Seneste udsendelse

Skønlitteratur på P1: Birgithe Kosovic og Erik Scavenius Seneste udsendelse

Klaus får i denne uge besøg af forfatter Birgithe Kosovic. Hun er aktuel med romanen: "Den inderste fare." Hovedpersonen i romanen er ingen ringere end Erik Scavenius, der var statsminister under 2. verdenskrig. I romanen kommer man helt tæt på den tidligere statsleder. Også i hans privatliv. Derfor handler denne udsendelse om, hvordan Erik Scavenius skildres, og hvad man kan tillade sig af friheder, når man skriver om en historisk person. Vært: Klaus Rothstein.

Næste udsendelse

 1. Skønlitteratur på P1

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Et aktuelt ugemagasin med nyheder, reportager og samtaler om interessante tendenser og nødvendig litteratur. En time i selskab med de vigtigste forfattere og andre bogfolk med noget på hjerte. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen. (Sendes også fredag 19.03 og søndag 5.03).

Seneste udsendelser og artikler

 1. Skønlitteratur på P1: Birgithe Kosovic og Erik Scavenius

  Klaus får i denne uge besøg af forfatter Birgithe Kosovic. Hun er aktuel med romanen: "Den inderste fare." Hovedpersonen i romanen er ingen ringere end Erik Scavenius, der var statsminister under 2. verdenskrig. I romanen kommer man helt tæt på den tidligere statsleder. Også i hans privatliv. Derfor handler denne udsendelse om, hvordan Erik Scavenius skildres, og hvad man kan tillade sig af friheder, når man skriver om en historisk person. Vært: Klaus Rothstein.

 2. Skønlitteratur på P1: På opdagelse i novellernes verden

  To debuterende novellesamlinger om død, sorg og skam, er noget af det du kan høre om i denne udgave af Skønlitteratur på P1. Vi har snakket Mette Zingenberg om hvordan Spanien, deforme kroppe og musik spiller en rolle i hendes første novellesamling: Min lille horror. Vi har også besøgt Rasmus Hastrup, der har skrevet den første udgivelse på det nystartede forlag: Screaming books. Hans litterære debut, Liv, er også i den dystre ende og tager et skævt og absurd blik på hverdagen. I studiet får Klaus Rothstein besøg Annemette Hejlsted, der har skrevet: Novellen - teori og analyse. Den er udgangspunktet for en bredere snak om, hvad det er, noveller kan og er. Vært: Klaus Rothstein.

 3. Skønlitteratur på P1: Den lyse digter og en verdens omrejsende saxofonist

  Skønlitteratur på P1 skal denne gang handle om Jens August Schade, også kendt som den lyse digter. Hans første roman bliver genudgivet med efterskrift af Lars Bukdahl. Derfor har Klaus inviteret Lars Bukdahl ned på Schades stamværtshus, Skindbuksen, i København. Efter denne lille rejse, til det indre København, får Klaus besøg af saxofonisten og forfatteren TS Høeg. Han er aktuel med sin rejsebog: Rundet af jordens rotation - en bog om at rejse. Vært: Klaus Rothstein.

 4. Skønlitteratur på P1: Jonathan Safran Foer: Her er jeg

  Klaus Rothstein er taget hele vejen til New York for at tale med forfatteren Jonathan Safran Foer. Han er aktuel med en ny roman, der hedder: Her er jeg. Hvad den titel dækker over, og hvordan den hænger sammen med et jordskælv i Mellemøsten og Steven Spielbergs penis, kan du finde ud af i denne uges program. Vært: Klaus Rothstein.

 5. Skønlitteratur på P1: Fiktion om virkelige mennesker

  Denne udgave af Skønlitteratur på P1 byder på romaner med virkelige mennesker. Lars Saabye Christensens roman "Magnet" er lige udkommet på dansk, og helt centralt for bogen er den danske satiriker og bladtegner m.m., Storm P. Hør et interview med forfatteren om hans roman, og find ud af hvordan Storm P. passer ind i en kærlighedshistorie mellem to studerende i 1970'ernes Norge. Hør også et interview med Julian Barnes, om hans nye roman: "Tidens støj." Hovekarakteren her er nemlig den russiske komponist, Dimitri Sjostakovitjs, der levede og komponerede under Stalin. Vært: Klaus Rothstein.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, onsdag d. 28. september

Startede Kl. 10:03 - sluttede 11:00

Om Skønlitteratur på P1

 1. Et kritisk aktualitetsmagasin med nyheder, baggrund, interviews og reportager fra litteraturens verden.

Podcast Skønlitteratur på P1

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Skønlitteratur på P1

Lige nu på DR P1

Natursyn: Misvækst

Dorte Dalgaard vender blade i jagten på plantegaller sammen med parasitolog Simon Haarder i Landbohøjskolens Have på Frederiksberg. Galler på planter er et fascinerende eksempel på det, vi kalder for misvækst i naturen, og som du ser alle steder, når du først har fået øjnene op for dem. Der er mange forskellige arter o… Vis mere

Startede klokken 02:03 Slutter klokken 02:45 (Næste: Panorama: Historien som våben)

Mere radio

 1. p1d
  Program: Radiofortællinger Forkert nummer - rigtig kærlighed Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: Musiktjenesten Årtitemaet er nået til 00'erne Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Forældreintra - nu som popsang Genre: Sjov radio

Søg efter titel