Seneste udsendelse

Videnskabens Verden: En temmelig ildelugtende samling Seneste udsendelse

En ældgammel lort, uddøde kæmpehjorte og 35.000 skimmelsvampe er nogle af de sager, som de naturvidenskabelige samlinger gemmer på. Programmet besøger i dag forskellige samlinger for at finde ud af, hvad vi kan bruge alle de eksemplarer til - og hvorfor vi skal gemme dem. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Næste udsendelse

 1. Videnskabens Verden: Chimpansernes nye tradition

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Flæskesteg, and eller kalkun til jul? Mennesket er ikke det eneste dyr, der har traditioner. Chimpanser gør nemlig også tingene på forskellige måder - alt efter, hvor de bor. Og nu har forskerne fundet en ny trend blandt en chimpanseflok i Afrika. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Videnskabens Verden: En temmelig ildelugtende samling

  En ældgammel lort, uddøde kæmpehjorte og 35.000 skimmelsvampe er nogle af de sager, som de naturvidenskabelige samlinger gemmer på. Programmet besøger i dag forskellige samlinger for at finde ud af, hvad vi kan bruge alle de eksemplarer til - og hvorfor vi skal gemme dem. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 2. Videnskabens Verden: Drik dig fra selvmord

  Lithium er et stof, man normalt giver til folk med bipolær lidelse. Men nu tyder det på at selv så små doser som det vi får ind med drikke vandet har betydning for om vi begår selvmord eller ej. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 3. Videnskabens Verden: Verdens mest avancerede anatomiske atlas

  Verdens mest avancerede anatomiske atlas kan snart gå i trykken. Forskere rundt omkring i verden samarbejder nemlig for at få verdens mest avancerede anatomiske atlas trykt. For hvor vi for godt 10 år siden fik kortlagt vores gener, så zoomer forskerne i dag endnu længere ind i kroppen og kigger på de små livsvigtige proteiner. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 4. Videnskabens Verden: Ny lort

  Havde en forsker sagt det for 10 år siden, var der blevet grinet. Men i dag ved vi, at de bakterier der bebor vores tarm har enorm betydning for vores sundhed. Fedme, diabetes, måske endda autisme, alzheimers og skizofreni kan skyldes vores tarmbakterier. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 5. Videnskabens Verden: Drømme der gør rask

  Vi drømmer alle sammen. Men ind i mellem kan man opleve særlige drømme, hvor man kan styre, hvad der sker. Den slags drømme kan hjælpe mentale patienter til at få det langt bedre. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 23. december

Startede Kl. 13:03 - sluttede 14:03

Om Videnskabens Verden

 1. Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres dagligdag.

Podcast Videnskabens Verden

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Videnskabens Verden

Lige nu på DR P1

Kulturknuserne: Kulturlivet har begået samme fejl som dagbladene

Kulturbudgetterne er støbt i beton. Derfor er nye kulturprojekter afhængige af private sponsorkroner. Men ifølge Fabian Holt, der er lektor i begivenhedskommunikation fra RUC, støtter sponsorer kun et smalt udsnit af kulturprojekter. Derfor er mange nye kulturinitiativer afhængige af publikums vilje til at betale. Iføl… Vis mere

Startede klokken 00:05 Slutter klokken 01:03 (Næste: P1 Eftermiddag)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Kulturknuserne: Kulturlivet har begået samme fejl som dagbladene Kulturlivet har givet sine ting gratis væk - nu gider ingen betale Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: Buda på P6 BEAT Både ny elektronisk musik og klassikere Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Laika på P1 - gid det gav mening Så står den på juleydmygelser . . . Genre: Sjov radio

Søg efter titel