Seneste udsendelse

Videnskabens Verden: CERN bliver bygget om Seneste udsendelse

Verdens største fysikprojekt bliver bygget om. Den 27 km lange tunnel i CERN og dens detektorer skal tunes, som var det en Puch Maxi. Derfor er der nu for en sjælden gangs skyld åbent, så man kan komme helt tæt på al den fascinerende hardware under jorden. Kom med. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret genudsendelse).

Næste udsendelse

 1. Videnskabens Verden: Så gem dog den CO2 i sten

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  CO2 er et problem. Men nu har amerikanske forskere fundet en stenart der kan gemme utrolige mængder - når bare vi lige lærer hvordan vi får CO2'en derind. Men det har de også et godt bud på. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret Genudsendelse).

Seneste udsendelser og artikler

 1. Videnskabens Verden: CERN bliver bygget om

  Verdens største fysikprojekt bliver bygget om. Den 27 km lange tunnel i CERN og dens detektorer skal tunes, som var det en Puch Maxi. Derfor er der nu for en sjælden gangs skyld åbent, så man kan komme helt tæt på al den fascinerende hardware under jorden. Kom med. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret genudsendelse).

 2. Videnskabens Verden: Hyldest til en fantastisk orm

  Den lille orm er kun 1 mm., men den har stor betydning for forskning i hele verden. Videnskabens Verden hylder en af de organismer, der har givet os stor viden om os selv og biologiens byggeklodser. Danske forskere holder takketale til ormen c. elegans, mens Videnskabsredaktionen i den bedste mening takker ormen med en hyldestsang. Tilrettelæggelse: Marie Hougaard og Kristoffer Frøkjær-Jensen.

 3. Videnskabens Verden: Spærret inde i sin egen krop

  Forsker fra England har for nylig brugt en simpel hjernescanningsmetode til at kommunikere med en patient i vegetativ tilstand - han har ingen kontakt med omverden, men nu viser det sig at han inden i er ved fuld opmærksomhed. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret genudsendelse).

 4. Videnskabens Verden: Tab dig og dø

  Det er åh-så-sundt at være slank,ikk? Nej ikke for enhver pris. Folk der har været på slankekure har 15% større risiko for at dø. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard. (Redigeret genudsendelse)

 5. Videnskabens Verden: Jo - Uudtømmelig og ren energi findes

  Der findes uudtømmelig og ren energi. Ved at lure solen kunsten af og skabe mange millioner graders varme kan vi lave varm fusion. Men selv om forskerne har prøvet i over 30 år er ikke sådan lige at få til at lykkes - det skal et nyt internationalt kæmpeprojekt rode bod på. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær-Jensen og Marie Hougaard.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 05. august

Startede Kl. 14:03 - sluttede 15:00

Om Videnskabens Verden

 1. Et naturvidenskabeligt program med nyheder, reportager og gæster i studiet. Forskning fra ind- og udland sættes i perspektiv og krydres med besøg i de miljøer, hvor forskerne har deres dagligdag.

Podcast Videnskabens Verden

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Videnskabens Verden

Lige nu på DR P1

Apropos - Ansvarlighed

Det kan være svært at løfte et ansvar, hvis man aldrig har lært det. Men vi har alle sammen mulighed for og måske endda pligt til at indgå i større eller mindre fællesskaber og være med til at skabe et bedre liv, en velfungerende familie, arbejdsplads og ja, endda bruge vores indflydelse på at påvirke verden i en posit… Vis mere

Startede klokken 15:30 Slutter klokken 16:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Er vi for nøgne i det offentlige rum? Ordet er dit Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Sonater af Mozart, Lutoslawski, Poulenc og Brahms P2 Koncerten Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Det er sommer og det er helt i hegnet. Få et herligt genhør I hegnet Genre: Sjov radio

Søg efter titel