Milliardær på Citatindekset: Har jeg en stor bil? Ja

Citatindekset er Monte Carlo-drengenes metode til at navigere i sludder, vanvittige udsagn og anden lemfældig omgang med ord i nyhedsstrømmen.

Citatindekset er Monte Carlo-drengenes metode til at navigere i sludder, vanvittige udsagn og anden lemfældig omgang med ord i nyhedsstrømmen.

Dagligt kåres et citat og indekseres med en lytter. Alt sammen som et værktøj til at forstå og rationalisere galskaben i hverdagen.

Stor bil – ja

Forleden fokuserede Horisont på DR på uligheden mellem rig og fattig i Storbritannien. Natklubsmilliardæren Stephen Thomas stillede gladeligt op som repræsentant for det forkromede jetset.

Her var der ikke noget tegn på beskedenhed eller jantelov. Den ligger måske et eller andet sted i bakspejlet på hans vej og flyder, tænker man.

- Har jeg en stor bil? Ja. Drikker jeg champagne? Kun når jeg får lov, lyder det med en diktion, der emmer lige dele hedonisme og finansiel potensforlængelse.

Spørgsmål-svar-citat

Direktøren for natklubsimperiet, Stephen Thomas, betjener sig af de smukke retoriske greb, hvor han besvarer sine egne spørgsmål i et kort citat. Aspirerende citatleverandører, tag noter!

Dagens Citat får indekseringen 42, hvilket en lytter giver følgende begrundelse for:

- det var så mange sider det tog mig af bogen Orm og Tyr før frustrationen var så stor jeg blev nød til at male skriget!!!! Maleriske hilsner fra Edward Munch.

  • Print
  • Del artiklen: