Kradser feriens udskejelser på bundlinjen?

De fleste af os kender det lidt for godt.

De fleste af os kender det lidt for godt. Oven på et hårdt år på arbejdet eller på studiet, har vi virkelig fortjent ferie, og nu skal den ikke have for lidt. Vi lukker øjnene og kører kortet lidt for mange gange. Men hvad gør man egentlig, når hverdagens grusomme fjæs kigger frem, og man er nødsaget til at kigge på de alt for røde tal på netbanken?

Læg en plan

For mange af os er budget måske det kedeligste ord, der findes. Men ikke desto mindre er det i følge forbrugerøkonom Anne Lehmann Erichsen et vigtigt redskab, når man skal genopbygge lidt goodwill hos bankrådgiveren. Hun giver her et bud på en undskyldning, man kan ringe ind med til den ikke så glade bankmand:

“Jeg har lagt en plan for, hvordan jeg kan afvikle det her overtræk, jeg har sat mig nogle mål, og jeg ved, hvad jeg kan leve for i den kommende tid, indtil det her overtræk er afviklet”

Skynd dig at afbetal din gæld

Hvis man her efter sommerferien sidder og hamrer i bordet over sin mindre gæld, fordi man drømte om en lille andelslejlighed til studiestart eller at flytte fra den lille 1-værelses til et hus, så skal man hurtigst muligt få afviklet gælden. Ann Lehmann Erichsen forklarer derudover, at det allervigtigste er, at banken kan stole på dig.

“Det handler om, at man holder sine aftaler, at man kan stole på hinanden og selvfølgelig at have økonomi til det” afslutter Ann Lehmann Erichsen

  • Print
  • Del artiklen: