Seneste udsendelse

Videnskabens Verden: Sundhed på mobiltelefon Seneste udsendelse

Vores alle sammens lille medbragte mobiltelefon, kan bruges til at give os et bedre helbred og gøre os mere glade - hør i videnskabens verden hvordan. Tilrettelæggelse: Gitte Henriksen, Marie Hougaard, Kristoffer Frøkjær-Jensen og Sara-Cirkeline Ærtbølle

Næste udsendelse

 1. Videnskabens Verden

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres hverdag. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Udvalgte artikler

 1. Bliv Forsøgskanin for en aften

  Videnskabens Verden på P1 inviterer i samarbejde med Forskningens Døgn til arrangementet 'Forsøgskanin for en aften'.

 2. Kom til Rosenkjær-foredrag

  Professor i geologi på Københavns Universitet Minik Rosing fik Rosenkjærprisen i 2013. Nu kan du komme til foredrag med ham.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Videnskabens Verden: Sundhed på mobiltelefon

  Vores alle sammens lille medbragte mobiltelefon, kan bruges til at give os et bedre helbred og gøre os mere glade - hør i videnskabens verden hvordan. Tilrettelæggelse: Gitte Henriksen, Marie Hougaard, Kristoffer Frøkjær-Jensen og Sara-Cirkeline Ærtbølle

 2. Videnskabens Verden: Hyldest til en fantastisk orm

  Den lille orm er kun 1 mm., men den har stor betydning for forskning i hele verden. Videnskabens Verden hylder en af de organismer, der har givet os stor viden om os selv og biologiens byggeklodser. Danske forskere holder takketale til ormen c. elegans, mens Videnskabsredaktionen i den bedste mening takker ormen med en hyldestsang. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 3. Videnskabens Verden: De store kontorer er ikke kun onde

  Larm, koncentrationsbesvær og manglende produktivitet. Storrumskontorerne har ikke det bedste ry. Men hvis man kigger forskningen efter i sømmene, dukker der også positive sider af de store kontorlandskaber op. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen, Marie Hougaard, Nynne Sørgaard og Gitte Karina Henriksen.

 4. Videnskabens Verden: Fedme skal i fremtiden bekæmpes med lægemidler

  Ny forskning med dansk deltagelse hjælper med at løse op for fedmens gordiske knude. For ved at efterligne flere af kroppens mæthedssignaler samtidig og genskabe følsomheden overfor kroppens eget mæthedsbarometer, er der lys forude. Så meget lys, at man måske engang i fremtiden kan lave lægemidler mod fedme. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen, Marie Hougaard, Nynne Sørgaard og Sara Cirkeline Ertbølle.

 5. Videnskabens Verden: Mysteriet om universets fødsel opklaret

  Et nyt resultat har fået den videnskabelige verden til at gå amok. Et hold forskere har nemlig fundet bevis for, hvordan vores univers blev skabt. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen, Marie Hougaard, Gitte Karina Henriksen og Nynne Sørgaard.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 29. april

Startede Kl. 14:03 - sluttede 15:00

Om Videnskabens Verden

 1. Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres dagligdag.

Podcast Videnskabens Verden

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Videnskabens Verden

Lige nu på DR P1

Eksistens: 1864 - lilleputkomplekser, erindringskonstruktioner og imagekrise

Programmet hvor filosofi bliver aktuelt, levende og vedkommende. Her får du tidsaktuelle temaer med filosofisk kant, hurtig filosofi og fortløbende serier om nogle af de tanker, der vækker den dybe undren. Vært og tilrettelægger: Carsten Ortmann.

Startede klokken 19:03 Slutter klokken 20:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: På tomandshånd med redaktør på Huffington Post Jimmy Maymann Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten Thomas Clausen i centrum Genre: Musik
 3. p1d
  Program: LAIKA på P1 LAIKA er i påskehumør og triller med æg Genre: Sjov radio

Søg efter titel