Nyt program: Min yndlingsmusik

Torsdag 7. januar kl. 18.05 har P2 premiere på et nyt program, hvor fem skarpe profiler fra det danske musikliv spiller deres yndlingsmusik, og fortæller hvorfor de holder af musikken.

P2 har allieret sig med en håndfuld af de skarpeste profiler fra dansk musikliv: Operachef og instruktør Kasper Holten, dirigent og musiker Lars Ulrik Mortensen, fløjtenist Michala Petri, violinist Rune Tonsgaard Sørensen og operasanger Johan Reuter.

De fem værter vil på skift fortælle om deres yndlingsmusik, og om hvorfor de holder af musikken.

Kasper Holten er operachef i London, og der kommer naturligt nok til at være en del opera i hans udsendelser. Men han lover at der også vil være andet. Og så vil Kasper Holten også gerne spille noget, som er mindre kendt.

Hør en forsmag: Kasper Holten om sin yndlingsmusik

- I operaverdenen arbejder vi ofte med kendte værker. Det er lige før mine kollegaer kommer med en tjekliste i forhold til, hvordan de mener at operaen skal være. Der er det sjovt at arbejde med værker som folk ikke kender i forvejen, fortæller Kasper Holten.

I London opsatte han i 2015 operaen 'Kong Roger' af den polske komponist Szymanowski - en opera om en splittet mand:

- Den åbner med en stor korscene, der begynder i det rene ingenting. Langsomt vokser det til en orgastisk ekstase. Og i virkeligheden er det en gudstjeneste, forklarer Kasper Holten.

Hør klip fra udsendelsen med Kasper Holten her på siden. Lyt med torsdag 7. januar 2016 kl. 18.05, når vi sender første udgave af Min Yndlingsmusik - med Kasper Holten. Udsendelserne ligger efterfølgende på P2's hjemmeside.

  • Print
  • Del artiklen: