3 ud af 4 er trætte af alle sundhedsapostlene

I går diskuterede Pressen på P3 det boom af forskelligrettede sundhedsråd, vi har set de senere år.

I går diskuterede Pressen på P3 det boom af forskelligrettede sundhedsråd, vi har set de senere år. I den forbindelse, spurgte vi lytterne, om de synes, der var for mange sundhedsbudskaber, og til det svarede hele 76 %: “ja, det er ikke til at finde vej i sundhedsjunglen”

Gode råd er ikke dyre

Else Smith, som er direktør i Sundhedsstyrelsen, var i studiet til en snak alle de råd, vi får smidt i hovedet hver eneste dag.

“Gode råd er i dag ikke dyre. Men måske er det så heller ikke gode råd. Sådan er det jo tit, det man får billigt, det er måske ikke af så høj kvalitet,” siger Else Smidt.

Og rådene stikker i mange retninger: Blend al din mad. For guds skyld varm det ikke op. Spis som de gjorde i stenalderen. Æg er lige så farlige som rygning. Kaffe er vildt farligt. Kaffe mindsker risikoen for kræft.

Brug sundheden til at leve livet

Else Smidt ser skeptisk på dem, der bruger der bliver religiøse omkring deres sundhed:

“Sundheden skal vi bruge til at leve det gode liv. Hvis vi ikke er så sunde og der kommer sygdom til, så kan vi ikke leve det liv, som vi gerne ville. Jeg tror det er farligt, hvis vi bruger hele livet på sin sundhed, for man skal bruge sundheden til at leve livet”

100% sunde mennesker er kedelige

Martin Olesen kommenterer på P3 hjemmeside at:

“100% sundhed er utrolig kedeligt, og meget sunde mennesker er som regel meget kedelige at være sammen med da de lever i en konstant skylds følelse som de altid prøver at overbevise andre om”

  • Print
  • Del artiklen: