Lige nu på DR P2

P2 Koncerten: Torsdagskoncert med Carl Nielsen

Direkte fra Koncerthuset. Med den danske topviolinist Nikolaj Znaider og den finske dirigent Osmo Vänskä er der lagt op til en Carl Nielsen-aften på højeste niveau. Program: Helios ouverture. Violinkoncert. Symfoni nr. 1. Nikolaj Znaider, violin. DR SymfoniOrkestret. Dirigent: Osmo Vänskä. Vært: Peter Filtenborg.

Startede klokken 19:20 Slutter klokken 22:00 (Næste: Natsværmeren)

Udvalgte artikler

 1. LIVE videostreaming torsdag aften

  Se med torsdag aften, når vi videostreamer direkte fra Koncerthuset i DR Byen. Nikolaj Znaider er solist og der er musik af Carl Nielsen på programmet.

 2. Sonnings Musikpris 2015 til Thomas Adès

  En af verdens fineste priser indenfor klassisk musik, den danske Léonie Sonnings Musikpris, tildeles i 2015 den engelske komponist, dirigent og pianist Thomas Adès.

 3. Ugens Cd uge 43: København tur/retur

  På Ugens Cd kan du høre barokmusik fra dengang Østersø-landene var ét stort arbejdsmarked for den klassiske musik.

 4. DR SymfoniOrkestret tyvstarter 150-års fejringen af Carl Nielsen

  Carl Nielsen fylder 150 år i 2015. DR SymfoniOrkestret inviterer seks af verdens bedste dirigenter til at komme og dirigere Carl Nielsen. Hør Herbert Blomstedts bud på Nielsens 5. symfoni.

 5. Indsamlingen er slut: Flere end 2300 forslag

  Klassisk Top 50 Filmmusik vil finde ud af, hvad danskernes favorit filmmusik er. Indsamlingen sluttede fredag den 10. oktober kl. 19.20. Her kan du se alle de mange nomineringer.

 6. Koncertoversigt oktober

  I oktober i P2 Koncerten har vi flere nationale musik-begivenheder. To nye chefdirigenter og tyvstart på næste års Carl Nielsen 150 års-fejring.

Udvalgte udsendelser

 1. P2 Koncerten: Johan Reuter synger lieder

  Tag med til Den Hirschsprungske Samling i København, hvor Danmarks førende baryton synger lieder og sange af bl.a. Schumann, Mahler, og Grieg.

 2. P2 All Stars - med Steffen Brandt

  Lad Adam Simonsen og hans gæstevært Steffen Brandt blæse dig omkuld med skæve indfald og fuldfed klassisk.

 3. Sigurd og musikhistorien

  Sigurd Barrett fører dig igennem 1000 års musikhistorie ved en skolekoncert med DR SymfoniOrkestret og dirigenten Ingar Bergby.

 4. P2 Koncerten: Diamantensemblet

  DiamantEnsemblet fejrer komponisten Igor Stravinskij sammen med Aarhus Jazz Orchestra. Hør bl.a. Sacre du Printemps i en udgave for big band.

 5. Søndagsklassikeren - Schuberts Oktet

  Schubert er hovedpersonen i Søndagsklassikeren i dag, hvor vi beder panelet om at lytte til fem indspilninger af Schuberts Oktet.

 6. Natsværmeren - i skøn duet

  Vi leger med duetter, og prøver at lave vores egne - med klassisk musik og det, der ligner.

Senest spillet DR P2

Seneste udsendelser og artikler

 1. Essensen på P2 - den globale verdensborger

  En del musikere lever som globale verdensborgere. De rejser rundt fra land til land, og føler sig hjemme uanset hvor de er. I kunstverdenen er der også eksempler på det. Den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo fx. Han forstår slet ikke begrebet 'national identitet'. Det var filosoffen Immanuel Kant der første gang talte om verdensborgeren. Det verdensborgerlige liv kan leves på tværs af religioner, og kræver bare at man kan blive enige om, hvad der grundlæggende er godt og ondt. Vært: Max Fage-Pedersen.

 2. Klassisk Top 50 Filmmusik - Nr. 34 og nr. 33

  Vi har en vinder og afslører de 50 mest populære stykker filmmusik lidt efter lidt, sammen med nogle af de nomineringer, I har sendt os. Nr. 34: American Beauty. Nr. 33: Danser med ulve. Præsentation: Tina Rømer.

 3. Amadeus

  Direkte, aktuel musikradio. Vært: Mette Greiffenberg.

 4. Grammofon

  - med Svend Rastrup Andersen. Ikke så meget snak ...

 5. Radioavis

Mest spillet DR P2

Mere radio

Søg efter titel