Eksklusivt interview med Soundgarden: Vi var løbet tør for benzin

Smag på P3 havde torsdag prominent besøg, hvor ingen ringere end Chris Cornell og Ben Shepherd fra Soundgarden gæstede programmet.

Smag på P3 havde torsdag prominent besøg, hvor ingen ringere end Chris Cornell og Ben Shepherd fra Soundgarden gæstede programmet.

Som frontmand i Soundgarden har Chris Cornell opnået stor hæder, som en af hovedkræfterne i grunge-bølgen, der prægede 90′erne.

Første album i 15 år

Især hans avancerede vokal er blevet lovprist, fordi den kan spænde over fire oktaver og er særdeles markant – selv i rocksammenhænge.

Soundgarden sender deres første album i 15 år på gaden til november. I den anledning var de i studiet for at snakke om tilblivelsen af “King Animal”.

Hvorfor har I været så lang tid om at komme med nyt?

- Vi har bare været langsomme, griner Ben Sheperd og bliver fulgt op af Chris Cornell, der konstaterer tørt:

- Vi var nok bare løbet tør for benzin.

Interne stridigheder

Bandet, der kommer fra grungens fødeby Seattle, har tidligere slåsset med narkoproblemer, sygdom, skiftende fanbaser og interne stridigheder. Sidstnævnte fik bandet til at gå hver til sit i 1997. I 2010 blev de genforenet.

Forskellige undertekster

Har I haft uenigheder undervejs med “King Animal”?

- Ikke rigtig. Men nogle gange taler vi bare med forskellige ‘undertekster’, lyder det fra Chris bag solbrillerne.

Der er straks lidt mere begejstring at spore hos Ben Shepherd, om produktionen af pladen, der udkommer d. 3. november.

Særlig kemi

- Det er sjovt at være sammen igen. Det er den her særlige kemi i bandet. Jeg har altid synes, at tiden i studiet er det sjoveste. Det er her, man får hurtig respons fra de andre.

- Der er altid mulighed for at prøve ting af. Man ved, at de andre støtter én lige meget hvor åndssvagt, det ender med at være. Det kan jo være, at eksperimentet kan tilføre sangen eller albummet noget, fortæller Ben Shepherd.

Taler til fansene

Er den nye plade for jer, fansene eller hitlisterne? 

- Den er til os selv først og fremmest. Hvis vi synes, det er fedt, så ved vi, at vores fans bliver glade. Vi skriver ikke til fans, men vores fanbase er funderet i den måde, vi laver plader og skriver sange på, fortæller Ben Shepherd.

Chris Cornell, der både har leveret Bond- og Avengerssoundtrack i bandpausen, har store forventninger.

- Jeg tror, at vores fans vil være vilde med det. “King Animal” taler til fansene lige, som den skal.

  • Print
  • Del artiklen: