Seneste udsendelse

Videnskabens Verden: Ig Nobel - tosset forskning med twist af alvor Seneste udsendelse

I sidste uge blev de tossede Ig Nobelpriser uddelt - priser til forskning der først får en til at grine og siden til at tænke. I år gik den fx til forskerne der fandt at det gjorde mindre ondt at blive brændt - hvis man samtidig kiggede på smuk kunst. Og så var der dem der hjernescannede folk for at se hvad der skete hvis man så et billede af Jesus - lavet af toast. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Næste udsendelse

 1. Videnskabens Verden

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres hverdag. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Videnskabens Verden: Ig Nobel - tosset forskning med twist af alvor

  I sidste uge blev de tossede Ig Nobelpriser uddelt - priser til forskning der først får en til at grine og siden til at tænke. I år gik den fx til forskerne der fandt at det gjorde mindre ondt at blive brændt - hvis man samtidig kiggede på smuk kunst. Og så var der dem der hjernescannede folk for at se hvad der skete hvis man så et billede af Jesus - lavet af toast. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 2. Videnskabens Verden: I høj søgang på jagt efter ålen

  I kampen med 10 meter høje dønninger, et iturevet fiskenet og søsyge kæmper et hold forskere for at få en ål i land i Sargassohavet. Den europæiske ål er nemlig så truet, at den er på det laveste niveau nogensinde. Derfor er forskningsskibet DANA stævnet ud med kurs mod Sargassohavet for at løse ålens mysterium, så vi kan redde den fra at uddø. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 3. Videnskabens Verden: Mission Kometskjold

  En komet har kurs mod jorden og hele befolkningen vil uddø. Derfor bliver et hold stærke, friske og ærlige mænd sendt af sted for at sprænge kometen i luften. Et velkendt plot fra en Hollywood film og ikke så langt fra virkeligheden, som man skulle tro. For forskere fra 13 forskellige lande sidder netop nu og laver skitser til, hvordan man ville kunne undgå, at en asteoride rammer jorden. Og de har også en stor bombe med i planerne. Medvirkende: Kjartan Kinch; post doc Niels Bohr Instituttet, Line Drube; forsker Rumfartscentret Berlin, Jan Hartvigsen; professor i klinisk biomekanik ved Syddansk Universitet, Tim Brandt van Driel; postdoc på DTU Fysik, Kasper Skov Kjær; postdoc på DTU Fysik og Lunds Universitet Tilrettelæggelse: Gitte Karina Henriksen, Kristoffer Frøkjær, Nynne Sørgaard, Marie Hougaard, Morten Remar

 4. Videnskabens Verden: Slut med vinsnyd

  Det er nemt at putte ny vin på antikke flasker og tjene bunker af penge på vinsnyd. Men det bliver snart sværere. For når ph.d. Christian Carøe er nået i mål med sit projekt, kan han teste vinens genetiske sammensætning. Og den kan der ikke snydes med. Tilrettelæggelse: Gitte Karina Henriksen, Kristoffer Frøkjær-Jensen, Nynne Sørgaard og Marie Hougaard.

 5. Videnskabens Verden: Det spøger i vores gener

  Meget tyder nu på, at vi kan arve mere end vores forfædres gener. Vi kan også arve deres oplevelser! Videnskabens Verden ser nærmere på den del af genetikken, som hedder epigenetik. Et felt, som har fået utrolig stor opmærksomhed i de videnskabelige kredse gennem de sidste år. Men hvor meget, betyder epigenetik egentlig for vores ve og vel? Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Nynne Louise Sørgaard

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 30. september

Startede Kl. 13:03 - sluttede 14:03

Om Videnskabens Verden

 1. Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres dagligdag.

Podcast Videnskabens Verden

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Videnskabens Verden

Lige nu på DR P1

Orientering

I dagens udgave af Orientering kan du høre om hvordan de mange danske kommuner ikke er klædt godt nok på til at tage hånd om – især syriske – flygtninge. Udlændingestyrelsen vurderer, at antallet af flygtninge i september i gennemsnit er på 100 nyankomne om dagen. Det kan have store konsekvenser - i særdeleshed for… Vis mere

Startede klokken 16:10 Slutter klokken 17:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Verden ifølge Gram: Israel og palæstinenserne Hvor har krigen efterladt de to parter? Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: Formiddagen på P6 BEAT Højt humør og fed musik Genre: Musik
 3. p1d
  Program: LAIKA på P1 Jylland i København Genre: Sjov radio

Søg efter titel