Seneste udsendelse

Videnskabens Verden: Surt med kunstige sødestoffer Seneste udsendelse

Kunstige sødestoffer findes i flere tusinde fødevarer, som vi dagligt indtager og de har været genstand for talrige undersøgelser. Nu tyder den seneste på at tarmfloraen kan ændre sig, så sandsynligheden for diabetes øges. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Næste udsendelse

 1. Videnskabens Verden

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres hverdag. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Videnskabens Verden: Surt med kunstige sødestoffer

  Kunstige sødestoffer findes i flere tusinde fødevarer, som vi dagligt indtager og de har været genstand for talrige undersøgelser. Nu tyder den seneste på at tarmfloraen kan ændre sig, så sandsynligheden for diabetes øges. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 2. Videnskabens Verden: Ig Nobel - tosset forskning med twist af alvor

  I sidste uge blev de tossede Ig Nobelpriser uddelt - priser til forskning der først får en til at grine og siden til at tænke. I år gik den fx til forskerne der fandt at det gjorde mindre ondt at blive brændt - hvis man samtidig kiggede på smuk kunst. Og så var der dem der hjernescannede folk for at se hvad der skete hvis man så et billede af Jesus - lavet af toast. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 3. Videnskabens Verden: I høj søgang på jagt efter ålen

  I kampen med 10 meter høje dønninger, et iturevet fiskenet og søsyge kæmper et hold forskere for at få en ål i land i Sargassohavet. Den europæiske ål er nemlig så truet, at den er på det laveste niveau nogensinde. Derfor er forskningsskibet DANA stævnet ud med kurs mod Sargassohavet for at løse ålens mysterium, så vi kan redde den fra at uddø. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 4. Videnskabens Verden: Mission Kometskjold

  En komet har kurs mod jorden og hele befolkningen vil uddø. Derfor bliver et hold stærke, friske og ærlige mænd sendt af sted for at sprænge kometen i luften. Et velkendt plot fra en Hollywood film og ikke så langt fra virkeligheden, som man skulle tro. For forskere fra 13 forskellige lande sidder netop nu og laver skitser til, hvordan man ville kunne undgå, at en asteoride rammer jorden. Og de har også en stor bombe med i planerne. Medvirkende: Kjartan Kinch; post doc Niels Bohr Instituttet, Line Drube; forsker Rumfartscentret Berlin, Jan Hartvigsen; professor i klinisk biomekanik ved Syddansk Universitet, Tim Brandt van Driel; postdoc på DTU Fysik, Kasper Skov Kjær; postdoc på DTU Fysik og Lunds Universitet Tilrettelæggelse: Gitte Karina Henriksen, Kristoffer Frøkjær, Nynne Sørgaard, Marie Hougaard, Morten Remar

 5. Videnskabens Verden: Slut med vinsnyd

  Det er nemt at putte ny vin på antikke flasker og tjene bunker af penge på vinsnyd. Men det bliver snart sværere. For når ph.d. Christian Carøe er nået i mål med sit projekt, kan han teste vinens genetiske sammensætning. Og den kan der ikke snydes med. Tilrettelæggelse: Gitte Karina Henriksen, Kristoffer Frøkjær-Jensen, Nynne Sørgaard og Marie Hougaard.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 07. oktober

Startede Kl. 13:03 - sluttede 14:03

Om Videnskabens Verden

 1. Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres dagligdag.

Podcast Videnskabens Verden

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Videnskabens Verden

Lige nu på DR P1

P1 Eftermiddag

Døren står åben, når Karen Secher og Tore Leifer blander samfund og kultur med undren og nysgerrighed i to timers direkte radio.

Startede klokken 14:03 Slutter klokken 16:07 (Næste: Orientering)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Videnskabens Verden Surt med kunstige sødestoffer Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: LAIKA på P1 Laika finder match på Tinder Genre: Sjov radio

Søg efter titel