Seneste udsendelse

Videnskabens Verden: Spærret inde i sin egen krop Seneste udsendelse

Forsker fra England har for nylig brugt en simpel hjernescanningsmetode til at kommunikere med en patient i vegetativ tilstand - han har ingen kontakt med omverden, men nu viser det sig at han inden i er ved fuld opmærksomhed. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret genudsendelse).

Næste udsendelse

 1. Videnskabens Verden: Hyldest til en fantastisk orm

  Den lille orm er kun 1 mm., men den har stor betydning for forskning i hele verden. Videnskabens Verden hylder en af de organismer, der har givet os stor viden om os selv og biologiens byggeklodser. Danske forskere holder takketale til ormen c. elegans, mens Videnskabsredaktionen i den bedste mening takker ormen med en hyldestsang. Tilrettelæggelse: Marie Hougaard og Kristoffer Frøkjær-Jensen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Videnskabens Verden: Spærret inde i sin egen krop

  Forsker fra England har for nylig brugt en simpel hjernescanningsmetode til at kommunikere med en patient i vegetativ tilstand - han har ingen kontakt med omverden, men nu viser det sig at han inden i er ved fuld opmærksomhed. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret genudsendelse).

 2. Videnskabens Verden: Tab dig og dø

  Det er åh-så-sundt at være slank,ikk? Nej ikke for enhver pris. Folk der har været på slankekure har 15% større risiko for at dø. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret genudsendelse)

 3. Videnskabens Verden: Jo - Uudtømmelig og ren energi findes

  Der findes uudtømmelig og ren energi. Ved at lure solen kunsten af og skabe mange millioner graders varme kan vi lave varm fusion. Men selv om forskerne har prøvet i over 30 år er ikke sådan lige at få til at lykkes - det skal et nyt internationalt kæmpeprojekt rode bod på. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 4. Videnskabens Verden

  Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres hverdag. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 5. Videnskabens Verden: Til forsvar for bakterierne

  Vores mikrobiom er alle de små mikroorganismer, der bor i og på os. Og nu kigger forskerne på mikrobiomet for at finde en forklaring på alle vores livsstilssygdomme. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I morgen d. 25. juli

Startede Kl. 01:03 - sluttede 02:00

Om Videnskabens Verden

 1. Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres dagligdag.

Podcast Videnskabens Verden

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Videnskabens Verden

Lige nu på DR P1

P1 Debat: Krigsforbrydelse eller rimeligt selvforsvar?

Er Israel i færd med at begå en krigsforbrydelse i Gaza? Eller er de blot i gang med et rimeligt selvforsvar mod raketangrebene fra Hamas? Debat mellem Fathi El Abed, formand for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening og Dan Harder, redaktør af Israel-Online.dk. Vært: Christian Schou.

Startede klokken 00:05 Slutter klokken 00:30 (Næste: Radiodrama: Konspiration - Det hvide missil)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Hårdt arbejde, fejltagelser og en evig jagt på penge Start Me Up Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: hyggelig formiddagsstemning i en uhøjtidelig tone Sommerformiddag på P6 BEAT Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Classic Genre: Sjov radio

Søg efter titel