5 stegeråd: Sådan holder du på safterne

De fleste af os har en masse regler, når vi står der med bar røv i forklædet, en flaske Barolo åbnet, bøffen på panden: Det er fredag aften, og nu skal der hygges.

De fleste af os har en masse regler, når vi står der med bar røv i forklædet, en flaske Barolo åbnet, bøffen på panden: Det er fredag aften, og nu skal der hygges.

Men hvordan er det nu lige, man holder på safterne. I bøffen altså.

Du har lige brugt en halv månedsløn på den bøf nede hos slagteren, så der er vigtigt, at den tilberedes perfekt.

Skal den have salt, inden den kommer på panden? Skal dyret krydres, lige når den rammer den glohede olie? Eller skal den lækre salt først ramme kødet, når det brankede dyr hygger sig på tallerkenen?

Fedtkant er unødvendig – kødet smager af det samme

Der er mange myter om kødstegning, men nu vil videnscenteret “Danish Meat Research Institute” aflive nogle af myterne.

De har bl.a. fundet ud af følgende:

  • Kødet skal ikke hvile efter stegning. Ofte er det bedre at gå til fadet med det samme.
  • Kan man lukke porerne på en bøf og dermed holde på safterne? Nej. Tværtimod.
  • Smager kødet bedre, når det steges med fedtkant? Nej. Kødet smager af det samme.
  • Bliver de sprøde svær bløde, hvis man pakker stegen ind? Nej.
  • Farsen skal ikke hvile i køleskabet, når den er rørt sammen. Bare op på panden med det samme.

Ifølge undersøgelserne foretaget af Danish Meat Research Institute, stammer myterne om at lade kødet hvile fra “gamle dage”, hvor der skulle skrælles kartofler og laves sovs undervejs.

Ved at lade kødet hvile, var der tid til de sidste kulinariske forberedelser.

Om det forholder sig anderledes med forberedelserne i dag, melder undersøgelsen dog ikke noget om.

  • Print
  • Del artiklen: