Nu skal det afgøres: Stem på det bedste danske album nogensinde

OBS: Konkurrencen er lukket d.

OBS: Konkurrencen er lukket d. 31/10 2013. Dizzy Mizz Lizzy vinder med ‘Dizzy Mizz Lizzy’

Det er sket før. Men vi synes, vi skal prøve igen. Torsdag fejrer DR og Danmark dansk musik ved at lave Spil dansk-dag, hvor playlisterne på P3 ryddes for udenlandske sange.

Samtidigt vil Smag på P3 og lytterne kåre de bedste albummer på dansk. P3 har fået fire værter til at nominere fire albummer og så har lytterne sørget for at nominere de sidste fire.

Afstemningen lukkes i Smag på P3 på Spil Dansk-dagen.

Malk De Koijn ‘Sneglzilla’ (2002)

Danmarks svar på Beastie Boys. En supersnedig trio, der giver et smukt bud på, hvordan man kan lave genial musik ved at blande populærkultur og vrøvlevers - sammen med en lille bønne. Indstillet af lytterne.

Dizzy Mizz Lizzy ‘Dizzy Mizz Lizzy’ (1994)

Som det eneste debutalbum er Dizzy Mizz Lizzys etter på listen. Her ramte Tim Christensen og vennerne en tidslomme, hvor lidt poleret heavylyd og lækkersang kunne gå hånd i hånd og høres af en truckfører fra havnen i Frederikshavn og en blond skønhed fra Viborg Katedralskole, som ellers mest var til Mariah Carey. Indstillet af lytterne.

Kashmir ‘The Good Life’ (1999)

Hvor ‘ærkefjenderne’ fra Dizzy fandt sig selv i debuten, skulle Kashmir lige lave et par drengede og eksperimenterende albummer, inden de fandt vellyden, som man i dag forbinder med et af landets største rockbands nogensinde. Albummet indholder numre som ‘Graceland’, ‘Mom in Love, Daddy in Space’ og ‘ Lampshade’ , som de fleste kender. Indstillet af lytterne.

Mew ‘Frengers’ (2003)

Mew er en mærkelig størrelse i dansk musik. Først udgav de to albummer, som var ret smalle. Det første kuriøst nok udgivet på Exlibris, som er ejet af Gyldendal. Frengers blev derfor en mærkelig bastard af nye udgaver af numre fra de to første albummer og nye sange. Det blev en kæmpe succes, som blev fulgt op opuset ‘And The Glass Handed Kites’. Indstillet af lytterne.

Kliché ‘

Okay Okay Boys’ (1982)

Et superbud på en punket, new-wave-mix i dansk musik. Det var bandets andet og sidste album efter Supertanker. Bandet peger på store folk som Talking Heads og Brian Eno. Et par hits var Patrulje og Bravo Charlie. Sidstnævnte var bare en tekst bestående af de fonetiske alfabet. Indstillet af Tony Scott, vært på Pressen på P3.

Figurines ‘Skeleton’ (2005)

Inden Christian Hjelm gik solo, var han frontfigur i et af nullernes mest konsekvente danske bands, Figurines. Der skulle gå tre albummer, før de virkelig hittede. Alligevel nominerer Rune albummet Skeleton fra 2005. Foreløbigt er det blevet til fire album. Indstillet af Rune Hedeman, vært på Go'Morgen P3.

Marie Key ‘De her dage’ (2012)

Først skulle hun lige af med bandet og redefinere sig selv. Og så fandt Marie Key noget ganske særligt. Hendes fjerde album (nr. to i eget navn) er spækket med højdepunkter. Indstillet af Signe Vadgaard, vært på Go' Morgen P3.

When Saints Go Machine ‘Infinity Pool’ (2013)

Det allernyeste bud er fra et band, der er ved at skille sig helt ud fra mængden i en liga for sig selv. Med hits som Mannequin og Iodine er albummet ikke proppet med sange som de er flest. Indstillet af Sara Frost, vært på Smag på P3

  • Print
  • Del artiklen: