Lige nu på DR P2

P2 Koncerten: Malko 2015 - Finalen

Hør finalen fra Koncerthuset hvor tre unge dirigenter kæmper om sejren i den prestigefyldte Malko Konkurrence. På programmet er musik af Brahms: Symfoni nr. 1, 1. sats Symfoni nr. 2, 1. sats Symfoni nr. 4, 1. sats Alle tre finalister dirigerer desuden Hanedans fra Carl Nielsens opera Maskerade. Vært: Peter Filtenbor… Vis mere

Startede klokken 12:15 Slutter klokken 15:03 (Næste: Søndagsklassikeren)

Udvalgte artikler

 1. Tung-Chieh Chuang er vinder af Malko Konkurrencen 2015

  Tung-Chieh Chuang fra Taiwan blev her til aften kåret til vinder af Malko Konkurrencen 2015. Ud over præmiechecken på 20.000 Euro følger også engagementer hos 27 af de førende orkestre i Europa.

 2. Guide: Sådan spotter du den gode dirigent

  For det utrænede øje, kan det være svært at se, hvilke dirigenter, der brænder i gennem og hvilke, der klarer sig mindre godt på dirigentpodiet. Her får du en guide til, hvordan du spotter styrker og svagheder hos deltagerne i Malko Konkurrencen 2015.

 3. Ugens Album uge 18 - Wagner: Ouverturer og mellemspil

  Der er lang tid til at Fabio Luisi tiltræder som chefdirigent for DR SymfoniOrkesret. Men han ligger ikke på den lade side og vi kan fordrive ventetiden med hans sneste indspilning der er Ugens Album

 4. Thomas Skov: Det er et handicap ikke at kunne synge

  Når hans hustru synger, ønsker tv-værten Thomas Skov at han kunne være med. Her får han et tip til hvordan.

 5. Carl Nielsens liv, lyst, last og længsel

  I seks udsendelser fortæller P2-vært Claus Berthelsen om Carl Nielsens liv med et særligt blik for de mange sange komponisten skrev. Hent udsendelserne som podcast allerede nu.

 6. Koncertoversigt april

  P2 Koncerten i april begynder med nogle af påskens største musikværker og slutter med optakt til Malko Dirigentkonkurrencen. Og ind imellem er der meget andet godt. Her et udvalg

Udvalgte udsendelser

 1. P2 Koncerten: Malko 2015 - Finalen

  Hør finalen fra Koncerthuset, hvor tre unge dirigenter kæmper om sejren i den prestigefyldte Malko Konkurrence.

 2. P2 Koncerten: Oh The Happy Journey

  Ars Nova Copenhagen har sammensat et program med musik af amerikanske komponister. Hør bl.a. David Lang, William Billings, Michael Gordon og Terry Riley.

 3. Klassisk Top 50 Den danske sang - Nr. 44 og nr. 43

  Vi har nu en Top 50 over de mest populære danske sange og afslører dem lidt efter lidt.

 4. Taktløs på P2 - klassisk folkemusik?

  Flere af de store stjerner på den klassiske musiks himmel er begyndt at spille folkemusik. Er det ikke længere nok bare at spille klassisk?

 5. Søndagsklassikeren: Beethovens 9. symfoni

  I panelet sidder bl.a. sanger Claus Hempler. Han skal være med til at finde den bedste indspilning af Beethovens storværk.

 6. Parnasset på P2 - den nye skolereform

  Hvad skete der med de unges fritidsinteresser - dem der gik til musik fx? Vi har en musikskoleleder og en politiker i studiet.

Seneste udsendelser og artikler

 1. P2 Koncerten: Malko 2015 - Finalen

  Hør finalen fra Koncerthuset hvor tre unge dirigenter kæmper om sejren i den prestigefyldte Malko Konkurrence. På programmet er musik af Brahms: Symfoni nr. 1, 1. sats Symfoni nr. 2, 1. sats Symfoni nr. 4, 1. sats Alle tre finalister dirigerer desuden Hanedans fra Carl Nielsens opera Maskerade. Vært: Peter Filtenborg

 2. Danmark Live

  Livemusik fra danske koncertsale fra de seneste uger samt et kig frem på det mest interessante i den kommende uge. Hør pianisten Stephen Hough spille både Beethoven og Debussy. Hør Fritz Kreislers Violinkoncert med Benjamin Schmid som solist, og hør en smuk farverig sats af den finske komponist Kaija Saariaho. Vært: Max Fage-Pedersen.

 3. Jersild & Jukeboxen

  Et talkshow med gæster og klassiske hits. Mød forfatter Kim Leine, familiecoach Lotus Turell og fagottisten Dorte Bennike, dagens JukeboxMaestro. Vært: Jens Olaf Jersild.

 4. Shanes Symfoni - Lille Bussers strabadser

  Shane fortæller den forkølede og snottede historie om en grim influenza, der var årsag til, at en lille bussemand blev hjemløs og helt alene i den store kolde verden. Shanes Symfoni er fuld af fantastisk musik, fabulerende historier og fantasifuld leg. Shane elsker klassisk musik, og i hans magiske værksted kan du være med til at tegne og fantasere til musik. Hver søndag morgen fortæller Shane et nyt og finurligt eventyr til de smukkeste og sjoveste klassiske toner.

Mest spillet DR P2

Mere radio

 1. p1d
  Program: Laika på P1 Laika lægger sig ud med Islamisk Stat Genre: Sjov radio

Søg efter titel