#HørHovedstaden: Hvor mange københavnere flytter egentlig ud på landet?

De seneste år har vi hørt om flere og flere, der flytter fra landet til byerne – og især København. Men går det også den anden vej? Det spørger P4 Københavns lytter Josephine Knop om i denne uges #HørHovedstaden

Fuglefløjt og masser af natur eller byens stemning og kort til alt? Hvad er egentlig mest trendy?

, din nye postkasse hvor du kan sende spørgsmål ind, om alt det du undrer dig over i hovedstadsområdet. Så finder vi svarene.

Top 5: Her flytter vi til, når vi vil ud af København

1) Frederiksberg2) Gentofte3) Gladsaxe4) Hvidovre5) Tårnby

- Det er faktisk en trend. For eksempel flyttede 1100 flere mennesker fra Frederiksberg sidste år, end dem der flyttede til kommunen. Så hovedstaden taber faktisk indbyggere den dag i dag, siger han.

En af dem der er flyttet fra by til land – faktisk hele 1200 postnumre mod vest er Pernille Skovgaard Olsen.

- Vi flyttede fra Nordvest til Frederikksund. Det hele startede med, at jeg blev gravid. Og så ændrede det hele sig.

Nu bor familien i et stort hus med daglige fuglefløjt, i stedet for i en lille lejlighed med trafikstøj.

- En varm sommerdag sagde jeg til min mand, om ikke vi skulle overveje at flytte herud. Tæt på vandet, som han er vild med. Og så var det en beslutning, siger hun og fortsætter:

- Nu er vi helt vilde med det. Altså man kan høre fuglene synge. I Nordvest kunne vi ikke engang have vinduerne åbne.

Men hvor mange gør så som Pernille Skovgaard Olsen og flytter fra byen til landet?Det er jo det Josephine Knop vil have svar på. Og det svar skal hun få. Fra ejendomsmægler Mads Ellegaard fra Home.

- Det vi kan se er, at 46.000 københavnere flytter ud af byen om året. Og de flytter typisk til de omkringliggende kommuner, siger han.

Han bakkes op af Jesper Bo Jensen, direktør hos Center For Fremtidsforskning.

- De fleste flytter til Sjælland. Til det grønne opland. Enten i nabokommunerne, men faktisk også helt til Guldborgssund og Odsherred kommune på den vestlige del af Sjælland, siger han.

Og trenden ser ud til at fortsætte, vurderer Jesper Bo Jensen.

- Stigningen er sket konstant fra 2012 til sidste år, siger han.

Og dermed fik vi svar på denne uges #HørHovedstaden. Har du et spørgsmål, så kan du også kontakte os på hovedstaden@dr.dk

FAKTA OM #HørHovedstaden:

  • #HørHovedstaden undersøger de spørgsmål, du undrer dig over om din by, et område, eller noget helt tredje i hovedstaden.
  • Hver uge vælger vi et spørgsmål, som vi går i dybden med og forsøger at finde svaret på - allerhelst i samarbejde med dig, der har stillet spørgsmålet.
  • Print
  • Del artiklen: