Seneste udsendelse

Videnskabens Verden: Drømme der gør rask Seneste udsendelse

Vi drømmer alle sammen. Men ind i mellem kan man opleve særlige drømme, hvor man kan styre, hvad der sker. Den slags drømme kan hjælpe mentale patienter til at få det langt bedre. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Næste udsendelse

 1. Videnskabens Verden: Ny lort

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Havde en forsker sagt det for 10 år siden, var der blevet grinet. Men i dag ved vi, at de bakterier der bebor vores tarm har enorm betydning for vores sundhed. Fedme, diabetes, måske endda autisme, alzheimers og skizofreni kan skyldes vores tarmbakterier. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Videnskabens Verden: Drømme der gør rask

  Vi drømmer alle sammen. Men ind i mellem kan man opleve særlige drømme, hvor man kan styre, hvad der sker. Den slags drømme kan hjælpe mentale patienter til at få det langt bedre. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 2. Videnskabens Verden: Svær landing på rumsnebold

  Millioner af kilometer væk flyver en komet gennem rummet. Men ikke længere alene, for en menneskeskabt sonde er lige nu ved at lande på dens overflade. Det er uhyggelig svært, men skal blandt andet give svaret på hvor jordens vand stammer fra. Medvirkende: Jørgen Christensen-Dalsgaard; professor på institut for fysik og astronomi på århus universitet, Kristoffer Leer; Fysiker fra DTU Space. Tilrettelæggelse: Marie Hougaard, Kristoffer Frøkjær, Sofie Hjort Schausen og Morten Remar.

 3. Videnskabens Verden: En selfie med smag

  Vi kan allerede sende billeder, video og tekst til hinandens mobiltelefoner. Nu arbejder forskerne på at sende lugte, så duften af frisk kaffe kan fordampe fra telefonen. Tilrettelæggelse: Marie Hougaard, Kristoffer Frøkjær, Sofie Hjort Schausen, Gitte Karina Henriksen, Nynne Sørgaard. Medvirkende: David Edwards; professor ved Harvard University, Christian Sonne; seniorforsker ved Institut for Bioscience Århus Universitet, Mikkel Sinding; PhD-studerende ved Center for Geogenetik KU og National Centre for Biosystematics ved Universitetet i Oslo, Mattew Johnson; professor på kemisk institut ku, Niels Obers; professor i teoretisk partikel fysik.

 4. Videnskabens Verden

  Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres hverdag. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 5. Videnskabens Verden: Vulkanudbrud med egne øjne

  På Island har de sidste 2 måneder været et stort vulkanudbrud i gang med lavasøjler på op mod 100 meter høje. Nye vulkanudbrud er en kærkommen lejlighed til at følge med i jordens liv, og vi følger en, der har stået i første række og taget prøver af den islandske lava. Medvirkende: Johanne Schmith; phd studerende på KU og island, Mads Bonde, Louise Bomholt Klem, Alexander Tyron; ITU. Tilrettelæggelse: Marie Hougaard, Kristoffer Frøkjær, Sofie Hjort Schausen, Nynne Sørgaard, Morten Remar.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 25. november

Startede Kl. 13:03 - sluttede 14:03

Om Videnskabens Verden

 1. Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres dagligdag.

Podcast Videnskabens Verden

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Videnskabens Verden

Lige nu på DR P1

P1 Debat: Må børn pille ved hinandens kønsorganer?

Forleden blev et par 8-årige drenge bortvist fra skole efter at have vist deres tissemænd frem for en pige. Vi tager debatten om, hvad børn bør og ikke bør gøre i samværet med hinanden - og hvor tæt voksne og børn må være kropsligt, før der bliver tale om overgreb.

Startede klokken 18:05 Slutter klokken 18:50 (Næste: Danmark Kort Classic)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Mennesker og medier:Din latterlige nar Er debatten på nettet kørt af sporet? Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten: Torsdagskoncert Den britiske violindarling Nicola Benedetti er solist Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Stegt flæsk og dillermand Genre: Sjov radio

Søg efter titel