Esben Tange

Musik er øjeblikkets kunstart, og at følge musikken i det øjeblik den bliver til og formidle den direkte til P2's brugere er for mig dybt meningsfuldt.

Som ung var jeg bidt af at spille på tværfløjte og jeg tilbragte derfor et hav af skønne - og til tider udmattende - timer i selskab med f.eks. Bachs fløjtesonater og fransk musik fra begyndelsen af 1900-tallet. Siden da har mit liv med klassisk musik været en stadig pågående opdagelsesrejse, med midlertidige bosættelse i egne befolket med f.eks. Schuberts kammermusik, Wagners operaer eller musik af den ekstatiske outsider Rued Langgaard, der har en særlig plads i mit hjerte.

Kort tid efter at jeg i 1995 begyndte som grøn freelancer i P2 har jeg arbejdet med at formidle koncerter med især DR SymfoniOrkestret. Og efter at vi i 2006 begyndte at præsentere de ugentlige Torsdagskoncerter - og efterhånden alle vores øvrige danske live-koncerter i P2 Koncerten - i salen eller på bagscenen blandt musikerne, har det til tider været en fest at gå på arbejde. Musik er øjeblikkets kunstart, og at følge musikken i det øjeblik den bliver til og formidle den direkte til P2's brugere er for mig dybt meningsfuldt.

  • Print
  • Del artiklen: