Koncertarrangør: En god moshpit er lig med et sæbeøje

Hvis en heavykoncert for alvor skal sparke røv, må der en 'moshpit' til, og den må hellere end gerne ende med et blåt øje.

Hvis en heavykoncert for alvor skal sparke røv, må der en 'moshpit' til, og den må hellere end gerne ende med et blåt øje.

Sådan siger lederen af Copenhell-festivalen, Jeppe Nissen, til Sara og David på P3, der på vegne af en lytter har spurgt koncertarrangøren om den gyldne regel for de såkaldte moshpits.

Sved og fadøl

Det er betegnelsen for den tilstand, der kan opstå under heavykoncerter, når publikum går amok i et orgie af sved, fadøl og musik-ekstase og skubber hinanden rundt foran scenen.

- Det er en succes med en krigsskade som et blåt øje. Så har det været en god koncert!

Passer på hinanden

Og udover, at man godt må indkassere et blåt øje under udskejelserne, så er der ifølge Jeppe Nissen to ting, der bør kendetegne en vellykket moshpit: energi og respekt.

- Hvis det er en rigtig god moshpit, er man ikke et sekund i tvivl. Det er rigtig vildt, meget energisk, og det går ufattelig hårdt for sig. Det er lemmer og mennesker, der vælter rundt i hinanden og går til stålet, forklarer koncertarrangøren og understreger en vigtig pointe.

- Men det er en positiv aggression, fordi folk passer på hinanden.

Respekt er afgørende

Netop respekten er den gyldne – og eneste – regel for moshpits, fortæller Jeppe Nissen.

- Det er fuldstændig endegyldigt. Man holder øje med hinanden, og hvis der er en der vælter, så sørger man selvfølgelig for, at vedkommende kommer på benene igen – men ellers er det bare at gå til den!

Jeppe Nissens råd til de sarte koncertgængere, der helst bare vil rocke igennem uden at få en fadøl i nakken og en albue i øjet, er ligetil:

- Så fjerner man sig, går væk med sin øl og hygger sig på afstand.

  • Print
  • Del artiklen: