Seneste udsendelse

Videnskabens Verden: Slut med vinsnyd Seneste udsendelse

Det er nemt at putte ny vin på antikke flasker og tjene bunker af penge på vinsnyd. Men det bliver snart sværere. For når ph.d. Christian Carøe er nået i mål med sit projekt, kan han teste vinens genetiske sammensætning. Og den kan der ikke snydes med. Tilrettelæggelse: Gitte Karina Henriksen, Kristoffer Frøkjær-Jensen, Nynne Sørgaard og Marie Hougaard.

Næste udsendelse

 1. Videnskabens Verden

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres hverdag. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Videnskabens Verden: Slut med vinsnyd

  Det er nemt at putte ny vin på antikke flasker og tjene bunker af penge på vinsnyd. Men det bliver snart sværere. For når ph.d. Christian Carøe er nået i mål med sit projekt, kan han teste vinens genetiske sammensætning. Og den kan der ikke snydes med. Tilrettelæggelse: Gitte Karina Henriksen, Kristoffer Frøkjær-Jensen, Nynne Sørgaard og Marie Hougaard.

 2. Videnskabens Verden: Det spøger i vores gener

  Meget tyder nu på, at vi kan arve mere end vores forfædres gener. Vi kan også arve deres oplevelser! Videnskabens Verden ser nærmere på den del af genetikken, som hedder epigenetik. Et felt, som har fået utrolig stor opmærksomhed i de videnskabelige kredse gennem de sidste år. Men hvor meget, betyder epigenetik egentlig for vores ve og vel? Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Nynne Louise Sørgaard

 3. Videnskabens Verden: Smagen af lyd

  Lyd spiller en stor rolle, når vi spiser. Både lyden som maden afgiver i munden, men også den lyd der er i baggrunden. Fx kan man få chokolade til at smage mere sødt eller bittert alt efter hvilken musik, man lytter til. Den viden bliver sat mere og mere i spil i fremtiden. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 4. Videnskabens Verden: Mål din hunds evner

  Hunden er mange menneskers bedste ven. De seneste år er der begyndt at komme mere og mere forskning i hundes hjerner, så i dagens udsendelse tester vi rent videnskabeligt en hunds intelligens og evner. Tilrettelæggelse: Gitte Karina Henriksen, Kristoffer Frøkjær-Jensen og Nynne Sørgaard.

 5. Videnskabens Verden: Så gem dog den CO2 i sten

  CO2 er et problem. Men nu har amerikanske forskere fundet en stenart der kan gemme utrolige mængder - når bare vi lige lærer hvordan vi får CO2'en derind. Men det har de også et godt bud på. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret Genudsendelse).

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 09. september

Startede Kl. 14:03 - sluttede 15:00

Om Videnskabens Verden

 1. Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres dagligdag.

Podcast Videnskabens Verden

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Videnskabens Verden

Lige nu på DR P1

Orientering

I dagens udgave af Orientering kan du høre om hvorfor FN mener, at økologisk produktion af fødevarer er bedst til at brødføde verden. Derudover taler vi med talsmand Fadi Abdallah fra moskéen på Grimhøjvej i Aarhus, om hans kontroversielle støtte til Islamisk Stat. Derudover ser vi nærmere på Obama’s besøg til Estland… Vis mere

Startede klokken 04:03 Slutter klokken 04:53 (Næste: Danmark Kort Classic)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Verden ifølge Gram: Nyt liv til NATO Frygten for Rusland har pustet nyt liv i forsvarsalliancen Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: Formiddagen på P6 BEAT Højt humør og fed musik Genre: Musik

Søg efter titel