1. Sommergæsten på P1: Lykke Friis Sendt første gang

  Hun elsker Tyskland og fatter ikke, hvorfor vi ikke dyrker naboskabet med tyskerne lidt mere. Hvorfor går vi så meget op i Super Tuesday, men er helt ligeglade med Super Sonntag, når dansk politik er direkte påvirket af den tyske? Hvorfor vil vi hellere tale fransk end tysk? Prorektor ved Københavns Universitet Lykke Friis er halvt tysker, som en ægte fan trak hun i fodboldtrøjen og rejste til EM i Frankrig for at støtte det tyske fodboldslandshold og hun er netop hjemkommet fra ferie - i Tyskland natürlich.
  Vært: Pia Røn.

Kontakt Sommergæsten på P1

Seneste udsendelser

 1. Sommergæsten på P1: Erling Daell

  Han er direktør og medejer af Harald Nyborg, Jem & Fix og Daells Bolighus og så elsker han rockmusik. Erling Daell er forsanger i The Bullhounds, som ikke bare er et hyggeband, der spiller ved festlige lejligheder. Det er et fuldtonet rockband dannet med musikere fra det tidligere storhittende amerikanske band Georgia Satellites. Han mødte dem på en bar for 20 år siden, for nylig udgav de album nr 2, der høstede fine anmeldelser i både Europa og USA. For når Erling Daell brænder for noget, så går han helhjertet ind i det. Hans leveregel er: Hvor langt kan man komme, hvis man gør sit bedste? Vært: Pia Røn.

 2. Sommergæsten på P1: Morten Kirkskov

  Han er en mand, der har sine meningers mod og det har flere gange bragt ham i strid modvind. De Sataniske Vers, lukningen af det eksperimenterende Røde Rum og ikke mindst udsagnet om, at regeringen er med til at gøde jorden for fascisme i Danmark har bragt sindene i kog over Morten Kirkskov. Men skuespilchefen, skuespilleren og forfatteren Kirkskov insisterer på at blande sig i samfundsdebatten, ja han mener faktisk, det er kunstens væsen. Som leder skal han være med til at gøre Det Kongelige Teater til hele Danmarks Teater, og trods de skarpe holdninger er han en følsom sjæl og er med egne ord "tude-vorn". Vært: Pia Røn.

 3. Sommergæsten på P1: Poul Nyrup Rasmussen

  Da Poul Nyrup Rasmussens datter i 1993 tog sit eget liv, var han udadtil stadig den afbalancerede statsminister. Men sorgen og afmagten fyldte alt. Sorg over ikke at kunne nå datteren, da hun havde det sværest og afmagt fordi han havde haft svært ved at erkende, at datteren var så syg, at han som pårørende ikke kunne hjælpe hende. I dag er psykisk sårbare Poul Nyrup Rasmussens hjertesag. Med Det Sociale Netværk kæmper han for at fjerne fordomme og tabuer i forhold til psykisk sårbare. "Du er ikke din sygdom. Det er som en overfrakke, der nogle gange ikke passer," siger Poul Nyrup Rasmussen. Vært: Pia Røn.

 4. Sommergæsten på P1: Jesper Christensen

  Skuespiller og instruktør Jesper Christensen blev uddannet på det lille socialistiske Fiol Teater i København og er i dag verdenskendt som skurken Mr. White i tre James Bond-film. Han er en af Danmarks mest succesrige skuespillere med store roller på teater og i film som Bænken, Arven og Drabet, og mange har moret sig over Thomas - den hashrygende hippie i Arvingerne. Jesper Christensen sagde nej til Ridderkorset med begrundelsen at " selve ideen med at have et kongehus er aldeles ude af trit med et moderne menneskesyn ". Han er skuespiller med en stærk holdning til politik, men også til skuespillerens arbejde - han hader når skuespillere sjusker. Vært: Pia Røn.

 5. Sommergæsten på P1: Lykke Friis

  Hun elsker Tyskland og fatter ikke, hvorfor vi ikke dyrker naboskabet med tyskerne lidt mere. Hvorfor går vi så meget op i Super Tuesday, men er helt ligeglade med Super Sonntag, når dansk politik er direkte påvirket af den tyske? Hvorfor vil vi hellere tale fransk end tysk? Prorektor ved Københavns Universitet Lykke Friis er halvt tysker, som en ægte fan trak hun i fodboldtrøjen og rejste til EM i Frankrig for at støtte det tyske fodboldslandshold og hun er netop hjemkommet fra ferie - i Tyskland natürlich. Vært: Pia Røn.

Flere udsendelser på programsiden

Mest hørte på DR P1

Lige nu på DR P1

Orientering

Angrebet i Manchester sent i aftes har chokeret verden og rystet Storbritannien. I dagens Orientering spørger vi, om det at leve med en terrortrussel er blevet hverdag i Storbritannien, og taler om de britiske politikers reaktion på angrebet. Modstand mod EU var et vigtigt punkt for Front National ved præsidentvalget i… Vis mere

Startede klokken 16:07 Slutter klokken 18:05 (Næste: P1 Debat: Hvem angriber børn til koncert?)

Mere radio

 1. p1d
  Program: Baglandet: I Hanstholm taler man ikke om penge 1:2 havnens fiskeauktion satte sidste år rekord i omsætningen med 750 millioner Genre: Perspektiv

Søg efter titel