Seneste udsendelse

Videnskabens Verden Seneste udsendelse

Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres hverdag. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Næste udsendelse

 1. Videnskabens Verden: En selfie med smag

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Vi kan allerede sende billeder, video og tekst til hinandens mobiltelefoner. Nu arbejder forskerne på at sende lugte, så duften af frisk kaffe kan fordampe fra telefonen. Tilrettelæggelse: Marie Hougaard, Kristoffer Frøkjær, Sofie Hjort Schausen, Gitte Karina Henriksen, Nynne Sørgaard. Medvirkende: David Edwards; professor ved Harvard University, Christian Sonne; seniorforsker ved Institut for Bioscience Århus Universitet, Mikkel Sinding; PhD-studerende ved Center for Geogenetik KU og National Centre for Biosystematics ved Universitetet i Oslo, Mattew Johnson; professor på kemisk institut ku, Niels Obers; professor i teoretisk partikel fysik.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Videnskabens Verden

  Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres hverdag. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 2. Videnskabens Verden: Vulkanudbrud med egne øjne

  På Island har de sidste 2 måneder været et stort vulkanudbrud i gang med lavasøjler på op mod 100 meter høje. Nye vulkanudbrud er en kærkommen lejlighed til at følge med i jordens liv, og vi følger en, der har stået i første række og taget prøver af den islandske lava. Medvirkende: Johanne Schmith; phd studerende på KU og island, Mads Bonde, Louise Bomholt Klem, Alexander Tyron; ITU. Tilrettelæggelse: Marie Hougaard, Kristoffer Frøkjær, Sofie Hjort Schausen, Nynne Sørgaard, Morten Remar.

 3. Videnskabens Verden: Et vindue til fortiden

  Noget af det vigtigste at finde ud af, når man står med gammelt arkæologisk materiale, er at vide, hvor gammelt det er og hvor det kommer fra. I mange år har kulstof14 stået for at datere gamle fund og nu er en metode ved at finde indpas, når man skal finde ud af, hvor de arkæologiske genstande kommer fra. I første omgang gælder det om at finde ud af, hvor fortidens mennesker kom fra. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 4. Videnskabens Verden: Smagen af lyd

  Lyd spiller en stor rolle, når vi spiser. Både lyden som maden afgiver i munden, men også den lyd der er i baggrunden. Fx kan man få chokolade til at smage mere sødt eller bittert alt efter hvilken musik, man lytter til. Den viden bliver sat mere og mere i spil i fremtiden. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 5. Videnskabens Verden: Nobeluge - en uge i videnskabelig eufori

  Denne ugen er bedre end jul, sommerferie og børnefødsler tilsammen, for årets Nobeprismodtagere bliver offentliggjort. De har slidt, bandet og tænkt i laboratorierne og nu kommer de endelig ud i lyset for at modtage verdens anerkendelse. I den anledning er programmet proppet med fem Nobelprismodtagere og sidste nyt fra Stockholm. Tilrettelæggelse: Marie Hougaard, Kristoffer Frøkjær, Sofie Hjort Schausen

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 04. november

Startede Kl. 13:03 - sluttede 14:03

Om Videnskabens Verden

 1. Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres dagligdag.

Podcast Videnskabens Verden

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Videnskabens Verden

Lige nu på DR P1

P1 Debat: Skal vi censurere børnebøger?

"Hvis to kvinder gifter sig med hinanden, er de ludere!" - Et citat fra børnebogen "Børns tanker om kærlighed" - en bog som nu er fjernet fra hylderne i svenske boghandlere. Forfatteren til bogen er dansk, og mener at svenskerne har fået noget i skallen, så de er blevet sindssyge!Men er svenskerne gale? Eller er der me… Vis mere

Startede klokken 12:15 Slutter klokken 13:03 (Næste: Arabiske stemmer: Er det blevet farligere at rejse i den arabiske verden?)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Dokumentar Beskidte millioner i skjul i Danmark Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Klassisk Top 50: Filmmusik nr.24 og nr.23 Top Gun og Døden i Venedig - ledsaget af lytternes historier Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Summer of 1864 Genre: Sjov radio

Søg efter titel