Den gyldne regel: Overlev en zombieinvasion

Hvad er den gyldne regel for, hvordan man overlever en zombieinvasion? Det vil en lytter af dagens udgave af Sara og David på P3 gerne vide.

Hvad er den gyldne regel for, hvordan man overlever en zombieinvasion? Det vil en lytter af dagens udgave af Sara og David på P3 gerne vide.

I programmet tager værterne livtag med aparte problemstillinger, som det moderne menneske konfronteres med dagligt. Formålet er at stykke en manual sammen, som forvirrede sjæle fremover kan konsultere.

Først: Skaf nogle våben

I USA er der lagt en grundig plan mod et eventuelt zombieangreb. Det skriver ekstrabladet.dk den 20. september.

Men det er der ikke i Danmark, så hvad i al verden stiller vi op, hvis de døde pludselig rejser sig og vil udrydde os alle?

- Man skal have fat i nogle våben. Den første tanke, der går gennem hovedet på én er nok, at man skal finde sine kære, og så skal man skaffe noget mad, vand og nogle våben. For hvis man skal ødelægge en zombie, skal man smadre hjernen på den. Det forklarer Søren Henrik Jacobsen, der er zombieekspert og horrorblogger.

Problemer med store guns

Hertil skal man gerne bruge nogle temmelig store skydevåben, hvis man vil være sikker på at råsmadre zombien.

- Det er selvfølgelig et problem i Danmark, for hvor skaffer vi lige sådan nogle. Det er jo ikke ligesom i USA, hvor man nærmest kan gå ind i et supermarked og købe dem. Vi har ikke den samme lette adgang til store guns, som amerikanerne har.

Problemer med store guns

Han understreger dog, at man også godt med en portion mandlig råstyrke og et ordentligt baseballbat for eksempel kan udrydde en zombie. Hvis zombierne skulle invadere os, mener Søren Henrik Eriksen, at det ville være en glimrende idé, hvis regeringen uddelte store våben:

- Men hvis zombierne kommer, så er det jo også et spørgsmål om, om regeringen overhovedet fungerer. Når apokalypsen kommer, vil alting omkring os jo bryde sammen, siger han og fortsætter:

- Når det her bryder løs, så vil nogle af de første zombier du møder måske være nogen, du kender. Det kan være din nabo eller din chef eller tante Erna.

Overlev: Undgå affekt

Og her skal man være hård i filten, hvis man vil overleve: Er man i stand til at se bort fra de følelser, man nærede for hinanden før zombieangrebet og bare gå direkte i flæsket på sin forhåndværende nabo, der nu løber rallende, savlende, bloddryppende og sulten mod dig?

Hvordan vil du overleve et eventuelt zombieangreb?

  • Print
  • Del artiklen: