Lige nu på DR P2

P2 Operaaften: La gazzetta

Opera af Rossini i en optagelse fra Rossinis fødeby Pesaro med bl.a. José Maria Lo Monaco, Raffaella Lupinacci, Hasmik Torosyan og Nicola Alaimo. Bologna Operaens Kor og Orkester. Dirigent: Enrique Mazzola. (Teatro Rossini 11. august). Vært: Mette Greiffenberg.

Startede klokken 19:20 Slutter klokken 22:00 (Næste: Natsværmeren)

Udvalgte artikler

 1. Se videoerne: Sonnings Musikpris til Thomas Adès

  Det er Englands største multitalent, der i år får Léonie Sonnings Musikpris. 44-årige Thomas Adès er både komponist, dirigent og pianist. Her kan du se ham på scenen i Koncerthuset, og høre hans musik.

 2. Ugens Album uge 41 - Carl Nielsen & Thomas Laub: En snes danske viser

  For hundrede år siden satte komponisterne Carl Nielsen og Thomas Laub sig for at skabe nogle nye og enkle danske sange. Disse er nu indspillet af Musica Ficta.

 3. Sonning Talenter 2015

  Mød 10 unge musikere, som er bemærkelsesværdige på hver deres måde. Her for nylig fik de Sonnings Talentpris 2015.

 4. Missionærerne 2:5

  Minna Grooss og Celine Haastrup tager rundt i Danmark og spreder begejstringen for klassisk musik. I andet afsnit viser de, hvordan opera i øregangene kan gøre turen på motorcykel helt unik.

 5. Video: DR SymfoniOrkestret spiller nordisk musik

  Der var rullende kameraer i Koncerthuset 24. september, til et program med nordisk musik af Sibelius, Carl Nielsen og Per Nørgård. Se Videoerne her.

 6. Koncertoversigt oktober

  Der er masser at glæde sig til i oktober. Uddeling af Sonning Musikpris 2016 og ikke mindst Den Internationale Carl Nielsen Kammermusik Konkurrence

Udvalgte udsendelser

 1. P2 Koncerten: Thomas Adès og Athelas Sinfonietta

  Den engelske komponist Thomas Adès er i Danmark for at modtage Sonnings Musikpris. Athelas Sinfonietta spiller hans musik, og musik af Poul Ruders og Harrison Birtwhistle.

 2. Jersild & Jukeboxen - med gæster og klassiske hits

  Mød Michael Bjørn Hansen, skatteretsekspert, forfatteren Anne Lise Marstrand Jørgensen og DR PigeKorets chefdirigent Phillip Faber.

 3. Søndagsklassikeren - Wagners Wesendonck-lieder

  Per Friman, Krisztina Vas Nørbæk og Mette Waldsted Westergaard er de tre paneldeltagere, som skal finde den bedste udgave af Wagners Wesendonck-lieder

 4. P2 Koncerten: DR Vokalensemblet på engelsk - Britain after Britten

  Hør bl.a. musik af Peter Maxwell Davies, med rim og remser, og gode råd om brækkede knogler og behandling af sår.

 5. P2 Operaaften: Hans Heiling

  Hør tysk romantisk opera fra 1833 af komponisten Heinrich Marschner. Med på holdet er bl.a. Wiens Radiosymfoniorkester og Arnold Schönberg Koret.

 6. Hej P2 - Når jeg bliver gammel

  ‎Hej P2‬ har bedt lytterne om at færdiggøre sætningen 'Når jeg bli'r gammel ...'.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Bravo - med Lotte Heise

  Lotte elsker opera! Lyt med, når hun deler ud af operaens store følelser, operahits og sjove historier før og nu. Vært: Lotte Heise.

 2. Parnasset på P2

  Sommeren er slut, og vintersæsonen er i gang. Hvordan gik det så med årets mange sommerfestivaler? Hvad er forskellen på at lave en kort, intensiv festival modsat f.eks. en lang vintersæson for et symfoniorkster eller et operahus? Copenhagen Opera Festival er én af sommerens festivaler, som kommer ud til brugerne på en anden måde, end de etablerede kulturinstitutioner som regel gør. Festivalchef Michael Bojesen og kulturskribent Christine Christiansen er i studiet. Tilrettelæggelse: Henrik Engelbrecht.

 3. Bagscenen

  Thomas Adès - Totentanz. Gunvor Sihm er ikke bare 2.violinst, hun er også koncertmester for 2.violingruppen i DR SymfoniOrkestret - og det kræver meget mere end at kunne sin egen stemme. Hør hende fortælle om, at spille et helt nyt værk i de mærkeligste taktarter, om fordelen ved at kunne spørge komponisten selv, og glæden ved at opdage meningen i alt det, der ved første øjekast ser meget kompliceret ud. Følg forberedelsen til opførelse af et konkret musikværk. En musiker, sanger eller dirigent fra DR Ensembler lukker op for sin arbejdsproces og åbner et værk set fra musikerens perspektiv. Programmet viser, at musik forandrer liv. Musik er passion sat i scene af faglighed Tilrettelæggelse: Jakob Wivel og Peter Filtenborg.

 4. Grammofon

  - med Sandra Holm. Ikke så meget snak ...

 5. Værket

  Vært: Sandra Holm.

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Debat Gør skolereformen børn syge? Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten Léonie Sonnings Musikpris 2015 Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving på P1 Ansigtstab for begyndere Genre: Sjov radio

Søg efter titel