Seneste udsendelse

Videnskabens Verden: Tab dig og dø Seneste udsendelse

Det er åh-så-sundt at være slank,ikk? Nej ikke for enhver pris. Folk der har været på slankekure har 15% større risiko for at dø. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret genudsendelse)

Næste udsendelse

 1. Videnskabens Verden: Spærret inde i sin egen krop

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Forsker fra England har for nylig brugt en simpel hjernescanningsmetode til at kommunikere med en patient i vegetativ tilstand - han har ingen kontakt med omverden, men nu viser det sig at han inden i er ved fuld opmærksomhed. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret genudsendelse).

Seneste udsendelser og artikler

 1. Videnskabens Verden: Tab dig og dø

  Det er åh-så-sundt at være slank,ikk? Nej ikke for enhver pris. Folk der har været på slankekure har 15% større risiko for at dø. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret genudsendelse)

 2. Videnskabens Verden: Jo - Uudtømmelig og ren energi findes

  Der findes uudtømmelig og ren energi. Ved at lure solen kunsten af og skabe mange millioner graders varme kan vi lave varm fusion. Men selv om forskerne har prøvet i over 30 år er ikke sådan lige at få til at lykkes - det skal et nyt internationalt kæmpeprojekt rode bod på. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 3. Videnskabens Verden

  Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres hverdag. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 4. Videnskabens Verden: Til forsvar for bakterierne

  Vores mikrobiom er alle de små mikroorganismer, der bor i og på os. Og nu kigger forskerne på mikrobiomet for at finde en forklaring på alle vores livsstilssygdomme. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 5. Videnskabens Verden: Jagten på det forsvundne univers

  Et af fysikkens store spørgsmål mangler stadig et svar. Da universet blev dannet, blev der nemlig skabt lige meget stof og antistof. I dag består alt, fra opvaskemaskiner til elefanter, jo af stof. Så hvad blev der af antistoffet? Jagten på svaret er i gang - og med den videnskabelige riffel højt løftet er den danske forsker Jeffrey Hangst. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 15. juli

Startede Kl. 14:03 - sluttede 15:00

Om Videnskabens Verden

 1. Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres dagligdag.

Podcast Videnskabens Verden

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Videnskabens Verden

Lige nu på DR P1

Orientering

Ifølge en ny rapport presser Justitsministeriet systematisk læger for at få dem til at ændre præparater, dosering af medicin og vurdering af sygdomme hos udlændinge, så de kan få afslag på humanitær opholdstilladelse. Endnu en sag om misrøgt af børn er kommet frem efter en redegørelse fra folketingets ombudsmand. I Re… Vis mere

Startede klokken 23:05 Slutter klokken 23:55 (Næste: Danmark Kort Classic)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Sproglaboratoriet Kunsten at stille simple spørgsmål Genre: Perspektiv
 2. p3
  Program: Smag på P3 Ny musik, quizzer og musiknyheder Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Classic Sketches og sange fra 1996 frem til i dag Genre: Sjov radio

Søg efter titel