skal først!" Med de ord blev den dengang 20-årige Ole Bjørnsen og hans kammerater fra cykelkompagnierne sendt i krig den 9. april 1940. Fra deres militærgrønne Hamlet-cykler forsvarede de Danmark mod Tyskland i de få timer, det varede, før Danmark indstillede modstanden. Vært: Mikkel Rønnau. Tilrettelæggelse: Anna Hjortdal og Mikkel Rønnau.

 4. Radiofortællinger: Den Elektriske Dæmon

  Roberto Bengaly, den elektriske dæmon, optrådte i forrige århundrede med sine utrolige elektriske numre. Roberto var gøgler og startede sin karriere som jonglør og trapezartist, men i 1956 fik han et jernrør gennem halsen og med et, satte det en stopper for hans akrobatiske udfoldelser. Roberto kunne ikke lægge gøjlerlivet bag sig, og han begyndte at eksperimentere med strøm og sendte daglig flere 1000 volt gennem sit lille krop. Tilrettelæggelse: Mikkel Rønnau og Jonathan Herrik. Vært: Louise Witt-Hansen.

 5. Radiofortællinger: Who's your daddy

  Ina er undfanget med anonym donorsæd. Siden hun for knap ti år siden fik sin fars donornummer - 137 fra Cryos - har hun forsøgt at finde den mand, der med et skud sæd i starten af 90'erne leverede halvdelen af hendes gener. En jagt, der indtil videre har involveret et omfangsrigt excelark, 219 jurastuderende, et fantombillede med et firkantet ansigt og en ret akavet snak med en underviser i mediejura. Vært: Louise Witt-Hansen. Tilrettelæggelsen: Mikkel Rønnau og Anna Hjortdal.

Sendetider

Næste udsendelse

Hver torsdag kl. 11:03

Om Radiofortællinger

 1. Radiofortællinger er P1s program med de krøllede, storslåede og hemmelige historier. Her kan du høre alt fra personlige beretninger og højspændt drama, til godnatlæsning, telefonbeskeder og røverhistorier.

Podcast Radiofortællinger

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Radiofortællinger

Lige nu på DR P1

Baglandet remix: Hekse og healere

En heks i et kolonihavehus er i gang med at lave en flyvekost. En ældre dame i Charlottenlund udsmykker sin lejlighed med kunst hun får i bytte for at heale. Og i et økosamfund tager de alle åndelige midler i brug for at redde en beboer med kræft. Tre historier om hvordan det spirituelle udfolder sig hjemme hos dansker… Vis mere

Startede klokken 21:30 Slutter klokken 22:03 (Næste: Orientering)

Mest læste Radiofortællinger

Mere radio

 1. p1d
  Program: Videnskabens Verden: Ankomst til planeternes rocker Det er først gang, vi besøger Jupiter så tæt Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Platt-form: Kirkesangerne Lad os sammen forene: Du er ikke alene på orange scene Genre: Sjov radio

Søg efter titel