Seneste udsendelse

Videnskabens Verden: Danske huse i stormen Seneste udsendelse

Med klimaændringerne får vi flere storme. Nu vil en dansk forsker teste, om vores huse kan klare mosten - eller om de måske er for sikre. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Næste udsendelse

 1. Videnskabens Verden

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres hverdag. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Videnskabens Verden: Danske huse i stormen

  Med klimaændringerne får vi flere storme. Nu vil en dansk forsker teste, om vores huse kan klare mosten - eller om de måske er for sikre. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 2. Videnskabens Verden: Den gennemsnitlige dansker

  Det mest almindelige efternavn i Danmark er Jensen. Den gennemsnitlige danske kvinde bliver 81,9 år gammel og et gennemsnitligt par med børn har knap 600.000 kroner til rådighed om året. I øjeblikket bliver en hel række danskeres gener sekventeret - nu skal der også laves et gennemsnitligt dansk genom. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 3. Videnskabens Verden: Molekylær sladrehank afslører mulige sygdomme

  En lille sladrehank, molekylet suPAR, kan afsløre om man har øget risiko for alvorlige sygdomme som hjertekarsygdomme og kræft. Danske forskere arbejder med metoden på Hvidovre Hospital, hvor man forsøger at prædiagnosticere ved hjælp af den molekylære sladrehank. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 4. Videnskabens Verden: Videnskaben snyder manden med leen

  Amerikanske læger vil tage nye metoder i brug, når en patient med hjertestop kommer ind i ambulancen. I stedet for at erklære patienten død, så vil lægerne hurtigt tømme ham eller hende for blod, og fylde blodårerne med koldt saltvand. I løbet af cirka tyve minutter er kropstemperaturen nede på bare 10 grader, og lægerne kan begynde at fikse skaderne. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 5. Videnskabens Verden: Parkinson starter i tarmen

  Hvert år rammes flere tusinde mennesker af Parkinsons sygdom - og vi ved ikke hvorfor. En nylig ide om at sygdommen slet ikke starter i hjernen, men i TARMEN er godt i gang med at blive bevist. Med den viden og en helt ny metode opfundet på Århus universitetshospital er håbet, at diagnosticere folk mange år inden sygdommen når hjernen. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 03. marts

Startede Kl. 13:03 - sluttede 14:03

Om Videnskabens Verden

 1. Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres dagligdag.

Podcast Videnskabens Verden

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Videnskabens Verden

Lige nu på DR P1

P1 Eftermiddag

Døren står åben, når Karen Secher og Tore Leifer blander samfund og kultur med undren og nysgerrighed i to timers direkte radio.

Startede klokken 14:03 Slutter klokken 16:07 (Næste: Orientering)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Feature Jagerpiloten og den hellige kriger Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: Live på P6 BEAT En masse god livemusik og de bedste historier Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Hvad er Alternativet? Genre: Sjov radio

Søg efter titel