Seneste udsendelse

Videnskabens Verden: Smagen af lyd Seneste udsendelse

Lyd spiller en stor rolle, når vi spiser. Både lyden som maden afgiver i munden, men også den lyd der er i baggrunden. Fx kan man få chokolade til at smage mere sødt eller bittert alt efter hvilken musik, man lytter til. Den viden bliver sat mere og mere i spil i fremtiden. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Næste udsendelse

 1. Videnskabens Verden

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres hverdag. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Videnskabens Verden: Smagen af lyd

  Lyd spiller en stor rolle, når vi spiser. Både lyden som maden afgiver i munden, men også den lyd der er i baggrunden. Fx kan man få chokolade til at smage mere sødt eller bittert alt efter hvilken musik, man lytter til. Den viden bliver sat mere og mere i spil i fremtiden. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

 2. Videnskabens Verden: Mål din hunds evner

  Hunden er mange menneskers bedste ven. De seneste år er der begyndt at komme mere og mere forskning i hundes hjerner, så i dagens udsendelse tester vi rent videnskabeligt en hunds intelligens og evner. Tilrettelæggelse: Gitte Karina Henriksen, Kristoffer Frøkjær-Jensen og Nynne Sørgaard.

 3. Videnskabens Verden: Så gem dog den CO2 i sten

  CO2 er et problem. Men nu har amerikanske forskere fundet en stenart der kan gemme utrolige mængder - når bare vi lige lærer hvordan vi får CO2'en derind. Men det har de også et godt bud på. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret Genudsendelse).

 4. Videnskabens Verden: CERN bliver bygget om

  Verdens største fysikprojekt bliver bygget om. Den 27 km lange tunnel i CERN og dens detektorer skal tunes, som var det en Puch Maxi. Derfor er der nu for en sjælden gangs skyld åbent, så man kan komme helt tæt på al den fascinerende hardware under jorden. Kom med. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret genudsendelse).

 5. Videnskabens Verden: Hyldest til en fantastisk orm

  Den lille orm er kun 1 mm., men den har stor betydning for forskning i hele verden. Videnskabens Verden hylder en af de organismer, der har givet os stor viden om os selv og biologiens byggeklodser. Danske forskere holder takketale til ormen c. elegans, mens Videnskabsredaktionen i den bedste mening takker ormen med en hyldestsang. Tilrettelæggelse: Marie Hougaard og Kristoffer Frøkjær-Jensen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 26. august

Startede Kl. 14:03 - sluttede 15:00

Om Videnskabens Verden

 1. Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres dagligdag.

Podcast Videnskabens Verden

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Videnskabens Verden

Lige nu på DR P1

Sundhed på P1: Højt at flyve - dybt at falde

Misbrug af nydelsesmidler, som alkohol, kokain og især hash, grundlægges i teenagealderen. Overlæge, psykiater Henrik Rindom efterlyser mere forskning i de unges misbrugsmønstre, samt en seriøs indsats i forhold til de grundlæggende problemer, som fører til brugen af rusmidler. Medvirkende: Overlæge, psykiater Henrik… Vis mere

Startede klokken 19:03 Slutter klokken 19:30 (Næste: Den sociale udfordring)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Kulturknuserne: Live fra Mors Hvordan får man kunsten ind i folkeskolen? Genre: Perspektiv

Søg efter titel