Carl Nielsens liv, lyst, last og længsel

I seks udsendelser fortæller P2-vært Claus Berthelsen om Carl Nielsens liv med et særligt blik for de mange sange komponisten skrev. Hent udsendelserne som podcast allerede nu.

Du kan enten downloade udsendelser enkeltvis vha de nedenstående links eller du kan bruge et podcastprogram - du finder links til feeds i den blå boks til venstre.

Carl Nielsens liv, lyst, last og længsel 1:6

Carl har længe været forvaltet af nationalpatrioter og musikelite - nu er det på tide at han kommer tilbage til folket. Jeg begynder ved Carls grav ved det røde hav på Vestre Kirkegård. Hans gravmonument tegner et billede af Carl som modernist og demokrat med sang i hjertet.

Podcast

Du kan hente serien som podcast her

Hvis du bruger Itunes skal klikke her

Carl Nielsens liv, lyst, last og længsel 2:6

Carl toppes med de etablerede i musiklivet og brokker sig over det han kalder "følemåden" i samtidens musik.

Carl Nielsens liv, lyst, last og længsel 3:6

Carl får et folkeligt gennembrud og går igang med et pædagogisk sangprojekt, som skal åbne små døre til den store musik.

Carl Nielsens liv, lyst, last og længsel 4:6

Carl vil ikke skydes i skoene at han er særlig dansk, og så får han hjælp fra svenske venner til at formulere sit musikalske mål.

Carl Nielsens liv, lyst, last og længsel 5:6

Carls hustru, Anne Marie, sætter ham stolen for døren. Samme dag skriver han Nu er dagen fuld af sang.

Carl Nielsens liv, lyst, last og længsel 6:6

Jeg besøger Damgård ved Fredericia, hvor Carl tilbringer lange perioder når han er syg. Her længes han og skriver nogle af sine bedste sange.

  • Print
  • Del artiklen: