Fupanmeld dig selv: Kendt forfatter mislykkes totalt

I anledningen af den britiske forfatter Roger Jon Ellory er blevet snuppet i at fabrikere falske anmeldelser af sine egne bøger på nettet, har Pressen på P3 bedt en dansk forfatter om at gøre det samme.

I anledningen af den britiske forfatter Roger Jon Ellory er blevet snuppet i at fabrikere falske anmeldelser af sine egne bøger på nettet, har Pressen på P3 bedt en dansk forfatter om at gøre det samme.

Lars Bukdahl kender alle leder af kanter af forfatter- og anmeldergerningen via flere års erfaring som berygtet revser af tidens litteratur fra Weekendavisen. Desuden har han flere udgivelser bag sig.

Giv din bog en overskrift

Men en ærlig fupanmeldelse af sin egen forfattergerning, klarer han ikke.

Nu får du chancen for at anmelde din seneste bog “Alfabeter fra Pluto” – hvilke overskrifter vil du give den:

“Det er jo hårdt,” griner Lars Bukdahl en smule nervøst ved udfordringen.

“Hvad skal vi sige altså … “Astronomisk bogstavelighed”, altså jeg begynder allerede at ævle, så der er ingen, der forstår, at det er en god anmeldelse. Jeg må hellere stoppe her.”

“Men tak for, at jeg fik chancen og jeg mislykkedes totalt på den. Jeg får den nok ikke igen,” siger Lars Bukdahl opgivende.

Et moderne mesterværk

Sådan var det ikke gået, hvis man havde spurgte den britiske krimiforfatter Roger Jon Ellory. Han har fabrikeret dusinvis – hvis ikke hundredvis – af anmeldelser af sine egne værker på boghandlersitet Amazon.com.

Under diverse pseudonymer har han blandt andet rost sin egen bog for at være ‘et moderne mesterværk’, der vil ‘røre ved din sjæl’ samt langet ud efter forfatterkolleger.

Strunge gjorde det også

Men ifølge Lars Bukdahl findes der lignende eksempler fra dansk jord. Blandt andet har 80′er-digteren Michael Strunge givet sig selv en god anmeldelse af sin debut i Politiken. Han blev snuppet i det, efter han havde nået at skamrose omslaget.

Hør forfatter og anmelder Lars Bukdahl dumpe i disciplinen Fupanmeld-dig-selv ved at klikke til venstre.

  • Print
  • Del artiklen: